Aʻoaʻo e suʻi o pupuni e faia e oe lava saʻo

Anonim

O le fesili o le ala lea e seʻi ai le pupuni i ou lava lima, e aliali mai i le toʻatele o tagata e manaʻo e fai le oloa na o latou. Faʻatauga o oloa mai le okeni mo le suiina o se faʻataʻitaʻiga o afi mumu mo le umukuka mafai ona avanoa i le toʻatele o latou o loʻo iai se poto masani ma o le e ona le masini suisui. Syws manaia ie ma Skyrequin mo le potu malolo o le poto masani o tagata atamamai e le gata i le poto, ae o le poto masani faapolofesa.

Aʻoaʻo e suʻi o pupuni e faia e oe lava saʻo

Fuafuaga o le lakapi tuai.

O le faila sili mo le amataga e suitulaga e togi ai ie puipui ma o latou lava lima, poo ai e manaʻomia ona taʻitaʻia e: ou te le soona faʻaaoga lou malosi ma avanoa o ie puipui. Ma, ua aʻoaʻo pupuni ie puipui.

Muamua, e tatau ona e malamalama i le auala e fai ai maualuga, mafai ai ona suʻe le faʻaaogaina o fetu pupuni, ma le saʻo e fuafua le taumafaina o mea.

O le faʻalagolago i aiaiga na tuʻuina mai, e mafai ona e faigofie ona faʻamalosia pupuni i ou lava lima mo soʻo se potu.

O le tulafono, ua pupuni e faʻaaoga pupuni, okeni poʻo Tulles mo pupuni. O le gaosiga o tekonolosi o ie puipui e aofia ai auala masani e le manaʻomia ai le fausiaina o ni ata faʻapitoa, faʻagaioi le tissue o le faʻateleina o faigata.

Tuli le tele o mea

O le auala e faagaoi ai ie puipui.

Talu ai o le galuega e fesoʻotaʻi ma le gaosia o se tasi pe faʻalua foi ie puipui ma ou lima, e aofia ai le faʻaaogaina o eseese mea, e tatau ona fuafuaina pe fia le tele o ie e manaʻomia ona faʻatau atu ai fai le ie puipui. Faatasi ai ma le ie na sauni ma se moli lilifale, o le a tausia pupuni i luga o le puipui i le vanimonimo.

Ile iuga, o loʻo masani ai le fuaina o le faʻaupuga o le faʻamalama ma le maualuga o pupuni, lea i le taimi muamua e le o fesoʻotaʻiga ma faigata. Aemaise lava, o nei uiga e masani ona le mafaufau i le amataga mo se oloa vete.

Muamua filifili pe faʻapefea ona o le mamao e tatau mai le pito i lalo o pupuni i le fola o le fola. O le oloa e ono paʻi atu i le fola, ae mafai ona sili atu teisi. Afai o le umi ua saunia, pe a o se tasi o pito o ie pupuni e paʻu i le fola, ona latou manaʻomia lea o soʻotaga poʻo piopio. E manaʻomia le amanaia ia o le a toe umi le pupuni o le uati i lea tulaga.

Mataupu i luga o le autu: Talosaga o le pito o le sulugatiti-puipuia le laupapa laupapa mo le fola

E manaʻomia le faia o se filifiliga muamua o le cornice aʻo le i tuʻuina atu le tuʻuina atu o pupuni i luga o le. Afai e tatau ona e faʻapipiʻi i faʻailoga faʻapitoa, o le a faʻaaoga e le saito o le matasele o le ie puipui i le laina pito i luga. I le taimi lava e tasi e faitauina, amata mai i matau, o le mea lea, o le latou pito i lalo, i le fogafale, ia maua se siitaga, tutusa i le 1.5 - le fiafia o le bod O le ie puipui e tatau ona faʻaopopo le 1.5 cm, ae o teisi. O le tele o le siʻitia o le siʻitia o loʻo fuafuaina e le lautele o le matasele ma lopas mo le pupuni o loʻo i ai i le laina mai 2.5 i le 10 cm.

Ona e tatau lea ona e filifili le lautele o le lautele o le oloa, fuaina uma tau o mea. O le tele o le tele o ie puipui o le a le maua i le taumafaina o mea, talu ai o le lautele e masani ona i ai se lautele lautele o le 2.8 - 3 m. o le tele o le carnis lautele poʻo le manaʻomia o le tele o fabricks.

Aʻoaʻo e suʻi o pupuni e faia e oe lava saʻo

Mamanuina o pupuni o tagata Roma.

Mo soʻo se ituaiga o pulu epu faʻataʻatitia i fosolima. E mafai ona e faʻatino lenei mea e ala i le faʻamalosia o maea o le pipiʻi mo pupuni i le pa. Afai e gaosia e le vao puipui, o le fili saua o loʻo faʻaseʻe mai i luga aʻe o le aufai oloa. Mo le saʻo o le faia o mea uma o le fogafale o le tisu, o le tutusa o le faʻailoga o le lipine o loʻo tuʻuina atu (1 / 1.5; 1/2: 1/3).

A filifilia le 1/2 Fuataga ma le faʻaaogaina 2, e tatau ona e faʻatau mai fabs 2 taimi sili atu nai lo le lautele o le cornice. E tatau lava ona totogi faʻapitoa e le o le pupuni, ae i le saito, talu ai o le pupuni, talu ai o le pupuni e tatau ona tuʻuina i luga o le ofa i le isi. E manaʻomia le faʻatupuina o le faʻateleina o le pito o pupuni ma fetuunai uma itu i le itu o le itiiti ifo 10. O le faʻaaloalo o le cuttudia tatau ona ave ma se laina.

O lea, mo le suisui o se tausinioga poʻo le ie puipui o le okeni mo le tasi faʻamalama, 130 cm i le tele e manaʻomia e faʻateleina ai le aofaʻi o le lipine o le lipine o le lipine o le lipine o le lipine o le lipine , afai o le 310 cm, o le a ave 350 cm cpredisina E tutusa lelei e faʻaaogaina i le gaosia o puipui o pupuni mai le tefusini o le aufaʻatau, faʻaopopo mai le 15 i le 20 cm e pei ona i ai.

Mataupu i luga o le autu: tacogenerator i le fufuluina masini (lamatiaga, sela helsor)

Ogatasi le itu o le itu e tipiina ie puipui

Aʻoaʻo e suʻi o pupuni e faia e oe lava saʻo

Taaloga o le itu ua tipi.

A iai se ata ei ai se ata o loʻo filifilia ma faʻatau, o le faigofie e tipi le ie, toe fetuunai itu pe a le faigata tele le pupuni. E sili atu le faigata pe a leai se ata a le ie pailate. A o le i suʻi, e manaʻomia le siaki mo le i ai o skews i luga o le itu.

Afai o le okeni ua faʻaaogaina, ona faigofie ai lea o le faia. E masani lava, o le okeni e faigofie ona gagau i le filo, e mafai ona e tipi ese ma le tasi pito ma seleulu, ona gao lea o le ie. Peitaʻi, e le manaʻomia le tuʻuina atu o sea faʻailoga ma se ie i le toesea o le poto masani i le siʻitia o itu o itu. E sili i luga o le fola e faʻamau ai le ie, o loʻo tautau ma le faʻaeteete i seleulu. A maeʻa lena mea, ua faʻamaloloina i lalo o le taualuga i le faʻaaogaina o pepa.

O le mea taua o le mautinoa e leai se mea e tupu ai. Afai ua faʻatau le ie, o le asu i totonu e le mafiafia. Maualuga maualuga le lelei o le ie o le a sili atu le sola ese. A o le i suʻi ai se ie puipui, e manaʻomia le siaki o pito i autafa o le mea e tuu i le itu taumatau i le taualuga poʻo le fola.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le masini suisui

Aʻoaʻo e suʻi o pupuni e faia e oe lava saʻo

Filifiliga mamanu Layrequin.

Pe a suʻisuvae, o le a manaʻomia le ie puipui e pei o le poto i totonu o le tupe tekinolosi o latou foafoaga ma le agavaʻa e toe fesoʻotaʻi ai masini suʻisuʻi. O le tulaga o le a faalagolago ai e le gata i le ituaiga o ie, ae faapea foi mai le lelei o filo. O le malosi o le feteʻenaʻi o le filo e tatau ona fetaui ma le ituaiga o tisu.

O le laina uiga fuafuaina e fuafuaina e le filifiliga o nila ma filo. Afai e te manaʻomia le faia o fusi e le mafai ona vaʻaia, o le umi o le umi o le faʻatulagaina ma le averesi o le tau. I le taimi lava e tasi, o le ma manoa e le tatau ona faʻamamaina e le lautele, ma o lea, mo se faataitaiga, o le okeni o le a le maua ni mau. O le a manaʻomia e faʻamamafa ai le maualuga o le teʻena o le nofoaafi, lea e le tatau ona aoina le tuli i le taimi o le faʻalauiloaina. A leai se tasi o mau, o le a tosoina uma o latou, ma e le mafai ona suia foi i latou penā.

A amata loa i le faʻagasologa o le suoa e sumoli se poto masani ona toso i luga o le pito o le mea mo pupuni, e le gata i le sili ona pa puipui o pupuni. A faʻaaogaina le tele o aano o loʻo i ai, o auala le mautonu e mafai ona tuua latalata i le sifi mai le sili ona manaʻomia. O le mea lea, e mautinoa lava e faʻaaoga ai se fasi mea e faʻamaonia ai le lelei o le masini masini. Ina ua mavae lena, o nofoaga uma e tatau ona toetu ma toe faʻatuina.

Tusitusiga i luga o le autu: manoa mo ie pupuni - faigofie sili cornice

Faʻafefea ona aʻoaʻo e suʻi le saʻo

Aʻoaʻo e suʻi o pupuni e faia e oe lava saʻo

Ata puipui.

A o le i amataina le togafitia o pupuni uma, ona latou filifili lea o le latou temu i totonu, e tatau la ona i ai se auivi, mafaufau i ai lelei uma. Ona tatau lea ona e tipi le ie mai luga pe i lalo, faatusatusa uma itu. Le isi, e tatau ona e faʻaopopo le 10 cm e fai ai le maualalo (faʻalua) punou, tuʻu le 2 cm e fetuʻunaʻi le pito i luga,.

Taulimaina vaega masani ma le tau i tuaoi o le 1-1.5 cm. A faʻaaogaina le okeni, e sili le faʻaaogaina o le okeni.

Muamua, e manaʻomia le faʻatinoina o itu uma o itu o le itu o le stom i le punou pe o le povi povi. Ae ina ia mafai ona togi le ie pupuni ma a latou lava lima e aunoa ma le fesoasoani a se isi tagata ma le matagofie ma sili ona totoina manuʻa ma pito, e le gata e faʻatino uma ai le suʻisuʻi.

Ina ia faʻagaioia pito i le fesoasoani a o fula o loʻo faʻaaoga ai se mea e le faigata, ae e faia le gaioiga o le pito "i le punou galuega. O le a tatou amata amata le pito faalua le pito, ma mulimuli ane uma itu uma e fetaui ma le filo.

Ina ia le faia se gafa, e tatau ai i le toso o pupuni o pupuni, ae aua le faʻaloaloa ina ia malepelepe le uʻamea.

E lua vaega o Niza, o loʻo punou, o lona lautele o le 5 cm (aofaʻi o le 10 cm), latou te faʻatinoina le malosi e sili ona mautu. Faʻaluaina le faʻaluaina o le a saofaga i le fausiaina o le mamafa faʻaopopo i le pito i lalo o pupuni. E sili le faia o se punou o le itiiti ifo ma le 5 cm. I le leai o se poto masani, e manaʻomia le fusia, 2 tausaga, e vaʻai ai i totonu o pupuni. Ufiufi pito i luga, e tutusa ma le 2 cm, e tatau ona pasi. Ona tatau lea ona e loka se ie puipui.

Faitau atili