Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu: Filifili paipa, polokalame, o loʻo faʻatulaga

Anonim

Manaʻoga mo le fale i le vai vai e le i lalo ifo o le taulaga fale mautotogi, ma i luga atu: E manaʻomia le sauniaina o le sapalai ma le vai. O le mea lea, o le pamu o faʻatino e tatau ona maualuga, ma o le tala aitalafu o le vaieli poʻo le lelei ma le mautu. E manaʻomia le foia o se isi faʻafitauli: Eleele e masani ona motusia i le nuu, o le mea lea e manaʻomia le i ai o le vai poʻo se metotia faaleoleo o lona "mining". Mo tagata e ona o le vaieli, e faigofie mea uma: E mafai ona maua se pakete mo manaʻoga faʻafuaseʻi, ae e te le alu ese mai le vaieli. E tatau ona e faia polokalame faaleoleo.

Faatulagaga o le vai paipa i le atunuu

E mafai e faʻatulaga le suavai vai i le atunuʻu naʻo le faʻaaogaina o le pamu, ae mafai ona sapalaiina i auala e lua: mai le faʻaputuputu tane poʻo le hydrocumulator.

A faʻaaoga se matagaluega ma se cuulalation tane, e iai sau sapalai o vai tutusa ma le volume o le tane, ae o le faʻamalosiʻau i le system e maualalo. Na fausia e se maualuga maualuga: O le tane o loʻo faʻapipiʻiina i le maualuga - i le ili o le fale poʻo le taualuga o le nozpostroyroy. O le tulaga autu - o lona pito i lalo e tatau ona maualuga atu nai lo se taimi o le vai togafitiga. Ona iai lea o le vai i Kanala.

O le auala lona lua - ma le Hydrocumuctocumulator e sili atu ona talafeagai ona o le mamafa ua fausia ma otometi tausia. Afai o le Hydrocumuscoulator faʻaopopo le pamu ma otometi (faʻamalosi ki), o le faʻatasiga atoa e taʻua o se nofoaga pamu. O le togafiti iinei o loʻo faʻapipiʻiina i se hydrocumulator. Ole faʻailoga faʻapitoa lea, o loʻo vaevaeina i ni vaega se lua o se ela o loʻo maua ai. I le tasi itu, o le kesi e maualalo maualalo, o le vai e sapalai atu i le pamu lona lua. A o taunuʻu mai, o le vai e faʻateleina ai le kesi ma sili atu, ona o loʻo faʻamalosia (e uiga ile 2 ATM) o loʻo faia i le polokalama.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu: Filifili paipa, polokalame, o loʻo faʻatulaga

Faʻalapotopotoga o le Water Water i le atunuʻu o le vaieli lelei ma le hydrocumulator

A tatalaina le Crane (o le fale faigaluega i le fale i luga poʻo le le mautonu), o le vai o loʻo sapalai mai le hydrocumulator. E faasolosolo ona faatuai ai le malosi. O lona aoga e pulea e le faapitoa faapitoa. O le taimi lava e oʻo mai ai le pito i lalo o le pito i lalo, ua ki le pamu i luga, toe faʻaleleia le taua. O le maualuga maualuga o le tuufaatasia e pulea e le lona lua sensor, e le atoatoa le pamu.

O sea faiga o le atunuʻu o le atunuʻu e mafai ona faʻatinoina uma i le taumalulu ma i le taumafanafana. O le eseesega i le mea e faʻapipiʻi ai masini ma pe faʻafefea ona loloto paipa.

O le a le paipa e filifili ai mo le sapalai vai i le atunuu

O leisi tasi ma le afa sefulu tausaga talu ai ma fesili na le aliae: E leai ni isi filifiliga i paipa uamea. I aso nei, ua toeitiiti lava le masani ai o le uamea ona o le sapalaiina o le vai: taugata, e manaʻomia le toe faʻaleleia atili, ma le au faʻapauga o le lapa. E tele naua mea aoga - papeta paipa. O i latou o le atunuʻu paipa paipa - o le sili fofo: e mautinoa lava e le sasaina, o nisi sili ona malulu e le fefe. Ae eseʻese fualaʻau, pei o ni mea mai ia.

Paipa pnd

Tele taimi e maua ai sapalai o le vai i totonu o le atunuʻu, e maualalo le siʻosiʻomaga suavai. Latou te aulelei i mea latou te potopoto ai e aunoa ma ni masini faaopoopo. Sisiga mo le faʻaputuputu o le PNDS Seace maua ai filo ma naʻo le mimilo o latou lima.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu: Filifili paipa, polokalame, o loʻo faʻatulaga

Pnd paipa mo vai paipa o loʻo avanoa i le bays poʻo se vaega (e faʻalagolago i le lapoa)

O le a se lelei lelei PND paipa na toetoe lava a toe maua ai uamea? I le faʻaopopoina o le faigofie faʻapipiʻi, o loʻo i ai pea le tele o lelei:

  • Pe a tausisia tulafono o le faʻagaioiga, o le tautua olaga o le 50 tausaga. A o lenei ata e leʻo faʻamaonia, ae e manaia.
  • Latou te le pala, aua le vevesi, racks mo siosiomaga siosiomaga.
  • E mafai ona faʻagaioia i le vevela i luga o -60 ° C.
  • A feʻai le vai, latou te le pa i totonu ia i latou - faʻalautele, ona a maeʻa lea o le mea e tasi.
  • O le pito i totonu e matua lamolemole. Mo le sapalaiina o vai, e taua mo mafuaaga lua: Ole a le afaina o le tau i le taimi o felauaiga ma luga o pa o pa.
  • Faatasi ai ma la latou fesoasoani, fai se pipili i le atunuʻu ma a latou lava lima faigofie faigofie, pei ona faia ni suiga mulimuli ane.
  • E mafai ona e faʻaogaina ni paipa pind mo le masini o le taumafanafana ma le taumalulu vai sapalai.
  • Auala talafeagai o metotia faa- potopotoina: o le atoa o le faʻamalosi (filo) faʻalelei.

Mataupu i luga o le autu: Ciring Landry Dryers i le faletaele

O loo i ai faaletonu, ae o loo i ai i latou lava:

  • O le pulou e le mafai ona faʻatonutonuina (seʻi vagana mo kolosi-fesoʻotaʻi poletithylene paipa) aua e faʻaaogaina naʻo le feʻaveaʻi o le malulu ala o faasalalauga;
  • Afai e faʻatusatusa i le uʻamea, ua i ai le malosi maualalo - e le mafai ona oʻo atu ia i latou.

Pnd paipa e mafai ona faʻafetaui e se faʻapitoa faʻapitoa, ma e mafai ona fesoʻotaʻi i le faʻaaogaina o le faʻamalosi tino. Mo o paipa vai vai, fasi, o loimata, o fetuunai e fesoʻotaʻi i le faʻaaogaina o le filo faʻapipiʻi. E ui lava e foliga mai e le talitonuina e le le faʻamaoni e mafai ai ona sili atu nai lo le 2-4 le ATM, o le a mafai ona e faia le tapulaʻa maualuga. O iʻuga o suʻega o faʻavae i luga o le filogia matata, vaʻai le vitio. I le taimi lava e tasi, liliu le latou fuafuaga ma le faʻavae o le faʻapipiʻiina.

Mo le sapalaiina o le vai, tusi vailaau e talafeagai, i luga o laina lanumoana ua faaaogaina. Ua fuafuaina mo vai malulu. Afai o laina o lanu samasama lanu e le faʻaaogaina mo le sapalai vai - o loʻo fuafuaina mo kesi. O a latou tufuga e iai ni mea faʻapitoa e faʻaaoga ai le vai.

E tele ni kapoti mo le galue malosi:

  • L - māmā, o loʻo agaʻi atu i le 2.5 ATM;
  • SL - Cradium-mama - e oo i le 4 ATM;
  • C - averesi - e oʻo i le 8 ATM;
  • T - mamafa mai le 10 ma maualuga.

Mo le faʻapipiʻiina o le pito i fafo (fafo) vai sapalai faʻatulagaina i le atunuʻu, o paipa o le vasega c Mar, 32 MM, o loʻo faʻaaogaina. A filifilia, e tatau ona e filifili i luga o le malosi.

E tolu sili atu le tolu polythylene stamp: pe 63, 80, 100. O nei fuainumera uiga o le malosi. O le tele o mea e fufula, o le malosi foi lea o le oloa, ae faʻapea lava i luga o le tau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi Monanson meter o 32 mm paipa mai le-80 tau mai le $ 4 (ma sili atu faʻalagolago i le puipui mafiafia). Tutusa lava le lapoa, ae mai le pen 100 ua uma mai le $ 7 mo le Hredoron Meter.

E manaʻomia le maualuga o le paʻu pe a o se vai sapalai i luga o le chakh? Masalo ioe. Ona o le maualuga maualuga o le papet pat faia sili ona atamai, e faaitiitia lo latou mamafa. Afai o le vai i le atunuʻu o loʻo alu ese mai se vaieli poʻo se mamafa, o le mamafa, e mafai ona avea ma mea taua - e i ai le faʻaititia o faʻafitauli i le faʻasaʻoina o paipa maualalo.

PVC paipa

Mo le sapalai vai i le atunuʻu, o loʻo i ai pea PVC paipa - polyvinyl chloride. Latou te taugofie atu nai lo pnds, fesoʻotaʻi ma malulu le lelei - o le kelu. O le auala e maua le faʻatuatuaina - e manaʻomia ona faʻamalosia i le 12-16 larthing, o le olaga atoa e faʻapea: 50 tausaga.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu: Filifili paipa, polokalame, o loʻo faʻatulaga

PVC paipa e i ai se tau maualalo, ae le mafai ona maosia

O uiga e sili atu le leaga nai lo le maualalo maualalo malosi polythylene:

  • Vevela auala o le faʻaaogaina mai le -15 ° C i le + 45 ° C.
  • E le fiafia le faʻaʻaisa - e faʻaititia ai le ola maloloina, o mea e avea ma faʻatoaga.
  • Averesi le mafaufau i le ultraviolet.

O isi mea o totoe o le palasitika paipa o loʻo i ai i le PVC i le atoa:

  • Faigofie faapipiiina, punou avanoa.
  • Lamolemole o le pito i totonu i totonu.
  • Tetee i le oxidiction (le-le-le-le-siosiomaga siosiomaga.
  • Malocsoch.

Le mautonu o le pacha palasitika vai sapalai mai PVC e pei ona taua:

  • O le pito i luga o le vevela tapulaʻa + 45 ° C e faigofie atu i le + 65 ° C.
  • E faigata ona faʻaʻoleina, aua i le taimi o le faʻamaluluina ma tufatufa atu le volati alala, leaga i le soifua maloloina ma le siʻosiʻomaga.
  • A oʻo mai le maosiosia i luga o le paipa, o lona malosi ua faʻaititia tele. O lea o le PVC paipa mo le tatalaina o le vai o loʻo taoto i le atunuʻu e faʻaaoga ai le le manaʻomia. Faatasi ai ma lalo o le eleele le sitaili, o se ie puipui ma le taʻele i totonu o le swoage system e manaʻomia.

Talu ai o scratches ma tamoʻe faʻaititia le faʻatuatuaina, o fesoʻotaʻiga filo ua le mafai. A o le faʻamamaina i tamai paipa poʻo masini faʻapitoa, o se faʻafitauli tele lea. Ma afai e faigofie le paipa i luga o le upega tafailagi, o meafaigaluega o se galuega tele. O lenei tulaga le atoatoa tapulaʻa o le faʻaaogaina o lenei mea mo paʻu vai i fafo, ona o le PVC o loʻo masani ona faʻaaogaina mo le uaea i totonu, pe a lamatia le maua mai o laugutu o loʻo mauaina. Mo sili atu nai lo le sili atu, na faʻaaoga e tuʻu ai le otaota.

Tusitusiga i luga o le autu: malulu glazing balclien: pros ma faaletonu, manatu ma filifiliga

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi PVC paipa vaʻai i le vitio. O le fesoʻotaʻiga e faʻatuatuaina moni. O lenei faʻaiuga e faʻavae i luga o le poto masani o le tagata lava ia: o le fale mautotogi na aoina e ala i le taʻamilosaga o le vai malulu. Sa ou tu i le 10 tausaga e leai ni faafitauli, seʻia oʻu toemea uma le uaea ona o le toe faʻatauaina.

Polypropylene (PPR)

O se isi mea e mafai ona faʻaoga e mafai ona faʻaogaina pe a tuʻu le sapalai vai i le atunuʻu ma ou lava lima - polypropylene tubes. Latou te auai foi i le aveesea o le palasitika. E i ai mo le malulu (ma le lanumoana stripes) ma vevela vai paipa, faʻapea foi mo le vevela (ma mumu mumu). Fesootai faʻaaoga faʻasaga i faʻasalalauga ma faʻailoga - E i ai le faʻapitoa o loʻo avea ma uʻamea, lea na vevela ai le palasitika i vaega e lua, ona fesoʻotaʻi lea. Ina ua mavae ni nai minute, o le fesoʻotaʻiga e avea ma meaola. E le manaʻomia foʻi le uʻamea faʻaʻautamaʻi e faʻatau (tau pe tusa o le 2-5 afe orbles) - e tuʻuina atu e totogi i le nofoaga e tasi e faʻatau ai paipa.

O le leai o ni paipa o Polypropylene o le mea moni o le tasi - taugata masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea malie o le paipa o se paipa mo le malulu vai na maua 32 mm i le dimeter (o le mafiafia mafiafia o le $ 2, o le fesoʻotaʻiga mo le faʻafesoʻotaʻi lua vaega o le $ 1.2. Talu ai o le PPR Tapu e le punou, ona potopoto uma lea o mea uma e faʻaaoga ai tagata, tulimanu, ma isi O le iʻuga, o le vai e le tau taugofie lava, ae le maufaatuatuaina. I se taimi uma, e le gata o painei o le vai e le oi ai, ae o isi fale talimalo.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu: Filifili paipa, polokalame, o loʻo faʻatulaga

Polypropylene paipa mo cttage vai paipa - lelei, faatuatuaina filifiliga

E uiga i le tuʻu i lalo o le faʻauiga faiga ma faʻafefea ona faia tutoʻatasi i totonu o lenei tusitusiga.

Faʻafefea ona aoina vai taʻavale

Aoina o pipili i le atunuʻu. E tatau ona e filifili poʻo a vaega o le 'upega tafaʻilagi e te manaʻomia se lisi. O le mea moni o le vai e tatau ona galue i totonu o le fale e manino. Ae e ese mai i le opu o le vai o le vai, e tatau ona e vevela pai, e tatau ona e vevela i paipa i nofoaga autu o le upega tafailagi, tuu i latou. Afai e tatau ai, faʻafesoʻotaʻi le Hose A talafeagai ma, suiina o se nofoaga i se nofoaga pe faʻapipiʻi le sprayer, o le vai i tafatafa o moega lata ane.

Faʻapefea ona faʻaalu le vai i totonu o le fale, faitau iinei, ma faʻapefea ona faia le vai tapenaga i le nofoaga o le taumafanafana, seʻi o tatou talanoa atili. Le sili ona talafeagai e tusi ai se fuafuaga i luga o le fua. Afai ua uma ona e maua se togalaau, e faigofie ona e faʻataʻitaʻia le mea e tatau ona e momoli le vai. E sili atu le faia o le Spaceproof e faia ni mea: O le umi o lau mea e le talafeagai ma faigata ona toso, ma maua le mafai ona faʻafesoʻotaʻia, ma alatoto.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu: Filifili paipa, polokalame, o loʻo faʻatulaga

O le crane i le faiga e tatau ona tu i le ulufafo o le fale ma luma o le muamua lala

A o loʻo tusia le polokalame, aua neʻi galo e uiga i le manaʻomia e faʻapipiʻi 'au i luga o le auala tele: O le tipi pe a uma le le fiafia pea i totonu o le fale, a o leʻi faia le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, aʻo leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala, a o leʻi amataina le lala O le faʻapipiʻiina o faʻailoga ma sili atu i le alatanu: O le a mafai ai i le tulaga o faʻafitauli e tape ai le nofoaga faʻafuaseʻi.

Tusa pe e te faʻaaogaina le taʻaloga o le taumafanafana, o le a manaʻomia ona e tuʻu le vai mai paipa ina ia le malepe lava i le gau. Mo lenei, e manaʻomia i le pito sili ona maualalo o le alavai. Ona mafai ai lea ona tapunia le Crane i totonu o le Maota, ma Lafoina le Vai Uma, ma faʻamautuina le tamaʻi solo mai le faaleagaina o le taumalulu. Lenei e le o manaʻomia pe a fai o paipa o loʻo fuafuaina mai polythylene paipa (pnd).

Ina ua uma ona tusia le polokalame, tusi ma manatunatuga o paipa e manaʻomia - tu ma isi itu, o tulimanu, vaʻa, adapters, fetuunai, ma isi.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona sasa le puipui i luga o puipui puipui ma sauni ai le laualuga?

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu: Filifili paipa, polokalame, o loʻo faʻatulaga

Ina ia fetaui lelei ma faia se mea lelei o le vai sapalai i le atunuʻu ma ou lava lima, tusi muamua se fuafuaga e mafai ona e faitauina ai le alalauti

Ona e tatau ona e filifili i le faiga o le polokalama. E lua filifiliga: taumafanafana ma le taumalulu vai sapalai. Latou te eseese eseʻese i le loloto poʻo le a le paipa e tanumia. A iai sau tapa ia te outou uma, ona e tatau ai lea ona tuʻu le suavai vai poʻo le eliina i lalo ifo o le loloto alavai. Mo le uaea o suavai o suavai i le atunuʻu e faʻaaoga tele le taumafanafana o le sapalai o le suavai. Taumalulu o le a e manaʻomia sina mea pe a fai o iai sau faleʻoloa. Ma o le taupulega o le vai e ono manaʻomia e manaʻomia le tuʻuina atu i se ogaoga: eli se lelei faʻapipiʻi ma tuʻu ai pipisi.

O le paipa ole taumafanafana ile atunuu

Fuafua i le tamaʻi paipi o le ae faʻaaogaina, e mafai ona e tuʻua i le pito i luga, ma e mafai ona e tuʻuina i totonu o papaʻu papaʻu. Faapipiiina o le fasioti vai vai i lalo o le eleele o le a umi ae umi atu, ae sili lo tatou faatuatuaina.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu: Filifili paipa, polokalame, o loʻo faʻatulaga

O le laualuga o le vai o le vai o loʻo sapalaiina i le atunuʻu ua faia vave, ae o le taoto i luga o le paipa e mafai ona faʻaleagaina

Filifili pe tatau ona e manaʻomia ni togafiti pe leai, ma eli i latou pe a e filifilia le pito i lalo o le lalo o le vaega, o paipa o loʻo faʻaloaloa ma faʻaleagaina i luga o le upega tafailagi. Ma o le taimi lava e siaki ai le saʻo o le fuafuaina o le fuafuaina. Ona aoina lea o le system. Tulaga mulimuli - suʻega - liliu i luga o le pamu ma siaki le lelei o soʻoga.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu: Filifili paipa, polokalame, o loʻo faʻatulaga

A o le i amataina le faʻapipiʻi o le vai paipa i le atunuʻu o loʻo taʻoto i nofoaga saʻo

Ole taumalulu vai taumalulu e ese mai le sini o le a faʻaaogaina ai nofoaga o le a faʻatino i le vaitau malulu e tatau ona faʻamautuina mai le faʻaʻaisa. E mafai ona latou tuʻuina i totonu o le utu o loʻo i lalo ole loloto o le faʻaʻaisa, ma pe pe le mafai foi, ma / poʻo le mafanafana ma le faʻamafanafana ua uaea.

E mafai ona e faitau e uiga i le faʻapotopotoga o le autopolivation iinei.

Autonomous vai sapalai i le atunuu

Talu ai talu mai le malamalama e masani ona faʻaumatia i taulaga, ma soʻo se pamu e mafai ona galulue pe a fai e maua le eletise, e manaia le i ai o le faʻasaoina o le suavai. E mafai ona i ai se koneteina faʻapipiʻi i le falealuga pe i se isi nofoaga. E mafai ai le pamu vai i totonu ma se pamu e tumu i se vaipuna ma lelei, vaitafe. Ma o le pamu o le a "tosoina" le vai ua uma ona sau mai lenei tane.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu: Filifili paipa, polokalame, o loʻo faʻatulaga

Taofia vai e pei o le auala mai le tane. Faʻasaina o polokalame ma le faʻasao le suavai faʻasao i totonu o le tane

O le vai e sapalaiina i luga o le fale mai le tane e faigofie ona talafeagai ona e mafai ona aoina le timu, ae e te manaʻomia se lelei faamama: muamua tiʻetiʻe uila, a o ni nai fasi. Ma ia mautinoa e faʻapipiʻi le faamama ma le siaki alatoto i le ulufale atu o le suʻega paipa mai le nofoaga pamu. Faamama - mo inisiua - meafaigaluega o loʻo manaʻomia e uiga i le vai lelei, ma le alatoto, o lea la ua tape le pamu, o le vai e le toe faia.

O le i ai o le tane i le Dacha Tap System e lelei ma mo laʻau: i le taumafanafana, pe a faʻapipiʻi i luga o le auala, o le a vevela le vai. Ma ua lauiloa o laʻau, faʻaleagaina i le vai mafanafana, ola atili malosi malosi ma fua lelei.

Afai e te manaʻo, e mafai ona e faʻatulaga se vai vai - mai i paipa e aoina se auala tele, i nofoaga saʻo e faʻaofi ai le fiafia i le o loʻo fesoʻotaʻi.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu: Filifili paipa, polokalame, o loʻo faʻatulaga

O le Driprip Cirgition System e mafai ona faʻatuina pe a e faia se sapalai vai i ou lava lima

O lea e faʻapea pe a vaʻai le fetaui. Tank siitia le itiiti ifo 1 mita. Sii mai le vai i totonu mai le vaieli, lelei, Vaitafe. O lona tulaga e faʻatonutonuina e se floot faiga faʻatulagaina (pei o i latou e tu i le 'auvai tane). Mai le pito i lalo o le tane o loo i ai se fola i moega. I le amataga o lo oi ai se paipa vai mautu, ma pupu e ala mai i le tee - ma pu.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu: Filifili paipa, polokalame, o loʻo faʻatulaga

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i le atunuʻu mo le vai mai le parrel

Faitau atili