Kesi koluma chimney

Anonim

Kesi koluma chimney

O le sili sili ona lelei filifiliga mo vai vevela i totonu o le fale poʻo le fale o le kesi o le kesi kesi. Ae o le tasi o tulaga o ia mo le nanaina o le tele o faʻataʻitaʻiga o mea faapena o le manaʻomia o raim. O le mea lea, mafaufau i le faʻatauina o se koluma, e tatau ona aʻoaʻo atili e le tagata le tulafono a le Chimbi i le ituaiga o le lala o oloa.

Kesi koluma chimney

Manatu

Chimneys mo kalama kesi ua faʻavasegaina faʻalagolago i mea na faia ai. Tufatufa:

  1. Corrugiated fetuutuunai feololo. E i ai le uaea o le uaea i totonu o paipa, ma le paipa lava e faia o le almininim mol. O le ma le sili atu o lenei chimney o le ono mafai ona punou i soʻo se tulimanu ma suiga i le umi o le faʻaaogaina o le uamea scotch.
  2. Alumini o se paipa. O latou tulaga lelei o le maualalo o le mamafa, avanoa, leai se faamaʻimau le faʻavaeina i totonu o le chimney. Ae ui i lea, i le taumalulu, e aunoa ma le faalumaina, atonu e iloa e na paipa.
  3. Galvation Chimneys. E maualalo le latou mamafa ma le maualuga le tetee i le oona. Steel Chimney e taua foi i le mafanafana i le vaitau malulu.
  4. Sanuisi Chimneys. O la latou mamanu o le tasi paipa o loʻo i totonu o le lona lua, ma e leai se faʻamaʻi i le va o latou puipui (masani ai mineral fulufulu) mo le puipuia o le malosi o le seleselega. O ia Amineney e taʻua o le maʻelega ma faʻamoemoeina. E masani ona fautuaina mo le nanaina o se fale tumaoti pe a fai o le paipa paipa e tatau ona faia i le taualuga ma luga (aemaise pe a faia i mea gafatia).

Kesi koluma chimney

Corrugiated sprexed ear duct

Kesi koluma chimney

Alumini Spheus Paipa

Kesi koluma chimney

Galvation Steel Chimney

Kesi koluma chimney

Sanuisi sanuisi

Coaxal chimney mo kesi koluma

O se aso nei ma se lauiloa lauiloa o le tuinapese, lea e faʻaaogaina mo le tuʻinanau i le va o le tapunia o le potu tapunia. O lona mamanu o loʻo avea ma sui o le paipa i le paipa, aʻo le asu e maua mai le koluma, ma le ea fou mai le auala e sau i le pito i fafo o le masini.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona faia ni ata puipuia se penitala ia te oe lava

Kesi koluma chimney

O sea fuafuaga e mafai ai ona e faia se paipa o le matua o le laititi o le umi ma faʻateleina le lelei o le masini. I se faʻaopopoga, o le koluma ma lenei luʻitau o le a le i ai okesene i le ea o le potu, lea e masani ona tupu pe a tatalaina le potu faʻapopole. Taofi le filifiliga i luga o le koluma o le faaliliu, e le manaʻomia le tausiga o le lava o le galu o le potu, ae e taua le faʻalogo i le filifiliga o le chimney. E manaʻomia le tele o lapoa e le itiiti ifo ma le taʻaloga o le koluma.

Kesi koluma chimney

O le a le lapoa o le chimney e tatau ona?

O le filifiliga o le spameter o loʻo faia e faʻatatau i le faʻatinoga o le koluma, o loʻo faʻavae i luga o lona malosi. Mo le toetoe o mea uma e masani ai i aso uma o le olaga, o le paipa paipa 11 poʻo le 13 cm o loʻo manaʻomia. I le taimi lava e tasi e oʻo ai i le 20 kw, e masani ona filifilia se paipa i le tasi tulaga o le 110 mm, ma mo se maualuga maualuga koluma, sili atu i le 21 kw, mai le vai mimilo 2-3 chones, o paipa o le lapoa o le 130 mm e manaʻomia.

Kesi koluma chimney

Foliga mo le faapipiiina i le fale mautotogi

Ina ia faʻafesoʻotaʻi se vaega kesi kesi i totonu o se taulaga fale mautotogi, e tatau ona iai se pasa tumaʻoti i totonu o le fale. I le tele o faleonapo nei, o ia auala o loʻo faʻatulaga i totonu o puipui, ina ia le faʻafitauli mai le chicney o le a le faʻafitauli. Peitai, i fale o le seneturi ua mavae e leai ni auala e le mafai ona faapipiiina i latou. I lea tulaga, e mafai ona e taofia le filifiliga i luga o le faʻataʻitaʻiga o le osofaʻiga.

Kesi koluma chimney

O isi laʻau o le pese o le tupua i totonu o fale mautotogi e faʻapea:

  • Simminey i totonu e tatau ona lamolemole ma e aunoa ma ni vaapiapi.
  • Tele taimi e faʻapipiʻiina ai i luga. E le sili atu nai lo le 3 ua faatagaina.
  • O le paipi e tatau ona faʻamau lelei e aloese ai mai le lavea o le tuʻufaʻatasiga oloa i totonu o nofoaga.

Kesi koluma chimney

A o le filifiliga o le paipa mea, o le satomated Aluminium, e ui i lona faigofie ma maualalo tau, ua taua o se filifiliga le talafeagai. O ia paipa na vave ona vave ona leaga, o lea na fautuaina ai naʻo le pau le faʻaaogaina o le koluma. Faʻapipiʻi i le fale mautotogi, o le chimney o steel e sili atu le fiafia.

Kesi koluma chimney

Foliga mo le faapipiiina i se fale tumaoti

Afai o le chimney sa mafaufau i le faiga o le fale, o le filifiliga sili o le faʻatulagaina o se pa puipui o le pa puipui o aʻu, i totonu o le uamea poʻo le afu paipa o loʻo iai. I le taimi lava e tasi, e taua le eseʻese a le kapoti ma le faʻamiti a le falesa e leai ni maina o le asu.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona suia le faitotoʻa: Filifiliga mo le faʻatulagaina o le faitotoʻa

Kesi koluma chimney

Afai o le fale ua uma ona fausia, o le sili ona talafeagai o le chimney o se mafanafana uʻamea uʻamea. E mafai ona faʻapipiʻi i se tasi o puipui o fafo, ma faʻamau i totonu o le fale e ala i lona faʻatasi ma lona taualuga.

Kesi koluma chimney

Isi nusaniina o le chimney laau i totonu o le fale o manatu nei:

  • O mea ma mea o le ata o le chimney, faʻapea foi foʻi ma le faapipiiina nofoaga e tatau ona tausisi i tulaga o iai nei.
  • Mo fitafita, e le mafai ona saunia avanoa faigofie, faʻapea foʻi pe a manaʻomia ai ona vave aveʻesea faʻafitauli.
  • I le faʻapipiʻiina o le chimney i totonu o le fale i sisifo, e taua le puipuia o se tulaga ese o le paipa - e le tatau ona alu ese i le 1 mita.
  • O le faaiuga o le Chimney Paipe e tatau ona faʻapopoleina i luga o le taualuga e le tusa ma le 40-50 cm.

Kesi koluma chimney

Faapipiiina laasaga

Faʻapipiʻiina o chimney pe a faʻapipiʻi se ato kesi e aofia ai gaioiga:

  1. Iloiloga o tuutuuga mo le faapipiiina galuega.
  2. Filifilia o se mea talafeagai o le chimney.
  3. Faapipiiina o le flie o le chimney i lona fesoʻotaʻiga ma se kesi kesi.
  4. Faapipiiina o le chimney paipi i totonu o le fale pe i luga o le puipui i fafo (mo le faapipiiina i se fale tumaoti).
  5. Aveese le paipa i le pu i le auala (pe a fai o le coaxal chimney o lo o tauemu).
  6. Siaki le auvae.

Kesi koluma chimney

A le manaʻomia le chimney: faʻalelei failauga

O le ai lenei vaitaimi, o ni suiga o masini e fesoʻotaʻi ma le sosolo o turbockharean kanetele, a o latou le manaʻomia ni keliki faʻapitoa, ma o la chixinal chimney ua faʻateʻaina e ala i le puipui. Peitaʻi, e iai foʻi au pou na te mauaina le taua o oloa i fale ia latou te faʻapipiʻiina ai. I le avea ai o se tulafono, o nei mea maualalo-mafai i lalo-tomai-malosi. O se faʻataʻitaʻiga o lea lua koluma o le nova 300, o le mana lea o le 9 kw, ma le faʻatinoga e naʻo le 2. togi i le minute.

Kesi koluma chimney

Faʻapipiʻi sea koluma, e taua tele le alualu i luma o le potu, ae e oʻo lava i lenei tulaga o loʻo i ai se tulaga lamatia o le daybon ma afaina ai le tagata o loʻo te le masalosalo i le lamatiaga o le oti. O le mafuaʻaga lena o le a le ulaula o le a le tagata ulaula ma ua leva ona le faʻaaogaina talu ai nei.

Faitau atili