Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

Anonim

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

O Paulo Congring o se tasi o sili ona taua laasaga o le toe faaleleia galuega. Ae le i faia le faaumaina o le faʻamaeaina, o le foloa ua fao o loʻo faia i totonu o le fale mautotogi. I le taimi o le fausiaina o le tele o faleoloa o le tele o fale, o se sima sili ona faʻamalosia ua faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina, o loʻo sologa lelei i luga o le tasi itu. O le vaega lamolemole e taoto i taimi uma i le taualuga, o le mea lea, i mea ua avea ma faaletonu o le fola. I totonu o lenei tusitusiga, seʻi tatou vaʻai i le faʻafefea ona fai se ogatotonu o le fola i totonu o le fale puipui i totonu o le fale mautotogi, manatu ma tulafono o le sauniuniga o palue.

Galue fusi

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

O le ata e aveese le maualuga o le maualuga o le maualuga ma le faaletonu, faʻataga oe i le tulaga agavaa o le faʻauma i le fola. Afai e te nofo i lalo o le linoleum i luga o le le mautonu fola, o loʻo fai i taimi o loʻo i nofoaga o le maualuga faapaʻu.

Galuega saliina i le fale mautotogi:

  • faʻamalosia le faʻavae lelei;
  • O mataituina ma tufatufa uta o loʻo aliaʻe mai i le taimi o faʻagaioiga;
  • faateleina le vevela ma le pisa
  • Ona o le lamolemole mataualu paʻepaʻe, o le fola e ufiufi mai le faʻaleagaina ua taofia;
  • E faʻatagaina oe e faʻavasega se tekonolosi faʻaituau o le cuishine fola ma le faletaele mo le aveeseina o vai pe a misi i ai.

Faʻaaogaina se faʻamoe, e mafai ona e tu ai le fola. I le gasologa o le galuega, e tatau ona e amanaia le faʻatagaina utaina i luga o ogasatuli. O le faʻatumuina o le sima sili atu nai lo le 70 mm i le mafiafia e le o le, talu ai e le mafai e le suauʻu ona taofia le avega.

Ituaiga o fefiloi

E masani ona tulaʻi mai fesili pe faʻapefea ona faia le fola i se fale fou, lea e sili atu. Matou te filifilia le tekonolosi o le faʻapipiʻiina o le faavae o le fola faʻalagolago i foliga fausaga o le ipu.

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

O le tulaga o le faia o le mamago mago

Manatu:

  1. Faʻamago ma semi-mamago ua faʻapipiʻi pe a paʻu i le maualuga o le 30-50 mm. E faʻatusatusa i isi ituaiga, o loʻo faʻaaogaina mama mea i ai i le mea lea, o le avega i le ogaumu ua faʻaititia.
  2. O le faʻapipiʻiina o se sima faʻapipiʻi ua faʻaaogaina mo le faʻaleagaina o fola ma se tele suiga i le maualuga, faʻateleina vevela tetee.
  3. O le tagata lava ia-tulaga paluga o loʻo faʻaaogaina pe a oʻo i le maualuga o paʻu i le 30 mm. Faʻaaofia ai le lua vaega o galuega: ogatasi ma amata fefiloi ma faʻauma tele le suauʻu.

O le ituaiga o loʻo vaʻaia ua filifilia e faʻalagolago i le setete o le sima sima, faʻaaoga lelei ma le fola.

Galuega sauniuni

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

O le fola i totonu o le fale fou e masani lava ona fesoʻotaʻi i le tulaga o le nofoia i totonu o le fale mautotogi i le fale mautotogi.

Taimi o sauniuniga:

  1. Ua matou aveese le folasaga tuai, asiasia le ogaumu mo le auai ai, atuatuvale, vevesi faamalosia.
  2. O faʻafitauli o loʻo faʻalauteleina ma se paie, tatou te faʻamamaina ai o latou pito, sasaa mai i le sima sima; Mo mea sili ona togafitia, o le laualuga e tatau ona fefiloi.
  3. Ina ua uma ona ave le faʻaaloalo, matou te aveesea le efuefu mai le ipu ma le umu māvae.
  4. I nofoaga o puipui puipui ma puipui, matou te tuu le tapeina o le pape. O le a tautua o se taui tuʻusaʻo pe a faʻalauteleina le sima i le taimi o mago ma o le a puipuia le pito i lalo mai le vai tafe.

E fautuaina i le faia o le suavai toto i le Briomen Mastuc po o le mafiafia polysethylene ata. O mea e faʻapipiʻi ai mea i luga o le 150-200 mm.

Pau a Paulo

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

Ua faia le faʻailoga mai le vaega pito sili ona maualalo o le fola

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se kapoti i luga o le loggia ma le palu o le laina

O le mafiafia o le laʻei ma le filifiliga o mea mo lana faʻapipiʻi e faʻalagolago i le foloa maualuga paʻu.

Matou te mauaina le pito maualalo ma le maualuga o le fola. Matou te faʻafetaiaʻi ma le laser poʻo le vai.

Afai o le pito i luga o le pito, e mafai ona e sasaa se sima. Afai o tulimanu o le potu o loʻo i luga o le faʻavae, e lua algorithms mo gaioiga:

  • Matou te le fiafia i le tuai o le laʻei i le ipu, sasaa le sima, i lalo o le fola i le foloa o le fola;
  • Matou te liligi sima i le faʻavae tuai, ae matou te manatu o le maualuga o le fola i totonu o lenei potu o le a maualuga atu nai lo le tasi. E taʻuamiotonuina lea pe a fuafua e fai falaoa fou i le fale mautotogi uma.

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

Ia faʻailoa saʻo le tuaoi o le fola, e tatau ona e tuu le taʻiala i se mamao o le 150-200 mm i le tutusa mai le puipui. O le mamao i le va o taiala e tatau ona i lalo ifo o le lautele o le mea faigaluega mo le tufatufaina o le paluga.

A o ni taʻiala, tatou te faʻaogaina ai ni tala faʻapitoa na fuafuaina mo soʻona faʻaalu i luga. O le tuu i latou i le tulaga tatou te faʻaogaina le palasitika ma uʻamea fasi pe seti moli i luga o le gypsum (sima) fofo.

Pepa malo, cheipboard ma laupapa o se lagolago mo moli moli e le mafai, pei ona latou le mafai, pei ona latou le maua le pepa mai aafiaga o le susu o le susu.

Fuafuaina o le numera o vaega mo sima

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

O le vaega o le eli e fuaina i lita

Le iloa ai le aofaʻi o le oneone, sima ma le vai, fuafua le tele o le fatu o le sioa i lita. Mo lenei, o le ogatotonu maualuga e faʻateleina e le umi ma le lautele o le potu, matou te maua le tusi.

Faapea lava, le tago i se potu i totonu o le lautele o le 4 m ma le maualuga o le 3.5 m, o le scred ua sasaa ma le mafiafia i le pito i lalo 25 mm, i le maualuga 40 mm.

Fuafua le averesi mafiafia o le sima o le sima (25 + 40) / 2 = 32.5 mm.

Fuafua le potu o le potu: s = Up 4 m * lautele 3.5 m = 14 m.

Voluma = 32.5 * 14 = 497 lita.

Oneone o le a manaʻomia tele lava o le tele o le faʻaoʻo. Ae o le oneone oneone 1.5 taimi sili atu vai, tusa ai ma le 4966 * 1.5 = 745.5 kiloka.

Ma o le a manaʻomia 1 vaega i le 3 vaega o le oneone. 745.5 / 3 = 248.5 kg.

O le pito o vai na faʻaaogaina e faʻalagolago i le faʻanoanoa o le oneone. E faʻaopopo le vai i le tapenaina o le tutusa o le mafiafia o le faʻanoanoa kulimi.

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

Lelei sima fofo

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

Faafefiloi vaega i se tulaga patino

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se laupapa laupapa umi ma ona lava lima

Ma ina ua maeʻa faailo le fola, tatou agaʻi atu ile tapenaga ole sima. O le Polokalame o le Sauniuniga o le tulaga masani, tasi vaega o le maualuga-lelei sima (M 200) tala mo le tolu vaega o le oneone.

Matou te fefiloi le vaega

  1. Muamua, e tatau ona e fefiloi mama mea mamago ma le tasi i le isi o le tasi i le isi: sima ma le oneone. Talu mai le tele o le fofo o le fofo ua fefiloi, e tatau ona e saunia se taʻavale ma se faʻapolopolo poʻo se fale faʻaʻoleʻole, aua o le tagata e fefiloi lelei.
  2. Ina ia mafai ona puipuia le paʻu i luga o le taimi o le faʻamago ma atili faʻagaioiga, e fautuaina e faʻaopopo ni palasitika i totonu o le fofo. O tekonolosi ma tuʻufaʻatasiga o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina o le faʻavae.
  3. O le lelei o le fofo o loʻo faʻataʻitaʻia e ala i le pa o le vaifofo o le fofo. E le tatau ona malepe pe a o le faʻamalosi ma faʻamalosi.
Brand CorreteTalosagaTaumafaina o le sima i le kg i le 1 cube sima
M100Le malosi maualalo. Faaaogaina i le sima o auala tuaoi, pa165.
M200E faʻaaogaina pe a faʻapipiʻi le fola o le fola i fale fou, i le taimi o le toe faigaluega galuega. Fetaui lelei mo le faavae masini240.
M300O loʻo faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o faavae faʻavae, tulaitu, ma isi320.
M400Mo le fausiaina o fausaga puipuia i uta taua: Bridgedges o lo o lagolago lagolago i luga o le sili atu417.

Ina ia maua se fefiloi manifinifi paluga, mamago vaega o loʻo moe i le vai. Afai o loʻo e faia i le toe setiina, o le oneone o le a tumau i le pito i lalo, ma o le a faigata ona fefiloi.

Sima nonoa masini

Mafaufau pe faʻapefea ona faʻamalosia se moli i le fale mautotogi. Matou te amata le Mauga mai le tulimanu umi o le potu. Na onosaʻi le fola i le tasi taimi, ma se mafiafia tele mafiafia ma se uʻamea lelei. Vaʻai lenei vitio i lenei vitio:

Vaega o galuega:

  1. O le fofo o loo sasaa i luga o le fola i le va o taiala, salalau solo sela.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a tulafono, siitia le paluga e ala i le savali ia te oe lava. Matou te fautuaina le fofo e o mai ai, ma e leai se gaogao gaogao.
  3. Ina ua mavae se aso, matou te aveʻesea ni taʻiala, liligiina se vaifofo i se vaifofo ua latou maua.

E mafai ona e savali i luga o le fola i 4 aso. Atoatoa faaaloalo atoatoa ma maua le malosi mo le 30 aso.

O le ese o le tulaga i le tafailagi o le vaalele e le tatau ona sili atu ile 0.2%.

I le pito o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi i totonu o le fale mautotogi, matou te le aofia ai ni avanoa, leai ni avanoa uma, ma e masani ona susu le sima o lea e le māna ese ai le siʻosiʻomaga. Faauma le ogatasi matou te faia pe a uma ona mago mago. E mafai ona e faʻaaogaina paluvai mo lapoʻa paʻu.

Mamago

O lenei ituaiga o le taua e faʻafaigofie ai le avega i luga o le ogaumu ma faʻateleina le vevela o le fola. O le matutu o le fusi e faʻaaoga e faʻaaoga ai le omea poʻo isi mea tetele ma le vaega papaʻu. Faitau atili e uiga i le mamago tui vaai i lenei vitio:

O le faʻailoga o le potu ma le faʻapipiʻiina o supa o loʻo faia e tusa ai ma le faʻavae o loʻo taʻua i luga.

Tusitusiga i luga o le autu: Swang faia oe lava

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

Alignging elemene mo le masini mago o loʻo laʻei i le fale fou matou te filifilia e faʻatatau i le tulaga o le le fiafia i totonu o le potu:

  • O Plysstyrene Walls ia mautinoa le tausiga o le vevela ma le malosi;
  • Fafie-Chipmer oppi;
  • Mosture-tetee gyptum, mamago-fiber pepa, plywood.

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

I le avea ai ma anapogi mo fola, matou te faʻaaogaina pulumu, quallow sallow, shag o se vaega lelei o le aluga o le kapeta.

Faʻamamago fola o loʻo tuli ma o latou lava lima e ala i le faʻasologa o le galuega:

  1. Matou te faia le faʻailoga, maua le pito i lalo ma luga o le pito o le puʻeina.
  2. Matou te faʻapipiʻiina le taiala: o le muamua talaaga e le puipui, o le isi itu e tutusa ma le tasi ma le isi ma le faʻailoga o le 1.5 m.
  3. I le va o leoleo, mou ifo i le courotezite i le tulaga ua maimau, ua taua foi.
  4. I luga o ni ie sipela, ua matou tipi ese le lafu ina ia latou le faavaivaia i le pito i tua. O le mea o totoe i le pito o le pito i luga, o le mea tatou te fufuluina ai le kulimi ma nonoa ai le fao. Faaputu le tulaga pito i luga e amata mai le ulufale. O le savali i luga o laupepa seia maeʻa le faaiuga o le galuega.

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

O moli moli e ave e pei o papatusi. Afai latou te tuua i latou, o le foloa i le taimi nei o faʻagaioiga o le a tuʻuina mai ai se teteʻeʻaga, ma o le a tumau le ulutala.

Faʻavasega o le tagata lava ia

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

O le mea moni i luga o le uluaʻi fola e faʻapipiʻi ai se taufaʻafefe lea e maua ai le faʻateleina o le vevela.

Ma sina vaega maualuga o le maualuga, e faigofie lava ona fai le fusi o le fola i totonu o le fale ma ou lima o loʻo faʻaaoga ai se paluga lava ia.

Faasologa o galuega:

  1. Matou te saunia le pito o le ipu, liligiina ma se vaifofo o le paluga, chips, atuatuvale.
  2. Eleele fola i le tele o vaega mo sili atu faiga.
  3. Matou te vaevaeina le paluga e tusa ma faʻatonuga i luga o le afifi. Faapipiiina amata mai se tulimanu umi.
  4. Matou te faaloaloa le fofo ma se nila swordr.

O le fola e feosofi i luga o le 4-5 aso e fuafua i le vevela ma le susu i totonu.

Opeopea o le lalagaina

E iloga ona iloga i le mea moni o le maualuga o le sima i luga e le nonoa i le ogaumu, aua o loʻo puʻeina i le ata i luga o le vaega o vevela-fuaina.

Polokalame:

Folasaga o le fola i le fale mautotogi e te faia: O le a le mea sili

  • sala tupe;
  • Faauma fola fola;
  • sima po o Kariotamome-lauulu saliina;
  • O le polythylene ata tifaga o loʻo tuʻuina o se papupuni i le tui o se vaifofo o le sima o le tino o loʻo i ai;
  • Mineral fulufulu po o le polystyrene osa;
  • pamper lipine ma le mafiafia o le sili atu ma le 10 mm;
  • ipu.

Dampfer lipine

Ua fusifusi le tapi o le damp wape e faʻapipiʻi ai mea vevela-soʻotaga mea, o lona maualuga e tatau ona le itiiti ifo ma le mafiafia mafiafia o le fola o le fola. Faapipiiina o loʻo faia pe a maeʻa le taʻoto i fafo.

O le HerMal Hustsus o loʻo i ai i le tafailagi o le vaalele, o le le masani ai e le masani ai e tau atu i le faʻatulagaina o le fofo i le Courc i le Courment i le siusiu fofo.

Faʻamalosi i fautuaga, e faigofie ona faia se nonoa o le fola ma ou lava lima. O le tau o fafo o loʻo faʻatagaina e mafai ona faʻatagaina i luga o le faʻafilemu o le susu o le e sili atu nai lo le 2%.

Faitau atili