Homemade Dricing Rigs

Anonim

O loʻo manaʻomia tele ni mea lelei pe a fai o le masini lelei i luga o le vai, ae o taimi uma e manaʻomia foi: Faʻapipiʻi pulupulu mo le pa o le tino pe a aoina le vevela pe a faʻaputuputu le vevela Lalolagi-ea-ea, faʻatasi ai ma se koluma sooupu mea ma le tele o isi galuega fausiaina. Faigofie ma tele le saoasaoa o le auala o se tamai laupapa. I ai ni faʻamalosi tino, e mafai ona e faia i ou lava lima.

Homemade Dricing Rigs

HomeMade Drilling Rig

Ituaiga o Homemide Drilling Rigs

Mo tutoʻatasi o le aluga o vaieli (luga o le vai ma e le gata) e manaʻomia le itiiti ifo i se tamaʻi milimili. O le loloto o le vaieli e seasea nai lo le 20 mita ma e aunoa ma le faʻaaogaina o mea sili ona faigofie e faia e faigata tele. Afai tatou te talanoa e uiga i le 'ailaina metotia ma ituaiga o le pupuga faʻapipiʻi, e mafai ona e faia ni' apamemea nei:

  • Shock-cable tulaga. O le faʻavae o le faʻagaioiga o lenei ituaiga o meafaigaluega e faʻavae i luga o le malosi o le kalave. I le maualuga, o se mamafa mamafa o le rig i totonu o pito sili ona mafiafia o se tioata pe o se le tusa ai ma le le tusa ai. O lona "toulu" i nai taimi o le luasefulu taimi. O taimi taʻitasi, o le atigi faʻapipiʻi i luga o se vaega o le eleele, ma o le tulaga ua faʻatauaina i totonu o le ata Vollow (mo lapoʻa o lapoʻa latou te aumaia ma alavai). Ua aveese le ipu mai le vaieli, ua aveese le palapala. O le isi, o le faʻagasologa e faʻaauau pea seia oʻo le lelei o le manaʻomia manaʻomia. Aua e faigofie le faasao ia lava ona faafou. I le vaega o le paketi o le paketi, o se ituaiga o le moega e mafai ai ona e faʻasaʻo le poloka i luga o le vaieli. E ala i le poloka, ua leva ona aoina le umi o le uʻamea uʻamea. Mo o le uaea, e mafai ona e tosoina "ma le malosi", ma e mafai ona e faʻapipiʻiina se afi faaitiitia ma se talipalau.

    Homemade Dricing Rigs

    O se tasi o le tea

  • Auger rig. O le malologa i le eleele e tupu ma le auvai - o le toʻotoʻo ma le unded glaw gics. Schneck mafai ona mago lelei lelei i le lua mita - i lalo o le Faavae Paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga. O le pasiina o le mafiafia o le omea omea po o le mafiafia faasalaga, e manaʻomia se taumafaiga mautu. O le mea lea, o le afi e manaʻomia ma se pito tele, ma latou galulue mai 380 V. Ma o le fao e le aoga i le papaʻe papaʻe. Ma e ui lava, o se tamai maa o lapisi po o le rock speeds - e le pasi le sikulu.

    Homemade Dricing Rigs

    Aufi Rig

  • Rotary gaoioi. O le mataupu faavae o feeseeseaiga o feeseeseaiga o fesolitulafono e faʻaaogaina foʻi, a o le fofo fofoga (vai) e sapalaiina i totonu o le Berah. O se auala lelei lea - o le vai e faia i luga o le luga o le singled (frangated ituaiga), ma o le pi e seasea aveese i luga. Na o le pito i luga o le sili atu le faʻateleina, faʻapipiʻiina o faʻaopopoina o toʻotoʻo. E i ai le faʻasologa o le "faʻamago" faʻafefe - e aunoa ma ni fofo, ae latou te manaʻomia le tele o taumafaiga, o le fua o le fua o le maualalo maualalo. O lea, ia faia faʻasalalauga ma faʻaaogaina seasea.
  • Romary rig

Filifili ituaiga ituaiga o viliina rig mo le faia soʻo i lau lava lima faʻalagolago i le vevesi o le nofoaga, lea e aʻafia ai foʻi le ulō o alifer o le Aquir. O le sili ona lautele auala e ofo-maea. Eseese eleele o loʻo lelei le faʻaaogaina o mea e faʻaaoga ai le vai i le faʻaaogaina o le vai (o lenei metotia ua taʻua foi o se host). Mo ituaiga eseese o eleele, eseese vala ua faaaogaina, ma o le palapala tapuni ua fufuluina i luga ma le vai.

O le tele o le "capricture" junction o le tipiina o le faʻavaivai, ae o ia o loʻo inuina ma viscous eleele - pati, faaputuga o le vai ma papa ma papa ma papa ma papa.

Ole faʻamamaina o vai mai le lelei poʻo le lelei ona faamatalaina iinei.

Ituaiga o HomeMade Cable-Shock Drilling Langs

I le gaosiga o le viliina o le rig i lalo o le uaea-shock o se mea taua, e lua vaega taua: o se moega ma se tioata (pulufana (ultirdige, ruprid). Mo le filifiliga faigofie, e mafai ona fai se pusa o tamaʻi e tolu-e tolu, o loʻo fesoʻotaʻi i luga aʻe o le nofoaga e pasi ai le milimio. E i ai le poloka fusi mata, o se fagu uʻamea uamea ua lafoina i luga. I le pito o le uaea na nonoa ai se mea e ave ai le galuega. O le atoa mamanu. O lenei "faapipiiina" o le maso malosi e faʻamalosia - mo le uaea ua tosoina, ona faʻapipiʻiina lea o le mea. Ua faasolosolo ona faamilomuli ai le atigi.

Homemade Dricing Rigs

O ata sili ona faigofie

Ina ia faʻaititia le faʻamalositino o le tino, o le Sonuk e faʻapipiʻiina mo le sili atu otometi - o se afi ma se kia pusa o tetee le vaega o le Corch. I le taimi lava e tasi, e taua le o mai ma se faiga e faʻatagaina ai le tatalaina o le mama o le paʻu ma toe setiina le ulite.

Rama-Trinoga e le masani ona talafeagai - e manaʻomia se vaega tele. E le gata i lea, mo le mautu o "vae" e tatau ona tutusa ma le ogatotonu. Ma o Jumsters i le va o au lagolago uma o le a leai. I lea tulaga, o le vilivili o le a tu ma le talitonuina. E i ai le isi filifiliga o le faʻavaʻa - i le ituaiga o le mataitusi "H" ma le tele osfucpap rods (i le ata i lalo).

Faia ma lau lava lima mini rig

Faapoega o lotcopic. E mafai ai ona e suia le maualuga o le mea e toe setiina ai le masini. O le vaega o totoe o meafaigaluega e tutusa.

Homemade Dricing Rigs

Moega mo se tamai tiʻetiʻe uila itu

Faʻafefea ona faʻafiafiaina e le tiaʻiina o le faʻafitauli o le alu ese mai le tiaʻiina o latou lima mai le uo teine, tilotilo i le vitio. O lenei mamanu e masani ona toe faia.

Mo faʻamatalaga i le auala e taʻe ai ma faʻaoʻo le vai lelei o loʻo faʻamatala iinei.

Faʻafefea ona fai le faʻapipiʻiina mo le gaoioi

O le faʻauiga o le hydraulic faʻapipiʻi e tatau ona i ai se pa, lea e mafai ai ona e alu i luga / lalo le afi e ala i le swivel o loʻo fesoʻotaʻi e le fana. E ala i le faʻavavevave i totonu o le koluma e manaʻo i vai.

Homemade Dricing Rigs

Mataupu Faavae o le Fausiaina o Taufatu

I le gaosia o le viliina o le rig ma o latou lava lima, o lenei gaioiga e fautuaina:

  • Muamua e tatau ona i ai swivel ma toʻotoʻo. Afai e le o oe o se tagata agavaa o turner pe leai foi e te taliaina, ona sili atu lea o nei auiliiliga. Ma le latou gaosiga, e manaʻomia le saʻo o le saʻo, lea e mafai ona ausia i faʻailoga maualuluga. E le gata i lea, o le uta i luga o faʻavave ma toʻotoga e tatau ona tutusa, pe o le a manaʻomia le faʻataʻitaʻiga. O le vaneina i tootoo e sili atu - o se trapezium, talu mai le taimi nei o se mea e mafai ona faia e le Tokairi.
  • Faatau le afi afi. Afai o le mana e mai le 220 v, o le uiga o le: o le malosi o le 2.2 kw, suiga - 60-70 i le minute (le sili atu o le 3mpo). E na ona ou faʻaola sili atu le malosi i le tulaga o le afioʻaga o le malosi i le 380 V, ma sili atu le malosi e seasea manaʻomia.
  • Faʻatau e mafai ona tusi le chanch poʻo le eletise. Avega malosi e sili atu le 1 ton (pe a mafai, sili atu - sili atu).
  • A avanoa uma nei vaega uma i le lima, e mafai ona e kuka le faʻavaʻa ma fai se gau. A maeʻa mea uma, o nei mea uma ua faapipii i ai, ma e mafai ona eseʻese ituaiga mafai, le mafai ona mate.

    Homemade Dricing Rigs

    HomeMade Drilling Rig

O le Mini-Rig Frane e aofia ai vaega e tolu:

  • nofoaga maotua;
  • faalauteleina vāega;
  • Telefoni feaveaʻi (taʻavale) o loʻo faʻatumauina le afi.

O le faʻavae o loʻo kuka mai se paipa mafiafia - o le papepa - o le puipui mafiafia o le 4 mm, a itiiti mai 3.5 mm. Sili atu - mai le aufaʻamatalaga o le koluse o le 40 * 40 mm, 50 * 50 mm pe o lea, ae o le lapotopoto foʻi e talafeagai foʻi. I le gaosiga o se tamai com comp faʻavae, o le saʻo o le le taua. E taua le tausisia o le geomotry: sitaili ma le faʻamilo, i itu tutusa, pe a tatau ai. Ma o fuaitau e "masani" i le mea moni. Muamua, o loʻo faʻapupula le faʻataʻoto i lalo, fuaina. I lalo o le itu o loʻo i ai nei, o loʻo faia se faʻavaʻa o le faʻatulagaina, ma lona tele - le taʻavale.

E mafai ona faia le tutoʻatasi o vaomatua ma le tutoʻatasi - ua faʻapipiʻi mai i le pitonuu faʻalenatura (ata tusi i le ata i lalo). Afai e te avea maualuga-Allon-Alloel, e faigata ona faʻafeiloaʻi i le toʻotoʻo. Mo faigata ma le mafiafia o eleele, e sili le faʻatauina o se taʻavale i se sitaili faʻapitoa - e i ai le latou faiga faigata, e tele ituaiga eseese.

Homemade Dricing Rigs

Bura tusi mai i le 159 mm

Ina ia faʻafaigofie, e lua suiga mamao e fesoʻotaʻi ma le avanoa o le tepa eseese. Tasi tuu i luga o le afi, lona lua i luga o le winch. O se mea moni, o le mea moni.

I le mamanu o le tiʻetiʻe uila poʻo le tiʻetiʻe uila, o le mea autu o le swivel, ae e le mafai ona faia e aunoa ma le poto masani. Mo i latou e fia faia na o latou lava, tuu ese le ata ma le ata.

Homemade Dricing Rigs

Vertilika masini mo le pupuga faʻapipiʻi

Homemade Dricing Rigs

Faauiga ata mo tamai rig

Faʻafefea ona faʻaalu le vai mai le vaita i le fale e faitau iinei.

Faigofie faapipiiina faapipii mo le sikulu

Afai o le Aquirer o loʻo paʻu papaʻe, o eleele e malu, e mafai ona e faia le masini migaliina e gaioi ma se sikulu. O le sili lea o le tripod poʻo se isi itu i le poloka e oso ai le uaea. Ae o le a o le ventrature poʻo le toso tioata i le uaea masima ma aliʻi. I lona pito i luga o lo o iai le crossbar, ma le mea e liliu ai.

Homemade Dricing Rigs

Lima rig ma schneck

Ina ia faafaigofieina le faiga, o le i ai o le manumalo pe le itiiti ifo i se faitotoʻa (i le ituaiga lelei). Ae e mafai ona e faia se rotary tipia, tutusa ma i luga faamatalaina. Naʻo le fausaga o le faʻavavevave suiga - e manaʻomia e aunoa ma le aveeseina i lalo o le tafe o vai. O le galuega a se tasi o naruite laau na aoina e le matai tamaloa i ona lava lima, mai mea muamua - i le isi vitio. E mafai ona e mafaufau i foliga o le mamanu.

Ma o le taimi mulimuli o se vitio e uiga i le faia o se fao mo le rig ma o latou lava lima.

Mataupu i luga o le autu: o puipui mo le Aai: Fuafuaina Fuafuaina

Faitau atili