Faʻapefea ona filifili ma faʻapipiʻi se pulou mo se umukuka ma le ea duct?

Anonim

Faʻapefea ona filifili ma faʻapipiʻi se pulou mo se umukuka ma le ea duct?

O se faigofie ma masani ona feagai ma le lomiga o ventipelation i le umukuka - aveese ma le ea duct. I le faʻaopopoga i le mafuaʻaga autu, o se elemene o le iai, o le a filifilia meafaigaluega ia mafai ona faʻaaogaina le tusi o le umukuka.

Foliga o le ufi

O le autu autu o le suhhaust masini o le aveeseina o le ea o loʻo iai le ea, efuefu ma le pefu le manogi. Ole mea lea, e taua tele le sapalaiina o le masini. Ina ia faʻafiafiaina lelei uma manogi, o le masini e tatau ona faʻafefiloi ma le voluma, o le 3 taimi le vaega o le umukuka. Ina ia maua mai le suʻesuʻega e le mafai ona galue i le faʻatapulaʻaina o ona agavaʻa, o faʻataʻitaʻiga ma le 20% o le eletise e faʻatau. E faʻalautele le olaga o le masini. Afai o iai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le umukuka e 9 o le maualuga o le taualuga e tutusa ma le 24.3 m³. O lea, e te manaʻomia se vaega mo le 87 m³.

Faʻapefea ona filifili ma faʻapipiʻi se pulou mo se umukuka ma le ea duct?

I le ituaiga o faʻapipiʻi, o masini sili ona lelei o:

  • Teu. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o meaafale i luga o le ogaumu. O le ituaiga o pulou mo le faʻaaogaina o le fale.
  • Tatala. O na faʻataʻitaʻiga e iloga e ala i le tele o ituaiga o fatu ma laʻau, lea e faʻateleina ai lo latou tiute.

O le mea e le o le pepa o le:

  • tulimanu;
  • motu;
  • puipui;
  • teu.

I totonu o mamanu a le puipui o loʻo iai faʻamaumauga e mama ai le ea, ma aua le aveese i luga o le ea. O lea la, ituaiga ituaiga o faʻamatalaga e le manaʻomia e ulufale ai i le ea. O isi vaega o loʻo totoe o le ufimata e faʻaaogaina le paipa o le manaʻomia tele ma foliga o loʻo fesoʻotaʻi i le ventipelation charnel.

Filifilia o se mea e sili atu ma le ea

Ina ia mafai ona faʻatino lelei ana galuega, o meafaigaluega e tatau ona:

  • Aveese mea le fiafia e le fiafia;
  • fatuina leo itiiti;
  • Fetaui ma le totonu o le umukuka.

Faʻapefea ona filifili ma faʻapipiʻi se pulou mo se umukuka ma le ea duct?

O le mea muamua o le autu autu o soʻo se mea o soʻo se masini. A leai, e leai se afaina o se metotia, o le avea ma se mataʻupu e le talafeagai ai. O le mea lea, pe a filifilia se oloa, vaʻai lelei ile mana o le masini: O le a lona maualuga i le ono mafai lava ona avea le maota ma ua faʻatagaina lelei le galuega.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona vali puipui i luga o le faapaologa: Manatu ma metotia

Ma le maeʻa atoa o le faʻapipiʻiina o le masini ventipela, e le tatau ona i ai le leo tele e faʻalogo ai. Peitaʻi, pe ana fai i le faʻatupega, na faia mea sese, Afai e le saʻo le paoa, o le leo leotele o le a faʻateleina. Mulimuli ane, e tau ai i le mau o le tali a le talimalo. Afai e sili atu le leo e sili atu i le 55 db, o fua e manaʻomia e faʻaititia ai pe faʻateʻaina atoa.

Lavelave pe a filifilia, o se tulafono, o le foliga mai o le mea na tupu. I mea uma, e taua tele le iai ma le faʻaaloalo i totonu o totonu. E le gata i lea, a o le auala o le ventipela o loʻo tu mamao mai le nofoaga o le faʻapipiʻiina. I lea tulaga, e tatau ona e faʻasaʻo lelei ma faʻapipiʻi se pusa e fesoʻotaʻi le manatu o le ata o le ata ma le ventrain i le fale. O lona mamanuina ma le teuteuina o foliga o le umukuka o le a avatu ai i le umukuka foliga.

Ole tau ea ea mo le ea o loʻo faʻaalia i nei filifiliga:

  • Alumini Corgegretion;
  • pala palasitika;
  • stiniceless po o galvanazed swel saito;
  • Lapotopoto palasitika uila;
  • Faafanua palasitika duct.

Ina ia faafaigofieina le faʻapipiʻiina o le ventipelation faʻaaogaina almininiru corrugtation, lapotopoto pe faʻatamaʻi pipisi papeta. O nisi taimi ua maeʻa ri ma eleele palasitika, peitaʻi, e le o masani ona sologa lelei i latou, o lea na faʻatau ese le ea. Filifili oloa maualuga-lelei, aua o se paipa manifinifi e mafai ona saeia pe a faʻapipiʻi pe o le punou.

Faapipiiina o le sili atu ma le ea

Aofia ai ma se pito i luga ma le ea o le ea pusa ma fusi e faatauina. E fetaui ma le lanu ma le tele vaega, e sili atu le faʻatau o vaega o le tasi ituaiga.

Faʻapefea ona filifili ma faʻapipiʻi se pulou mo se umukuka ma le ea duct?

Ua faigofie lava le faasaoina. I le tasi itu, e fesoʻotaʻi ma le fogafale o le fale o le fale, i luga o le isi - ma le ea. Mo le faʻapipiʻi faʻaaogaina o le faʻapopoleina, clamps poʻo le lipine. O le saito e faigofie ona puʻupuʻu, faʻaloaloa ma tipi e le seleulu, ina ia faigofie ona taʻoto i nofoaga faigata i nofoaga faigata.

O le faatafafa o le tino o le palasitika paipa e leai ni tulaga lelei. Ae i le aluga o le faigata o le fatu e foliga sili atu. Mo le televave, o le paipa lea, o nei paipa e le manaʻomia se mea, aua latou te fesoʻotaʻi ma se fautane.

Tusitusiga i luga o le autu: o le moa o le tino i totonu: O le a le mea e manaʻomia ma pe faʻapefea ona faia

Filifili se filifiliga talafeagai mo le totonu o lau umukuka. Afai e gata le paketi a le aiga, ona filifili lea o se almininum corrugtation ma teuteu ai e tusa ma se tasi umukuka sitaili. Manatua o le umi o le orauga o loʻo faʻaalia i le setete o tafega, ma mo le palasitika pai, saʻo lelei fua e manaʻomia ona ave i ai tala. O fetuunaiga uma e sau mai le tasi gaosi oloa ina ia tele mea uma.

O le matua ua sili atu le faia o le tutusa: pe faʻatamala, poʻo le lapotopoto. O le mea lea, e taua le faʻamamafaina o le adapter e fesoʻotaʻi ai le pai taamilo ma le mafolafola ma le vice for. O ifo i le tele o le a pa'ū le pau le mea. O lea, mafaufau i se filifiliga faapena.

Ia faʻafesoʻotaʻi le mea e faʻaitiitia ai le faʻamalosi, e tatau ona faʻapipiʻi. I le mea moni o faʻataʻitaʻiga taʻitasi e fai ana tusi faʻamau, ia mautinoa e faitau le faʻatonuga. Afai e iai sau exedded gredractor, ona faia lea o se pu i le pito i lalo o le loka. Afai o le o le o le olo, e tumau i le puipui ma le solo.

Ina ua maeʻa le Mauga, o le ata o loʻo alu atu i luga o le faʻapipiʻiina o le duct. O loʻo fesoʻotaʻi ma le taʻavale ma ventivilation. Afai e te le o faamalieina i ona foliga, faʻatau se pusa faʻapitoa, o le a nana ai le ea duct ma tuʻuina atu se foliga sili.

Pusa umukuka

Tusa lava poʻo le a le latalata pe mamao i ai o le pulou i le ventipelation i le auala, o le ea e mafai ona faʻaleagaina le vaʻaiga atoatoa o le umukuka. Ina ia aloese mai lenei, e mafai ona faʻatau se pusa umukuka. E tupu le palasitika, faʻatasiga, ma uamea stetemea. Ma o le pusa e taua o le palasitika pictargs. E le pei faʻataʻatia i luga o tapuvae ma pamu, na latou ogatasi ma le umukuka totonu. Afai faʻafuaseʻi ona avea ma e leai se filifiliga, o le pusa e mafai ona lanu lanu o le vevela-tetee.

Faʻapefea ona filifili ma faʻapipiʻi se pulou mo se umukuka ma le ea duct?

Fuafua i luga o le umukuka sitaili, o le steinlepless stx pusa ua filifilia. Ae o le tau mo le a sili atu nai lo le palasitika ala. O le a manaia tele le pusa laupapa i totonu o le umukuka, lea e faia ai meaafale uma ma siosiomaga mea. Ina ia malupuipuia uamea ma pusa laupapa, sili atu le faʻatuatuaina o le faʻaaogaina e faʻaaogaina nai lo le palasitika.

Tusitusiga i luga o le autu: O le puipui puipui ma vensels ma latou faʻaaogaina i totonu o potu eseese

O nisi taimi e nana ai le ea duct, e teuteu i luga o le nofoaga. Mo lenei, o le almininum faʻamatalaga o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi le laupapa. Ona vali lea o le leo o le pa po o le taualuga. Afai e le maualuga le mamanu, e leai se totogi i le lotoifale.

O le manaʻoga mo se pusa mou atu pe a fai o oe o le faʻamaloloina o lou umukuka i lau umukuka. Ae maise lava, o le ea e mafai ona nanaina i totonu. A faʻapea e latalata le plantives i le manava tele, ona toso mai lea o paipa i totonu o loka.

O lea, o le faʻatuina o ata tusi e le faigata taimi taimi e manaʻomia ai e faʻagasologa o faʻaaogaina faʻapitoa meafaigaluega. E mafai ona e filifilia le sili ona lelei o le umukuka o le umukuka masini faʻavae i luga o tupe faʻaalu ma au oe lava manaʻoga.

Faitau atili