Fausiaina Cornice mo pupuni: fuafuaina o le umi, fesoasoani

Anonim

A o le faʻafouina, e le gata ona totogi le faʻatulagaina o puipui ma le faʻafeʻele lea ituaiga mea eseese, e aofia ai foʻi o fagu. O sea mea e le masani ona maitauina, ae taua tele, e pei ona le mafai pe a faia le ie puipui. Tagata gaosi tuuina atu ituaiga eseese o o o o ofaves, e eseese uma mea uma i gaosi gaosi oloa, Foliga vaaia, foliga, faʻapipiʻi.

Fausiaina Cornice mo pupuni: fuafuaina o le umi, fesoasoani

Ituaiga o pupuni mo pupuni.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le saʻo o lotoa e i ai o le tulaga faʻapitoa e pei o soʻoga lautele, p-ata ma isi e faʻatagaina oe e faʻatulaga le faʻamalama o soʻo se tulaga. O le talitonuina e sili ona mautu ma faʻatuatuaina o Madallic, ae o le palasitika, e faataga ai lou mafaufau i ni mea, e aofia ai fafie. Faʻaputuputu le sainiti e le masani ona faia ni faigata, ae ua manaʻomia le filifili o le mea saʻo e filifili ai, fuafua lona umi.

Faʻafefea ona fuafua lelei le umi o le EAV foʻi?

Ina ia faʻapipiʻi lelei le ie puipui i totonu o le ie puipui, e manaʻomia le fuafuaina o lona umi. E masani lava, o le tele o le faʻamalama matala ua avea o se tulaga, pe a maeʻa le 40 cm ua faʻaopopo i ai, i.e. 20 cm i itu uma. Ae afai e iai le manaʻoga e faʻaavanoa le umi o gatete, o lea e tatau ona e muamua fuaina le nofoaga o le ai ai, ma le fesoasoani a se uʻamea laina poʻo roulette, fuafua le tele o le fausaga.

Afai e lua faʻamalama matala lata mai, ona e le mafai lea ona e faʻaaogaina se tasi o meaola tetele, pe e palu le umi o le 2 vaega.

Mo i latou taʻitoʻatasi, e le o toe 40 cm, ae 30-20 cm, ona foliga manaia ai lea o pupuni. Afai ei ai se pa i tafatafa o le faamalama ua matala, o le taimi o le umi e tatau ona fuafuaina i se auala e le oʻo atu i le puipui o le pupuni pe tusa o le 10 cm.

Mau i luga o le Autu: Aveese le molimau mai le mita

Faʻafefea ona faʻapipiʻi e o ia o oe?

Fausiaina Cornice mo pupuni: fuafuaina o le umi, fesoasoani

O le tulaga o sata foi mo pupuni.

Ia potopoto se cornice cornice poʻo se matagofie o le poto masani, e le manaʻomia se poto masani faʻapitoa, ae o loʻo iai le tele o tulaga e fautuaina e pipii. E taua le amanaia o le ituaiga ituaiga o le ata o le a faʻapagota o le a faʻaputuputu o le a manaʻomia mo le faʻaaogaina. I soo se tulaga, o le laualuga o le taualuga e tatau ona lamolemole. Afai o le Karnis o loʻo faʻapipiʻiina e puipuia ai le taualuga o upu, ona tatau lea ona tipi ese ma le faaeteete. A maeʻa ona faia le faʻailoga o loʻo faia, mo le mea e faʻaaogaina:

  • fale malo;
  • Pule pule;
  • Faigofie penitala.

E manaʻomia le faia o le faʻailoga i se auala e faʻapea o le pito o le faʻamalama i itu uma e lua na tutusa. Afai e uma le laupepa i luga, e manaʻomia le amataina o le tuʻusaʻo e faʻapipiʻi ai. Pu vili, ua pupuni ai i latou. O le sitepu o ia pu e sili ona maliga i le 60 cm. E masani lava, na sauni-mafai ona faia ni palasitika ma uʻamea siliva ma uʻamea pu e faʻafefe ai pu e faʻafefeteina i le tapoleni, o le mea e faigofie ai le faʻatauvaʻa.

Fausiaina Cornice mo pupuni: fuafuaina o le umi, fesoasoani

Faapipiiina le cornice.

Ae e tasi le manatu e le mafai ona galo ia te oe. Afai e faia le saito, o le a le taofia ai o ia i se faletalimalo. I lea tulaga, o muai saunia o au peleue pueata. Fai ia mea e lua. O lea ua aoina le saito. Ina ia faia lenei mea, o matau mo le pupuni o loʻo faʻaofi i totonu o paʻu, pe a maeʻa le puimanava i luga o pito o loʻo tuʻuina atu. E tatau ona siakiina le malosi o le potopotoga. Mo togi e manaʻomia e faʻaaoga ai ni fale oti. O fua o ia vaega e masani ona faʻaaogaina mo le mutiaina o le Mrgwall pepa, latou te tatalaina le teuina o le faʻatuatuaina mai le itu pito i tua ina ua uma ona faʻafouina.

A o le filifilia o mea faapena, e manaʻomia le manatu i le avega, tusa o le averesi latou te le sili atu i le 5 kg mo le taualuga ma 8 kilomita mo pa. Afai e te fuafua e tautau le malifa i le tele o mamafa ma faʻaopopo le teuteuga, ona maua lea mai se ofaga e sili atu le foaʻiina o le metallic. O le a faʻatagaina oe e tatalia le mamafa tele. A maeʻa le mamanu o loʻo faʻapipiʻi atu i luga o le laʻau, o le le talitonuina, o loʻo siakiina, o le agavaʻa e tafia avega.

Mataupu i luga o le autu: vaega o le talosaga a Gwl pepa, o lona tele ma uiga

Ma afai o le tuufaatasi o le taua?

Fausiaina Cornice mo pupuni: fuafuaina o le umi, fesoasoani

Faʻapipiʻi le cornice i luga o le faʻaputuga o le faʻaputuga.

Afai e manaʻomia le faapotopotoga o le tuʻia o le tino sima, ona e tatau ai loa lea ona gaoioi i se tulaga ese. Muamua e tatau ona e faia ni mokesi faʻapitoa mai le pa, o le a faʻapipiʻi i luga o le laufanua o le autu o le taualuga. O le umi o le pa e fetaui lelei ma le umi o le eaves, ma o le le mafiafia e tatau ona o 2 mm itiiti ifo nai lo le mamao mai le vevesi o le malosi. O le pa lava ia e tatau ona faʻasaʻo le faʻaaogaina o taula poʻo mea e mafai, pe a mafai ona e amata faʻamalosi le upega tafailagi.

A oʻo mai le taualuga, e mafai ona e agaʻi atu i le tapenaina o pu, e fautuaina ai ina ia gaoioi ma le faʻaeteete. O pu laiti o loʻo tipi i le tapoleni, latou te feosofi ma mama faʻapitoa. Lenei ua faia ina ia e le o palu pe a faʻaaogaina le pito i lalo pe a faʻaaogaina. O nei pu, o le mamanu o le pupuni i meaola o loʻo faʻapipiʻiina i le mokesi. O pu e sili ona lelei e mumu e faʻaaoga se mea faigaluega faʻapitoa, o le tutusa tekonolosi o le a faʻaaogaina ma pe a faʻapipiʻi lamepa. O le cornice ua faʻamavae tele, ae i se auala e faʻaaoga ai e le faʻaleagaina le tapoleni.

Ae e tupu le taua o le tufuga e aoga, e faʻapipiʻi ai se mokesi mokesi e aunoa ma le faʻaletonu e le mafai. I lea tulaga, e fautuaina le faaaoga puipui o puipui puipui. O loʻo faʻaulu i luga o le laufanua e ala i le latalata i le taualuga, pe a maeʻa le cornice mo pupuni o le pupuni o le vaega.

Mo se masani o le taualuga, malamalama malamalama ua masani ona faaaogaina. Ma, o se faʻaʻaisa faʻapitoa "o loʻo faʻaogaina ai le fao" o le mea e mafai ai, e mafai ai ona e faia se mea taua - pe tusa o le 15-80 kiloka / cm. O le faʻapipiʻi faʻagasologa ma le faʻaaogaina o ia le faʻapipiʻi e matua faigofie lava. Muamua e tatau ona e uʻu le redup, faʻamamaina le laualuga mai paʻepaʻe pe valivali ina ia faʻatuatuaina le lima. A uma, o lea, o le faavae e muamua, siaki lona siomia. Klue i lalo o le cornice mo le lumanaʻi pupuni e faʻaaoga e faʻaaoga ai le tagata o loʻo tufatufaina. O le cornice e na ona faʻaaogaina, faʻamaualuga faʻamau i luga. Afai e iai le manaʻoga mo le faʻasaʻoina, o le fasi pepa e teuteuina lelei, o loʻo faʻamamaina uma le tele o le kulimi. Sefe se vaifofo o le ono minute, ae o le a uia atoa i le 1-3 aso, pe a uma ona e amataina le lotoa o le lotoa.

Mataupu i luga o le autu: maa faatofa i aila: Mai sima, piliki, lima, iliili, tupua ma e le gata (40 ata)

Faitau atili