O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

Anonim

O mea e sili ona taua i le fale i le umukuka, i le taimi lava na maeʻa le ogaumu, o le pusaaisa. O le a le saʻo le tiutetauave uma mo le faʻasaoina o meaʻai i se taimi faifai pea, fou, e mafai ona 'ai. E ui i lea, e le seasea le tulaga pe a o le teuina o le lepela ma tuai faamamaina, le storedean stonks. O le tulaga e le sili ona manaia, i le faʻaopopoina o le mama i fafo o le le aoga ma le le manuia, o sea tulaga e ono lamatia ai le soifua maloloina, aua o meaʻai le lelei e mafai ona mafua mai i le gred ma palapala ma faʻaleagaina meaai.

Faʻafefea ona puipuia le foliga o se manogi le lelei i totonu o le pusaaisa

O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

Ina ia mafai ona aloese mai le taimi o le taimi o le faʻatupulaʻia o le uafu mai le manogi na faʻamautuina ai, e sili le faʻatinoina o le faʻamamaina masani ma faʻamamaina. E mafai ona ave ni fautuaga nei o se faavae:

O fea e amata ai fufulu i le pusaaisa

  • Ae le i alu ese mai le manogi le lelei i le pusaaisa, e manaʻomia le faʻailoa lona punavai. Faʻaaoga le suʻega maeʻa o mea o loʻo i totonu o fata ma fata. E mautinoa o le a e mauaina oloa lē talafeagai, ona o lenei "Samama" na aliali mai. E tatau ona latou lafo vave.
  • Faʻasaʻoloto le faʻavasegaina o potu ma le 'aisa mai oloa, faʻamuta masini mai le fesoʻotaʻiga.
  • Toso mai le fata, fata ma suauʻu ma fufulu mamaʻi ma fufulu. Aua nei galo e uiga i puipui i totonu o le potu malolo ma le pusa 'aisa, faʻapea foi ma le fata o loʻo faʻaalu ai le suavai.
  • Lap solo mago ma ventiton le pusaaisa.
  • Ae le i toe lolomiina meaai, tuu le mea manogi e miti i luga o fata.
TAUA! Afai o loʻo matou faia le faʻamamaina e masani ai ma mulimuli i le pito i luga o le ola o oloa, o le a le tatau ona e mafaufau i le auala e aveʻese ai le manogi le lelei i le pusa ese.

Nai lo le fufuluina o le pusaaisa ina ia leai se manogi

O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

FILIFILI, A o le fufuluina o le pusaaisa i totonu e faʻaumatia manogi, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete i auala nei:

Sua sua

  • Tipi le fua i ni vae se lua;
  • olo le laualuga o fata ma pa puipui o le Milmon;
  • Ina ua mavae itula e lua, e maeʻa ona fufulu le pusa faitotoʻa uma ma se ie susu.
Mataupu i luga o le autu: hare ormanmi mai le pepa: Fonotaga Faʻapotopotoga mai Modules ma Modeales ma le Vitio Ata

Fefete

O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

  • Matou te faia se vaifofo leaga o le soda;
  • O loʻu uiga o le mea lenei o loʻo i ai le puipuiga atoa, faʻateʻaina le fale gaosi ma tulimanu.

Hydrogen Peroxide o le a fesoasoani

  • Muamua e tatau ona e fufuluina meafaigaluega ma se pupuga ma le vaipuna;
  • Ina ua uma lena, tapuni le pusa pusa atoa ma le spange daping i hydrogen peroxide.

Vili

O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

  • Muamua o mea uma, faʻalēina o le taua i le vai;
  • Fufulu totonu o le pusaaisa ma se ieie e tatau ona fufulu i le tali talafeagai.

Nifo nifo ma mirt farma

  • O loʻo faʻaaoga le palau e faaaoga ai ie i luga o puipui ma malutaga o le pusaaisa;
  • I se taimi, e tatau ona e fufuluina le pusa aisa e faʻaaoga ai vai mafanafana.

Suavai faʻaaogaina mo faʻamamaina ogaumu

O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

  • E manaʻomia le faʻaaogaina i luga o le pito i luga o le masini ma tuʻu mo le aʻafia i le vaitaimi faʻamatalaina i faʻatonuga (pei o se tulafono, a itiiti mai o le 15 minute);
  • Ona aveese lea o le tele o le vai ma solo puipui ma fata ma se ie susu.

Toeitiiti lava o metotia uma e galulue faʻatasi ma le tutusa lelei, e taua le le faʻatagaina ni filogia i se faʻaupuga taua ina ia aua neʻi faʻaalu le taimi mo fufulu.

O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

O mafuaaga e ono mafua ai se manogi le lelei i lenei taua vaega, e tele. Ia i latou e mafai ona matauina le autu:

E masani lava, ina ia taofia se tulaga faapena, e manaʻomia le siaki o le fou o oloa na teuina i lenei tamaʻitaʻi. O oloa taʻitasi e amata vave ona oʻo mai, o loʻo alu ese loa. E le tatau ona e tuua emo, ato ma isi afifi meaai i fata, lea na toetoe lava lona fuafuaina, e matua maualalo lava lo latou manogi i le pusaaisa e tumau pea.

Ina ia vave 'ese mai ia mea manogi, e mafai ona e faʻaogaina metotia nei e faʻailoa ai:

O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

Faʻafefea ona fufulu le pusaaisa mai le manogi o meaʻai pala

Taitasi maʻofa o loʻo feagai ai ma le fesili nai lo le fufuluina o le pusaaisa ina ia leai ni manogi e momoli ai le le fiafia i tagata uma o le aiga. E matua moni lava lenei pe a oʻo i mea e tutupu, e fausia ai ia ituaiga faʻapitoa o tofo, ma e faigata tele ona tau.

E taua le matauina o mea mataga ia sea manu o siama o sa i latou lava ua manatu e le apoapoai atu i le nofoaga o taumafa.

Ina ia sefeina le i totonu o le crecroflora o le pusaaisa, e manaʻomia le vave aveese le 'aano o manu, ina ia o le manogi o le tuu i totonu o meaʻai). E oʻo i le lapisi meaai, le mea o le a alu ai Swil, oe manaʻomia le aveeseina vave loa le fale poʻo le fale.

Le isi, e tatau ona e galue e tusa ai ma sea polokalame:

Mataupu i luga o le autu: Faʻapipiʻiina o le pito i tua o le mea pueata

Faʻamuta le pusaaisa mai le eletise ma aveese mea uma na tu i luga o fata ma taoto i palisi. Ma, faʻaaogaina le palu, sili atu i le malosi malosi o Harma, faʻatasi ai ma le faʻaeteete lelei uma i luga o le pusaaisa. O le isi laasaga o le a avea ma faʻagaioiga o se masini eletise e faʻaaoga ai se tasi o auala o loʻo lisiina i lalo:

  • O le Syda tali, e aofia ai 2 o ona sipuni ma se lita o le vai mafanafana vevela;
  • Vinega fefiloi ma le vai i le tutusa tutusa;
  • Amonania, e tuuese i le vai;
  • O le sua o le tipolo, ua afaina ai le sefulu vaega o le vai.

E sili le aveʻese uma ma le faʻamamaina mamanu ma faʻamio i latou i totonu o le taele, ma le ma le totoʻa i le faʻamamaina o vailaʻau. Ina ua uma ona fufulu, o nei elemene e mafai ona faʻatumuina le faʻatumu o laupepa fou ma tuʻu i lenei pepa mo sina taimi. O le taimi lava na maeʻa ai le fufulu gaioiga, o le a manaʻomia e faʻamau ai se tasi o le lelei lauiloa adsoorbents i luga o fata.

Faʻafefea ona aveese le manogi o iʻa mai le pusaaisa

O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

Iʻa, aemaise lava i se fofoga fou, e iai se faʻapitoa ma le malosi "manogi". Faʻafefea ona ou aveese le iʻa mai le pusaaisa? Ina ia foia, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • Faaalia le iunite. Afai e faʻataʻuina ma le le mafai ona i ai, naʻo le faʻateʻaina mai le fesoʻotaʻiga ma tuʻuina uma oloa.
  • Fufulu le fata ma se mea leaga, ona solo ai lea o le mago.
  • Vaʻai le sua o le sua mai le 1 lemon ma faʻaaloalo ma le faʻaeteete ia latou uma i luga o le pito i totonu.
  • Tuʻu le pusaaisa mo le 3 itula, ona aveese lea o faʻamaumauga o le vailaʻau ma se ie susu.
  • Faia le mea pueata i totonu o le 2-3 itula.
  • Tamoe le metotia ae le i faʻapipiʻiina le manogi o le manogi.

O lenei o mea lilo o le auala e aveese ai le manogi le lelei i le pusaaisa i le fale, faailoaina. Ae ia puipuia ona foliga, faʻamalositino gaioiga e tatau ona faʻatino.

O le a le mea e tuu i totonu o le pusaaisa e aveese ai le manogi le manaia

Ina ua mafaufau le Hostess e tuʻu i totonu o le pusaaisa e aveese le Oder le maua, ma mautinoa, faʻatau atu mea na faʻatauina. Ua latou i ai nei mea e tele i faleoloa pisinisi, ma e mafai ona e filifilia le valepao mo tofo uma ma tofo.

O neutrarizers o eseese ituaiga:

  • ma le faʻapipiʻi mai le rubon carbon (e sili ona taatele);
  • gel (talafeagai mo i latou o loʻo sailia se auala e faʻaosofia ai le manogi i totonu o le pusaaisa vave);
  • Ionizer Shiorbers (faʻataga foi e le gata ona taofia le ea i le pusaaisa fou, ae faʻapena foʻi le ola o le oloa, faʻamalolo le faʻagaioiga o le pala).

Mataupu i luga o le autu: Manatu mo notepad e faia oe lava ma ata ma vitio

O le aloaia o ia miti mai le 2 masina i le tausaga, e faʻalagolago i luga o le a le ituaiga o le mapu o loʻo i ai i le oloa ma e fia o loʻo aofia ai capsul capsules i totonu o le pusa. E uiga i le vave o le a latou feagai ma se manogi le lelei e mafai ona faitauina i faatonuga.

Ae afai e leai sau manaʻoga e faʻatau se ua tapenaina, ou te masani ai ia te oe i metotia, faʻafefea ona aveese le manogi mai le pusa susu ma le fesoasoani a tagata fofo. E aofia ai:

O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

A faʻaaoga nei tupe, e taua le iloa e tatau ona sui le "o le tele o mea e lelei lea.

O le tele o taimi, ina ua maeʻa faʻamamaina le pusaaisa, o se faʻamamaina o se fale mautotogi o se potu ma se chunine o loʻo manaʻomia. I le mea na tupu o le manogi o manu felelei lava o loʻo lagona lava, e iai le avanoa o loʻo i ai i totonu o le masini. I lea tulaga, na o se faʻapitoa o le a malamalama i le auala o le a mafai ai ona fesoasoani.

O nisi taimi e tupu ai o lenei manogi le lelei e alu i tua atu o le iunite ma saturates le umukuka pe lata ane. E faʻamuta le manogi, o le a tatau ona faʻatino le faʻamamaina o le faʻamamaina o le faʻamamaina, fesoʻotaʻiga chlorine-aofia sui sooupu.

A maeʻa ona maeʻa le taʻitaʻiga a le faʻatonuga o le Poloaiga, e mafai ai ona suʻe i luga o le fasi mo ni nai minute, pe a uma ona tuʻu i luga o le lemon, o le moli o le alemora. I le faaiuga, oe manaʻomia le faʻaalu ma le totoʻa i nofoaga uma.

O le a le mea e fufulu ai se fou pusafore

O le a le mea e fai pe a fai o le pusa mumu

O se mea taua tele, o se fou pusa fou, tumu i taimi uma le fale ma se fiafia fiafia. I le efuefu o le fiafia, e le tatau ona galo ia te oe se suiga o se tagata fou o lou aiga i lou olaga ma le faʻaauau pea.

E mafai ona e maitauina ni vaega o le tapenaina o lenei metotia e galue ai:

  • Naʻo le tuʻuina atu o metotia e tatau ona faʻaiʻu i le itiiti ifo i le 3 itula e aunoa ma le fesoʻotaʻi i le fesoʻotaʻiga.
  • I le taimi lea, e manaʻomia le fufuluina o anotusi i totonu e faʻaaoga ai oloa faʻapitoa i le faʻamamaina o oloa, ae le o le malosi tele. E mafai ona manaia le taulimaina ma le soda masani.
  • A maeʻa ona fufuluina, e manaʻomia le faʻalauteleina o se pusaaisa mo le 2 itula, ma aʻu pe a uma ona fesoʻotaʻi le eletise.

Ia mautinoa ia matau o le popolega mo le pusaaitu e taua tele, aua o ia o lē na te nafa ma le tausia o meaai i le tulaga talafeagai. O le mafuaaga lena e taua tele le fufuluina i le taimi o le faʻatupuina o le faʻaleagaina o se mea manogi, fufulu ma faʻatulau aʻe. Afai e te mulimuli i nei fautuaga e le masani ai, e le mafai ona e lagona le le fiafia le manogi mai fafo.

Faitau atili