Faʻafefea ona suʻi se matasele i luga o pupuni ma se nila poʻo se vaega?

Anonim

E mafai ona faʻaaogaina ni faʻamalamalamaga faʻapitoa po o le teʻena mo le tautau ie puipui. I le tulaga o kili, o le Mauga ua faia e tusa ai ma le mataupu faavae o le aulau, ma e mafai ona sui ese mata i le ie puipui i le gaosiga pe tutoatasi. O le pito sili ona moni, faigofie ma talafeagai filifiliga - fai teaops mai filo. Mo lona faʻatinoina, o le ae le manaʻomia le i ai o so o se tomai faʻapitoa i le suisui.

Faʻafefea ona suʻi se matasele i luga o pupuni ma se nila poʻo se vaega?

Filifiliga filifiliga.

Ina ia suʻi o matata i luga o pupuni, e tatau ona e faʻasoaina ni mea faigaluega ma mea o:

  • Manifinifi matau sa faia i uamea;
  • nila;
  • atigi filo;
  • seleulu;
  • Uiga filo.

E tatau ona e filifilia ma le faaeteete filo. E tatau ona latou malolosi ma le tutusa i le lanu o le saturation ma tafi ma se ie. A o leʻi amataina le gaosiga o le gaosia o matasele, e te manaʻomia ia mautinoa o le pito i lalo ma le pito i lalo o pupuni ua aumai. Afai e te faia oe lava ia, pe a maeʻa le adam o le a faia i luga o se tagata tausisi poʻo se tasi, o le tua e manaʻomia ma le faaeteete.

Gaosiga o tagata nila

Faʻafefea ona suʻi se matasele i luga o pupuni ma se nila poʻo se vaega?

Matasele lautele.

I le nila e te manaʻomia e tuu se filo na faʻapipiʻi faʻalua. O le pito i luga o pupuni faʻailoga ma le mamago fasimoli poʻo le tapololo. Nofoaga o le lumanaʻi nofoaga o tagata lokopers manaʻomia ona faʻamalosi muamua. O le tele o lops e te gaosia, o le augutu sili ona lelei o le a failaina. I le taimi lava lea e tasi, o le ie na ia toulu i ai lava, o le 'ulu o le a sili atu ona tele ao losi. O le tee o le a faia e le 1-2 cm i lalo o le pito i lalo. O matau ma matatitu e tatau mai le itu sese, ma e le tatau ona vaaia.

Ulufale le nila i totonu o le ie ma e le alu i le pito i luma pe alu i fafo. Faia ni mea laiti e malu ai le faavae. Amata i le 1 cm filo i le ituaiga o le matasele ma toe faasolo atu. Tupe i lenei galuega. Ina ia faia lenei mea, faaloaloa le nila ma le filo i le matasele, o le a liua ai se isi matasele, faalo i le filo i totonu ma puipui. Toe fai i ni taimi e maua ai le malosi o matato lalo, o le a ufitia atoa i filo. E manaʻomia le taumafai ina ia mautinoa o loʻo mafai ona fufusi le faʻapipiʻi i luga.

O le iʻuga, o lou matasele e tatau ona tutusa tutusa ma le laʻasaga malosi.

E le tatau ona punou ma leiloa foliga.

Mataupu i luga o le autu: Vaʻaiga lautele o le lisi o potu potu

Ina ua maeʻa le matasele muamua, e tatau ona e faʻasaʻo le filo ma teuteu ai. O filo nei e tatau ona faia e tusa ai ma le lotoa na faia muamua. O le faʻaiuga o le galuega faia, e tatau ona e maua se aofaʻi o lamolemole, tutusa i le fomu ma le tele o matasele i le pito i luga o pupuni. Faʻaaoga le nila ma le taliga lautele.

Faʻaaogaina se isi mea faigaluega

Afai e faia ou ie pupuni i ie ma se fausaga e seasea lava, ona mafai lea ona e suia le nila ma se crochet. O lenei mea faigaluega e fetaui lelei mo tuli, flax, moa. Faatasi ai ma ia, e mafai ona e maua se lelei saʻo. Peitaʻi, e le manaʻomia le faʻaogaina pe a aoga ma le mafiafia o tisu poʻo ni mea inosia. Faatasi ai ma lenei galuega, o le a e manaʻomia ni tomai faʻapitoa tomai i le faia o ni pou e aunoa ma nikid.

A faia le Hinge Crowet, o le a e manaʻomia foʻi le faʻailoga o le mafaufau mafiafia o le mafiafia. Fai ma le faʻailoga ae leʻi amataina le galuega ma le sese itu o pupuni. Oti le matau i totonu o le ie, ina ia fai ai ni manulele, ae aua le vaeluaina. Lafo se vaega i le ie. Faʻasaʻo le faʻavae o le matasele e ala i le faia o le node. Tuua pe tusa o le 1 cm leai ni filo ma ulufale i le matau i le ie. I le auala lava e tasi, fai le nonoa o le itu lona lua o le matasele. Sola, faʻamalu le faʻavae, mo lenei mea e manaʻomia e nonoa faʻatasi ai ma ona pou e aunoa ma se faʻapipiʻi e latalata.

Faia o matato ma crochet poʻo ni nila o ni filifiliga sili ona fetaui ma aoga filifiliga. O le iʻuga, o le a e mauaina ni fasi ata faʻapipiʻi mo pupuni e leva ona umi ai ma o le a le faʻaleagaina ai o latou foliga. Faʻamolemole ia matau pe a filifilia se mea talafeagai o le mea faigaluega, e tatau ona e amanaia le fausaga o le solo, o lona malosi ma le mafiafia. A faʻaaoga le nila, leai ni tomai i le sui oe o le a manaʻo i ai. Afai e te fiafia i se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e maua le faʻavae o tomai o le laʻei. Taumafai e fai se galuega ma le faaeteete i le faaeteete, ina ia aua nei e faʻaleagaina le faʻaaliga o le pateni, ae le o le tele o le filo i luga o le ie.

Mataupu i luga o le autu: o mamanu o pupuni ma paeleka ma tamai mamoe fai oe lava

Faitau atili