Faʻafefea ona aveʻesea le tistic tick i luga o lanu i totonu

Anonim

Faʻafefea ona aveʻesea le tistic tick i luga o lanu i totonu

Toeitiiti lava i soʻo se fale laʻau e mafai ona foia le fili sili ona leaga - o se laupapa laupapa. O le a lona foliga mai? Faʻafefea ona feagai ma le apogaleveleve tick i luga o soʻo se fatufatu? O le a le afaina e mafai ona ia aumaia ai se laau? Sei o tatou mafaufau i lenei tusitusiga pe faʻapefea ona e puipuia lau pele e te fiafia i ai le taʻaloga ma puipuia se osofaʻiga i le lumanaʻi. Alu!

Aisea e tatau ai ona aveʻesea le titomi o le paʻu i luga o lanu

O le Tick e le o manatu e auai i le vaega o le vaega. O lona lapoʻa e matua tele lava, e le mafai ona faʻalogo i le le lavalava. O nisi tagata e nutimomoia, e le o le taimi na matauina ana togafiti ma e le sefeina le laau. Peitaʻi, o le iloaina o nisi foliga o le Upega tafaʻilagi ma o le a mafai ona vave ona e iloa ai lenei manaʻoga.

E ese mai i le lautele taliaina manatu, o le upega tafailagi e mamao mai taimi uma e alaga ai le sputou ua alofa ia te ia. E masani ona tupu lenei mea pe a fai o ata ua tele na tele, ma o le laau e i luga o le saito o le oti.

O le Upega Tafaʻilagi e faʻatigaina ai le faʻamafanafanaga o le lotoa o le lau, ina neʻi e faʻalavelaveina le faiga o le ata o le ata. Ua le lofituina laau e maua ai le taumafa, ma ua faasolosolo ona mou ese atu. O se fugalaʻau ua faʻaleagaina e faigofie ona i luma o se maʻi o faʻamaʻi.

O le a le taua, o le upega tafailagi e mafai ona mimigi mai le tasi fugalaʻau i le isi. Afai e te maʻi e toʻatasi ma se faʻatiga, mo se faʻataʻitaʻiga, na faia i le faʻagaefeʻai o ou tausaga, e mafai ona ia aumaia se siama lata ane ma ia. E le naʻo se manogi, ae o le feaveaʻi foi o faʻamaʻi, o le 'upega tafaʻilagi laupapa e ono afaina ai le tele o ou lanu. Faʻafefea ona 'aveʻese mai le ata o le ata i luga o lanu?

I nisi tulaga, e mafai ona faigata tele le fesoʻotaʻi ma le Pawkin Tick. E faatatau i le taumafanafana vaitaimi. Faafanua o le taua o nei siama o le kiliki o le laʻau e mafai ona alu ese mai le laʻau i totonu o nofoaga. I se mea i totonu o se nofoaga tuʻusaʻo, latou te faʻaofuina ma o loʻo i le hibernation i luma o le amataga o le vevela vevela. Afai o faʻagasologa mo le faʻamamaina o le kiliki na faia lelei i lenei vaitau, atonu e le maua se taunuʻuga, ma toe faʻagaioiga o le a manaʻomia.

Faʻafefea ona aveʻesea le tistic tick i luga o lanu i totonu

Faʻafefea ona aveʻesea le paʻu o le paw-tick i luga o le atunuʻu

Ina ia malamalama po o le a le mea e aveese ai le upega tafailagi i luga o le potu potu, e tatau ona e mafai ona mafai ona ou filifilia lenei parasite. O a faʻailoga o loʻo lamatia lau laʻau i se paw-kiliki?

  1. Lawer laupepa e foliga mai o ni manatu laiti. O nei mea e ono i ai se eseʻesega: mai le moli siliva, mumu, samasama - i le mumu. O lenei faʻatusa o loʻo lipotia e le pule o le fugalaʻau o loʻo amata nei ona fesoasoani le auala o le lio ma e manaʻomia le fesoasoani o le laau.
  2. O tiga e mafai foi ona fausia i lalo o lau o laau. Peitai, mai le itu i lalo, e masani ona paʻepaʻe.
  3. Manifinifi cobweb. Afai o iai ni nofoaga patonipa - o lona uiga o le upega tafailagi i le potu, o le auala o le taua faasaga ia e le faigofie i taimi uma, filifili lou fugalaau.

Tusitusiga i luga o le autu: Puipuiga ma tulle i luga o le matasele i totonu

Fautuaga! Ina ia mautinoa e leai se manogi, ave se laupepa paepae ma lulu le fugalaau i luga atu. Afai e i ai ni ata, o le a latou paʻu i luga o le pepa ma o le ae vaʻai i ai. Faʻatusa o faʻailoga e faʻalagolago i le lanu o le laʻau na latou fafaga.

E ui lava e mafai ona tau ai le kiki ma faia ni metotia, i nisi tulaga e ono le aoga. E lelei metotia metotia o tagata i le amataga o faʻamaʻi, pe o le faʻaolataga.

O le auala 'auala autu o tauiviga o:

  • akaricades;
  • Iniseticakacidedicides;
  • Fale lāina;
  • Uiga o le synthentic.

Ua talitonu o le togafitia o le togafitia o laau toto e tele lava e maua ai le taunuuga silisili. Afai o le 'upega tafailagi na aliali mai i luga o laau i totonu - Faʻafefea ona e feagai ma nei tupe? Faʻafefea ona fai e le mafai ona faʻamatalaina?

Faʻafefea ona aveʻesea le tistic tick i luga o lanu i totonu

Faʻafefea ona aveʻesea le paʻu o le paʻu i luga o lanu ma mea faʻapitoa

O lea ua matou ofoina atu nisi faʻamatalaga e mafaufau ai poʻo le a le ituaiga o vailaʻau masani ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina le sao e faʻafetaiaʻi le toloni e mafai ai, ae ia tausi le soifua maloloina i le laʻau.

Sauniga o le ostofefer faasologa

O lenei mea faigaluega e faʻasino i le vaega o le soʻoga o iniseti. E tutusa lava le aʻafiaga ma le tuʻufaʻatasia o le "vermiteore" ma "accor".

O le lelei o nei vailaʻau tapenaga o latou sili atu le saogalemu nai lo a apoapoaʻiga uma. Ae ui i lea, latou te tau ma le lelei ona o le apogaleveleve tick.

O le le lelei o nei tupe e le aoga le faʻaaogaina o fuamoa fuamoa. A maeʻa togafitiga, e tumau pea le maʻi i fuamoa ma okoʻa ua toe faʻateleina. Manaʻomia le faʻafefeteina o fualaʻau.

TAUA! E leai ni tapenaga o se kulupu o akaricade e leai se aoga pe a fai o le vevela i le potu o loʻo faia ai togafitiga i lalo ifo o le 18 tikeri. E oo lava i le taimi faitau taimi e fuafua tonu i le vevela vevela.

O nei vailaʻau e mafai ona mafua ai ona afaina ni aiga ma laʻau, o lea ia faʻaaoga ma le faʻaeteete, faʻaaoga ai auala puipuia.

Faʻafefea ona aveʻesea le tistic tick i luga o lanu i totonu

Faaaoga "Apollo"

E tutusa meatotino e pei o le muamua. O le avanoa o lenei faʻatupega ua matua tau manuia e le gata ma ni tagata malolosi, ae faʻapena foi fuamoa o le pawbiin. Manatu e ava malosi.

Tusitusiga i luga o le autu: Tali faʻapitoa: E mafai ona e faʻasusu le pepa puipui i luga o pepa puipui

Vailaau o le "Aktellik"

O nei mea e iai le meatotino e maua ai le mea totino. E le tumau mo le tagata ma laʻau. Aua le faʻaaogaina lenei mea i le fale! E mafai lava ona faʻaaogaina na o le puipuiga o fafo oloa.

E ui i lona "afaina", "aktellik" tau le apogaleveleve tick.

Fautuaga! Aua le taulimaina ni mea susu susu. O lenei mea e faʻaititia ai le aoga o le vailaʻau, ma e mafai foi ona faʻaogaina i se isi afaina.

Afai na e nofo o se 'upega tafailagi i luga o laau i totonu - Faʻafefea ona aveese e tagata fofo i le muamua tulaga o faʻamaʻi?

Faʻafefea ona aveʻesea le tistic tick i luga o lanu i totonu

O le tau o le tau i totonu o le itu i totonu o laau: Faʻafefea ona feagai ma faʻafitauli o tagata

O lea, e te mautinoa ua e foia le upega tafailagi i luga o ie puipui. Faʻafefea ona faʻafetaiaʻi mea uma ma lenei "tagata asiasi"?

Sei o tatou vaʻai i ni fautuaga faʻapitoa.

  1. Matou te tau ma le apogaleveleve maka ma le ava malosi. Liligi 'ava i le fana fana. Spray luga o le eleele. Ma le cotton swab solo le fugalaau o le fugalaau. Faia foi le gaosiga o fugalaau o fugalaau. Atonu o se faamalama, faamalama faamalama, ma le faapena.

    E taua le manatua o ata e mafai ona gaoioi i luga, ma le fafine ma le oti. O le mea lea, e le lava le gaosi gaosi i le lotoifale.

    Ae faʻafefea ona aveʻese mai le apogaleveleve tick i luga o le rosa? I le fale, aofia ai ma le fesoasoani a aga soifua maloloina ma vaitupa.

  2. Buckle o cyclamemen. O lenei metotia ua iloiloina atoa mo se tagata ma se laau. E aoga lelei ma sina mea itiiti o siama. Faʻafefea ona kuka lenei faʻafitauli?

    Ave ni nai umuneti ma tipi i latou i ni vaega. Ona gagau lea i le faleuila, liligi ma le vai ma le pupu mo le 30 minute. Faaaoga le sprayer e faʻagaioia laau ma eleele.

    Mo se aafiaga tele, e fautuaina le toe fai o le gaioiga. O le filifiliga sili ona lelei o le a toe fetuʻutuʻu pe a uma le 6 - 8 aso fuafua i le potu vevela.

  3. Fesoasoani i le kaliki. E tusa o le 15 kalama o le ofu o le ofu e tatau ona olopalaina. Tulaga lelei, O lenei o lenei aofaiga o vailaʻau e tatau ona vaeluaina i le 10 lita o le vai ma laʻau toto i totonu o fana.
  4. Malosi e pei o se auala o le faatamaia o le maouta. Afai na e maua se 'upega tafaʻilagi i lanu, faʻafefea ona e feagai ma lenei manaʻoga? Fesoasoani lelei e mafai ona faia le solofanua!

    Rhizome ma Chrine Slip o loʻo oloʻi ma se aano o manu poʻo le paleti. O le taimi uma e tatau ona tasi lona tolu o le pakete. Ona e tumu vai i luga o pito.

    O le fofo e tatau ona faaigoaina. Na o le tasi - tasi ma le afa itula. Ma e manaʻomia le faʻaalia o le taunuʻuga o faʻavae ma togi fugalaʻau.

    Ae faʻafefea ona 'aveʻese mai le paʻu o le paʻu i luga o kuki? I tua uma, o le kukama e le na o se fugalaʻau, ae o le oloa oloa. I lea tulaga, e sili le faʻaaogaina o FOlk Fofo e aunoa ma le faʻaaogaina o le fesoasoani a vailaʻau.

  5. Tau kiliki i luga o laau e le mafai ona fetuu. E mafai ona e faʻaaogaina le ofu lelei o loʻo tatagi lelei poʻo le sikulu. Naʻo le taimi nei matou te le saunia se fofo mo le feololo, ae matou te gagau le taunuʻuga na tupu i totonu o le koneteina ma iai ni laʻau i tafatafa o le laʻau ua faʻaleagaina.

    O lenei e mafai ona e ufiufi le fugalaʻau ma se polythylene afifi mo ni nai itula ma foaʻi le "siitia" fugalaʻau ma lenei faʻavae. O lenei metotia faʻaalia lelei fesoasoani e feagai ma faʻailoga i luga o laʻau leaga.

  6. Ultraviolet moli faasaga i se kistic tick. Tusi le laau. E fautuaina le faʻaaluina o lenei faiga na o le itu i tua o laupepa. O lea o le ae maua le aafiaga manaʻomia i luga o le kiliki, ae i le taimi lava lea e puipuia ai le fugalaau lava ia.

    Malama le tamaoaiga ma le vai. O le faigofie lea ma le afaina o le auala o le viliina o le apogaleveleve tick. Faʻaaoga ma se mama mama i luga o le fugalaʻau na alu ese ai se fasimoli fulufulu, ona e solo ai lea. Lenei o le a fesoasoani tele faʻaititia ai le aofaʻi o paragers ma e faʻamanuiaina ma le manuia le taua.

  7. Taumafai aniani. E tusa o le 25 kalama o Aneon Susks pe tipiina aʻa e lava mo le uae lima. Faapipii mea uma i totonu o le fagu ma, pepe faatasi ma vai, tuu mo se aso. O lenei ua mafai nei ona e faamama le taunuuga ma togiina laau.
  8. Sondelion. O se metotia tali tutusa o le tipiting tick o le faʻaaogaina o le alu ese. I luga o le 2 lita o le vai, 100-150 kalama o mea matutu o le laau ua lava. Inisiua i latou i le vai mafanafana, ona tamomoe lea ma faataapeapeina i le lanu.

Mataupu i luga o le autu: piliki pou mo le pa ma ou lava lima

Manatua o mea na oʻo i ai le PASE, e le mafai ona fesoasoani ai tagata. I lea tulaga, o vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina.

Faʻafefea ona aveʻesea le tistic tick i luga o lanu i totonu

Vitio: Faʻafefea e aveese le apogaleveleve tick i luga o se rosa i le fale

E vaʻai i le vaʻai pe faʻapefea ona alu le gaosiga o fale o le fale, seʻi o tatou vaʻai i le vitio.

Faitau atili