Auiliiliga faatonuga mo le faia o tautau

Anonim

Auiliiliga faatonuga mo le faia o tautau

I le auala savali, o soʻo se fale mautotogi e tatau ona avea ma lavalava o le tautau.

I vaega eseese, e mafai ona e mauaina le tele o faʻamatalaga, pe faʻafefea ona faia le ala o le ala o le ala o le alavai i le alatele ma ou lima lima. Mo ana gaosiga, e mafai ona e faʻaogaina le tele o mea.

O a mea e manaʻomia

Ina ia faia se tautau i le alatele, e te manaʻomia ni tomai poto, o mea sili ona faigofie ma mea e faigofie. Mo elemene eseese, e mafai ona e faʻaogaina sprigs ma swirls, o le a latou faia se foliga le masani ai ma fatufatu foliga.

Aua le faia e aunoa ma ia!

Mo le gaosiga o tautau, e tatau la ona tapenaina mea nei:

  • sikulukave ma fao o se lapoa;
  • Pula Bulagan mo le tipiina o laupapa;
  • Afai e te fuafua e faʻapipiʻi se ata puipui, ona e tatau ai ona saunia se malu;
  • vili;
  • fale malo;
  • penitala peni;
  • Saasela mo le lafotuina o le le mautonu palu.

Mo le gaosia o ni faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le saunia o uʻamea tulimanu ma faʻapitoa, na fuafuaina e tipi ese ni faʻatauga matagofie. I nisi tulaga, a fausia se autu autu o uʻamea, o le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa e manaʻomia.

Mea mo gaosiga

Auiliiliga faatonuga mo le faia o tautau

Polokalame Polokalama.

O le tautau i le alatele e mafai ona gaosia mai ni mea eseese. O mea e taatele o laupapa, Plywood, pa ma teuteu.

E mafai ona faʻaaogaina laupapa laupapa mo le gaosiga, mo se foliga matagofie e sili atu le ave ma se laʻau lelei. Ma le lautele, e lelei le laʻau mo ituaiga faʻatonuga, e foliga sili i totonu.

E mafai ona e sau i luga ma se sili le masani ai ituaiga o tautau. Afai o le fale mautotogi e iai le pito i tua o le moli tuai, e mafai ona faʻaaogaina mo le mamanu o le fola i le fola.

Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia le aveʻesea o le fola ma faʻamau i lalo o le moli, ma o le vaega o totoe o le vali i le lanu talafeagai. I le taimi lava e tasi, e taua le aua le galo le pito i luga e faʻapipiʻi ai uʻamea mata.

Hanger i le alatele o se mataupu taua tele o totonu. E tatau ona tele ma le mafanafana, e mafai ona faʻatauina i se faleoloa meafale, ma e te faia oe lava.

Mataupu i luga o le autu: Searre-Pillowcase ma Tamaititi Motherwer faaeeina: oloa faamatalaga ma lima

Auiliiliga faatonuga mo le faia o tautau

Ata o fafo o le tautau i fafo.

E sili le faʻaaogaina o mea faʻalenatura, latou te saogalemu saogalemu ma maua ai ni foliga matagofie. Lelei e faaaoga se laau, e faigofie ona taulimaina.

E mafai ona e faʻaogaina mea sili ona le masani ai e pei o matau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se e le masani ai e ono faʻaalia ai le faʻaaogaina o le ti sloar, poʻo laʻau laʻau e tatau ona faʻaaogaina e pei o le lautele.

O se manatu lelei e pei o le faʻaaogaina e faʻaaoga ai le mafiafia o le uaea, lea e mafai ona teuteu ma le tele o vaega o mea teuteu, o loʻo faʻaaoga ai pistads poʻo le 'oona.

Puipui taugofie

O le puipui o tautau i le alatele o se talita faapitoa, tele lava e masani ona faia o fafie. Ua matau.

Auiliiliga faatonuga mo le faia o tautau

Pat-vetted Taulai Taulai Tusi ata.

E mafai ona e faia le mautu pe i foliga o le lattice. O le filifiliga mulimuli e sili atu ona talafeagai ona ua faʻaitiitia ai ni mea mo ai, ma o le mamafa e itiiti ifo nai lo lena o mautu.

Alualu i Luma:

  1. Lua tutusa tutusa laina laupapa ma le toe faʻapipiʻi i le puipui.
  2. Ina ua maeʻa, ia faʻapipiʻi laupapa faʻapipiʻi ia i latou, o lona uiga e tatau ona e faʻapipiʻiina matau.
  3. O le tele o le tele o tautau e mafai ona eseese, e fuafua uma lava i luga o le auala o le alatele. O le tautau e mafai ona teuteuina i le teuteuga vaega poʻo luga o loʻo avea ma coated ma se fofo faʻapitoa.
  4. Afai e manaʻo i ai, o le uʻamea tulimanu o loʻo faʻapipiʻi i luga, o le a tautua se fata mo pulou ma pulou.
  5. Afai o le mamanu o loʻo tuʻuina atu mo le umi atoa o le puipui, lea o lenei tulaga o le muamua pito i lalo fata mo seevae poʻo nisi mea o le a mauaina.

O fafo o le tautau

O le tautau i fafo o le fafo mo le ala savali e tatau ona i ai se mafiafia mafiafia, e le tatau ona suia.

Auiliiliga faatonuga mo le faia o tautau

Tulaga faatulagaina.

Ina ia avea se faʻataʻitaʻiga tutusa, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. I lalo, ave ni mea mamafa, o le pito i lalo mai le moli poʻo se isi-isi mamanu e talafeagai, o loʻo tumau i luga o le fola.
  2. A leai ni mea i totonu o le fale, e mafai ona e aumaia se satauro mai se laʻau o loʻo mafai ona faʻaaogaina ni pa poʻo ni pupupuni e mafai ona faʻaaogaina.
  3. Ina ua mavae lena, matou te faia se pe a fai o tautau o tautau, aua e tatau ona ave se pa, o le umi lea o le a faalagolago i le mamanuina o fuafuaga.
  4. Afai ua faʻaaogaina se laʻau, ona talafeagai lea mo na oneone, ona ufiufi ai lea ma vaeseʻeu, pe a fai o uʻamea, ona e manaʻomia lea o se masini faʻamanatu mo le faʻagaioiga.
  5. I le pito i luga o le tautau faʻapipiʻi matau.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona toese le tau o le taumafanafana ma o latou lava lima

Rossine rog tautau

Savalivali i le vaomatua, e mafai ona e vaai i se mea ofoofogia maua - Mogy Horg. Mai i mea faapena e maua mai ai le uluaʻi mea ma matagofie tele oloa i le ituaiga o tautau. Faʻafefea ona fai se tautau i le alatele ma ou lava lima?

Auiliiliga faatonuga mo le faia o tautau

O le polokalame o le faʻatinoina o lenei mamanu e manaʻomia ai le sauniuniga o mea faigaluega nei:

  • vae;
  • oneone pulu;
  • vanina;
  • pulumu;
  • lava-lipping scw;
  • sikue;
  • vili.

Peitai, mo nifo, o se mea manaia ma fufusi. O le a le masani ai le tilotilo faataamilo i se laau ma se pulou. E mafai ona e faʻaogaina se fasimoli i se tulimanu o le 45 ° poʻo le 60 °. Se laʻau mago e tatau ona faʻaoga, lea e mafai ona faʻagaioia mo taʻaloga uma.

O le matagofie ata tifaga ma paolo o fafie sili ona faia se apu po o peni. O le tuʻufaʻatasiga o nei ituaiga ma nifo e maua ai se mea matagofie ma le masani ai o le a teuteuina le alatele.

A o le i alu i le gaosiga o mamanu, o nifo e tatau ona faʻagaioia ona o loʻo ufitia i ass pe a latou taʻoto umi i le vaomatua. Nadfil o loʻo faʻaaogaina i totonu o le vaega na o mai i le ulu, o lenei vaega o le faʻatusa, e taulima le igoa igoa o loʻo tutu i luga o elemene elemene. O le isi vaega ua faamamaina ma le fesoasoani o le oneone.

Afai e le taumate o nifo i le vaomatua, latou te le po ua lagi tele, latou te maua ai se ata matagofie o mataki. A uma le togafitiga, o nifo ua ufitia i se mafiafia faaputuga ina ia susulu le fausiaina mulimuli. E sili le faia o ni vaega.

A maeʻa ona gaosi, o nifo ua faʻagasolo. E sili foi le ufiufi o le fanua puipuia, mo lenei mea e mafai ona e faʻaogaina ai ni lanu matagofie matagofie. A maeʻa, i le faʻavae o nifo, o se tamaʻi fasi e faia, e mafai foi ona e tele lapoa.

Latou te manaʻomia ina ia faʻapipiʻi ai nifo i se laupapa laupapa ma le faʻapipiʻiina o tagata e faʻasusu pe fao. Afai e matua mamafa lava le puao, ona faʻaaoga ai lea o ni mea faʻapitoa mo le faʻapipiʻi.

I le mea na tautau ai tautau i le alatele i le alatele e taua lava le manatu o le ata o le ata, o le lanu e sili ona fetaui, faʻapea foi e pei ona filifilia mea mo gaosiga.

Mataupu e uiga i le autu: Faʻasao mo fou ma o latou lava lima: matou te filifilia tusitusiga ma solo mo le taʻavale, auiliiliina vasega aʻoga

Na o le mea lea e aliali mai ai se matagofie ma le masani ai auiliiliga o totonu.

Faitau atili