Faʻafefea ona aumaia se gaʻo gaʻo mai lavalava

Anonim

Faʻafefea ona aumaia se gaʻo gaʻo mai lavalava

I aso uma o le olaga, e masani ona matou feagai ma oloa faʻavae i luga o gaʻo vaega. E masani lava i o matou ofu o loʻo tumau pea i le gaʻo o gaʻo, e matua faigata lava e faʻaitiitia, aemaise pe a leai ni mata aoga i le lima e fesoasoani ai i le faʻafefeteina o gaʻo gaʻo.

Faʻafefea ona fufulu?

Tusa lava pe o le a le faigata ona 'alofia ai ni solo i le gaʻo o le gaʻo, o le a vave lava ona i ai i le mea pele. O le mea moni o loʻo siʻosiʻomia o loʻo siʻomia o loʻo i ai i meaʻai gaosi oloa. Ma 'ai i totonu o le faleʻaiga, poʻo le taumafai e saunia se tauleleia o le kuka o le fale kuka, o avanoa e ulufale ai i fesoʻotaʻiga LIPID o loʻo vaʻaia.

I le lalolagi o onapo nei, o se numera le talitonuina o ituaiga uma o lona uiga o mea e maua mai ai. Naʻo i latou iinei latou te le o avanoa i taimi uma pe a feagai ma le tagata faʻatau le faʻafitauli o meaʻai leaga i totonu o tagata i aso uma. Ioe, ma o le tau o pisia lelei e matua matagofie lava. O le mea lea, e aoga le feagai ai ma mea o loʻo faʻamalieina ai le manava mai mea faʻaaoga e faʻaaoga ai le mea faigaluega e tasi i se talimalo.

E taua le matauina ona o le amataga o le gaioiga o le sosola ese o le lolo, e tatau ona saunia se mea. Ina ia faia lenei mea, fai mea nei.

  • Manino mea mai fafo o le efuefu ma le palapala. O le faia lea o lenei mea, e mafai ona e faʻatau ma faʻaaoga pulumu faʻapitoa. Manatua o le sili filogia a mea, o le tele faigata o le a aveese latou.
  • Saunia mea uma. E mafai ona avea o se cotton disc disc, ie lipili pe pulumu mo lavalava faamama.
  • Filifili se metotia o le faamamaina.
  • Faafofoga le fofo filifilia i luga o se tamai ie e mautinoa ai lona lelei, ma e le afaina ai le mea faigaluega i le fausaga.

TAUA! Aveese le leaga mai le gaʻo i le vave pe a latou mauaina. O le pisia tuai, sili atu faigata e aveese ai.

I le fale, o lona aoga i le tau na faʻaalu ai le tele o uiga lea e toetoe lava o le umukuka taʻitasi. E mafai ona latou mauaina:

  • Benoline-aofia ai mea;
  • Masima i totonu o se faigata ma le Sound!
  • turpentine;
  • acetic Alead ma Amonania;
  • Amonania;
  • fasimoli fasimoli.

Faʻafefea ona aumaia se gaʻo gaʻo mai lavalava

Masima

O le tele o masiofo e mafai ona avea ma fesoasoani taua i le tau faʻasaga i le soona tupuga mai. O le faʻaaogaina o lenei vaega o le a fesoasoani e sefe ai le mea e te fiafia i ai mai tulaga le fiafia, ma o le a fesoasoani e aveʻesea i latou ma le maualuga le lelei.

E aoga le matauina o le faʻaaogaina o le masima o le stide faʻamalosi ua faʻataʻitaʻi mo se taimi umi. Ae peitai, e le mafai ona galo le aveeseina o tagata tuai o tagata tuai. O le a sili atu le lelei i le fou. O le mea lea, inu ma gaʻo i lau mea e te fiafia iai, aua le tosoina, ma taumafai e faʻafetaui i se vave e mafai ai.

Ina ia mafai ona faamamaina le nofoaga na maua ai, e tatau ona e moe i le masima o le masima, solo ese le ie ma le gaʻo, na amata ona faʻaliliuina le masima masima. O lenei taualumaga e tatau ona toe fai atu seia o faʻaaogaina uma gaʻo i le masima, ma e le tuʻua le ie e aunoa ma se faʻailoga.

Tusitusiga i luga o le autu: kapeneta na faia o meafale Totonu

Ia aveese le palapala, e manaʻomia le auai o se fofo mafaufau e faʻavae i le masima. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻafefiloi 0.5 ipu masima ma le vai mafanafana i lona tulaga le atoatoa, ma faʻagaoioiga le nofoaga leaga. E mafai foʻi ona e faamimigi le palapala palapala i vai malulu, ma e pupuni ma se masima mai luga. Ina ua uma ona faʻatali le 20-40 minute, o le a manaʻomia le lavalava o le masima ma fufulu. Mo sili lelei le lelei, o le gaioiga o le a faia 2-3 taimi.

Faʻafefea ona aumaia se gaʻo gaʻo mai lavalava

Tagamea tagamea

O lenei fofo ua leva ona mauaina le taʻutaʻua o se meafaigaluega tele e taua ai se filogia.

Ina ia mafai ona aveese se gaʻo tele o mea, e aoga tele o se fasimoli o le fasimoli ma le teri, ma o le iʻuga o mea ua faʻapipiʻi i luga o le upega tafailagi. Ina ua maeʻa lena mea, faalauiloa ma le faʻaeteete se paluga i totonu o se pisia ma alu ese mai le po. O lenei metotia e saʻo mo na mataupu pe a iloa le filogia pe a maua pe a maeʻa le foliga, ma e leʻi iai se taimi e mamago ai.

E mafai foi ona e saunia se tali e faʻavae i luga o le faʻatauina o asā tele, suka faʻaseʻe ua faʻaleagaina i totonu. O le faia o lenei mea, faʻauma se fasimoli i luga o le mafanafana ma le faʻamalosi i le vai seʻia faʻamavae atoa le fasimoli. Ina ua maeʻa, tuu se mea i le mafaufau e taunuʻu ai ma tuʻu i lalo mo le tele o itula (pei o se tulafono, poto masani i le 5 itula). A maeʻa le taimi faʻapitoa, aumai mea ma fufulu le auala e faigofie mo oe.

Afai e fou le trace, ma aveese oe e tatau ona e aveesea i se vave mafai, pe a manaʻomia le faʻamatala e pei ona faʻamatala i luga o le suka. I tua o lena mea, e tatau i le ie ona o ese mo le 15-20 minute, ona tatau lea e alavai i vai mafanafana.

Faʻafefea ona aumaia se gaʻo gaʻo mai lavalava

Fefete

Ua leva ona manumalo Data Data i se tuu o le umukuka taitasi. O lenei mea e masani ona faia e fai ai le faauiga lapoa, ma e le gata i lea O se manatu o se sili ona lelei staneral, o a tagata uma e mafai ona maua i le fale.

Ina ia mafai ai ona aveese le faʻaleagaina o mea fou mai le ie afi, o le mea ua faʻaleagaina e tatau ona faʻapipiʻiina ma sodium carbonate ma ave lemu i ai i le gase. O le malie lava, o le lipad sootaga o le a amata ona tuʻua mea ma fesoʻotaʻi ma Soda questals. O lenei taotoga e tatau ona faitalia e oʻo i le tele o taimi seʻia iʻu ina mou atu le nifo i le taimi.

Afai o le metotia o loʻo taua i luga e leʻo maua ai le lagolago tele, ona sasaa ai lea i le kalama sodium i le vai, ona faʻaopopo lea o ni mataua o Amonania iina. O le iʻuga o le palu e tatau ona tuleia. E manaʻomia ona faatatau i le isi, ma alu ese mo ni nai itula, seʻia faʻamaapeina le mea moni. Ina ua maeʻa, mafaufau ia soda ma afifi lavalava i le tusi lesona ma le fasimoli.

Ina ia aveese le leaga o le filogia, o Soda e masani ona fefiloi ma le nifo (o le masani ai o le mea moni e talafeagai foi) ma le peward efuefu. O vaega uma e tatau ona tutusa tutusa. A maeʻa ona sauni le mea faigaluega e faʻaaoga e faʻaaoga ma le talafeagai gaioiga i luga o le ie ma tuʻu i ai mo le 1-3 itula i se pogisa ma le malu o ia nofoaga. I le maeʻa o lenei taimi, fufulu le mea i soʻo se auala e sili taliaina i lenei tulaga.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e faʻafesoʻotaʻi se taʻele taʻele i le vai i ou lava lima?

TAUA! E le manaʻomia le faʻafefiloi o meaʻai ma mea faigaluega o meaʻai, o se vaega o le acidic medum (vineta, le le aoga o le le aoga.

Faʻafefea ona aumaia se gaʻo gaʻo mai lavalava

Amonia

E tatau ona manatua o lenei fofo e talafeagai lava e mafai ona feagai ma le tele o ofu paepae. Afai o loʻo e mafaufau i le auala e fufulu ai gaʻo gaʻo mai le mea lanu, o le mea e sili ai le aloese mai le faʻaaogaina o Amonia.

Afai e fou le ipu, ona e tatau ai lea ona e nonoa ma le ofu o le aiga Ammoia, ona tatau lea ona e faʻatalitali 15 minute, ona e lelei lea o le fufuluina o le mea e sili ona e fiafia ai. Afai o le palapala na i ai le taimi e magoto ai, ona pe a uma lea e faʻaaoga Amomia, e manaʻomia le faʻaputu lemu i le vai, mamago i le uʻamea ma le perjogen peroxide peroxide.

TAUA! Aua le faʻaogaina Ariamia e 'aina gaʻo mai ofu lanu. O le a aafia Amona le fugalaau o le a malamalama, ma a o le mafaufau lelei o le vailaau ua sili atu, atonu o se paʻepaʻe nofoaga.

Faʻafefea ona aumaia se gaʻo gaʻo mai lavalava

Vili

E le mafai ona sili atu le faasee o sea fesoasoani sili ona taua a Acetic AcId. Peitaʻi, pe a faʻaaogaina, e taua le manatua o le 9% o le viʻimi o le a fesoasoani e pei o se pisia. E tatau ona maitauina na sili atu le manatu o siama e le mafai ona talosaga ona ua maualuga le ono iu ai i lalo o le mea.

Poto tagata finau finau o le vineta o se fesoasoani sili ona taua pe a galue ma le gaʻo o le paʻepaʻe - Faʻasao le tulaga o le filogia e le acetic acid, ona faʻalautele ai lea i le vai tafe.

Afai e tatau ona e aveese le gaʻo mai ofu lanu, ona sili ai lea o le faʻaogaina o le vineta e faʻaaoga ai i le tuʻufaʻatasiga ma isi mea, pei o le masima ma le anika efuefu. O nei mea taua uma e taua ma taugofie vaega e tatau ona fefiloi tutusa ma tutusa tutusa ma le solo i vai. Ina ua maeʻa, taulima le mea palapala ma le taunuʻuga ma tuʻua mo ni nai minute, pe a e afifi. Afai e tatau ona e galue ma lau lava palapala, susulu i le fefiloi ma le po, pe a uma le 2-3 taimi malamalama.

Faʻafefea ona aumaia se gaʻo gaʻo mai lavalava

Faʻafefea ona faʻamamaina le ie puipui ma penisini

E ui i le mea moni o le petroleum oloa ua manatu o ni mafuaʻaga o gaʻo gaʻo, e mafai ona latou galulue o se auala aoga o le faʻavaveina. Afai e te tuʻuina se mea i luga o le mea mai le faʻapitoa o ie, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le silik, cashmeea poʻo le tali aʻiaʻi, ina ia aua le faʻaleagaina.

Ma le galuega e fetaui lelei ma vai mama penisini. E manaʻomia le ave o laupepa pepa lua ma tuʻu i itu uma e lua o le faʻaleagaina. Ona taia lea o se tamai cotton swab ma le tino ua maitauina pesega o penisini, ma ma le lelei o gaioiga e soloi ai le nofoaga o le afaina. I lalo o le uunaiga o le kesi o le kesi, o le a le mimita i luga o le pepa i luga o le pepa afifi, lea e tatau ona suia i le taimi.

Toe fai faatasi le taualumaga ae le i uma le a le ie. Ina ua maeʻa le faʻamamaina, laei e tatau ona faʻaofuina i totonu o le vai vevela. E aoga le faʻaaogaina uma o le fufuluina o le paʻu ma le ea.

Tusitusiga i luga o le autu: ulufale o le '' '' '' '' '' auala mo se atunuʻu tumaʻoti fale poʻo le fale

TAUA! Aua neʻi galo e faʻaaoga le ea malulu pe a uma ona faʻaaoga penisini o se stane flaver. O le a fesoasoani e aveese uma tofo i mea le fiafia i mea.

Faʻafefea ona aumaia se gaʻo gaʻo mai lavalava

Maso

I le fale, o se mea lelei e mafai ona avea ma mea sili ona lelei o le pateta pateta.

E aoga le matauina o le faʻaaogaina o se metotia o fesuiaiga o auala ma auala e mafai ona faʻaaogaina i ni tulaga e le fufuluina ai le ie. Ina ia mautinoa na aveese le pisia, e faʻaaoga lemu ai se manifinifi vaega o le starter i luga ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete. Le isi, o le 10-20 minute le tuʻua naʻo se mea na o ia. Ina ua maeʻa lenei vaitau, o lavalava na fufulu lemu le ie susu.

Afai o loʻo tatou feagai ma le faʻaleagaina o le tagata filogia, lea o lenei tulaga, o le a manaʻomia le starch e faʻavavau lava. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia le faʻaaogaina o le ata mo se nofoaga palapala, ufiufi i le matutu mamago ma alu i le uʻamea uʻamea i le tele o taimi.

O le paʻu faʻatiti lava lea o le a mitiia ai i taga, ma ina ua uma ona toe faia ni auala, o lou mea o le a foliga i se mea fou, atoa toe foʻi i loʻu tulaga muamua.

Faʻafefea ona aumaia se gaʻo gaʻo mai lavalava

Taumafanafana ma le skiiporar

E manaʻomia le mimigiina o le faʻamau faʻamaumau i totonu o faʻasoa tutusa (pe a fai o iai i le lima, e mafai ona fai i le vai mama) ma le ava a Ammone. Le isi, e manaʻomia le faʻaaogaina o mea na tupu i luga o lou moega ma gagau le pipiʻi i le tele o taimi. A maeʻa ona faʻatino lenei faiga, e manaʻomia le tuʻuina o lavalava mo le tele o itula, ma naʻo le taimi lava e mafai ona e faʻaloaloa atu i le vai 40 °.

Afai o loʻo matou feagai ma mea faʻapitoa, ona manaʻomia lea o le fefiloi o le fefiloi o Ammonia ma le turpentine o fefiloi ma nutimomoia fafie. A maeʻa lenei mea e faʻaaoga i le nofoaga ua faʻaleagaina, e manaʻomia le tagi seʻia oʻo i le matelaina mago, ma pe a uma nei togafiti e mafai ona faoa.

Auala e Faaopoopo

I aʻoaʻoga, e matua faigata lava ona aveese luga o le filosofia filogia, ma e masani lava ona faia ni faʻafitauli a tagata e le mafai ona fesoasoani ia te oe e faʻatautaia ai lenei galuega. Afai o loʻo e feagai ma se faʻafitauli, naʻo le pau le auala e amata ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa.

E mafai ona e aveesea e oʻo lava i vaega tuai mai gaʻo e paʻu i luga o se stane swover e mafai ona maua i se vaega tele o le tamaoaiga. O lo latou matata o loʻo aofia ai mea o le a fesoasoani, o le a fesoasoani e aveese le gaʻo mai ie paʻu, ma faʻasaoloto atoa le mea mai ai. O se tulafono, o le saʻo o loʻo sili ona faʻaaogaina i mataupu o loʻo e feagai ai ma nofoaga tuai.

Afai o loʻo fou i luga o le ie i luga o le ie, e mafai ai ona tau ma sili atu le mafai ona avanoa - shampoos ma o lona uiga mo le fufuluina o ipu. O nei vailaʻau o le a faia atoatoa, tuʻuina mai o le taimi e le maua ai le gaʻo i le mea, ma sa le gaʻo lava iʻasons ia pisia.

TAUA! E le manaʻomia le faʻatasia atoa le vailaʻau A leai, e mafai ona sosolo le gaʻo i se nofoaga fou.

Faʻafefea ona aumaia se gaʻo gaʻo mai lavalava

Ata

Faitau atili