Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

Anonim

O le faʻamalama matala e aunoa ma le matagofie o le teuteuina foliga foliga le lavalava ma le le fiafia. Ona o lenei mea, e fausia ai le lagona o le le atoatoa o le potu potu, tusa lava pe o loʻo faʻatupeina uma i meaafale, niniuti ma masini teuteu.

Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

Totonu o le mamanu

O le a le mea e fai pe a fai o pupuni e le mafaamatalaina

Faʻamanatuga o le faʻamalama o le felelei mulimuli, o le faʻaiuga mulimuli o loʻo i ai. O le mea lea, e tatau ai i le tafeaga o le faamalama ma le faʻaoga o ie puipui e tatau ona faʻalatalata atu ma le saʻo.

Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

Muamua, filifili i luga o le "afifi" o le faamalama teuteuga. Tulle o se pito i fafo. Ua faʻaaogaina e le ie puipui o le faʻaaogaina o le puipuiga o le faia o se gaioiga puipuia: i le taumafanafana - e fetuunai le moli, ma o le puʻupuʻu faʻataʻitaʻiga (i le taumatematega o le vevela o le i totonu o le avanoa i totonu.

I tua atu i le saʻolotoga o sitaili ma le lanu o le tino o pupuni manino pupuni ma le uafu, o le tosina o le faʻamalama ua afaina:

  • O le au tagi.
  • O le i ai o faʻasaʻoga auiliiliga: Skyrequins, lital lipine.
  • Filifilia lelei oloa. O loʻo fautuaina le tagata tusitala, aua le faʻatapulaʻaina i le pito i tua o le eAves, ae ia tusia le faʻamalama mai le tasi itu puipui i le isi, faʻateleina le avanoa. O le umi o le oloa e mafai ona eseʻese: i le fola poʻo luma o le faʻamalama. O faʻataʻitaʻiga puʻupuʻu i faʻamatalaga eseese o loʻo faʻaogaina i le umukuka pe o se filifiliga o taimi e tatalaina ai le laualuga o le maa.

Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

O le toʻatele o le 'aʻai o loʻo faia o loʻo faʻatau atu ai le umi o le umi ina ia mafai ai la latou tele ona fetuunai, faʻalagolago i le maualuga o le taualuga. O lea e tatau ona oso le la ie ie susulu - pe a faʻatau se mea mo pupuni e aunoa ma le fetuʻunaʻi le umi, aua le faia.

E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le potu potu, ae o le mea moni, o le faʻamasinoga atoa o le a ave oe i sina taimi. Afai o le a e sili atu le pupuni o le la, o le iʻuga e mafai ona e faia le fetuunaiga tatau i le umi o le fale. Faʻasaʻoina, Pe a manaʻomia, tuʻusaʻo i fuataga.

Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

Stitching pupuni

Faavae Tulafono mo le suiina

O le tekinolosi o le faʻapipiʻiina o ie puipui i le fale e le o suia se faigata faʻapitoa. E mafai foʻi ona e sunmatch le pupuni e aunoa ma se masini suisui-pito i lalo o le pu po o pupuni e tagofia e le masini masini.

Mataupu i luga o le autu: Primer Chiness Upneration ma ona uiga

Ae i luma o le galuega, matou te tapenaina le fausiaina o gaioiga ma tusi se fautuaga a Faigata:

  • O pupuni o pupuni e amata mai le fuafuaina o le umi o le uma oloa. Aafiaga poto e fautuaina le tuua o le ie i le tulaga le mafaufau mo sina taimi pe a ia faia le pepa mulimuli.

    Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

  • Matou te taumafai i fua. Fuaina le sili atu o le pito i lalo i le pito i lalo o le oloa, faʻaopopo se alauni i le agamalu, faitau le laʻititi laina i le nofoaga faʻailoga ma tipi ese le mea le talafeagai.
  • O le isi metotia o le faʻagaioiga o le pito i lalo o le pupuni o le a faʻalagolago i le ituaiga o ie e te faʻaaogaina e faʻamautu ai le faʻamalama matala. Mo le matagofie faʻapuʻupuʻu ie pupuni, fai le mea sili e tusa ai ma le mafai ona mafai ma o loʻo fautuaina e faʻafofoina le ie puipui 2.

O lenei metotia e mafai ona matagofie le puʻupuʻu o pupuni, e aunoa ma le tipiina, pei o le faʻaluaina o le "lafi" i le 30 cm ie. Ae o lenei metotia e le talafeagai mo le tele-vaega faʻataʻitaʻiga poʻo ni ie pupuni i luga o le laina-faʻamaoniaina i ni nai faaputuga le mea o le a vaʻavaʻaia tele ma convex. Mo Trailor faalua-tulimanu pupuni, tagofia le pito o le zigzag.

Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

  • Muamua, salu le manaʻomia o le puʻeina.

Afai e te taulimaina manifinifi ma le manifinifi o mea (okeni, simza, silk), o ala mai le faʻamatalaga e mafai ona nofo i luga o le ie. O le la i luga o pupuni ma ou lava lima, faʻaaoga se faʻailoga faʻapitoa ma le kulimi i le muamua-faʻalelei: o le ie o loʻo faʻatautaia i le va o faaputuga ma le vevela uʻamea ua faʻaoʻo .

Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

  • E mafai ona tuʻu le ie pupuni, faʻagaioia a latou pito i le pito. Ina ia faia lenei mea, matou te manaʻomia se ie talafeagai o le ie: e mafai ona faʻatau i le maeʻa poʻo le tuʻu tutoʻatasi pe tipi tutoʻatasi i le lautele o le ie puipui. O le lipine e gagau i le afa, o le raw pito o lo o fusi i totonu ma le pito o le ie puipui ua faaofi i le va oi latou. Faaleleia pine, tatou fefiloi le oloa ma alavai.
  • Ina ia saʻo le la o le pupuni mai le pito i lalo i luga o le masini suisui, toe fetuunai le umi o le laina: Mo le malosi o le laina, filifili se laʻasaga puʻupuʻu.
  • Ina ia faapuʻupuʻu atu ipu umi mai moli, e fautuaina ie, ua fautuaina e toso i lalo le pito i lalo o pupuni. O luga o lipine e mafai ona maua i faleoloa faʻapitoa. Faatasi ai ma i latou, o le a taʻoto i luga le malosi o le moe i luga o galu lamolemole, o le moli moli o le a le puʻeina i itu.

Mataupu i luga o le autu: Faʻapipiʻiina o le palasitika faitotoʻa ma au lava lima: Faʻatonuga (ata ma Vitio)

Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

Lalagaina lipine

Matou te tilotilo i le mea

Ina ia faʻagaioia le pito i luga, e tatau ona e faʻaaogaina le pupuni i le ie puipui i le pupuni lipine ma faʻapipiʻi. E toaitiiti lava lo latou ituaiga. Faʻaopopo i le mea o le gaosiga (manino pe paʻepaʻe), o le lipine mo pupuni e ese lava latalata i uiga:

  • Le lautele ma le numera o laina i lalo o le fusi (matau matau). E faigofie, e pei ona iai i tutusa, ma se eseesega o le tele o taʻitaʻi vaʻa, o le faʻavasegaina o fasi pepa faʻafaileleina le umi o le saoasaoa.
  • Fuafua i le numera o le taufaafefe filo, o le gau o le puipui ua taua i le pito i luga o le pupuni, mai le isi itu o le fasipepa.
  • Le comicike ma ituaiga o le fono. Faatasi ai ma le fesoasoani a le lipine, e mafai ona e fetuunai le mauoa o le papeti, a o le lautele o le pupuni e mafai ona faʻaititia mai le 1.5 i le 3 taimi.

Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

Mo le mafiafia, toomaga poʻo se tisu i le ata o le Fono Aoao o le 1.5-2 taimi, ua lava lona ata: O lo latou laufanua o faʻamamafa o le tele o pepa mo ia puipuia e le manaʻomia. Ae o mea manophinics mea o le a suluia ma le matagofie ma mauoa ma loloto: Latou te faʻaaogaina le Fono Aoao o 2.

I le pito i luga o le ie puipui, ma le fesoasoani a le Pameliga e mafai ona fausia e le saʻolotoga, i totonu o le ata tusipanoa, o loʻo iai le ata o moa, ma isi.

Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

Laasaga-i-laasaga faatonuga faatonuga mo le stitching

Faʻalauteleina le pupuni i le fale e te manaʻomia:

  1. Faapipii (ie puipui).
  2. Pupuni.
  3. Filo (i lalo o le lanu o le tisu o le ie puipui), seleulu.

O le ie puipui na faia i le faʻasologa o loʻo mulimuli mai:

  • O le pito e tatau ona tipi. Aua le taumafai e sefe le taimi ma le taumafaiga i le pito o le gaosi - o le mafiafia o le pito pito i luga o fusi ma mafua ai le tapoleni.

Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

St le pito

  • Muamua o gaioiga uma o le itu itu. Penite, taga le ie i le tulaga na lapa i ai ma le uʻamea, ona matou ave lea ma le faʻamalosi. Uiga le tumau e Reel Surle Eleele.
  • Matou te alu i le pito i luga o le tisu o le tisu ma le lalaga o le fili. O le tausia o le ie puipui e sili malie ai le lilipi ma ma sili ona lelei, matou te talu atu le ie i le lua ma le afa TA ae ma le afa TAneaves, stroke le uʻamea.
  • O le ie puipui na 'aveʻese mai ai pito lua a o le nanaina i le ie puipui, matou te feʻei atu foi i ni naikisi, faasaolotoina fana mai le curst fasi. Ona matou apaau lea o le faapipii i le le saʻo o itu o pupuni, matou te faia ma iʻu ai ma mulimuli ane faʻalelei, o le pito i luga, e mafai ona fetuʻunaʻi ai le tasi. ua maanuminumi.

Mataupu i luga o le autu: Matou te faia se semi-matutu uliuli ma faauma le fusi o le fola ma o latou lava lima

Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

  • O le numera o laina e mafai ona sili atu nai lo le lua, fuafua ile lautele o le lipine filifilia:
  1. Mo le lipine e oo atu i le 5 cm lautele lava lava le lua auala.
  2. O le 10-mita lipita o le a manaʻomia ni laina se tolu mo le faʻatuatuaina ma le lelei o le mea.
  3. O le lipine o le lautele o le 10 cm ua le mafai ona suiina le fa, pe a uma laina o sikuea.

Le itiiti ifo o le faʻailoga i le va o pito i luga o le lipine ma le curtsininin calvas - afa Accepter.

Ae o lenei mamao e mafai ona faʻalauteleina mo le faʻavaeina o pito pito i luga o le aulelei o se mea manaia.

Faʻafefea ona puʻeina pupuni ma le lipine: Galuega Faʻatonuga

  • Mai le faʻapipiʻi faʻapipiʻi, toso i fafo le nonoa o filo ma fesoʻotaʻi paga o faʻailoga i le va o latou lava mai le lua itu ina neʻi e pa'ū i le itupa e lua.
  • O le pito i lalo o le pito i lalo (i le aano e aunoa ma le ufiufi) o loʻo faʻatautaia e le lua punou: faia le muamua laʻau, stroke. Ona matou toe momoli atu ai le ie, ma toe tagi ma matou fefiloi. Faʻatulaga le punou ma se masini taʻavale, matou te aveese le tau.
  • Ua maeʻa le puipui o le faʻaaloalo. O le autu mulimuli o se tasi o le sili ona manaia, o le pepa o le ata o le ata. Ia faʻafaigofie le tufatufaina mai o loʻo tufaina mai i luga o le lautele, toso le filo i itu uma e lua.

Aua le tipiina maea, matagi lelei ma le minoi i lalo o le ribed bonbon. O nei matauitu o le a manaʻomia le taimi e manaʻomia ai le faʻateʻaina o le puʻeata o pupuni o pupuni mo le fufuluina ma le musūina.

Vaʻai vitio ata

I le 'aina, o le tau o le faʻapipiʻiina o le ie puipui o 500-600 rubles na tosoina ai le mita. Peitai e leai se tasi o le a faia le galuega ma le maelega ma le faʻaeteete, e pei o oe lava, fetuunai le umi o le oloa, o le faʻaaogaina o le paluga poʻo le ituaiga o alameu.

Faitau atili