Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

Anonim

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

O le tele o tagata sateli e masani ai. E naʻo le tasi le vaʻai atu o nei rodent e mafua ai le manaʻo moni ma le manaʻo e sosola ese. E masani lava i totonu o le teine ​​o loʻo feagai ma fale tumaoti, e faʻapea e mafua ai le osofaʻiga moni o nei meaola. E le faigofie le aveeseina o isumu, ae mafai lava ona. A o le auala e aveese ai le isumu i se fale tumaoti o faamatalaina atili ai le faavavau.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti

E masani ona feagai ma fale o fale tumaʻoti ma se faʻafitauli o le foliga o laʻau. E mafai ona latou fealuaʻiina le tele o neura, o le faʻaleagaina o meaʻai, laʻau laupapa i totonu o le fale ma aia a le fale. O le taimi lava e avea ai oe ma tagata na afaina i le isumu o le isumu i lou fale, e manaʻomia le feoaʻi uma o lona uiga o lona uiga o le faʻalavelaveina o isumu.

E mafai ona matauʻa le tamaʻi papa i se tagata. O loʻo sili i latou o faʻamaʻi o le tele o faʻamaʻi, ma o lea, afai e te le faia ni gaioiga e faʻataʻoto isumu, e mafai ona feagai ma faʻafitauli matuia.

I le taimi nei, e tele auala e faʻafaigofie ai ona faʻamalieina malo i se fale tumaʻoti.

  1. O auala eletise a le taulaiga. O lenei metotia o lona uiga o le faʻaaogaina o le tele o faʻatekinolosi o le a fesoasoani ia te oe e faʻasaoina ai lou fale mai papa. O nei ituaiga o mailei, mailei ma le eletise eletise.
  2. Chemical o lona uiga o le tauiviga. O lenei metotia o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o vailaʻau ma isi mea oona vailaʻau e afaina ai roodent.
  3. Le pusi fale. E fiafia le fagafao e mafai ona sefeina lou fale mai le osofaiga o isumu.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau i le fesoasoani a masini

Talanoa pe faʻafefea ona aveese ni isumu i se fale tumaʻoti i le fale, e vave lava ona manatua le tele o faʻafitauli o le tele o matata eseese.

O masini e mafai ona aoga auala e aoga ai i taua i mataupu e le salalau ai o isumu i lou fale. Afai o le tele o mea e tele na e manaʻomia ai le tele o masini, e i ai i na mea e filifilia ai e tagata ni metotia sili atu o le faʻatautaia o isumu.

I le tele o mea masani o masini e tau ai isumu e mafai ona tufatufaina:

  • Ultrasounders dischargers;
  • mailei ma faʻavae faʻavae;
  • Moautrap ma pakete ma le vai.

E uiga i le aveeseina o isumu i se fale tumaʻoti ma le fesoasoani a nei tupe, ona faʻamatala lea i ni atili auiliili.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti ma se mogasetrap

Moautrap o le sili ona taatele tomai faʻapitoa mo le faʻatulagaina isumu. Na o iinei e faʻaaoga ai i latou i mataupu e i ai le tele o le faitau aofaʻi o isumu i lou fale. Afai e taua tele le numera o fugalaʻau, ona fesoasoani foʻi lea o le tauitutulai ia i latou, aemaise lava pe a tatou manatu e tatau ona faʻaauau lo latou malosi.

Mataupu i luga o le autu: Patchwork: O ata e matagofie ma faigofie, uma mea lilo, ata, sui o mea, le vasega vasega, vitio o vasega ma au lava lima

Ina ia mafai ona maua le isumu, oe manaʻomia le tuu o se Moustop i nofoaga na e masani ona latou o atu. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia e matamata ai amioga a rodent mo sina taimi e aʻoaʻo ai a latou gaioiga gaioiga. Ina ia mafai ona maua le isumu, e aoga le tuu o se oloa i se isumuta, o le a avea ma se faʻailoga moni mo le isumu.

TAUA! O isumu maua lelei ma le tagata lava ia ma le puipuia, e seasea lava ona pa'ū i totonu o se isumu tutusa i le nofoaga lava e tasi. O le mea lea, o le a talafeagai ai i le taimi e agai i luma i isi sone.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti i le ultrasound

Talanoa e uiga i le 'aveʻesea o isumu i se fale tumaʻoti i le ultrubsound, e aoga le matauina o lenei metotia e manatu o se tasi o sili ona lelei ma saogalemu. O mailei arthononic mo Rodenry E aliali mai lava ile taimi nei, ae na toetoe lava a faigata tele ma vevela le alofa o tagata faaaoga. O nei masini o loʻo faʻagaioia i luga o le Autonomoous Port Camps ma e mafai ona puipuia lou fale mai le osofaʻiga o isumu mo se taimi umi.

Ina ia mafai ona aumaia isumu mai se fale tumaoti ma mailei ultrasoson, e manaʻomia le tuʻuina atu i le isumu. Ina ua maeʻa le mailei e amata ona galue, o le a oʻo mai i le fale, lea o le a le faʻafofogaina mo se tagata, ae e iai se ogaoga o aʻafiaga i le sili atu maaleale o le sili atu maaa. I se faʻaopopoga, o le ultrasound o le a mafua ai le le fiafia o le ea.

O le iʻuga o le galuega, o le mea lilo o le a amata ona toe faʻaleleia lou fale. E tusa ma fuainumera, i totonu o le 2-3 aso, o le a mulimuli ane rodents uma lou fale.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

Faʻafefea ona faʻaaoga le kulimi e aveese ai le isumu

I fale pisinisi, e mafai ona e mauaina se kulimi faʻapitoa mo isumu, lea e mafai ona faʻaaoga e faʻataua ai papa. Ae o lea, afai o lou fale ua osofaʻia e se aofaʻi o le faitau aofaʻi o isumu, o lenei fetuʻutuʻunaʻi e le mafai ona faʻamalieina ai oe o se auala lelei e faʻataua ai rodang

Ina ia aumai isumu ma le fesoasoani a keue, e manaʻomia le faʻaaogaina o le faʻavae i luga o se nofoaga malu i luga o le mafiafia o le pepa malo poʻo le palasitika. O lenei mailei e tatau ona tuʻuina i le lata mai o le mogase pu. O le kulimi e aofia ai se mea faʻapitoa e tosina mai ai isumu ma lona manogi. Ina ua uma ona pa'ū le isumu i luga o le musi, e faasolo tele, sulu, ma le tele, ma pe a taumafai e faasaoloto lava lagona i se tulaga pipii.

O lenei metotia e talafeagai mo i latou o loʻo manaʻomia e faʻaumatia ni papa. Afai o le latou numera e tele, ona o le aoga o le metotia o le vevesi mafua ai le masalosalo. Ma o se taimi le fiafia o le a avea ma squeak, o le a amata ona faia se isumu pe a uma ona pipii i luga o le mailei.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

Faʻafefea ona fesoasoani se pakete ma vai

O le mea sili ona manaia o le faʻatautaia o isumu o loʻo manatu mailei e faʻaaoga ai le tele o vai inu. O le lelei tele o lenei metotia, e mafai ona faʻaaoga lenei mea faigaluega i soʻo se numera o isumu i totonu o le fale.

Ina ia mafai ona saunia se mailei mai se pakete ma le vai, e manaʻomia le alu muamua o loʻo tipiina se tamai lio o le pepa laupapa poʻo le faʻatasia. E manaʻomia le tuu o se vai poʻo se isi oloa o le a mafua ai le fiafia i tala.

Mataupu i luga o le autu: crafts mai cones ma o latou lava lima

Le isi, e tatau ona e ave se pakete poʻo se isi pusa maualuga, sasaa se laʻititi o le vai iina ma tuʻu se lio o pepa laupapa poʻo le fuʻa. O le mailei e tatau ona faʻapipiʻi i le nofoaga e masani ona alu ai le maile. Ina ua maeʻa le isumu o loʻo taumafai e alu i le maunu, o le pepa laupapa ua liliu i luga, o le iʻuga o le mea na pa'ū ai le rood i totonu o ia.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti ma le maunu

Tuuina atu le mea moni o se taua tele o isumu e faigata ona aveese mai se fale tumaoti ma le fesoasoani a masini faapitoa. O le mea moni o le mea faʻapitoa o loʻo faʻatapulaʻaina i le tomai e puʻe ai se tele o rodents, ma afai e te manatu foi o le maualuga o le faʻamanatuga o isumu.

O iinei matou te o mai e fesoasoani i tagata i le tele o meainu, o le a mafai ona faʻaumatia le tele o maamoe i le tasi paʻu. I totonu o le sili ona lauiloa o le isumu e aoga e aoga ai:

  • le ie mama ma falaoamata;
  • ituaiga oona oona mea leaga ma vailaʻau;
  • Laau ma se manogi malosi.

E manaʻomia le taumafai e iloa pe faʻafefea ona aveese le isumu i se fale tumaʻoti ma a latou fesoasoani sili sili atu ma vave.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

Faʻafefea ona faʻaaoga ni mea oona e aveese ai le isumu e faavavau

O se tasi o auala sili ona pupula e aveese ai le sooupu e mafaufau i le faʻaaogaina o vailaʻau oona. I le taimi nei, e tele le tele o le fulafula o loʻo mafai ona faʻatauina i fafo faʻapitoa.

O mea nei oona e iai lona lava uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o mea e faʻataʻatitia lava e agaʻi atu i ai, ma fasiotia ni laʻau. O isi mea oona o loʻo amata galue i se taimi mulimuli ane, ma saofa atu i le mea moni o le folau na pa'ū i le tele o papa.

Faʻaaoga mea oona i le faʻagasologa o le faʻavasegaina o isumu, e manaʻomia le manatua o lenei mea. E mafai e Mice ona iloga oona i le fale atoa, ina ua talosaga o mea oona, e tatau ai ona ave uma meaai mai le aila sone. E tatau ona totogi faʻapitoa i le faʻatasiga o lou faia o lou aiga mea e iai fagafao ma tamaiti laiti. Afai e te alu i totonu o le tino o le oona o mea oona, e mafai ona e maua se faʻafitauli matuia o le tamaoaiga.

TAUA! A faʻaaoga le Rance e pei o se auala e faʻaliliuina ai Rodents, Aveese uma taumafa ina ia le mafai ona teteʻa le isumu le vailaau i le fale atoa.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu ma le sima ma falaoamata

Talanoa foʻi pe faʻapefea ona aveeseina isumu i se fale e faʻavavau fofoga o le tino faʻatatau i le faʻavavau, e ala lava ona e manatua e uiga i fale gaosi mo roodent.

Ua lava lea e faʻafefiloi ai le sifi poʻo ni mea e tutusa ai (gypsium poʻo le asbestos) ma le saito poʻo le rye falaoamata e sauni ai se fofo mataʻutia mo rodent. O le manogi o falaoamata o le a tosina mai ai le mafaufau i isumu, lea ma le falaoamata o le a 'aina foi eleelea. Ina ua maeʻa le Tagafu i le tino o le isumu, o le a amata ona televave leotele ma faʻamaʻaʻa, ma o le a avea ma se manumalo faʻaleaga mo le faʻamomoa.

TAUA! Taumafai e faʻaaoga lenei mea faigaluega pe a mafai ona aveese le tino o isumu mai o latou pu. A leai, o se manuʻa faʻapitoa e ono aliali mai i totonu o lou fale, e faigata tele ona aveese ma poʻo fea e iai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina o tagata.

Mataupu i luga o le autu: tulaga masani o le potu o potu vai - maualuga, lautele, mafiafia, mafiafia

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

A e iloa, o isumu e matua lava lelei okela, ina ia leaga tele le manogi o laau ma mea e mafai ona lafo mamao ai.

A o faʻataʻitaʻiga faʻaalia, o le tele o Moesen e le fiafia i le manogi o Pepligrent, uliuli ma Pyrrhem. Afai e te tuʻuina solo i le tulaga o le fale tumaʻoti ma nei laʻau, e mafai ona e faʻatagaina e faʻavavau e uiga i rodents, Lea e latalata i le ono o se manogi malosi, ma, lea, i lou aiga.

Afai e te maua ni susu i totonu o le fale, e mafai ona e tuʻuina se laʻau i le mogase pu o se tauiviga ma i latou. O se auala aoga o le faʻafefeteina tamaʻi rodents, e mafai ona e saunia se tali e faʻavae i luga o le suauʻu poʻo fualaʻau ma le faʻaopopoina o le afu i le mogase.

O se isi mea, faataamilo i le fale e mafai ona faʻaopopo i moega ma mimilo e faʻapipiʻi ai le lalolagi i le asini ash. E afaina ai le anoanoai o pato o le manu, e le fiafia ai. Tofotofoina o sea le mautonu, o le tina o le a tuua lou fale i totonu o ni nai aso.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

O le a le mea e fai i le tagi e le aliali mai

O le 'auʻaunaga o laʻau e matua faigata, aemaise lava pe a e nofo i se fale tumaʻoti. I le avea ai o se tulafono, ma le osofaʻiga o fale e tasi o fale i le taumalulu, pe a fai o rodents o loʻo sailia ni mea o meaai ma vevela. Latou te matua faʻateleina lava, ma o le tele foi o tagata ua avea, faigata ona tau ma i latou.

Ina ia faaitiitia le iʻuga o le salalau o isumu i se fale tumaʻoti, e tatau ona e faia mea uma e aloese ai mai o latou foliga. Ina ia faia lea mea, mulimuli mai ia tulafono nei.

  1. Taumafai e tausi lelei le mama i lou fale. O Rodents e aliali mai i le mea o iai lapisi lapisi o loʻo latou sailia meaʻai. Afai e leai ni nofoaga, o le isumu o le a le mafai ona aliali mai i lou olaga.
  2. I le avea ai o se malo puipuia mo le faʻatulagaina o isumu, e mafai ona e faia se tamai uʻamea creid faataamilo i le faʻavae i le fale. I le taimi lava e tasi, e tatau ona maitauina o le Grid e tatau ona kopi loloto, i se mamao o le itiiti ifo ma le 1 m.
  3. Aua neʻi faʻatagaina se tele o meaʻai o meaʻai. Afai o loʻo e faʻafouina pea i se lapisi e mafai mai meaʻai mai meaʻai, ae le tatau ona sasaa ese mai lapisi i tafatafa o le fale. O lapisi o se maunu sili lea mo le paluga, ma o le a latou fiafia e nonofo i ou tafatafa, o lona fale lea, i lou fale.
  4. Faataamilo i lo latou fale, e manaʻomia le toulu o le totoina o laʻau ua le fiafia i ai ona o se manogi ma se manogi maʻoti. E aofia ai le 'apamemea o le ale ma lagolago.
  5. Afai na amata ona aliali mai vaa poʻo pu i totonu o lou fale, ona e tatau lea ona e tapunia i le tipiina o mea leaga, ma o lenei mea e mafai ona faia i le vave tele.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i se fale tumaʻoti e faʻavavau mea e faʻavavau

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le fale: Vitio

Faitau atili