Laʻau Primer: Faʻafefea ona faʻamio i le laʻau i luma o vali, foliga

Anonim

O le lelei o le alavai mo le fafie mo le mafai ona i laʻasaga loloto, ma le malosi le fua o mea, e le gata i mea uma i luga o le tiʻetiʻesega, ae matua loloto foi. O le tuʻufaʻatasia o loʻo fausia ai se ata tifaga eseese ma se vai-pito i luga o le laʻau, o le a puipuia ai le fafie mai le aʻafiaga o le manaia, ae e le mafai ona feagai ma le galuega masani o le susu

Laʻau Primer: Faʻafefea ona faʻamio i le laʻau i luma o vali, foliga

Primer mo fafie

O nei aso, mea masani, mea e pei o se laʻau, ua tele lona taʻutaʻua i le fausiaina. E le mafaatusalia fafie ma isi mea, e ui lava i le moni o le taimi e faʻatino ai le tele o faigata ma popolega. O le mafuaʻaga lea o le tele o mea e manaʻomia ai i le tuʻufaʻatasiga o le mea o loʻo i lalo o le vali poʻo ni varnish.

Ma le isi, matou te talanoa atu ai i le sili atu faʻamatalaga e uiga i le mea moni e manaʻomia ona latou olo ni laʻau, ma o le a le ituaiga o faʻamatalaga e sili ona faʻaaogaina mo lenei.

Faʻapefea ona Filifili se Primar?

Laʻau Primer: Faʻafefea ona faʻamio i le laʻau i luma o vali, foliga

Primer Cooden luga o ia te oe lava

Filifiliga o mea mo fafie o se auala taua lea e le gata i le na o mea na faʻaaoga e taua, ae o le nofoaga foi o loʻo fuafuaina (mo galuega i fafo).

O lea e tele ituaiga ituaiga o aʻoaʻoga eseese mo nofoaga eseese, e sili lelei mo fafie, o lea e le faigata ai ona ave le faaiuga saʻo. I le avea ai o se tulafono, e faʻatau atu ai muamua i le tulaga o le mea o loʻo manaʻomia e le mafai ona faʻalavelave i le vai mafanafana. E i ai foʻi le faʻaaogaina o le lauiloa o lona lauiloa e leʻo maualalo. O lona uiga, faʻatau palapala mo fafie, aua le paie e suʻesuʻe lelei ana faʻatonuga.

Afai o loʻo e manaʻo e faʻatau pea se mea pupuʻu, ia e iloa, o se faʻavae na mamanuina faʻapitoa e puipuia faʻapitoa i luga o le laʻau mai le 'eleʻele. Na o le tele o poloka vai, latou te tautua ai i le soloia o le sili atu o le susu. O le mea lea, afai tatou te le o talanoa i galuega i totonu, o le filifiliga lona lua e talafeagai a le mafai.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona e tuliloaina le sosoʻo atoa?

O le suauu ma le acrylic muamua e faʻaaogaina le sili lona taʻutaʻua.

A o le tulafono, o le suauu faʻatulagaina o loʻo faʻaaogaina i luga o le vali luga ma faʻaaoga i le tasi vaega. I lenei vaega, e iai vailaʻau ma faʻaititia loloto, tusa lava pe sili atu le tele o la la tau, ae sili le faigofie ona tosina uma ai.

Acrylic primer mo fafie i lalo o le ata o se tutoʻatasi o mea mo le faʻamaeʻaina, o le aso nei ua manatu e sili ona lauiloa ma masani ona masani ai. E faʻaaoga vailaʻau faʻapena i le tele o vaega, pe a maeʻa ona latou amata faʻaaogaina nifo ma varnish.

Faʻamolemole ia matau o le eleele o se ituaiga o faʻavae, o loʻo faʻaaoga aʻo leʻi faʻaaogaina le faʻaumaina o mea. I lona taua, o le Peraimeri muamua muamua e tele faatauvaa pesega i vali ma isi mea mo le gaosi o fafie.

O se tulaga taua tele e manaʻomia ai lou mafaufau pe a faʻatau se Priving - o lona saʻo. Manatua naʻo mea e sili ona manino ua manatu o loʻo avea nei ma tulaga sili ona maualuga ma le faʻatapulaʻaina le maeʻa o mea mulimuli. I se aotelega, o sea mea e mafai ona taulai atu i paluga tulaga o le laupapa, ia e maua ai se iloaina o le laupapa, ma o le a feagai ma lenei galuega ae le o le vaiti. A faʻaaogaina e lea ekalesia, e mafai ona faʻailoaina mai o se ata tifaga na faʻatuina i luga o ata faʻapipiʻi, lea e le siʻi i luga alatoto, aveese oe mai le manaʻomia o le oloa.

E le galo foi, aua neʻi galo o se vaega taua o soʻo se vailaʻau mo se laʻau o le antisessic o le a sefe ai lau oloa poʻo luga mai i aafiaga o iniseti.

E tasi le manatu e le saʻo e faʻailoa mai ai tagata fou i le taufaasese. Aua le talitonu i soʻo se tasi o le a fai mai o le laʻau o laʻau e mafai ona suia masani eseese poʻo le vali - e matua le mafai lava!

Ituaiga o ata tifaga

Laʻau Primer: Faʻafefea ona faʻamio i le laʻau i luma o vali, foliga

Eleele mo fafie

E tafafao faamasani, i totonu o faleʻaiga o fale o le fauina o tupua mo fafie i luga o fafie, o loʻo faʻaalia ai le tele o vaega, o loʻo faʻaalia le filifiliga ma le faʻatauina o le mataupu.

Tusitusiga i luga o le autu: crafts mai le papier-mache faia oe lava mo le fale

Ole tu faʻatusatusaa o mea e masani ona faʻaaogaina o loʻo faʻaalia i lalo.

O le tele o le PricesUiga
AcrylicO lenei o se taumafaiga tele o le tele e manatu o le sili ona lauiloa ma i manaoga. Faʻatinoina o le galuega muamua ma lona faʻaaogaina e mafai ai ona e maua le lamolemole o le a le manaʻomia le faʻapipiʻiina, e mafai ona e faʻaaogaina le vali poʻo se varnish.
AlkydaO lenei vailaʻau e atoatoa mo fafaga e le togafitia laʻau, faʻaavanoa lona lamolemole. A maeʻa ona faʻaaoga, e mafai ona e faʻaaogaina le lacquer, vali poʻo isi mea faʻamaufaʻailogaina.
EmumOle mea lautele lea e le o faʻaaogaina e le gata mo fale fafie. E taʻutaʻua mea i na toetoe a leai se aoga, vave toʻa ma mafai ona vale i le vai mafanafana.
Polyaurethane ma le epoxyEPOXXY MA POLISURTHATHATS CONSS o valiina e afaina i le sili ona talafeagai ma se sologa faapitoa. Ia masalosalo i lona faʻavae, e matua ese lava mai isi fale gaosi, o lea e matua faigata ai ona e fai atu saʻo e uiga i le aotelega o le faʻaaogaina o ia vailaʻau.

Manatua e tatau ona e filifilia se faʻavae naʻo le faʻalagolago i le nofoaga o loʻo fuafuaina, ona o le tuʻufaʻatasia o se faʻafitauli e fesoasoani e faʻafetaiaʻia ai.

Foliga o le galuega ma se fafie laupapa

Laʻau Primer: Faʻafefea ona faʻamio i le laʻau i luma o vali, foliga

Tutoatasi o faatinoina le muamua o le laupapa laupapa

Ia, o lea ua e aʻoaʻoina le tasi o taimi o loʻo filifilia ai le pinity i lalo o le vali poʻo se va vavau. Peitai, mulimuli ane, matou te leʻi filifilia lava matou faʻamatalaga.

Filifilia o le faʻavae o le Primer mo galuega i totonu poʻo le teuteuga o le potu i fafo, e taua le faʻalogo i le faʻasologa o tulaga:

  1. Filifili, o mea o loʻo faʻatauina mo tupe faʻaalu i totonu poʻo fafo;
  2. Fuafua le taimi e te manaʻomia ai mo le 'ai togafitiga;
  3. Mafaufau lelei, o a tuutuuga e tatau ona e auai ai i le muamua o le laau, faʻaaoga le valivali poʻo le va eseese.

Mafaufau lelei, o le mea o le a maeʻa ai luga o luga, luga o le auala poʻo totonu. Manatua, afai o le faʻaiuga o loʻo i ai, ma o le a faʻatau mai le tele o le teuteuga pito i fafo, e mafai ona tupu i le leaga o le a tatou tausisi.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se faʻavaʻa i luga o le puipui ma ou lava lima?

Ia uaʻi atu i le mea moni ma se mea e gata ai le lelei o le susu, o le taimi mago o le maeʻa e mafai ona faʻateleina tele.

O le a lelei le amata ona gaosia le laualuga poʻo le vave i le taeao, il i le aoauli. Talu mai le aso o le ea e oso aʻe ai le sili atu, o lea e taumafai le faʻauma e mago. Mulimuli i le fautuaga a tagata poto masani, taumafai e saili se talafeagai lelei ma le vai-pito foliga. E aoga le mauaina o le mauaina o se tagata e le tosina atu i sea mea faitino e le gata i le faiga o le faaaogaina o se gaioiga, ae faapea foi i le mulimuli ane taualumaga o lona taotoga. E taua tele lenei mea i lenei pe a e nofo i nofoaga ma le masani ai ma le tele o timuga.

Laʻau Primer: Faʻafefea ona faʻamio i le laʻau i luma o vali, foliga

Primber

O lea ua e aʻoaʻo pe faʻafefea ona filifili le palapala mo le faʻagaioiga o le fagofiga, ma le auala na mafai ai ona ou mafaufau lelei i ai, e leai se mea o iai. Afai e te o mai e foia lenei mataupu ma le tiute atoa, o le iuga lelei o le a le faia oe lava faatali.

Taumafai e fai le faʻatauina o mea o fau fale i le faʻamaonia o faleoloa, ina ia aua neʻi e masalosalo i lo latou lelei.

Uma le faʻamatalaga o loʻo i luga e aoga i ituaiga uma o mea, o le alkyd poʻo se isi tele. Ma ia mataala tele, faʻatau se mea e leai se aoga e mafai ona suia lou lanu i le faʻaaogaina eseese.

Faitau atili