Auala e tipi ai le taualuga o le lua i tulimanu

Anonim

O le lelei o le faʻauiga o le faʻauiga e matua afaina ai le foliga o le potu. O le mea lea, taumafai e fai atoa mea uma, pe latalata foi i ai. Taualuga upu 0 avea o le stroke mulimuli. Latou te tuuina atu le faʻauma ma le faʻaaloalo foliga. O fuafuaga o loʻo i ai i latou i luga o le lamolemole luga o le umu e na o le: i luga o le paʻepaʻe paʻepaʻe manoa, ae o faʻafitauli tulaʻi i tulimanu. Aunoa ma le iloa o le auala e fai ai le tulimanu o le taualuga o le ogatotonu, o le tele o mea o loʻo vete. Pe uiga i le faʻafefea ma le mea e tipi i tulimanu ma taʻu.

O le a le mea e faia ma le mea ua taua

O le muamua muamua prothes i le taualuga na faia i le sipuni. Na lafo faatasi i ni pepa faʻapitoa, ona faʻapipiʻi lea i luga o le ulutala. Faaigoaina o le tele o mea laiti. O le asō e manaʻomia le vaʻai ia i latou: E taugata, ma e le eseʻese mai le tele mai le taugofie filifiliga. Ma o le igoa ua toeititi lava.

O le sili ona lauiloa i le aso o loʻo taʻua ai le polyrethane poʻo polystyrene. Latou te taugofie, foliga matagofie, faigofie ona faʻapipiʻi, e tele le tele o faʻamatalaga ma ata. Lautele e mafai ona maua mai le 5 mm i le 250 mm. Latou te faʻaaogaina i toetoe o soʻo se nofoaga o loʻo teuteuina i soʻo se sitaili. Tuusaunoaga - fale laupapa ma le talafeagai i totonu. E tele mea e masani ona faʻaaoga ai laupapa laupapa - sitaili e faʻatatau ona lava tulaga.

Auala e tipi ai le taualuga o le lua i tulimanu

Vaega o le laina i totonu o se faleoloa faapitoa

O loo i ai pea le tutusa o le palasitika. E faʻavae i totonu o faletaele. Ae i potu susu e mafai ona e faigofie ona maua ai polysurethane placks - latou te le fefefe i le le fiafia.

Oti le Faamalolo o upu ma le au tulimanu e manaʻomia e tusa ai ma se tasi o metotia faʻamatalaina i lalo. O le tuusaunoaga o le palasitika plth: E mafai ona faʻatulaga se tulimanu e faʻaaoga ai tulimanu na maeʻa.

O le a ma le auala e tipi ese ai

O le galue ma le faʻaulu mai i mea ese o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o mea eseʻese o mea faigaluega. A o galulue ma le taualuga o le fafie, e sili atu le talafeagai le galulue ma se vaai na vaaia. O le isi, e aofia ai le palasitika, polyfoam ma isi tolologo, sili ona tipiina e le uamea 'upega tafailagi. E toe liliu mai se sili atu le manogi, itiiti burr. Sato mea e masani ona faʻaaogaina pe a galulue ma le valea.

Mataupu i luga o le autu: tamai faletaele mamanu - Faʻafefea ona aloese mai ni mea sese i totonu?

Auala e tipi ai le taualuga o le lua i tulimanu

Lelei deceated alles foliga sili atu le manaia

A o le galulue ma le le fiafia mai Bamm, e aunoa ma ni masini faʻapitoa, na latou tipiina i latou i le lelei faʻailoga lelei. O lona sipalea o loʻo maaleale ma e oʻo lava, o le fasi mea e vave ai, ae leʻo ia. Afai e te galue ma se polyarethane poʻo le polystyrene, aua le fetaomi tele: E mafai ona e manatua.

I se aotelega, ia aumai sina mea faigaluega ma mea faitino, ave sina mea ma faataʻitaʻi i le: tipi, ma matamata, tipi. O le taimi o le galue ai o le a itiiti faafitauli.

E uiga i le mamanu o le afa e mafai ona faitauina i totonu o lenei tusitusiga.

Faʻafefea ona maua le itu saʻo

O le tele o faʻafitauli uma pe a galulue ma le faʻaiʻuga o le mea e tupu pe a mamanuina le tulimanu. Talu ai o le laufanua o oloa e faigata, o le a le mafai ona tipi ese i le itu taumatau: E manaʻomia le tipiina o ia ina ia latou teʻi ai ma sili atu - aunoa ma avanoa tetele. O le mea moni, e tele auala e fai ai se tulimanu o le taualuga o le sili ona lelei (pe toetoe lava).

Faʻaogaina Stusla

Afai o tulimanu ma puipui i totonu o le potu e lamolemole, e mafai ona e faʻaogaina se tagata faʻapitoa faʻatasi ma mea faigaluega. O le au lea o le ituaiga i le ituaiga o le faʻapipiʻi tusi "p", o loʻo iai laina mo le mea puʻupuʻu i se tulimanu o 90 ° ma 45 ° ua otooto mai. O loʻo punitia le vaega i totonu, i le mea e tatau ona e faia, o le vaʻai i le au taiala e faʻapipiʻi. O le vaega o loʻo faia i nofoaga, o loʻo tipi i lalo o le le mautonu.

Auala e tipi ai le taualuga o le lua i tulimanu

O lea foliga stiuselo. Atonu o le palasitika, laupapa po o uamea

I le tulaga o le pronth, e le faigofie mea uma: E tatau ona latou taoto i lalo i le lua pito i luga, aua latou te manaomia ona fetaomi atu i le tasi po o le isi puipui o le pefu. A galulue ma le taualuga, ua tupito i totonu o lou tuaoi ia te oe.

Le faasologa o gaioiga pe a maeʻa se vaega o fafo e tatau ona e faia i se tasi o 45 tikeri. Stuslo tuu i ou luma. Internei o le a iai le PINE i le tulaga, o le a latou fuafuaina poʻo le a le vaega o le a faʻapipiʻi i le taualuga. Ina ia aua nei le mautonu ma vavae ese le taualuga, o le patipati saʻo, o le afu, o le a tu i le itu taumatau, o loʻo tuʻu i le itu taumatau.

Auala e tipi ai le taualuga o le lua i tulimanu

Faʻafefea ona tipiina le tulimanu i luga o le faʻamanatuga o le Preil Filth: Faʻapipiʻiina i le stib

O lena vaega e aliali mai i luga o le taualuga, fetaomi atu i le pito i lalo o le stus. O le itu lona lua e masani ona latalata ia te oe ma siitia. Ua toe fua mai i luga o le pa o le masini ina ia umi ai, ae le toe ola. O lona uiga, o le foliga foliga o le plth ua fuli ese mai ia te oe. O le taitaiga a le ata, e pei ona faʻaalia i le ata i lalo. Ina ua uma ona gagau le lua o vae e lua faʻatasi, maua se mea e tupu ai - o se fafo poʻo fafo o le tulimanu.

Mataupu i luga o le autu: Transyapces mamanu

Auala e tipi ai le taualuga o le lua i tulimanu

Faʻafefea ona fai se tulimanu pito i fafo o le faʻailo o le faʻauluuluga i le faʻaaogaina o se nofoa

Pamu vaega muamua faʻaaogaina i le nofoaga "i luga o le mama", e aunoa ma le faʻaaogaina o kulu. Afai e le o le atoatoa le tala a le vaega o le tulimanu, e mafai ona e fetuunai sina mea laiti ma se naifi. Laiti mea sese e faigofie ona manogi i se mea faapitoa.

Ma le tulimanu o le ogatotonu o le taualuga, o le tulaga e tutusa. Muamua, e te taumafai i luga o le itu o le a i luga o le taualuga, o lenei vaega e oomiina i le pito i lalo o le stab, o le vaega lona lua e faʻavae i luga o le pa.

Auala e tipi ai le taualuga o le lua i tulimanu

Faʻafefea ona fai le pito i totonu o le faʻapotopotoga i totonu o le faʻailo

Ma lea, i le taimi muamua taumafai e aunoa ma le faʻaaogaina o le kulimi, pe a manaʻomia, faʻamalolo lemu. Ona faʻaaoga lea o se manifinifi manifinifi o le kulu i luga o mea uma o le a faʻapipiʻi i le pa poʻo le taualuga.

Lau oe lava filifiliga o le faʻaaogaina o le valea o loʻo faʻaalia i le vitio.

Faʻafefea ona fai le tulimanu o le faʻamanatuga o le faʻauluuluga

Toaitiiti i fale mautotogi po o fale e iai ni maa o le atoa i le 90 °. O mea laiti e faigofie ona fetuunai pe a uma le fetaui. Ae le o taimi uma. Ona e tatau lea ona e lafoina mea uma "i luga o le nofoaga" - i lalo o le taualuga.

Matou te manaʻomia se peni-pipili lelei (mautu - e le o se lagona manino i luga o le taualuga, ae e tuʻu ai igoa manino e latalata mai, pe a e galue ma bagsuret ) Pe na teʻi mo le galulue faʻatasi ma isi mea.

PLONTONCS e faʻatatau i le tulimanu, faʻaalu se penitala i le pito i fafo. Faatatau i le isi itu o le tulimanu, faamanatu foi. Na e liliu i luga o le taualuga o le satauro, o le ogatotonu o le mea e faʻailoga ai le nofoaga o le nofoaga o le faʻafanua o le igoa o le faʻapotopotoga. O le faʻapipiʻiina i le tulimanu o le vaega o le prement, o le a masani ai ma vaʻavaʻaia e i le puipui i le puipui, fesiʻi ai le faʻailoga i ai.

Auala e tipi ai le taualuga o le lua i tulimanu

Faʻafefea ona fai ni agles i luga o le faʻataʻotoina o le faʻamuamua e aunoa ma le faʻaogaina o masini faʻapitoa

Ia ave le pule ma faʻafesoʻotaʻi le pito o le ili i le pronth ma le tusi faʻailoga. Afai na o le tuʻuina o le pro i luga o le laulau ma tipi ese le laina, i le tulimanu lua vaega o le a le faʻaleagaina lava: o le itu i totonu o le a faalavelavea. E mafai ona tipi mulimuli ane, taumafai ile taualuga. O le ala lona lua o le faʻapipiʻi o se fasi e te manaʻomia e tatau ai i luga o le laulau, o le itu o le ai ai i luga o le taualuga. Ma vavae ese le laina, ae o le tausia o le naifi i se tulimanu o le 45 °. O le a manaʻomia e toe fetuunai, ae itiiti ifo (ma le itiiti ifo (ma le tele o avanoa mo se mea sese).

Mataupu i luga o le autu: Soda e fuafuaina - aoga faamama meafaigaluega mo le taele

O le gaioiga lava e tasi e toe faia ma le pa lona lua. Faʻapipiʻi le puipui taofi, maua le faʻaiuga i le puipui lata ane, maka le nofoaga o loʻo tusia ai le koluse, pei o le laina ona vavae ese lea. Fetuunaiga o loʻo faia "luga o le matutu" e aunoa ma le faʻaaogaina o le kulimi.

Tonu lava ia lava gaioiga e te toe faia mo le fafo (failauga) tulimanu. O lenei ua e iloa se isi auala o le auala e fai ai se tulimanu o le taualuga, ma e aunoa ma le 'ai poʻo isi masini faʻapitoa.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi ni togi i totonu o faitotoʻa o loʻo mafai ona faitau iinei.

Ma le teuteuga tulimanu

E i ai le isi tasi, o le faigofie lava auala. Mo polyaurethane poʻo le polystyrene pluthing, faʻaaoga sauni-faia, gaosi masini teuteu. E faʻapipiʻiina i le tulimanu, o laupapa ua latalata mai ia i latou. E faigofie tele le tipiina o latou pe a tatau ai: a ni nai sauniga ma le masani lava o le masani ai naifi.

Auala e tipi ai le taualuga o le lua i tulimanu

Faʻataʻitaʻiga o le uma tulimanu mo atavili

Faʻafefea ona fai i tulimanu

A maeʻa le faapipiiina o le tulimanu muamua, matou te manatu na e maua e pei ona aʻoaʻoina e fai. "Toeitiiti lava", ona e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻafesoʻotaʻia tulimanu ma tipi fasi pepa i luga o le umi. Pe a o iai ni vaega o loʻo iai se vaega ma se mamao mamao na nofo i le tulimanu, e le o se mea sese ma le umi? E faigofie le tali: Tuʻu le faʻasao.

I le taimi muamua, e mafai ona e tipi ese se fasi umi nai lo le 10-15 cm: o le a mafai ona toe faia le avanoa i le tele o taimi pe a fai o se mea e le manuia ai se mea. Ona fai lea o le itu o loʻo faʻamatalaina i luga i le auala, taumafai i luga o le matutu, faʻapipiʻi uma o le taunuuga o le iʻuga na faʻatulaga. Ona na o le mafai ona faʻapipiʻiina se paʻu ua leva ona faʻapipiʻi pa i le vaega ma faʻailogaina le nofoaga e mafai ai ona faapuupuuina. E tatau ona e taumafai e tusa ma le 90 °. E le manaʻomia le faʻaaogaina o se paʻu. Naʻo le taumafai e tuu se naifi (Hacksaw) tulaga lautele i luga.

Faitau atili