I le a le vevela e mafai ona sasaa ai se sima sima

Anonim

I le a le vevela e mafai ona sasaa ai se sima sima

Le lelei o le fausiaina e faʻalagolago atu lava le faʻaaogaina o le fefiloi ma lou poto masani, ae faʻapea foi mai le tau. Fola ee i le taumalulu o se galuega faigata lea o le a manaʻomia ai se faia o tomai faʻapitoa o tomai faʻapitoa ma tomai.

O lenei taualumaga e taua tele, o lea e te manaʻomia ona e aloese ai mai ni mea sese. O le vevela lea e faʻaosofia ai le tosoina i le tulaga saʻo ma le olaga. I totonu o lenei tusitusiga o le a tatou vaʻavaʻai i le a le vevela e mafai ona sasaa ai se sima sima i luga o le auala.

Uiga lelei o le tali fuafua i le vevela

I le a le vevela e mafai ona sasaa ai se sima sima

Taimi nei, o loʻo faʻaopopo vaega faʻapitoa i le fausiaina o fofo e faʻatagaina oe e fausia i soʻo se taimi o le tausaga.

Ae ui i lea, o le sima e iai ni vailaʻau ni vailaʻau e fai ai tapulaʻa o le galulue ma se palu tutusa. Fusi o le fola o loʻo vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. Tofa fola. E masani ona le sili atu nai lo le aso.

    I le a le vevela e mafai ona sasaa ai se sima sima

    Sima matutu e faalagolago i le ituaiga o le faaopoopoina o fefiloi

  2. Ulolo fofo. O le maeʻa o le taimi o lenei faiga e faʻalagolago i uiga nei:
  • ituaiga o fefiloi;
  • le i ai o mea faʻaopoopo i totonu o le faʻavae;
  • Le vevela ile galuega na faia;
  • Maualuga le lelei.

I le siata oi lalo, e mafai ona e vaʻai i le lototoa o loʻo faʻasino atu i le vevela na faia ai le galuega.

I le a le vevela e mafai ona sasaa ai se sima sima

I le a le vevela e mafai ona sasaa ai se sima sima

O lea, ia tatou faamatala i le a le vevela e mafai ona e aveina.

E sili le galue ma ni faʻailoga mai le 3 i le 25 tikeri.

I lalo o ia tuutuuga, o le a mafai ona faʻapipiʻi le faʻailoga e lua ma le maualalo o le taimi ma le sili sili ona lelei faʻailoga.

Mafaufau o le saoasaoa o le mautu mautu faalagolago i luga o le vevela. O le tupe tele o le vevela i luga o le auala, o le feaveloina o le vaiesa o le a maua lona malosi.

Ole vevela ma isi faʻailoga tau o loʻo iai se aafiaga tele i le taimi o le faʻafaileleina ai le puʻeina ma lona malosi. E mafua lenei mea i le mea moni o le vai e mafai vave ona vave.

Fausiaina i le taumalulu

I le a le vevela e mafai ona sasaa ai se sima sima

I le maualalo vevela o loʻo i ai se lamatiaga o le a tuʻuina atu le cortem

Mafaufau e i le vevela -3 ° C pe maualalo, vai i le paluga o le a amata ona tagi.

Ona o lenei, o fausaga faʻataʻatiaina o le a solia ma microkracks o le a faia, o le a faasolosolo ona faʻateleina le tele.

O le faigata o faʻagasologa e mafai ona taofi pe telegese i lalo i le vevela i lalo ifo o le leai.

Mafaufau e tusa lava pe o le sima e faʻaʻaisa pe a uma le migao, o meatotino o le a faʻalavelaveina pea. O lona uiga o le tulaga lelei o le a maualalo maualalo.

I le a le vevela e mafai ona sasaa ai se sima sima

Sasaa le fao i le taumalulu, tausia lona mafanafana

Peitaʻi, e le faʻaleleia pea le galuega puipuia, ina ia talafeagai ai le faʻatinoga o galuega pe a le talafeagai tulaga.

E tele auala e sasaa ai se sima i le taumalulu:

  • vevela le fofo;
  • faʻavasega le faʻamafanafanaina o le fausaga;
  • faʻatau atu se mea maualuga;
  • Faʻaaoga ni vailaʻau faʻasaina o le leaga poʻo se mea ua pala.

A faʻaaogaina ia metotia, o le faʻaiuga, o le a e maua se tulaga mautu. Ina ia faʻagasolo ai, o le a manaʻomia ona e faʻaaogaina ni metotia faʻapitoa ma mea faigaluega.

Liligiina o le vevela i le vevela vevela

E mafai ea ona fua gaosigia galuega i le aisa? Faʻafetai i tekinisi faaonaponei, na puʻeina e le tau malulu, ae e manaʻomia le tausi iai i nisi faʻatonuga. I le auala e faʻatumu ai le faʻaseʻe i le leaga o le vevela, vaʻai lenei vitio:

I le a le vevela e mafai ona sasaa ai se sima sima

O le faiga mo le taotoga i le frost foliga faapenei:

  1. O le mea muamua na tosoina e se pu po o le utu.
  2. Ona faʻapipiʻiina lea o le galuega.
  3. A maeʻa ona faʻapipiʻiina le faʻamalosia faʻamalosia.
  4. O le a avea e faʻamafanafana le koneteina, o le a sasaa mai le sima. Ia amanaia le taua tele le faamautinoaina o le fufuluina o le galuega mo le lua aso muamua, o le taimi lea o le taimi e tupu ai se palu.
  5. Ua saunia le suavai, o lea o le a tulia ai le paluga.
  6. A maeʻa aso e lua, o le faʻamafanafana malosi mafai ona faʻaititia.
  7. A maeʻa le FOLAFOLAGA e mautu, o le mea e faʻatonutonu ai galuega e le magagana, ma o loʻo faʻaauau lava ona maua e le malosi lona malosi.

Fautuaga mo le Galuega i le vevela vevela

I le a le vevela e mafai ona sasaa ai se sima sima

I le taimi o le palu sima, ona o le fuaitau o vailaau talimalo, o le sima o vevela

O le taumalulu o le taumatemate o se tulaga sili ona faigata ma taua e manaʻomia ai le poto e iloa ai ni mea laiti. Sei o tatou vaʻai ia i latou i faʻamatalaga auiliili:

  1. A o le i faʻatumuina i totonu o le fale, e tatau ona e mautinoa e mafai ona fausia tulaga lelei mo se sima o loʻo siʻomia i le vevela vevela. Mafaufau foi o le tau o na galuega i le tau malulu o le a sili atu le maualuga. I le taimi o le tootuli, o le fofo e tupu ai ni vailaʻau o loʻo faia, ina ia mafai ona faʻamafanafana le paluga i le taimi o le malosi e mafai ona mafanafana.
  2. Matou te fautuaina le faʻaaogaina lelei o le fefiloi. Latou te fegalegaleai sili atu vave ma le vai, lea o le a faʻatagaina e faʻasoa atili ai le vevela.
  3. O le mafiafia o le vaega o le a faʻaaogaina o le a faʻaaogaina, o le vevela vevela o le a faʻamatuʻu, ma lea, o le mea lea, o le ata o le a tuai tele.
  4. Afai e tatau, Faʻaititia le vevela e mafai ona faʻamafanafanaina naʻo vai poʻo faʻaopoopoga. Le mafai ona vevela, pe a leai o le a ia mauaina ana meatotino. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le sima e galue i le frost, vaʻai lenei vitio:

O le auala lea e faia ai le fao i le vevela maualalo. Mai mea uma o loʻo i luga e faʻailoa ai o le faʻatumu o le sima e mafai ona faatinoina i soʻo se taimi o le tausaga, o le mea tonu lava e te fesoʻotaʻi i tulafono ma tekinolosi.

E manaʻomia foʻi le amanaia ia o le tau o na faʻagasologa o le a matua sili atu le maualuga ona o le manaʻomia e faʻaaoga isi mea faigaluega ma faʻaopoopoga.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻamaeʻaina o le Intut Sead Store: Fautuaga mo le filifiliga o mea

Faitau atili