E faapefea e tautau ie puipui i le eaves taualuga: mamao mai le fola e Porter, Faamauina

Anonim

O le faia o toe faʻaleleia o le fale mautotogi, o le tele o loʻo feagai ma se fesili pe faʻapefea ona lelei faʻafetaui. E mafai ona latou tuuina atu i le totonu o lou faiga o faiga ma tulaga ese, faapea foi ma puipuia oe mai le susulu o le la i le taimi o le moe. Ina ia talafeagai foliga o pupuni, e ao ona e toe vaʻai i le faʻaloaloa o Ofatal Eaves ma taufulefu i luga.

Faʻafefea ona Faʻataunuʻuina Uila i luga o le Faʻamasino Eaves: Mamao mai le fola i Porter, fusi

O le filifiliga o Cornix faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le ie puipui.

Faapipiiina o Corluling Cornice

O nei meafale tuʻufua e masani lava ona faʻaogaina i totonu potu faʻapaʻaisa, aua o lo latou, e ala i le faʻamalo i luga, o pupuni vaʻaia o siʻitia le maualuga o le potu.

I luma o faapipii le cornice, ia mautinoa o le a le faia e faigata ai ona tatala le faamalama po o se faitotoa i le poletito.

E le tatau ona matuaʻi faʻamatalaina foʻi mai i puipui ma le pou ina ia le fesoʻotaʻi le pupuni i fugalaʻau i tua. E fautuaina ia maka le faʻapipiʻiina o le upega tafailagi i se auala e tu ai le ie puipui i luga o le lautele ma batter i se mamao o le 40 mm.

Ia ofi atu i o o o o eave, e tatau ona e saunia ni mea faigaluega:

Faʻafefea ona Faʻataunuʻuina Uila i luga o le Faʻamasino Eaves: Mamao mai le fola i Porter, fusi

Ata 1. Faʻapipiʻi le cornice.

  • eletise eletise;
  • hacksaw;
  • rofautte;
  • sikulukalaiva;
  • fale malo;
  • laina;
  • penitala;
  • Fao ma totini.

E tatau ona faʻaaoga ni sikulu mea e faʻapipiʻi ai pe a tataina le faʻamanatuga o Ofaga mea na mamanuina ai le taualuga.

A o le i faaseseina, ia mautinoa o le umi o le eaves e itiiti ifo nai lo le maualuga o le potu . A leai, o Kaletonu vaʻai e maua ai le potu e faʻaititia ma le le mautonu.

Amata faʻapipiʻi galuega e tatau ona faʻailogaina i le nofoaga o faʻapipiʻi o le eAves. Ina ua uma lena, o faitauga i lalo o le toeoioiga i nofoaga faailogaina, ma lea e tutusa ai Eavens i le taualuga. Afai o lona umi e sili atu nai lo le 200 cm, o le taimi lea i le ogatotonu o le arasi e tatau ona faʻasaʻoina soʻona e le faʻapipiʻiina faʻavaveina ina ia pe o le mamafa o le mamafa ma le mamafa o le mamafa ma mamafa o pupuni. O le sanding matagaluega o le taualuga cornice o loʻo faʻaalia i le Ata 1.

Mataupu i luga o le autu: O le aia tatau i luga o meaafale i totonu o le potumoe: filifiliga autu

Sanding cuttun

Maualuga pupuni i luga o le taualuga e tatau ona fetuunai i nisi itu:

Faʻafefea ona Faʻataunuʻuina Uila i luga o le Faʻamasino Eaves: Mamao mai le fola i Porter, fusi

Ina ia faʻaaoga ni matau mo se ie puipui, e tatau ona e suʻi i le ie puipui ma ni fasi (teops).

  • nofoaga ma mamanu ata;
  • le aofaʻi o faaputuga o pupuni ma le i ai o pauna;
  • Metotia o le faʻapipiʻiina o le pronace;
  • Ituaiga o saito;
  • O le Porter Poloaiga.

Afai ua tapunia le faʻamalama e le gata i le teuteuga, o togafiti galue ma tultives, sosoo ai lea, o le mea lea e tatau ona e faʻaaogaina ai se tolu-laina malosi. Afai o le i ai o payrequin o loʻo manatu, ona e manaʻomia lea ona faʻatau ai le ta-ta le tolu.

manaomia e faatau Cartins se lautele ina ia ina ua faaiu le faamalama, na latou faia i luga o le puipui mai o le itu mai le faamalama mo le tusa ma le 20 cm. Ona o lenei mea, o le a latou vaavaai ese le matagofie, ma o le a mafai foi ona tapunia le paipa atoa ma faamalama.

Sa le mafai ona faʻaaogaina e le au pupuni i le potu o loʻo mafai ona faʻaaogaina ia fusifa:

  1. "Kolokotaila". E tusa lava ma le mataupu faavae o ana galuega, e tutusa foʻi ma le ulaula o ie, e mafuataʻi o latou nifo, faʻalelei le pateni e faʻatuatuaina.
  2. Matau ma mama. E mafai ona latou o atu uma i uma ma o ofa ma eseese. I lenei tulaga, e le mafai ona faaaogaina faʻamau elemene Faamauina tutoatasi uma ma se pea ma mama. O le faaaogaina o lenei auala o le faapipiiina o le ie puipui e manatu le afioaga o le loops i latou o le a tuu i luga o le tui. O sea faapipiiga tele mo le faigofie ie puipui.
  3. Kunosk. I le taimi o le gaosiga o togalaʻau, o taga faʻapitoa o loʻo suʻi o loʻo faʻapipiʻiina le saito. O lenei fatuina o le aafiaga o lona leai.
  4. Kilipa. E tusa ai ma le faʻavae o faʻapipiʻi faʻamau tutusa ma le "povi", e naʻo latou le maua nifo, ina ia sili atu le faʻatauaina o le malamalama ie pupuni.
  5. E malo le tagata. O lenei fusi o loʻomea mama o loʻo faʻaofi tuusaʻo i luga o pupuni. Faatasi ai ma le fesoasoani mai ia i latou, e mafai ona e faʻafaigofieina le ie i le piʻo. O loʻo mafai ona faʻaaogaina e naʻo le faʻaaogaina ma le tubulalar cronitis.
  6. Fabroc lops. O lenei fusi e maua ai se foliga matagofie ma masani, o le tuʻufaʻatasia atoa ma lapisi-foliga saito.

Tusitusiga i luga o le autu: E mafai ona taofi se fanua fou i le tuai laumua

Ina ia maua ni faila mo le i ai o laupelaga, e manaʻomia le sefe o mama i le mamao tutusa pe tusa o le 100 mm. Pe a fai o pupuni o loʻo faʻapipiʻi i luga o ata, e mafai ona fesuiaʻi ma le taamilosaga mama. O le a fesoasoani lea i le fausiaina o se sili atu faʻapipiʻi.

O le a le mamao mai le foloa e tatau ona tautau ai pupuni?

Faʻafefea ona Faʻataunuʻuina Uila i luga o le Faʻamasino Eaves: Mamao mai le fola i Porter, fusi

O le tulaga o sata foi mo pupuni.

Ina ua tautau le ie puipui, o se parameter taua tele protrudes le mamao mai le fola i le Porter, ona e taalo lenei taua se matafaioi maʻoti i le faavaeina o le faiga o le totonu atoa o le potu. Sa tuu taʻavale i luga o le fola i le potu faʻamafanafana ma le faʻamafanafanaga. E masani lava o lenei fausaga ua faʻaaogaina mo potumoe ma potu malolo.

O le masani masani filifiliga o le ie pupuni o ona pito i se mamao mamao mai le fola. I le tele o taimi, o lenei mamao e tusa ma le 3-6 cm. O loʻo muta ai i lalo, o pupuni e mafai ona aveeseina mai le faʻaleagaina. Susu atu i nei ie pupuni e matua faigata tele, aua e tatau ona e iloa saʻo, o le a le mamao latou te i ai mai le fola. O le mea sili ona faigofie o le a oʻo atu ai i le mea moni e tatau ona gagau le pito o le togafiti ma toe fausia.

I potu leoleogaleʻu, o lenei filifiliga o le a le foliga sili ona lelei, aua e le faʻaititia ai le potu, na toʻilalo le faʻamafanafanaga. O le mea lea, i le potu maualalo, ua fautuaina e tautau ie puipui i se auala o le a latou pito mai i le fesootaiga ma le fola o le fale, talu ai e mafai ona faateleina ai le vaai o le maualuga o le taualuga.

Le filifilia o se talafeagai eaves taualuga, pupuni matagofie ma Faamauina mo i latou, e mafai ona e faia se aafiaga vaaia matagofie e mafai ona suia lou potu, ma sa stylish ma matagofie.

Faitau atili