Ogatasi o le fola e le tagata lava ia-tulaga fefiloi ma ou lima lima

Anonim

Ogatasi o le fola e le tagata lava ia-tulaga fefiloi ma ou lima lima

O le aafia i lenei suiga o le fola o le fale e ala i le suia i le loto faalaugatasi matua faafaigofie le saunia o se laualuga lamolemole matua mo le faataatiaina o le fola faamaeʻaina.

tuuina gaosi po nei le uma mea e tatau ai ma faafefiloi e fatu ai se fola talatala, aveesea le tele o le faaleagaina ma le faaletonu o le luga ma le foafoaina o le vaega tini.

E fatuga faapitoa foi e mautinoa ai le gatasi o le fola o le fale e ala i le suia i le loto ma faalaugatasi faamatalaina i le taimi faamagoina maualalo. Sa sili ona lautele i mataupu i le mea e manaʻomia e saunia ai le laufanua i le taimi puʻupuʻu e mafai.

Foliga ma le lelei o tomai

Ogatasi o le fola e le tagata lava ia-tulaga fefiloi ma ou lima lima

Faʻatumuina le fola i le le masani ai-tulaga faʻamalosi na mafai ai ona ausia se matua lamolemole ma lamolemole luga e aunoa ma sina gaʻo, lea e mafai ona mafua ai le le lelei o le fola.

Mo galuega tulaga maualuga, e tatau ona e filifilia ma faʻaaoga le faʻapitoa faʻapitoa:

  • faavae;
  • faaumaina.

Ae le i faʻatumuina le fola, e taua le saunia o le laualuga

O le fefiloi o loʻo gaosia e faʻavae i luga o le sima ma le faʻaaloalo. O i latou ei ai lona tulaga lelei ma ua lauiloa ai e le vaega o le talosaga ma le tulaga lelei o le taunuuga. O nisi formulations e talafeagai ina ia aveesea le faaletonu o le ufiufi i le pepa faatumu o taʻetaʻei ma mavetevete, isi - e fatu ai se vaega mulimuli lea parquet, e mafai ona faataatia laminate po linoleum.

Ina ia ausia o se taunuuga lelei, e tatau ona tausisia tulafono patino mo le faaaogaina o se tuufaatasiga lava faalaugatasi. E taua le saunia qualitatively luga o le fola, ma aveesea i ituaiga uma o le filogia, faatinoina le galuega, le taulai atu i le faamagoina taimi o le paluga, ma faatalitali mo le atoatoa liligiina ma le anagata i luma o le faaaogaina.

Ogatasi o le fola e le tagata lava ia-tulaga fefiloi ma ou lima lima

Ogatasi o le fola e le tagata lava ia-tulaga fefiloi ma ou lima lima

Palu mo le faʻamaeʻaina o le gataifale

So o se tuufaatasiga ua fuafuaina ina ia equalize le fola luga o se paluga paleni e aofia ai se O lona lima vave ma solidification o se fofo, lea i lalo o le uunaiga a malosiaga kalave e mafai ona ia faia se aiai lamolemole ma faamafolafola luga, saunia e faatino nisi galuega e fesootai ma le fausiaina o le fola ufiufi.

O le tagata lava ia-tulaga le mautonu ua faaaogaina i:

  • Fausia o se manifinifi ma maʻemaʻe o loʻo fetagisi i luga o se faʻasologa o le saʻo; O le faititau o sea mea e le sili ifo i le 30 mm;
  • Na eʻeina pupu i luga o le susu mea poʻo le laupapa laupapa; I lea tulaga, o le totoa mafiafia e mafai ona oo atu i le 6 cm;
  • faia o screed i le faʻaʻesega (mafiafia o le itiiti ifo i le 3 ma e leai se sili atu nai lo 6 cm);
  • fausiaina le fola mafanafana o soʻo se mamanu; O se mea e faʻaosoina ai le aufaʻatau o le aufaʻatasi o paipa ma uaea, faʻamaonia le foafoaina o se lamolemole lamolemole lamolemole.

Fofo o loʻo faʻaogaina le fefiloi o ia lava-tuufaatasi pe a faia ni galuega, e manaʻomia le gauai atu ai i ai.

Ogatasi o le fola e le tagata lava ia-tulaga fefiloi ma ou lima lima

Gypsum fefiloi vave malulu

Tusitusiga i luga o le autu: Matou te o e filifili le tulle i Lega Melen: Faatonuga mo Amataga

Gypsum palusua ua fuafuaina e fesoʻotaʻi ai le laualuga o loʻo faʻaaogaina pe a faʻapipiʻi soʻo se vevela-mall system. Gyptum e iloga i le sili ona lelei o le fale vevela ma saofaga i se vave vave o le taia o le scred, le mafiafia o isi mea e taunuu ile 10 cm.

I le avea ai ma faʻataʻitaʻiga o faʻavae, o lo latou faʻaaogaina o loʻo taʻuamiotonuina pe a faʻatino galuega e faʻatatau i le gataifale o luga o le fola i totonu o le maualuga maualuga o le vai. O la latou uiga masani o le sili ona mautu.

O ia tuʻufaʻatasiga e lauiloa pe a faʻatumuina le fola ma se vaega, o le mafiafia o le mea e le sili atu nai lo 2-3 mm.

Le faiga mo le faia o galuega tutoatasi

Faʻamanino pe faʻafefea ona faʻatumu le foloa e le faʻaaogaina o oe lava e aunoa ma le tosina tagata faʻapitoa, e manaʻomia muamua o le tausiga o le sili sili ona lelei. A o le i amataina le tapenaina ma faʻatumuina o le fefiloi, o le a tatau ona tapuni uma slots ma tauemu, ma faʻateʻaina foʻi le tubercles ma manogi o luga o le fola sima. Auiliiliga o le faʻagasologa o le faʻatumu o le paluga, vaʻai lenei vitio:

Ogatasi o le fola e le tagata lava ia-tulaga fefiloi ma ou lima lima

E mafai e aveese le pefu faʻaaoga se fale afi mumu, ma o le ceece paluga e mafai ona faʻaaogaina e faʻamaufaʻailogaina pu ma aveese ni faaletonu. A faʻatino le galuega i luga o laupapa laupapa, e tatau ona e aveese le toe faʻatulagaina o toega ma pe a uma pe a uma ona taʻua.

Algining fola ma se faʻapitoa tuʻufaʻatasiga ma o latou lava lima, e tatau ona e vaʻaia le mauaina o le mauaina o le maualuga-tulaga muamua. E tatau ona avea o se vave-mago fausaga o le loloto.

Maualuga-tulaga-tulaga faʻavae e maua ai le malamalama loloto, o le mea e manaʻomia mo sili atu ma faʻatuatuaina faʻapipiʻi o le tufuga ma luga.

O le sili ona lauiloa o le vaega o loʻo faʻaaogaina mo le faʻatulagaina ae leʻi faʻaaogaina se fesoʻotaʻiga a le tagata lava ia i le fola i le fola o le sima. Worthhak i le faʻaaogaina o fesoʻotaʻiga sima e vaʻai i lenei vitio:

O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le suavai o le vai mai le fofo pe a faʻatumuina le fola e oe lava-faʻalenatura.

Ogatasi o le fola e le tagata lava ia-tulaga fefiloi ma ou lima lima

Malosi le fola ma le lua faaputuga

O le talosaga a primer ua faia i le faaputuga e lua, ma le vaega lona lua e mafai ona faaaogaina pe a maea faamagoina atoatoa o le muamua. Ina ia amata i le nofoaga o le pa o le puipui ma le fola, latou faapipii le mea faapipii damper, lea o le palasi "Aveese" le angles, ona faagasolo i le tufatufaina o le tuufaatasiga i le eria o le floodplain. Ina ua mavae le 4 itula, i le taimi lea ua pasia faamagoina, ua faaaogāina le vaega lona lua o primer, e amata, e pei o le taimi muamua, ma le "taitaia" o le tulimanu i se pulumu.

Mataupu i luga o le autu: O le au fai togafiti mo tulle-veli mo faamalama

O lenei e mafai ona e faagasolo i le sauniuniga o le paluga e fai ai le tupuaga. E le manaʻomia ni sauniuniga faʻapitoa. Faʻamamafamau mea fefiloi o loʻo aofia uma vaega talafeagai, ma i le sa filifili e fesoʻotaʻi o latou folasaga ma se tuʻufaʻatasiga, e tumau lava i le naʻo le tau manaʻomia o le vai.

Ogatasi o le fola e le tagata lava ia-tulaga fefiloi ma ou lima lima

A o le i faʻatumu, e tatau ona i ai le tuʻufaʻatasiga

E taua le faʻaopopoina o le vai i se mamago mago, ae le o le a le mea. Ole tele o le vai e faʻaaogaina e faʻaalia i faʻatonuga mo le tapenaina o le fofo galuega. E le mafai ona suia ni suiga.

E le aoga le iʻuga o le faʻavae i totonu o le 30 minute pe a uma ona fefiloi. E tatau ona tusia lelei. Afai e foliga mai o le fofo e mafiafia, e faasa e faaopopoina vai i totonu. Ua lava le palu ma le malosi.

Faatumu

Ina ua maea le faatinoina o uma le galuega sauniuni e tatau ai, i luma o aligning le fola e le suia i le loto faalaugatasi, e tatau ona e saunia se meafaigaluega faapitoa. e le na o se tietiega lola ua suia lenei, ae faapea foi a spatula ma se web mo le itiiti ifo i le 75 cm, lea e mafai ona e tufatufa tutusa le tuufaatasiga i le fogāeleele uma o le fola. E faʻapefea ona ogatasi le fola ma ou lava lima, vaʻai lenei vitio:

Amata le faatumu mai le puipui mamao, latou saunia ma sasaa ifo e le vaega paluga, mulimuli i le tuufaatasiga e ati uma tulimanu ma sooga i le va o le puipui ma le fola.

Ogatasi o le fola e le tagata lava ia-tulaga fefiloi ma ou lima lima

O le tufatufa atu o le faʻavae, faagasolo i le faʻaleleia o lona nila spatila. Le ogatasi fola e tatau ona matua faamafolafola ma faamafolafola, ma mo lenei e talafeagai ina ia ausia le aveesea o uma puka ea. E femisi ma valiina le malosi o lena fogaga mo le lua vaiaso.

Naʻo le 14 aso e pasi ai, o le a saogalemu le laʻasaga i luga o le laina i luga ma amata o le faʻauma i le fola.

Faitau atili