Faʻafefea ona faʻaaoga se micrometer?

Anonim

Faʻafefea ona faʻaaoga se micrometer?

E toaitiiti i tatou e iloa pe o le a se mea o lo o iloa e le micromer le ala e iloa ai le faʻaaogaina o le sese.

Peitaʻi, o le micrometer o se mea taua tele oloa na faʻaaogaina i soʻo se mea pe a iai se manaʻoga e faʻaopoopo fua o fua. I le tulaga lea, ua le toe talafeagai le Kaliper, pei ona le maua ai le sese.

Talosaga Parameter maua i le gaosiga o vaega saʻo. O le tasi micrometer o le selau taimi i lalo ifo o le sefulu o le milimita, lea e mafai ai ona e talanoa i se maualuga maualuga tulaga o le sao.

I lea tulaga, o le sese o le micrometer e na o le lua micrometers. E mafai foi ona e fesoasoani i le migali a le tagata, i so o se tulaga, ia iloa pe faʻafefea ona faʻaaoga le micromer, o le a aoga tele, ma maua ai faʻamatalaga o le Mozanstrye/Kakealromentrom.

O ituaiga o meaola e tele: mai masini faʻasolitulafono i luga o masini i luga o pisinisi tele, i faʻataʻitaʻiga o aiga e mafai ona aoga i le faatoaga.

Faʻaaoga le micrometer

E amata i le, e aoga le mafaufauina o le masini micrometer. Masini micrometer e lua fua:

  • I luga o le RUMPATE Drum o se fua ma se vaega o le 0.01 mm.
  • I luga o le 'au o le masini le isi fua ma se vaevaega o le 1mm. E vaevaeina i ni vaega se lua ma le faailogaina.

O le fuaina o se tasi poʻo se isi mea faigaluega, e tatau ona tapunia i totonu o se micrometer. Muamua, faʻaaogaina se talipalau ma vaega, e tatau ona e faʻapipiʻiina se micromerter i le lautele talafeagai.

O lenei o le aitema e tatau ona amata. Lenei tatou te le o i ai ma le fesoasoani a se fofo, ae i le fesoasoani a le ua igoa o ratchet, lea e faamanino ai e fasi e le micrometer le aitema.

O le Ratchett na faasolosolo ona mimilo le micrometer. O le a le ofi, o le a e faʻalogo i le uiga kiliki o le faʻailoga e le toe manaʻomia e mimilo. O le matou mea ua faʻamatuʻu ma le saogalemu, e mafai ona e iloa le lautele o le vaega.

Faʻafefea ona faʻaaoga se micrometer?

Ina ia faia lea mea, matou te vaʻai i le fua o loʻo avanoa i luga o le misimeter. O le Fua ma le Vaega i le Vaega I totonu o le fale milimita o loʻo faʻaalia ai pe toʻafia le vaega fuaina o le fale tele atoa.

Mataupu i luga o le autu: o le membrane mo le kesi pou

I luga o le pogai o le micrometer, tatou vaai lua fua. O le pito i luga e iai vaevaega i le afa o le milimita. Ina ua uma ona matou faailoaina le numera o le tele milimimers, tilotilo i le pito i luga.

Ua faʻaalia ai pe o loʻo le atoa le maeʻa o fale i le lautele o le fuaina o mea. Afai e le vaaia le fua o fafo, matou te faia e leai se aoga tele i le lautele, pe a fai o - i le faailoaina o le 0 o le milimita atoa matou te faaopoopoina 0.5 sili atu.

Nei o ni faʻailoga sili ona saʻo. O le fua i luga o le talipalau e vaevaeina i le selau o se militeli. O Ia lea na ia faʻatagaina aʻu e faia se fua e latalata i le mafai ona i ai i faʻailoga moni.

O le molimau a le fua o loʻo aliali mai i luga o le talipalau ua faʻaopopo foi i le numera o loʻo i ai nei. O le iʻuga, tatou te maua ai fua tonu o le vaega.

O le taimi lava e taumafai ai le taimi e fuaina ai se mea ma se micrometer, i le lumanaʻi e faigofie ona e faʻafaigofie ai lenei galuega e aunoa ma fautuaga.

Foliga o le galulue ma micrometer

O se tasi o taimi talafeagai o le galulue ma le micrometer o le mea moni o le fua faʻasino o se faʻamatalaga faʻapitoa e mafai ona e sefe. I se lumanaʻi, e mafai ona latou faʻatinoina o se faʻatusatusaga o ni mea se lua tutusa.

E tupu mai i le lua tutusa mea e lua e tutusa lelei, ma o nisi taimi e eseese ile selau miliona. Ona faʻamaʻimau ai lea o le micrometer e fuaina le vaega lona lua.

O lea, e mafai ona e faʻamatalaina mea sese a le au gaosi oloa e faʻapea lava ia i nisi galuega galuega.

  • O le isi mea moni: O masini masini micrometers e masani ona tuʻituʻi, e le saʻo ni faʻailoga sese mo isi faʻaaliga.

Ina ia aveese le mea sese, e te manaʻomia Calibration aʻo le i faʻaaogaina uma le masini, ia faʻatagaina le faʻaititia o le lamatiaga o tupe.

Faʻafefea ona siaki pe galue saʻo le faʻatau? Ia faia lenei mea, ae e te leʻi fuaina atoa le fao. Afai o le leai o se faʻailoga i luga o le talipasi o loʻo iai ma le faʻavasegaina faʻailoga i luga o le masini masini, ona galue ai lea

Mataupu i luga o le autu: o le mea moni mama mo solosolo

Ae afai e le faʻailo faʻailoga, o le micrometer e tatau ona mimilo i se auala e fetaui ai ma faʻailoga. E leai se mea faigata i lenei mea, o le ki faapitoa e sau uma i le masini.

E mafai ona e faʻatauina se micrometer i totonu o se faleoloa fale gaosi. O ona taua, faʻalagolago i uiga ma fesoʻotaʻiga faʻaopoopo, atonu e ese. O se masini masani o le fale faigaluega o le a tau o le a tau e uiga i le tasi ma le afa afe rotangs.

Faitau atili