Auala e toe faʻaleleia ai nofoa tuai ma ou lima lima

Anonim

Faʻaleleia o le kaʻia ma o latou lava lima o le a le gata e faʻatagaina e sefe ai tupe, ae ia maua foi se mea tuai i le olaga lona lua. Faatasi ai ma le itiiti tau, e mafai ona e faʻaosofia le foliga mai o meaafale, o le a faalagolago mea uma i ou mafaufauga ma filifiliga filifilia.

Auala e toe faʻaleleia ai nofoa tuai ma ou lima lima

Faʻafetai i le Toefuataiga, soʻo se "ulu" pasi o le a foliga fou.

Aʻo leʻi mauaina le nofoa, e manaʻomia ona e faamasani ma le auiliiliga o tekonolosi, o le a faʻatagaina oe e taofi lelei ni mea sese ma fai mea uma saʻo.

Luga o le ala o le nofoa tuai

O le a aveina:

  • umiaina;
  • faamemelo;
  • Tamai fao ma le samala (meafale teu oloa);
  • luga o le ie.
  • talatalafatai;
  • le mautonu lautele lipine;
  • Detese ie (tapota, carpalin);
  • pauna poʻo ni sytheps;
  • Popo vale.

Toe faʻafouina le nofoa, afai e le tigaina i le taimi ma e iai lava se foliga lelei uma, ia mafai ona, suia le tiʻetiʻe. Muamua mea uma, e manaʻomia le aveeseina o le nofoa, ma le fesoasoani a se fao e aveese ai le paʻu ma aveese ma le faʻaeteete le ie ma atigi.

Auala e toe faʻaleleia ai nofoa tuai ma ou lima lima

Meafaigaluega mo Taavale: Stapler, sikulukalaitu, Pliers, Drill, Jigsaw, Scorwdrr.

E taua le manatua o le faʻasologa o le faʻalavelave - ona faigofie ai lea ona toe faʻaputuputu le nofoa. Iloilo mea o le malosi o mea e le mafai, o i ai o loʻo i ai i tulaga lelei e mafai ona totoe, ma o latou na ua uma ona auauna a latou lava, e sili le toe sui. E leai se mea e le tuʻua ai fao tuai - O le a faʻafaigofie lava ona fai i le taimi nei le galuega, aemaise pe a faʻaaoga se meafale faʻatautaata.

Toe lipea e amata i le fusifusi o le lipine i le nofoa o le nofoa, e sili le faia o lenei mea ma le meaafale meaafale. Ae o lea meafaigaluega e mamao ese mai le aiga, ae ia faʻatau ina ia toe faʻaleleia ni nai nofoa, ma e le mafai ona faʻaaogaina ni nai fao ma se samala masani. O le lipine o loʻo le lavalava i foliga o le lattice, tanumia faʻaulufale mai ma faʻaupuga i latou lava, e tatau ona avea ma se mausa o le piano. O le mamao i le va o le auvae e le tatau ona sili atu i le 5 cm, o le atoatoa filifiliga - 3-4 auala agai i luga ma pipili. Ina ia mafai ona toso lelei le lipine lelei, o lona iuga ua manua i luga o le pa laupapa.

Tusitusiga i luga o le autu: Super Maki pupuni i totonu o potu

I luga o le lipine lattice, o le burlap ua le amanaiaina, o le a le amoina o vaipuna, suʻi i le pito i lalo ma le fesoasoani o le grapy e le talafeagai i lenei tulaga. O le galuega autu o le faʻamau ai o le sasa i se auala na latou faʻasaʻo ai. Ua maeʻa lena, ona amata ai lea ona feoaʻi, faafeagai ma le tautoga o le sami (ae le o le iʻu), nonoa se fusifusi poʻo link seʻia taofi. Ona faʻatino lea o le maileia o le tautotogo taʻitasi mai luga, i lenei tulaga e faigofie ai le faʻaaogaina o se node o loʻo faʻaaogaina mo fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga. O le Matting o loʻo faia i autafa o le maʻoti, faʻataʻamilomilo ma le maʻi, i le faʻaiuga o laina taʻitasi, o le maea o loʻo nonoa i luga o le fao uʻamea. E taua tele le filifilia o se masaga sili, lea e faigata ona motusia, talu ai e mafua mai i lenei auaunaga o le olaga fou e faʻalagolago i lenei mea.

Auala e toe faʻaleleia ai nofoa tuai ma ou lima lima

Vasega o le fono ma le faasologa o nofoa.

I luga o le pito i luga, grese ie (tapota poʻo le tapoleni) ua mautu, sosoo ai ma se vaega o le popo fibout fibre, e mafai ona suia i se isi nofoaga o tisu. O isi mea e teena ai mea e faʻamalosia ai le faia o le mamanu, ua lava le afifiina o le nofoa ma se nusipepa. Muamua, fafagaina le utiuti i le ogatotonu o se tasi o itu, ona mai le isi itu. I le taimi lava e tasi, o filo a le ie e le fesuiai. O tulimanu e tumau pea i le nofoaga mulimuli, pe a manaʻomia, o le tisu e aoina i totonu o tamaʻi ato. O le pito o le auala i luga e mafai ona vavaeeseina e se maea po o le arad, o le palaso o loʻo pipiʻi ma le glue fana. E naʻo le toe faafoi le nofoa i le nofoaga. I lenei mea lelei, e mafai ona manatu nofoa i totonu o nofoa.

Aveese le tau

O le a aveina:
  • oneone pulu;
  • taamilosaga;
  • Fafie fafie;
  • uafu.

I le tele o taimi, o le toe faaleleia o nofoa amata i le aveesea o tuai tuai o va eseese. Mo lenei faʻamoemoe, o le faigofie lea o le faʻaaogaina o le oneone (olo le manava) ma le averesi o saito o loʻo faʻafoi i le vai. I lalo o le malosi o le susuga o le susuga o le susuga, o le a faʻaliliuina ma agai lemu. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le fufuluina o oneonetamaʻi saʻili i le vai mai lea taimi mai lea taimi.

E taua le faʻaeteeteina i le lelei o mea o agelu agelu, afai o le susu o loʻo faʻamatala mai ai se lanu uliuli, ma e le talafeagai le oneone mo le faʻaaogaina.

Afai o le a e faʻaaogaina se masini olo mo le aveeseina o le ogaumu tuai, ona tuu lea o le pito sili ona maualalo le saoasaoa, a leai e mafai ona e faʻaleagaina le fafie. O le sotaia faʻapitoa mo le aveeseina o le ata, e mafai ona faʻaaogaina i le tulaga pe a le aveesea le lacquer i isi auala. E taua le le sili atu nai lo le faʻatagaina fua (faitau le faʻatonuga faʻapipiʻi), e ese mai ai le auala e totofi ai i le laau, o le a faigata ai.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona toe faʻaleleia le umukuka o le potu?

E mafai ona e aveeseina le vale teʻa tuai ma le fesoasoani a se taamilosaga poʻo se tioata gau, e na o le gau mai luga. Ina ua maeʻa, o le nofoa o olo olo pito i lalo o salu, ona aveese lea ma se pefu ma se afi. Afai e iai nofoaga i luga o le pito i luga o meaafale, sasaina ma se peleue, eseese chips ma kulimi, ona manaʻomia lea e toe faʻafoʻi mai ai. Toe amatalia se meafaigaluega faapitoa mai iniseti, ona tuu lea o le tu i luga o le laau (e paʻepaʻe ma lalo o le lanu o laupapa). A mavae le mea e faamavae, o le fatuina o pepa e tele i le oti. O le a le auala o le aveeseina o le ogaumu tuai e filifili ai o le foia na o oe, e faʻalagolago uma i le tulaga o le faʻaleagaina o le vaiti.

Toning, atavali, savali

O le a aveina:

  • Meafale tao;
  • Woolen Bieg;
  • O fola (lautele pulumu);
  • Mormid po o le acrylic vali.

Meafale Toe Fola E le ose mea faigata, pe a e iloa ni taimi. O le mea lea, o le tini ma le lacquer coting mafai ona suia e se soofaatasi. Matou te manaʻomia lava le filifili o se lanu o le a faʻamamafa ai le vaega o fafie, avatu ia te ia se foliga matagofie ma i le taimi e tasi e sefe ai le iʻuga. I luga o se tamai laufanua, o le wax o loʻo faʻaaogaina e se manifinifi manifinifi ma se ie paʻu. I le taimi lava e tasi, e le manaʻo i le faʻafoʻi i le mea lava lea e tasi ile tele o taimi, a le mafai ona faia ni ata pogisa, ia e faigata ona aveese. E ufiufi ai se vaega tele, o le wax e manaʻomia e liusuavai i luga o le vai taele. I lea tulaga, e sili atu ona fetaui lelei le faʻaaogaina o se lautele pulumu.

E mafai ona faʻamamafaina le togavao ma le fesoasoani a se veli, e sili le faʻaaogaina o le ava, aua e faigofie ona ou galulue faʻatasi, e maua ai le tele o lanu pever, e maua ai le tele o lanu. O le pulumu e faʻaaoga ma se pulumu, e mafai ona palu ese lanu e maua ai le paolo manaʻomia. A maeʻa ona e tuu se ie puipui, e tatau ona e aveese le faʻauiga (fai se fufulu). Faatasi ai ma le fesoasoani a se pulumu tipi i se solvent, alu i luga o le nofoa. Ina ua uma ona uu, e mafai ona e iloaina le aluga o alava o fafie, e tatau ona tosoina i latou i fafo i le atigi atigi pusa. A o le galue ma se mea e galue ai, e le mafai ona toe foʻi i le tulaga taua: E le mafai ona toe foʻi i le nofoaga o le a foliga mai o le a aliali mai. O le galuega ua tumau i se mea e leai se lanu, pe ufiufi i va eseese.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fausia se faleuila mo le tuʻuina atu

Afai o fafie i luga o le nofoa na leiloa o se muamua manaia, e sili le valiina. Muamua, o meaafale, o le eleele, ona vali ai lea o le vali vali avong. E taua le faʻaaogaina o le vali ma manifinifi vaega ma le faʻatonutonuina o le '' '' '' '' '' O LE BURY DEELY Pepa pepa. E mafai ona e faʻaaogaina le maualuga lelei Aerosol Dyes, valivali vali i se mamao o le 40 cm i se manifinifi manifinifi, faʻatagaina ona solo. A maeʻa ona faʻaaoga taʻitasi, o le sprayer ua aveʻesea ae e fufulu i le turpentine. Ina ua maeʻa nei fautuaga le taliaina, e mafai ona e faʻafouina le paʻu ma ou lava lima.

Faitau atili