Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

Anonim

O le faʻamafanafanaga o loʻo i totonu o le faletaavale e faʻamoemoeina pe o loʻo saʻo saʻo le fola. E tatau ona tolu, ma talitonuina, susufa-ua tetee. O nei manaʻoga e leʻo taliina ai le tele o mea. O se tasi o le sili ona taatele o le sima o le faletaavale. Ina ia faatinoina ana galuega, e tatau ona sao. A o auiliili, i luga o sitepu o loʻo matou faamatalaina i lenei tusitusiga.

Sauniuniga o le Faavae

O le fola sima i le faletaavale fai i le eleele. Ae o le tele o taimi o le eleele lava ia e le atoatoa le talitonuina ma mafiafia base, o le mea lea e manaʻomia ai se mea faitino - aluga mai le lapisi ma oneone. Muamua ma faʻatonuina le galuega - aveesea o le 'eseʻese vaega, e oʻo atu i le mama mama. O le tino ma le tele o meaola o meaola ua aveesea ma le vaega o lafulemu, ma o loʻo i ai latou i le latou aofaiga tele.

Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

O le tulaga muamua o le masini o le sima o le tino i le faletaavale - aveeseina o le fale lafulemu

Zero le maualuga faailoga

O le mea ua tupu, e te oso ai le loloto. O le a moe o le maa ma le oneone, ae o le malamalama pe o le loloto pe sili atu e lava, e manaʻomia le fuafuaina o le "zero" tulaga o le itupa. Faigofie, pe a fai o le foloa o loo taoto i le faitotoa o le faitotoa. E masani ona latou faia i lalo ifo o le tupua ai ifo i lalo o le tupua, ae o le a maua i Haoute na aveese le vai, ma e mautinoa lava pe a pa'ū i le tautotogo, i le tautoulu, ma le salalau.

Mark i luga o le nofoaga o le puipui e leai se auala. E sili ona talafeagai le faia o lenei ma le fausiaina o vaalele (faaeletoroni poʻo le tulaga poʻo le maualuga). Faʻaaofia le mea faigaluega e faʻaali ai le vaalele faalava, faʻaaliga i le tulaga manaʻo ma tusi i luga o utupoto.

Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

Ma le LATS tulaga galue faigofie

A leai se mea sese, faaaoga le vai. E le talafeagai ma Ia: E tatau ona e aveina le faʻailoga i le tele o taimi i puipui uma e fa. O nei faʻailoga e fesoʻotaʻi tuusaʻo, nai lo le pule, e mafai ona e faʻaaogaina se tulaga palu, i le taimi lava e tasi e mafai ona e puleaina pe o faʻailoga uma.

Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

Ole a le vaega o le vai o le a faʻaliliu ai faʻailoga i puipui uma

Fuafuaina o le mafiafia o le pgs faaputuga

O le iʻuga o nei galuega, e iai le tatou pi and zero pa puipui faʻailoga. O lenei e mafai ona e fuafuaina le mea mafiafia o mea e sili ona mafiafia e tatau ona alu ese ai le maualuga maualuga. E manaʻomia le faʻagasolo mai o faʻamatalaga tetele:

  • O le mafiafia mafiafia o le tino sima i le faletaavale (pe a iai se pasese taʻavale poʻo le faigofie felauaiga) - 10 cm;
  • O le mafiafia o le maa o le maʻa maa o le itiiti ifo ma le 10 cm;
  • oneone e le itiiti ifo 5 cm;

E iloa ai o le lua e le tatau ona laiti nai lo le 25 cm loloto. Ma o lenei e leai se mea e fai ai le fola e aofia ai le fola. Afai o oe o se folasaga o le sima o le taulimaina o le solomuli poʻo le vali, ona leai lea o isi caseti o loʻo manaʻomia, mo soʻo se fesoʻotaʻiga ma le mafiafia.

Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

Sima fola i totonu o le faletaavale

I le mauaina o se ata faʻapitoa, e mafai ona e fuafuaina le aofaʻi o oneone ma °. Afai e matua tele le vaega, e mafai ona moe i le pito i lalo ma le eleele (ae le o se vaega lafulemu). Afai o le loloto o le lua e le lava, matou te ave ese ai se aofaiga o ituaiga.

I luga o puipui o le faletaavale, e mafai ona e faʻaogaina faʻailoga o le mea e mafai ona e pulea ai le mafiafia o le faaputuga. Faatasi ai ma se tamai faletaavale lautele - 2 mita pe o lea - o faʻailoga nei ua lava. Afai e lautele le faletaavale, e manaʻomia le faʻataʻoto o sili atu siteki i le ogatotonu ma latou faʻaaogaina foi makaina. Leaga o mea, o faʻailoga uma e tatau ona pepelo i le vaalele lava e tasi. E faigofie ona faia lenei mea ma le tulaga. O le isi auala o le ave o le pa mafolafola poʻo le laupapa, faʻapipiʻi i le faʻaaogaina faʻailoga. Luga i luga o le pa / laupapa tuu le tulaga. Afai o mea uma e faʻasaʻo saʻo, o le bubble o le a i le ogatotonu.

Mataupu i luga o le autu: O fea e togi ai le lapisi lapisi?

Afai e te fuafua e fai se pu i le faletaavale, o le taimi nei e te eli ai i lalo o le lua. Afai o le pit o le pipi o le piliki, e mafai ona e liligi vave le sima i totonu. E ui lava o le a e tosina i lalo o le simaʻele i le faletaavale, o le a faʻaigoaina le Saoga Saogakaina Latina ma o le a mafai o lo o teu ai pa. E mafai ona tutuli pe a uma le faauu i luga o le fogafale a le fogafale aluga ma oneone.

Mea mo Agemal

Mo se masani sima masani i le faletaavale, e sili le aua le faia iliili, ae le tigaina. Iliili, ma ona pito lapotopoto, e te le mafai ona ogatasi ma le tikeri talafeagai. Ma afai o le faʻavae i lalo o le sima e le mautu, e oʻo lava i le mafiafia faʻamalosi tino. O le mea lea, o le aumaia o maamomomomotu, feololo ma vaega laiti. Ogatotonu 60-70%, o isi mea o totoe.

Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

O le aluga e aofia ai le oso i luga o lapisi ma oneone

E leai se manaʻoga faapitoa mo le oneone mo le aluga o faʻapitoa manaʻoga. E taua ai le leai o ni vaisu, ae e mafai ona sulu aʻe muamua muamua i luma o le faaputuga.

Faia se aluga i lalo o le sima fola

Muamua lava, e manaʻomia le faʻatusatusaina o le pito i lalo o le lua. Matou te aveese le le talafeagai, e moe i le atuatuvale, tatou maua le tulaga i le tafailagi. Aua le manatu o le fola sima i totonu o le faletaavale mafai ona faia i solia. E mafai ona e faia, ae o le safu le taʻe, e tatau ona e toe faia.

O lenei ua matou ave le VIBROPORTM (E mafai ona e mautotogi) poʻo le potu tusi o le taʻotoga ma le malosi. I le gasologa o le mataupu, toe fai se vaega o le vaalele. A faʻamaufaʻailoga le eleele, e mafai ona sasaa. Latou te leʻi moe, e le o le atoa voluma vave - 10 cm e le masani ona masani ai. O le maualuga maualuga o le 5 cm, ae sili atu - 3-4. Matou te momoe le mea tatau, tufatufa, toe faatulaga (fasioti tagata) e ausia ai le mafiafia. Ave se paipa poʻo le gatete palasitika ma le taʻele.

Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

Sili atu le olo o le vibroplitoy

O lenei rubble bumbler ma se fola sima i totonu o le faletaavale e matua taua tele - o se aofaiga o lapisi ua tulia i le eleele. O le iʻuga, ua atili faʻaleagaina ai ma faʻateleina le faʻafitauli, o le ono mafai ona faʻateʻaina le mafai. O le tamping e manatu ua lava pe a oʻo i luga, e te le tuua ala. I le itu lava e tasi, o tausiga uma o lapisi o loʻo tosoina, ma aumaia i le taʻaloga mafiafia.

I luga o le maʻa masaʻa o le maʻa E vaevaeina foʻi i vaega 2-3 cm. Le foliga o le oneone laʻau: E tatau ona taosete, fai mai pea - faʻamavae. O le suatusi o le laʻasaga o loʻo i luga, ua toe taulaʻi i luga o le faaputuga.

O lenei la e mafai ona e tausia o ata i le itu, pe a iai. O loʻo faʻaalia i latou i se tulaga ma se foloa o le fogafale poʻo sina mea sili - ina ia mafai ona e fufuluina le taʻavale i le faletaavale, e aunoa ma le fefe o le a paʻu ai i totonu o le vai.

Dampfer kilia

O le fola o le eleele o le eleele e masani ona taʻua o le "Suate". E mafua ona o le le mafai ona fai ma puipui o le fausaga. I lea tulaga, o puipui ma le fola e mafai ona faʻamago ai pe o loʻo tulaʻi mai tutoʻatasi mai le tasi, aʻo tumau pea le faʻamaoni.

Ina ua o le fola i le faletaavale mai le sima, na fesoʻotaʻi ma pa, i le taimi o le faletalimalo na tuu ai le taʻele o le pamu (mafiafia 10 mm). O le lautele o fusi - 12-15 cm - e tatau ona latou faʻatinoina sina mea i le tini o le fola. O le sili atu o le maualuga o le mala o loʻo tipiina i se floss ma le fola.

Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

Dampfer lipine

Suavai fola o sima i le faletaavale

E le fefe le moa o lou mou ese le mafiafia, o le faʻateleina o le agavaivai e afaina ai lea i tino o le masini, faʻapea foʻi ma mea ma mea faigaluega e maua e tele ile faletaavale. O le filifiliga o mea mo le le maua ai le suavai e faʻalagolago ile eleele o loʻo iai ma e maualuga le latou tulaʻi mai i le vaitau.

Afai o le vai o le vai o le eleele, leai ni faʻamatalaga faʻapitoa mo le mafai ona fai le suavai manava, ae e faʻaaogaina i luga o le oneone mafiafia polyehyne ata (okaina e mafai ona). I lea tulaga, o le ata tifaga e sili atu ona manaʻomia ina ia le ulu atu i le faʻamaaloga mai ile lotoa, lea e le mafai ona faʻatagaina. Ma le le lava o le susu, e le maua e le sima le malosi e manaʻomia ma o le a nutimomoia.

Mataupu i luga o le autu: Aufitaita Hark i lalo o le Tile - Faʻalilolilo Avanoa i Fesootaiga

Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

Suafa ata tifaga

Faatasi ai ma le maualuga o le eleele eleele, e sili atu le aveina o le susu sili ona mafiafia ma faʻatuatuaina - hydroizol poʻo ona faʻalauteleina. I soo se tulaga, o le ata tifaga o loʻo salalau i luga o le tasi i le tasi i le 10-15 cm. Ina ia faʻaititia le ono mafai ona faʻasolo i le lua-auala. o le faaiuga).

E amata ona oso le vai le vai i puipui, i luga aʻe o le lipine susu. E i ai le tumau le tumau. Pe a maeʻa le faʻasologa o le sima ma lona tulaga e mafai ona teuteu.

Faamalosia

Talu ai o avega o loʻo faʻatagaina e ogaoga, sima fola i totonu o le faletaavale faʻamalosi. I lalo o le pasese taavale, e mafai ona e faʻaaogaina le mesh mai le uaea o le 7-8 mm, o le sela tele o le 15 cm. Ina ia maua se tasi i le isi sela. E lua kilipa o loʻo fusifusia i le tasi ma le isi palasitika faʻapipiʻi poʻo se uaea faʻapitoa uaea.

Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

O le vai mafanafana o le fola i le faletaavale e faia e Hydroograph, o le faamalosia o le mesh ua faapipiiina i piliki

O le isi itu - o le grid tatau ona i le mafiafia o le sima o le sima, i le ogatotonu o le ogatotonu. Na o le tuu i luga o le ata o le a le saʻo - O le uamea e le afaina i totonu o le sima pe a fai o le loloto o le 3 cm. Ina ia gagau, le O loo tuiu grid i le susuga i le 3-6 cm. O loʻo iai le lagolago faʻapitoa mo lenei, ae tele ona faʻaaoga nifo o piliki. Na o le mafiafia o le 6 cm. Le masani i lalo o le faʻamalosia o le kiki ina ia le matua popole lava.

Faapipiiina o Maykov

Ina ia o le foloa i le fale maupo, e ao ona ogatasi ai. E sili atu ona talafeagai le faia o lenei mea ma se fasi uumi umi, lea ua taʻua o le "tulafono" (faamamafa i le tusi "ma" mai le Upu Faatonutonu). O lenei pa e faʻavae i luga o le lamolemole fuafuaga ua faʻatulaga e le tulaga manaʻomia. Ua taua i latou o moli.

Soʻo se lamolemole ma le umi o mea e mafai ona faʻaaogaina e fai ma moli uila. E mafai ona iai pai, pa, teuteuga faʻapitoa o loʻo faʻatau atu i faleoloa fale. E tatau ona faʻatulagaina i le tulaga e tasi ma se sima faʻaputuga apalai i luga o puipui.

Sa latou tuu ni moli uila mai le pa tele, agai i le tasi o loo faatulagaina ai le faitotoa (o le tele o taimi e aliali mai ai i luga o le puipui umi). Faʻapipiʻi le Laʻasaga - 25-30 cm ua maeʻa nai lo le umi o le tulafono. Afai o le tulafono o le 150 cm umi, o le mamao i le va o supa e tatau ona 120-125 cm, e tusa ma le 30 cm ua vave ona faia.

Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

O lea ua liligiina sima i le faletaavale i luga o tamau

E masani ona faʻapipiʻiina i atumotu o le faʻamaʻi fefiloi. Faapipii le ata laititi nai lo le mea e tatau ai, ua fetaomi atu le moli, ona faʻapipiʻi lea i le tulaga sao.

A faʻapipiʻi moli, e mafai ai ona faia se malamalama o le moli o le sima i faitotoʻa (0.5-1 cm i le mita). I le tulaga lea, o le vai o le a i ai lava ia ma le fola i le auala. Naʻo le matau o le sima lea i lenei tulaga e manaʻomia tele - E manaʻomia le filifili mamao mai le ulufale atu o le pito o le foloa, ae o le taui lea ma le faʻafaileleina o faʻagaioiga.

Mo le aso e sosoʻo ai, pe a maeʻa, ua aveʻesea le faitotoʻa, o le gaogao e tumu i se vaifofo ma le tutusa i se tasi tulaga.

Sima tumu i faletaavale

Brander sima mo le itupa i le faletaavale - m250. O ona uiga faʻapitoa e sili atu nai lo lava na lava mo le malosi ma le teteʻe i le tino olaola. Ona o le mea moni o le mafiafia mafiafia e tele, e oʻo lava i se tamaʻi lapoʻa, o le faletaavale e manaʻomia se tele o le fofo. Sei o tatou Fuafua: I luga o le tamai faletaavale ma le itu o le 4 * 6 m ma le mafiafia o le sima o le sima, o le a ave 4 m * 6.1 m = 2.4 cowic mita. Ma le mea moni e te manaʻomia se faʻaituau, o le a avea uma 3 kupita. Afai e te faia i ou lima i se aso e tasi, e tatau ona e faʻaaogaina ni fefiloi lua faʻafefiloi - O le a le taulimaina se tasi. Mo le galuega o le a faia se 'au leaga.

Mataupu i luga o le autu: o le laufanua laufanua o le taualuga: foftuge ma ou lava lima ma fusi, gatters, paipa

Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

Ina ia sasa le sima i le sima o le sifi o oe manaʻomia se 'au lapoʻa

E tatau ona tu le tagata palu sima. O loʻo faʻatonuina ai o vaega uma e vave ma o le a latoutega faʻapea ai i le pila. A faʻapea e manaʻomia ona avea le vaega - e lua ia isi tagata. Ma le isi, e lua e tatau ona ave le sima i le nofoaga o lona mouese ma le tasi - faatopetope. E i ai le tele o le breazde. E tatau ona galue le tufuga i le aso atoa. Tusa pe saoloto le fesoasoani, fafaga i latou e fafagaina i latou. E leai se mea o le a fesoasoani o le a fesoasoani lea ona sefe se tele o tupe pe a faʻatusatusa i le faʻasologa o le maeʻa sima mai le fale gaosi. Vagana ua e galue i le tasi lima, sasaa le fola i vaega. O lenei e mafai foi, ae e mafai ona faʻamataʻuina ni tau i le fanua o vaega o le fola o le fola o le fola, tumu i le aso e tasi. E mafai le faʻaititia o le avanoa o le foliga mai o ia taufaʻamataʻu pe a e aveese le susu susu ma se uʻamea uʻamea, lea ua faia i luga.

Afai e te filifili e okaina sima i se fefiloi, e aoga le faʻapipiʻiina o le mauaina o le fata, o le a lafoina le vaitafe i le ogatotonu o le faletaavale. Mai le nofoaga tutotonu ua uma ona faigofie ona tufatufa atu i itu uma, ona lalu ai lea o le tulafono. Ina ia faafaigofieina le faʻafiafiaga o sima ma faateleina lona ituaiga, i le taimi lava ina ua maeʻa le ata muamua o le sima, faʻaaogaina e se tagata fou e fausia mo sima. I le taimi lava e tasi, na sau vave le ea, ma ua atili ai ona sologa lelei le sima ma famafuga uma malae. O moli moli o le a manaʻomia naʻo le motitutiaʻi, ma atonu o se vaega o se gataifale.

Soʻoga

Ina ua maeʻa le sima, afai e le vevela tele le auala, e mafai ona e latalata i faitotoʻa faitotoʻa. Afai e iai se faʻamalama, e tatau ona 'aua neʻi toe' eseʻese ina ia aua neʻi ofi le ran o le la o le la. Afai o le auala e matutu ma vevela, sima, ua ufitia i polythylene ata po o le susu burlap.

I le vaiaso, o le soa e tatau ona i aso uma potu. E sili atu ona talafeagai le faia o lenei mea i Burlap - e tele lava e ono sili atu ona mafatia i ni tamaʻi sulugatiti e fasi ai le suavai, ma o le a ia avatua le sima sima. Afai o le fogafale sima i le faletaavale ufiufi le ata tifaga, na aveʻese aʻo leʻi oʻo mai le Oona, ona toe fetaui lea. A o le vai i lenei tulaga, e manaʻomia le mautinoa o le mea e laiti - e manaʻomia se telefoni ma le tele o pu. I soo se tulaga, o le tikeri o le suavai - i se mea e ono susu le susu (ua fuafuaina i luga o le lanu efuefu lanu efuefu), ae aunoa ma ni puddles tele.

Faʻatupuina o le sima o le falemaʻi i le faletaavale

E i ai le lua filifiliga - faʻasoesa i le ua uma ona lolofi, o le faga o le laualuga (le fausaga i le ata i lalo) pe o le faʻaaogaina i lalo o le ipu autu.

Faʻafefea ona faʻatumu le fola i le faletaavale sima

Faasee fola i le faletaavale

A filifilia se eseesega lona lua, o le fetogiaiga o loʻo puʻeina i luga o le laʻau gaosi, o le faamalosia o le grid ua uma ona ofi i luga. O isi vaega uma o le faʻatumuina o faʻagasologa o le faletaavale e tutusa, naʻo le manaʻomia le mafaufau i le mafiafia o le faʻasee o le loloto o le pu o le lua.

I le avea ai ma se vevela mo se mataupu, e fautuaina le faʻaaogaina o le pito i luga o le polystyrene o le vaituloto (EPPS) ma le maualuga o le 35 kg / m3. E matua lelei lava uiga, mafai ona taofia le mamafa o avega, e le faʻamaloloina ma e le faʻatagaina le vai poʻo le afu. Ma o le mea lenei e iai foi abuarpar-suposu.

Ina ia i ai le talitonuina o loʻo i lalo o uili, e le mafai ona faʻatau atu le faʻamalosi, e fetaui lava i luga o le tuʻuga o se vaega o geothoxile. O se tala lea o le membrane o loʻo faʻaaogaina i le masini o auala tetele. O lona gaioiga o le tufatufaina atu o le uta, amiotonu lava mea tatou te manaʻomia.

O le maualalo exs mafiafia e le itiiti ifo i le 5 cm, sili atu - 8 cm. Taofi sili atu i le lua vaega, pe a solia le fola mai le eleele i le tele e mafai ai.

Faitau atili