Faapipii le vai vevela e faia oe lava ata + vitio

Anonim

Faatau se vai o le vai e le o uma. E tatau lava ona faʻapipiʻiina, ona e fesoʻotaʻi lea. Ae le gata i lea, fesoʻotaʻi i le suavai, ma le eletise. Faʻafefea ona faʻapipiʻi le vai vevela e faʻalagolago i lona ituaiga: tafe pe faʻaputuputu. Fuafua i le tele ma foliga, o le faʻapipiʻi nofoaga ua filifilia. O manaʻoga mo le eletise eletise e faʻalagolago i luga o le mana, ma mai le masini i totonu o le vai vevela - le ata e fesoʻotaʻi ai le suavai.

Ituaiga o eletise eletise

E lua vaega tetele e lua: tafe ma le faaputuputu. O le fugalaʻau o vai inu vai o loʻo vevela i le vai, e pasi atu ia i latou. I lenei tulaga, e tele ni mea laiti laiti, a o le maualuga tele, e oʻo atu i le 24 kw, ae o le pito sili lenei. Mo le fufuluina o ipu ma le aveina o le agaga, ua lava lona mana i le 4-6 kw, mo le vaetamaina o le faletaele - 10-12 kilomita. O lea la, e faʻafesoʻotaʻia mea faigaluega, o se laina faʻaolaina paʻia e manaʻomia mai le RCD.

Faapipii le vai vevela e faia oe lava ata + vitio

Vai vevela o ituaiga eseese

Faʻapupulaina vai iʻa ua taʻua o "P ie Pisinisi", o loʻo ia te i latou le tane ma teisi, faatusate i le tafe, paoa - mai le 0.8 kilomita - mai 0w. Peitai, o se taga tagavai foai laina e manaʻomia mo latou. O le tele o le au faifeʻau e faʻalagolago i le tele o vai, o loʻo i totonu o le tane. O le fomu o le cylindrical, ma o le cylinder e mafai ona tuʻusaʻo (o se taugofie filifiliga) ma faʻaupuga (tau sili atu).

O le nofoaga mo le faʻapipiʻiina o le vai o le vai o loʻo filifilia e fuafua lava i luga o le soʻotaga tulaga. E tele taimi e masani ai poʻo se faletaele poʻo se umukuka: e fesoʻotaʻi vai i potu uma e lua. Lona tulaga lona lua, o le nofoaga e filifilia mai i manatunatuga faapelepele: Ina ia 'e le lelei mea uma "faanatinati" i mata. Mai lea itu o le vaʻaiga, o se faleuila poʻo se faletaele e masani ona filifilia. A iai se nofoaga, o lenei filifiliga e sili atu.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se boiler (teuina vai vevela)

Tatou amata i le mauga i luga o le puipui, aua e masani ona pipii mea iina. O vaivaiga gaogao e iai le mamafa mautu, ma e oʻo i le vai e oʻo i le 150 lita. O le mea lea, o manaʻoga faʻapitoa ua faʻaalia i le saoasaoa: E tatau ona latou taofia ai le umi o le mamafa i le lua o tane. O lona uiga, afai o iai sau Boiler mo 80 lita, o le fusiua e tatau ona tafia le 160 kg. Ile tulaga lea, ua uma ona ia i luga o le faavae o se lelei mai le tomai e taula ai ma le matau.

Tusitusiga i luga o le autu: resitala o le faletaele: matou te atiaeina se mamanu oe lava

Faapipii le vai vevela e faia oe lava ata + vitio

Uuina o se boiler i luga o le puipui

Luga o le puipui pito i tua o le vai vevela, e i ai se fasi ipu o le lakapi (o nisi taimi e lua o i latou - i le pito i luga ma lalo). O loo i ai ni mea e fai ai matau. O lea ua tautau le ponaivi i luga o le puipui. E lua auala eseese e matau le mea e ave ai le taʻavale

  • Afai e i ai ni fesoasoani ma avanoa faʻatagaina e te faʻafesoʻotaʻi saoloto, e mafai ona e faalagolago i le ponaivi i le nofoaga saʻo i le puipui, pe a uma ona motusia.
  • Fuaina le mamao o loʻo i luga o le laupapa mai le pito i luga o le vai vevela, fuaina le mamao i le va o nofoaga o le laʻau. E tolopoina uma nei tapulaʻa uma i luga o le puipui, maua ni mea taua.

Tasi le mautonu: Afai o le a e tautau le vai vevela i lalo o le totonugalemu, e manaʻomia e leai se itiiti ifo i le 5 cm mai luga e mafai ona siitia ai, toto i luga o le taualuga. o matau. A leai, e le aoga le cliair.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se Boiler i le vai paipa

O le a matou agaʻi atu i le mea moni o le tipiina o le malulu vai ua maeʻa, faʻapea foi ma le tuʻufaʻatasiga o vai vevela uaea. O sina mea e tusa ai ma le auala e faʻafesoʻotaʻi ai le Boiler o le Boiler ma le vevela ma le malulu vai paipa. E sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o ni mea pupula, ae leʻo ia sa na o se paʻu paʻu i totonu, ae fetuʻutuʻunaʻi mai le faʻamalosi aʻila. E eseese lava a latou uumi, fai i tuluiga o kapeta uati ma kesi, ae o le latou tautua ola ma le faʻamaoni o ni taimi sili atu. Afai o le boiler e tautau i luga o le faletaele ma uma fesoʻotaʻiga o loʻo iai i le nofoaga lava e tasi, tusa lava pe o le tuʻinanau o mea, e te le faʻamataʻu ai: A leai, e mafai ona e loloʻu ou tuaoi.

O le isi filifiliga o le faʻaaogaina o le palasitika (polypropropylene poʻo uʻamea-palasitika) paipa. O lenei filifiliga e faʻaaogaina pe a tuʻu le vai vevela i le taimi e tasi e le tufatufaina manatu. A leai, e sili atu le faigofie ona faʻaaoga ni fesoʻotaʻiga feololo. Sei vagana o le fuaina o paipa, ia manatua e iai paipa faʻapitoa i le vai vevela, lea e masani ona faʻaaogaina i luga o paipa malulu, pe i ai se lanumoana / lanumoana lanu.

Faapipii le vai vevela e faia oe lava ata + vitio

Suavai Sorter Preferey ata mo le sapalai vai

Ia tuu loa le polokalame o le fesoʻotaʻiga o le boler i le suavai. E ui o le Human Seam e masani ona tuʻuina atu i otometi, i taimi uma, pe a vevela, o se oso aʻe o loʻo tupu, e mafai ona oʻo i le faʻalavelave o le koneteina o le koneteina. Ina ia aloese mai osofaʻiga, o se auala e teu ai le alatoto i le vai malulu ile taʻaloga. Ina ua silia le tau o le fale talimalo, tatala mata ma nisi vaega o le vai, fesuiai lelei. O le mea lea, pe a faʻapipiʻi se crane, ia mautinoa o le alavai i fafo (tamai sone) e faasino i lalo. Afai e te manaʻo e te faigaluega i le taimi nei, tuʻu le mea lea e tatau ai.

Tusitusiga i luga o le autu: laupapa fola masini: O le ata o le opeopea o le fola i totonu o le fale, mai le Plywood ma pueina ma o latou lava lima

E faigofie pe a iai se galuega lona lua - e galue ai o se siaki alatoto, o le ova i luga o le vai i le leai o le mamafa i le system.

Faapipii le vai vevela e faia oe lava ata + vitio

Saogalemu alavai mo boiler

Afai e te vaʻai i le ata, e iai le aū i le fale e faʻaalia ai le itu o le vai o le vai. Afai o se aū o se aū, o le masini e galue ae o se alatoto alatoto, e le faʻatagaina le vai ina ia sasaa. Afai e leai ni aū, e tatau foi ona faʻapipiʻi le alatoto (luga o le saogalemu).

O le a le mea e faʻatautaia ai le saogalemu o le togalaʻau a le faʻatau ma le saogalemu, ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻiina pe a fai e le o se vaitaloto, tilotilo i le vitio.

O le isi mea faʻatonutonu o le polokalame o le polokalame ua tapunia paʻu. E masani ona tuuina i luga o le lala mai le malo o le vevela ma le malulu vai. O nei peni e manaʻomia ai. O nisi taimi e tuʻuina i ai aʻo leʻi faia se kulupu o le saogalemu, ae ua latou le toe agavaa, ae na o ni taui talafeagai.

O se kulupu o le saogalemu o se carsie faʻamamaina faamama ma faʻamalosi tino. Afai e le i le fale o nei masini i le fale po o le fale mautotogi, e manaʻomia tele e tuu i latou: Na latou faʻalautele le ola o le vai vevela.

Faʻamalamalamaga o le Polokalama Feai o le Lapisi, vaʻai le vitio, tele foʻi le fiafia i fesoʻotaʻiga mea sese i le sapalai vai.

Faʻafesoʻotaʻi le Boiler i le eletise

O le vaipuna uma o le vai e fautuaina e aofia ai tagata e teu i le eletise i se laina eletise mai le eletise eletise, i luga o le mea e lua faʻapipiʻiina o le masini ma le arse. E i ai foi le paʻu o lalo. O nei faiga e mautinoa ai le saogalemu saogalemu o, aua e le tatau ona e tuulafoaia i latou.

Faapipii le vai vevela e faia oe lava ata + vitio

Faʻafefea ona faʻapipiʻi vai vevela: eletise eletise

Nai lo le fusi o le UzO + otometi, e mafai ona e tuu le ata. O le a faʻatonutonuina foʻi le mautase le nei ma puʻupuʻu le komiti o loʻo iai nei, ae e faia i le tasi tulaga. I le pule ogatotonu poler, ua lava le otometi i le 16 a, ma le taimi nei malulu o le taimi nei o le 10 ma. O le koluse vaega o le 'apamemea uaea (o le ofaā) ua lava 2.5 mm.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se tafega vai vevela

E pei ona tautala mai, o le tafega vai o le vai vevela vevela i ai laiti itu, ona o le nofoaga e faigofie ai ona maua. E mafai ona tautau solo i luga o le puipui, ma e mafai-tipi i totonu o le loka. O lona itu e masani lava 15 * 20 cm * 7 cm pe o lea. I se tulaga lautele, laititi. Mafa - mai le malosi 3-4 Kg, ina ia laititi manaʻoga i fusi faʻapipiʻi. E masani lava pe tuʻuina i luga o le lua tamai faletalimalo o loʻo faʻaseʻe i totonu o le puipui, pe o loʻo i ai se fasi ipu o loʻo 'ave i le pa, ma ua uma ona tautau le vai. Faʻafefea ona faʻapipiʻiina se vai-vai vai vai ua fuafua i fafo, o le taimi nei e uiga i fesootaiga.

Mataupu i luga o le autu: teine ​​vine i luga o le faapaologa: o le tuputupu ae tekinolosi (ata)

Faʻafesoʻotaʻi le tafe vai vevela i le suavai sapalai

Mai le itu lenei e faigofie mea uma. Peitai o le le mautonu o lena mea i le taimi lava lea e 'aveina ma le vai, naʻo le tasi le taimi. Fuafua i le nofoaga o le faʻapipiʻiina i le outlet o vai mafanafana, latou te taʻele le vai e mafai ma se mea e mafai ona fetuʻutuʻu, poʻo le hussak - mo fufulu ipu. E i ai le avanoa e ala i le tee e tuu uma "husssak" ma se vai mafai (pe faʻapefea ona saʻo i le itu taumatau).

Faapipii le vai vevela e faia oe lava ata + vitio

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi tafe eletise eletise eletise

Ina ia maua le avanoa, pe a manaʻomia ai, aveese le vai vevela ma le le sapasapaia vai i totonu o le potu atoa poʻo le fale, i le faitotoa ma le galuega o le polo polota. Latou fesoʻotaʻi i mea faʻatonu masini. Faʻafesoʻotaʻi mai Azzles seia oʻo i le Twinkle i le malulu vai sapalai laina o loʻo faia foi i le auala lava e tasi e pei ona fesoʻotaʻi le boair, o le pipili uʻamea. Le vai vevela i le itu, pe a tatau ai, e faia e se Hoseable Hosea: E leai se vevela tele i mataupu, ina ia tatau ai ona tatalia.

Faapipii le vai vevela e faia oe lava ata + vitio

Fesoʻotaʻiga ata o se tafe vai vevela i le vai sapalai

O le isi vaega o le fugalaʻau vai o loʻo i ai, e masani ona latou vevela tele i ai le tele o vai. Ma le faʻateleina o le tafe poʻo le maualalo tele le vevela i le sao, o loʻo latou feagai ma le galuega. Ona o le tele o taimi o loʻo faʻaaoga ai e lenei vai le tumau i le le tumau - i le atunuʻu poʻo le taimi e motusia ai le vai vevela mo le puipuia (mo le taumafanafana).

E faigofie lava le foia o le mataupu ma le tele o le vai (ma le faʻateleina o le mamafa i luga aʻe o le masani ai) e faigofie: pe tuu le kilopi i totonu o le vaitusi pe tafe. Faʻaititia - o se sili atu ogaoga masini ma ua fautuaina e tuʻuina atu i le fale mautotogi, ma le tapulaʻa o le tafe o sina keluti ma le alatoto. Ua siaki i luga o le fale i totonu o le vai malulu o le vai malulu. O se faʻataʻitaʻiga o le auala e faʻapipiʻi ai se tafe vai vai ma le mea e tape ai le tafega i le vitio.

Fesootai i le eletise

Faatasi ai ma le eletise eletise, e faʻapea foi ma le boiler: O se laina tuʻutoʻatasi, RCD + otometi. O isi na o le filifilia ma kolosi-vaega o uaea. O le tapuaiga ma le mana e oʻo atu i le 5 kw - 25 a, e oʻo i le 7 kw - 32 a, mai le 7 i le 9 kilomita).

Faitau atili