O le laupapa i tua-o oe-oe lava moe: gaosia ma teuteu (ata)

Anonim

Ata

O le moega o se mamanu faʻapitoa fuafuaina mo le malologa atoa. E manaʻomia le faʻaalia o lana filifiliga o le faʻamaoni, aua o tagata gaosi oloa e ofoina atu masani fofo faʻafitauli e le o taimi uma e faʻatapulaʻaina tulaga. O lea la, i le aso o le isi e fiafia i ai fausaga e faia o latou lima. Ae le gata o le moega o ia i se taua taua, e masani lava ona fuafua lava ile tele o le a faigofie ma faigofie. O tuaga e mafai ona sauni, ae latou te le o faʻatonuina mo le mamanu o le moe, o lea e mafai ona tuʻuina atu tutoatasi.

O le laupapa i tua-o oe-oe lava moe: gaosia ma teuteu (ata)

Moega i tua o le ata ma tele.

E mafai ona taofia, fausia-i tua, tuʻutuʻuga pe suia, faʻapipiʻi, o loʻo faʻapipiʻi saʻo i luga o le mataupu . O le pito i tua o le moega, ma o latou lava lima faataʻitaʻi, e tatau ona fetaui lelei ma le mamanu, lautele totonu. Ina ua uma ona filifilia le ituaiga ma foliga, e manaʻomia le fuafuaina o itu, tulaga mamao, mea faitino. O le gaosiga e manaʻomia ai foʻi tomai e galulue ma mea faigaluega, mea e matuā faigata lava, e pei ona foliga mai ai. E manaʻomia le mulimuli i se auala faigofie faigofie.

Aisea e te manaʻomia ai se laupapa?

I le tulaga lea, e ono manaʻomia le manaʻomia o se ulutala ulu? E faigofie mea uma iinei:

O le laupapa i tua-o oe-oe lava moe: gaosia ma teuteu (ata)

O le laupapa e mafai ona faia o Plywood, ie ma Fab Crober.

  1. O le laupepa o Plywod lona mafiafia o le 8-12 mm, o le a faʻaaogaina o se faʻavae mo le lumanaʻi.
  2. Porolon ma le mafiafia o le 50 mm pe sili atu. O le tele o ia pepa e tatau ona tutusa ma le tele o paliwood base, afai o le tua o le a fusia atoa.
  3. Oti o le faʻatekinisi ma le faasaʻoina o ie o le a faʻaaogaina e pei o le ufiufi ma le faʻauma. O le tele o le tisu ua filifilia i luga o le faavae o le a maua ai le itu (Plus 15-20 15-20 CM mo le faʻataʻitaʻiga). O le pito i lalo e tatau ona faigofie, ae o le ie pito i luma ua filifilia mo le lanu o totonu. Ata ma teuteuga, e faʻatagaina ai le faʻapipiʻi ma masini. O lenei, o le a mafai ona e mauaina ni meafale faʻalelei ma le paʻu o le tino, o le paʻu o le tino o le sili ona eseʻese ituaiga ma lanu.
  4. O le seti o fusi, e aofia ai bolts, o le faʻaaogaina o le tagata lava ia, o le faʻaʻaisa o fao, puipui, puipui.
  5. Se seti mea e manaʻomia mo le toe gafatia, e aofia ai filo ma nila, seleulu.
  6. Se seti o mea teuteu elemene pe a faʻaaoga. O ni faamau ia, fusi, aufana, nofoa o ie ma isi mea.

Mataupu i luga o le autu: Silkone Sealant mo le faletaele

O le laupapa i tua-o oe-oe lava moe: gaosia ma teuteu (ata)

Oti le itu taumatau o le ulu o le ulu e mafai ona kopi.

Mai mea faigaluega mo le galuega o le tuaro, e manaʻomia le ave o mea nei:

  • Eletise eletise mo le tipiina o palu palu;
  • viliina ma se seti o le malo o le lautele lautele;
  • Seleulu, fatu fausia naifilaau;
  • Puipuiga totigilima;
  • sikulukalaita, hammer;
  • Tulafono, rouelette;
  • penina faigofie;
  • Meafale teu.

Le faiga o le gaosiga o le tua

Muamua e tatau ona e faia tonu le mea tonu o le a le pito i tua o le moega. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le faʻaogaina o toleniga ma fofo poʻo ni fofo pe fai se tusi oe lava. E sili le faʻaaogaina o polokalame faapitoa mo le tuua o le polokalame faʻatauvaʻa e mautinoa e le gata ona filifilia foliga, ae fuafua faʻapea uma mea i le vaega laʻititi. Afai e le lava le poto, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻiina se faʻapitoa faʻapitoa poʻo luga o le fale gaosi meaafale, o loʻo auai i le gaosiga o meafale e okaina. A oʻo mai foliga vaaia o foliga ma le faʻaaogaina, e mafai ona e amata faia.

O le laupapa i tua-o oe-oe lava moe: gaosia ma teuteu (ata)

Afai e iai lau tomai maualuga i se pisinisi pisinisi, e mafai ona e faia se kapeti laupapa.

E fuafua lava e ala i le tele o ituaiga o le afu lava ia lava ia lava, o le a lona lautele. O le ulu ulu e tatau ona i ai se lautele e tutusa ma le teutusi o le mataupu. A leai, e matua le malie i ai e faʻaaogaina le tino, ma o foliga mai o le a le matua ōlei.

O le lau o le masani ai o le plywood ma le mafiafia mafiafia (e faʻalagolago i le ulu-ituaiga ituaiga) o se vaega feʻaveaʻi. Muamua, o se laupepa na tipi e aumai ai se foliga foliga. O le lautele o le laupepa o le a tutusa ma le lautele o le moega, ma o le maualuga o le lumanaʻi o le maualuga o le tua. I le maeʻa ai, o le koluse o oloa i le lumanaʻi e apalai i luga o le palu o le plywood ma se penitala faigofie, i le pito i lalo e manaʻomia e faʻailoa ai manatu o le a tu ai i luga o mea o le a iai le fasi pepa. Faatasi ai ma le fesoasoani a se apoina, e tatau ona e popole pu, masani ona e manaʻomia le lua i itu uma. E manaʻomia le amanaia foliga o le moega o le moega, le mafai ona faʻamalosia le pito i tua pe a maeʻa lona gaosiga.

Mataupu i luga o le autu: matagofie susu ie puipui: ata ma 8 penefiti

E mafai e le eletise ona tipiina le lumanaʻi i le lumanaʻi. E taua le mulimuli manino i laina uma, talu ai ma le sili atu o le tele o le tele o le pito i tua o le a laititi. Sosoo ai, o le pepa emery e tatau ona faʻamamaina totoʻa i le laualuga atoa, aloese mai le vevesi, faaletonu. O le pito i tua e tatau ona matua lamolemole ma matagofie. O le a foliga mai o le ulu o le ulu o le ulu o le ulu.

Fasioti o le moega i tua

O le tele o taimi, amata ona amata le mumū, peitaʻi e manaʻomia le vave filifilia o le ituaiga mamanu. Mo tua mai i tua, 2 filifiliga e faatatauina:

O le laupapa i tua-o oe-oe lava moe: gaosia ma teuteu (ata)

O le malu o le ulu o le a foliga matagofie ma matagofie.

  1. Ma le pito i lalo o le pito malu. Auā o lenei lima, o le faga ma le manoa ua tipiina e tusa ma ituaiga lautele o le pito i tua. O le ulu ulu e liligi mai i le taimi atoa.
  2. Ma le faasaoina o le pito i lalo o le pito. O le faʻafilemu o mea e toe fai ai le aufaʻatau o le pito i tua, ae o lona itu e tusa o le 1/3 itiiti ifo nai lo le vaega o le tua, i.e. Tausisi i lalo. Faatasi ai ma se teuteuga lautele i le pito o le 'olo o le foma paʻu, faʻapitoa decoraves cloveve ma hime tele o eseese mata o le tino o fafie. O le toe vaega o loʻo faia i luga ma ie, vailaʻau pe moni paʻu. Afai e faʻaaogaina laʻau masani, ona mafai ai lea ona teuteuina se pito i luga o le kapeti. O le pito vaivai o le a naʻo le ogatotonu, ma i luga o pito - o se masani masani o laʻau ma matagofie ma matagofie ituaiga. E manaʻomia ia maua le poto masani o le filo, ma e mafai ona e okaina se faʻavasegaina-faia-faia faʻavae ua i totonu o se mea vaivai.

A uma ona saunia mea uma, e tatau ona e tipiina se fasi fasi paʻu o paʻu paʻu, kelu lea i le pito i lalo, e faʻamafanafana ai itu ma le fesoasoani a se puipui. Faatasi ai ma lenei metotia, o le vaega vaivai e le gaoioi, o le a mautu tu pea. A sauni le vaega vaivai, e mafai ona e alu i le pito i tua. O mea mo lenei mea e tatau ona filifilia faʻalelei, faʻavae luga o foliga, manaʻomia mo gaioiga, saogalemu ma le le malie. Le tua e le tatau ona aoina le pefu efuefu, faʻamama e tatau ona toe faʻatinoina ma vave. E tatau ona totogi faʻapitoa i le tulaga o le ofuina.

Tusitusiga i luga o le autu: faamama le kesi pou

O loʻo faia lelei le faʻaleleia o le mea e faia ai le faigamalo, pe a iai se manaʻoga, lea i luga o tulimanu na maalealeina lelei le ie, tipiina lelei. E tatau ona faʻaliliu ina ia leai se tupe ma se mea leaga, fanua ma isi mea. E tatau ona avea ma tulaga lautele. E ese le ieto, e fuafua lava i le fuafuaga a le ulu o le ulu o le ulu 'eseʻese lava. Tele taimi o loʻo faʻaaoga se faupuʻega e fausia mo ia galuega, ae e mafai ona sili atu lona aulelei i le lautele, oe mafai ona faʻamalosia ai le faʻaleleia o faʻasaʻoga faapitoa ma maua ai se ituaiga sitaili.

E le gata ua faʻatauina centers e mafai ona faʻaogaina e teuteu ai le pito i tua, ae o le matagofie foi mafolafola papa, o le tele o lipine, aufana ma isi.

O nei mea uma e tatau ona mafaufau loloto atili e ui atu i le ao e vave galue ma faigofie ona teuteu le ulu ulu e tusa ai ma le manatu.

O le laasaga mulimuli o le faʻamau o le toe foʻi i le moega fale. Ua toe fuafua lava i le a le ituaiga tua na faia mo le moega ma o latou lava lima. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o le puipui, ae o le nofoaga e manaʻomia e manaʻomia le faʻamoemoeina o le tino o le moega. Tele taimi uma, o le ulu o le ulu o loʻo suʻesuʻeina oe lava ia i le fale, e mafai ona tuʻuina atu i luga o vae, ia lelei le faʻapipiʻi i luga o le puipui. I lea tulaga, o le tua o le a le paʻu i le taimi sili ona vaʻaia, o lona faʻaaogaina o le a saogalemu ma tumau.

O le laumua mo le moega o se mamanu faʻapitoa o loʻo faʻapipiʻiina i le ulu. O le ulu o le ulu e teuteu i taimi uma, o se uiga ese o le moega. Ae aua o aʻoaʻoga masani e mafai ona faʻatauina i le pepa fou faia, o tua e masani ona iai se masani masani, faʻanoanoa. E mafai ona e aoina le pito o ou lava lima, lea o le a avea ma tutotonu o le faʻatulagaga atoa o le potu teufosofa o le potu faʻafiafia, ma o le a faigofie ma faʻamalieina, ma faʻatuatuaina. Teuteuga e mafai ona filifilia soo se mea.

Faitau atili