Faʻafefea ona aveʻesea le aiga o le aiga e faʻavavau i le fale

Anonim

Faʻafefea ona aveʻesea le aiga o le aiga e faʻavavau i le fale

O foliga o loi mumu i le fale mautotogi e le o folafola se mea lelei. Manatu e uiga i le mea moni o le a le afaina o le mea sese, o nei tamai iniseti e pei foi o kockroochoches e mafai ona fesiitai eseese o siama mamao.

O le faʻafitauli o nei iniseti e mafai ona i ai se faamoega i se taimi lelei mai lou fale, na o se nofoaga latou te inu ai meaʻai. O le mea lea, o le aveeseina o loi i totonu o le fale o loo i ai se avanoa o le latou toe foi mai pe a mavae sina taimi. I lenei mataupu, o le a tatou iloiloina sili ona taʻutaʻua ma aoga o metotia e sili atu ona lauiloa.

Metotia o le aveeseina o fale mumu mumu

O le mumu o le mumu ese mai le auala (uliuli) tele. Muamua, o le sela mumu lea e sili ona nofo ai i nofoaga nofofoai ma e latalata i latou. Lona lua, mumu loi e mafai ona felelei, o fea e fesoasoani atu i le latou gaioiga e sili atu nai mea mamao.

Faʻafefea ona e aveese ni fale e faʻavavau e faʻavavau, o le fesili lea e faigata tele. O lenei ituaiga o iniseti e mafai ona nofo i totonu o le tauemu i le va o spans i le fale maualuga, i lalo o le fola ma le alofa foi i lavalava.

Faʻafefea ona 'aumai ai ni loi mumu mai le fale mautotogi aʻiaʻi e ui lava i le mea moni na ona nofoia e tuaoi, e manaʻomia le fofo lenei faʻafitauli. O le aafiaga o loʻo faʻamaonia mo sina taimi, pe a fai e te aumaia ni ofu laiti na o aʻu lava, o ia lava pe mulimuli ane ua latou susulu mai le potu tuaoi.

Iloa ai auala faapena e feagai ai ma loi:

  • Insecticidal aerosols - Latou te apalai i nofoaga o loʻo iai (lino, suka nusine, tama teine, ma isi mea) ua masii atu ma maua. E le aoga le aerosols, a o feoti tagata taʻitoʻatasi, e leai se mea oona i le anufe, e tuʻu ai le larva.
  • Vailaau - E aofia ai ituaiga eseese, gugy, sporansers, crayons ma isi maunu, e aofia ai ia fua e mafai ona faaleagaina ai se kolone atoa.
  • Ultrasound masini - O poloka faʻapitoa, pe a fesoʻotaʻi i le eletise (i fafo), fai se leo e le o lagonaina le faalogo i tagata. Ae peitai, o iniseti eseese, e aofia ai mea e taumafai e aloese mai le taumatemate leo.
  • Auala o tagata - O metotia lelei e leʻi faʻaaogaina e le tasi e aveese ai loi e ni augatupulaga muamua.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e togi paipa i totonu o le faleuila o loʻo fai ai

TAUA! O le autu o le vailaʻau o le a vailaʻau o le mea moni e leaga foʻi i tagata. O vailaʻau o loʻo aofia ai i totonu o le tuʻufaʻatasiga e mafai ona mafua ai le afaina ma vailaʻau oona.

Faʻafefea ona aveʻesea le aiga o le aiga e faʻavavau i le fale

Faʻafefea ona aveʻesea atts faʻaaoga vailaʻau

Faʻafefea ona aveʻesea ni loi mumu i totonu o le fale mautotogi i le fale, mafaufau e faitau nisi vailaʻau:

  1. Aerosols, sprays, rapestons. Latou te fasiotia le AR AM ina ua uma ona feololo. Ua manatu e aoga mo le tau ma le masani ona tafe pe o le taimi talu ai talu ai talu ai nei ona tufaina atu le ofuvae. O faʻamaumauga autu o le auala o le auala o le fetuunaiga o iniseti o iniseti ma fai ma vaisu i le mea oona.
  2. Gel. E sili atu lo latou lelei i le faʻafitauli pe faʻafefea ona foʻia le fale, lanu mumu, laiti. O loʻo iai le mea faigaluega o se mea oona o loʻo faʻagaioia i le tele o itula pe a uma ona faʻaaoga. O lea, e aumaia e tagata taʻitoʻatasi o le kolone o le a aumaia i le mea oona o le urava. Tusa lava pe ola ola ola o nisi o loi, latou mafai ona saeina saogalemu e le spray. O le a leai se tasi e faia ni laʻei fou.
  3. O le iniseti o le amoina o powder ma penivali . Gaioiga tutusa, pei o gul. O loʻo tuʻuina i luga o luga o loʻo tamoʻe ai iniseti o loʻo tamoʻe pea.
  4. Acic acid . Gaioiga tutusa ma le masini faamago. O le acid lava ia e mafai ona 'ai le tino o le tagata i nai itula pe a uma ona faaaogaina. E mafai ona faʻatauina le pato paʻu i soʻo se fale talavai. Faʻafefea ona aveʻeseina le mumu o le mumu i totonu o se fale mautotogi ma le le lelei o le acid, sili atu le lelei fefiloi ma oloa oloa (suka, meli). O le totoʻa o le vailaʻau e le tatau ona sili atu i le 2%, ma le tele o le tagata o le a oti i le taimi lava e 'ai ai.

TAUA! I le taimi o le faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau tapenaina, e manaʻomia le tuʻua o le fesootaiga ma le paʻu ma mukosa. E tatau ona e faʻaogaina ni totigilima ma faʻamau i le taimi o le potu. E fautuaina foi e tuua le fale mautotogi mo ni itula.

Afai o loʻo e filifili pea e faʻafesoʻotaʻi le tagata epitchtation ma se faʻafitauli pe faʻafefea ona aveese loi i totonu o le fale. E tatau ona aʻoaʻoina o loʻo latou faʻaaogaina faʻafitauli i fofo e afaina ai tagata. O au mea faigaluega mai le tele o aso i le vaiaso.

Mataupu i luga o le autu: lakapi faletalimalo 2 i le 1 (Gate ma Tray mo meainu)

Faʻafefea ona aveʻesea le aiga o le aiga e faʻavavau i le fale

Aveesea o loi ma Ultrasound

O le suʻesuʻeina o iloiloga o le tele o tagata e mafai ona faʻaiʻuina e matua aoga lava i le faʻafitauli pe faʻafefea ona aveʻese le mumu o le fale i le fale o le anteraund.

O loʻo iai ni masini faʻapitoa e susulu mai ai galu i luga o galu o le matua le manaia mo iniseti. O le masini e faʻaalu ai le 'au i luga o nofoaga o faʻaputuga a loi. E tatau ona e iloa i se aso e tasi le aafiaga tatau e le ausia, e manaʻomia le aofia ai le masini seʻi oʻo ina mou ese atu le afi. Faʻafefea ona aveʻesea le mumu o le fale i le fale mautotogi

Faʻafefea ona aveʻesea le aiga o le aiga e faʻavavau i le fale

Atter Atts: Faʻafefea ona aveʻeseina o tagata fofo

Na tupu se natura i le mea e pei o se tagata soifua, aua le fiafia i tulaga ma le aafiaga ia i latou. E leʻi tautua o tatou tuaa ma ni ituaiga o vailaʻau suamalie, ae i le taimi foi na latou taʻitaʻia lelei ai le taulaiga i loi.

Mafaufau i le faitau sili fesili: o le fale i le fale pe faʻafefea ona foʻia ni fofo fofo.

Matou te lisi i auala sili ona aoga:

  • Malosi malosi mai le lapisi, suauʻu fualaau 'aina, amea, Laurel Pepa, Torberry, Winname Feta . E manaʻomia le tuuina atu o se tasi o le filifilia o laʻau i luga o ala ma nofoaga o meavae o loi i luga o le masina.
  • Pauta kuka - I ni vaega laʻitiiti e te manaʻomia e faʻapipiʻi ai le taʻuleleia o upu ma le taʻe uma i le fola. O nai aso mulimuli ane e mafai ai ona e faia le faʻamamaina ma aveese le soda.
  • Amonia - E manaʻomia ile faʻaogaina o ala ma nofoaga e teuina ai oloa. O anots o loo agai i luga o le na faaputuputu e le manogi, ma e aveesea ai i le 'ava malosi.
  • O le Muravyev Auala e togafitia ma le sauniaina-faia fefiloi o suka ma le fefete vai. O le meafafa latou na afaina ai ni loi o loi pe a fausia.
  • Manna ma Corn Cereals - E manaʻomia le maosia i luga o slots ma auala o loi. Ina ua uma ona ulufale i le tino, o granules creals vela o loʻo faʻaleagaina ai le fua o le tino o le iniseti.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻamau le Hides o le faleuila ufiufi

O auala i luga e lelei mo ctttages pe seasea faʻaaogaina nofoaga. Afai e iai sau fale mumu, faʻafefea ona aveese latou e aunoa ma le faʻaaogaina o le che chemistry, e toetoe lava a le mafai. I le tautotogo o le tautotogo, o loi e faʻamalosia ma gafatia ina ia manumalo mai mamao, ae le o le faʻatauaina o se faamoega o le faamoega. O isi taimi e oʻo lava i le taimi e faʻaolaina ai le toe faʻaleleia ma le suia o le taualuga ma le fola o le fola e le faʻateʻaina ai le le fiafia o mea a manufeʻai.

Faʻafefea ona aveʻesea le aiga o le aiga e faʻavavau i le fale

Puipuia auala mai le foliga mai o le mumu loi

Ina ia mafai ona mulimuli ane le faanatinati ma mafaufau pe faapefea ona aveese loi i le fale mautotogi, e tatau ona e tausia le mama o le fale.

O le nofoaga o ni iniseti e avea ma kokiina, beetles po o loi o loʻo i ai se paketa lapisi, suʻisuʻi, suavai ma isi nofoaga o le sivine. I se faʻaopopoga, o faʻafitauli e fiafia ai e nofo i totonu o lapisi ma meaʻai. E leai ni auala lautele e taofia ai le osofia o loi, aua e toʻatele i tatou o loʻo iai tamaiti o loʻo tuʻua tamaʻi maaata mai, sola ese e i tuaoi le mama. Faʻafefea ona aveʻeseina le mumu mumu i totonu o le fale mautotogi e oʻo lava i totonu o le faʻamalama - E manaʻomia le mautinoa o mea e sili ona le mautonu (aveese meaʻai, vai, decompose mint, ma isi. Ae ui i lea, e le o lona uiga e alagatatau ona gagau ma le le fiafia.

Matou te tuʻuina atu ni fautuaga e ono faʻaola mai ai mai le tulaʻi mai o loi:

  • Aua neʻi e tuʻua oloa taumafa ile tatalaina pepa, e aofia ai meaʻai mo manu;
  • Meaʻai povi manaʻomia e togi ese i aso uma;
  • E manaʻomia le fufuluina susu i luga o le faʻaauau tulaga;
  • Ina ia le aofia ai le vaʻai i luga, e manaʻomia le tapunia o loʻo iai uma pu i le fola ma pa.

O le puipuia, e mafai ona e fufuluina fola ma soda po o le vineta. O le mama o le ki lea i lou manuia.

Faʻafefea ona aveʻesea le aiga o le aiga e faʻavavau i le fale

Vitio: Faʻafefea e aveʻesea atts i le fale

Faitau atili