Faʻafefea ona toe faʻaleleia le vai o le taele?

Anonim

O le toe faʻaleleia o le fale i totonu o le fale e tele ua manatu o se faʻafitauli tele ma o se galuega le fiafia. O nisi taimi e oʻo lava i le luʻitau o le plumping ua liliu i se faʻafitauli. Ae o le mea moni, e tele le manifinifi e mafai ona aveʻesea tutoʻatasi.

Faʻafefea ona toe faʻaleleia le vai o le taele?

Fesoʻotaʻiga ata o le pipili i le faletaele.

Mafaufau i le tuuina atu o le toe faaleleia o le suavai vai i totonu o le faletaele. Toe faaleleia le alavai ua pau i mataupu e lua:

  1. Suavai vai i totonu o le faletaele plum.
  2. Le lelei le vai mai fafo mai le faletaele.

Aveesea o le vai vai i le nofoaga o plum

Afai e iai sau taele, ona e tatau ai lea ona e iloa le mafuaaga.

O sea faalavelave e mafai ona tupu ona o le faʻanoanoa o le siphon poʻo lona toilalo (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaputuputu). Afai o le siphon, pe, pei ona taua o le, o loʻo aʻafia ai, e aoga mo se taimi puʻupuʻu ma e mafai ona ave le faʻafitauli o le tafe. Ole taimi lava e tasi, e faʻaaogaina le faʻaaogaina o sili atu le suauʻu.

E masani ona tupu le mafuaʻaga o le tafe i le mea moni o le pito i luga o le alavai "le faʻamatuʻuina" ma le faitotoʻa faitotoʻa. I le tulaga lea, e te manaʻomia e faasee le faʻapipiʻiina o le sipai o le siphon ma faʻaaoga ai le faʻasalalauga faʻamatalaga i luga o sooga. I le taimi nei, o le sami siliva na fuafuaina faapitoa fuafuaina mo pamu o loʻo aliali mai. E mafai ona e fautuaina, mo se faʻataʻitaʻiga, o le sami sili-915 poʻo le kiliki o le sili sili ona mama (10-20 minute), e le oi ai a latou mea ua afaina i le vevela vevela ma le maualuga, e le o le 150 ° le 150 ° C e le afaina o le taliga.

Faʻafefea ona toe faʻaleleia le vai o le taele?

Siphoon polokalame.

A tatou faʻaaogaina suafa o loʻo manaʻomia, e tatau ona e faʻatonutonuina tulafono nei. O luga o le mea o loʻo faʻaaoga ai le sami, mama, e aunoa ma ni masini faʻaleagaina. Uamea le uamea e tatau ona faamavae. O le lautele o le faʻamaufaʻailoga e mafai ona avea ma lautele o le 6 ... 35 mm. Ogatasi o le Seam, e mafai ona faʻamau i totonu o le 5 minute vave pe a uma ona faʻaaoga. Ina ua maeʻa atoa le malulu, e mafai ona e aveʻeseina le faʻafitauli, tipi ma le faaeteete tupe faʻaalu, taumafai e aua neʻi faʻaleagaina le nofoa o ia. O galuega uma e tatau ona faia i totigilima totini, ae le o le faʻatagaina o le sami i le paʻu.

Tusitusiga i luga o le autu: Foliga Faʻasao Pepela i lalo o le fusiua ma ou lima lima

Afai e le leaga le vaega o alavai, ua matua leaga lava, ae mai lalo o le taʻele o loʻo tafe pea lea e sui le fusi i luga o le mea fou. A o filifilia se ata fou "alavai / malu", e tatau ona e mafaufau mai i mea o loo faia o lou taele. O nisi siphons o loʻo fuafuaina mo le manifinifi-faʻaputuga mea faʻapipiʻi.

A faʻapipiʻiina se mea fou, e manaʻomia muamua le faʻaputuputu atoa i ou lima, ma ua maeʻa i luga o le faʻavae o le faʻavae o le alavai e faʻasaʻo ai le alavai.

Vai mai le faletaele e mafai lemu

O mafuaaga autu mo le mativa o alavai e pei ona taua i lalo:

  • fasi ata o le paipa paipa;
  • E laʻititi foʻi le laititi o le stading scrape;
  • O le lapoa o le paipa ole paipa pe o le le lava e le lava.

Afai na amata ona leaga le vai mai le faletaele e alu ese ai nai lo le taimi na sili atu ai le leaga nai lo le taimi muamua, e foliga mai, e iai sau poloka. Ma se paʻu laititi o le alavai, e mafai ona e faʻaaogaina le tuai o le lelei Vafaz pe fufulu le polokalama ma vailaʻau. O le faigofie lea o le mea e ave ai le lapisi o le kalone. Ae e tatau ona e manatua na o ni nofoa laiti o malosiaga. Toā e le mafai ona faʻaaogaina lemu le vai, pe le tuʻufaʻatasia au mea uma, o nei mea faigaluega e le mafai ona faʻaaoga.

E mafai le faʻamamaina o le poloka, faʻalavelave ma faʻamamaina le siphon (sump) poʻo le faʻamamaina atoa le paipa i le siʻitia. I nisi o tulaga, na faʻatuaolo ai le alavai i lalo o le faletaele, faʻamamaina ma le vavaeina e manaʻomia. Mo se faʻataʻitaʻiga lea, na muamua na faia ai i le toe faaleleia ma fofo ma faʻamalo i totonu o le pusa faʻataʻatitia. I lea tulaga, o le faʻasologa o fasi paiko ma e tatau ona latou tuʻituʻi atu.

E tele taimi o le mafuaʻaga o le faʻamamaina o le faletaele e leaga, o le paʻu uafu ua avea ma laititi. Vaʻai pe faʻafefea ona faʻatulaga lau alavai. Afai o le palu e laititi pe leai foi, ona o lenei mafuaʻaga e alu lemu le vai. I lea tulaga, aua le faʻaaogaina vailaʻau e faʻaitiitia ai poloka.

Mataupu i luga o le autu: O moli o fafo: ata, ituaiga, filifiliga, faapipiiina, faapipiiina

O le a le mea e tatau ona i ai le faʻaituau o le faʻafitauli ina ia lelei le alavai? O tulaga faʻamaoni o malifa o pou o loʻo fuafuaina e ala i mafuaʻaga o loʻo manatu le tele o le otaota, paipa sipela ma isi faʻailoga. Ae, taialaina e ala i le poto masani, e mafai ona e tausisi i mea uma faʻavae (aua le tamaititi o le paipa o le pusa i luga o le pusa pupuni (MM, o le maualalo faʻailoga e tatau ona 2%; A o le lapoa o paipa o paipa 50 mm, e tatau ona le itiiti ifo i le 3% le faʻailo. Mo faasinomaga, faʻaopopoina o se faʻailo o le 2% o le faʻaititia o le paipa mo le 2 cm e ala i le ma paipa taʻitasi.

Ina ia faʻateleina le malifa o le alavai alavai, e mafai ona e tuʻu i lalo o le tatalaina i le ogatotonu o le paʻu poʻo le taele o ia lava. E tele naua le faʻaituau e le mafai ona manaʻomia, pei ona mafai ona oʻo atu ai i le faaupuina o paipa o paipa ma mamafa mamafa o le faʻaolataga, faʻapea foʻi ma le aʻafiaga o le plum i le taimi o le vai. I le fale talafeagai o loʻo faʻaalia ai o le maualuga o le spedged spepgege mafai ona oʻo i le 15%.

Faitau atili