Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

Anonim

Faaogaina o faaogafiti faaonapotologutu, e mafai ona avea le faʻatulagaina o se aoga ma le faʻavailetonu pe a mafaia. E fetaui faʻapea foi ma le uluaʻi faʻataʻitaʻiga o faamalama o faamalama e ala i le fausiaina o se ninisi faapitoa mo pupuni. Ona o sea tusitusiga, o le aʻafiaga o ia o loʻo i ai i le faaputuga paʻu na faia saʻo mai le totonugalemu, o lea ua vave ona maualuga atu le potu. E le gata i lea, o le taualuga fatu mo pupuni na tuuina atu ai le tele o isi tulaga lelei, lea e faʻamatalaina ai le faʻateleina o taʻutaʻua o fausaga.

Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

Niche mo le au pupuni muamua i le puipui

O le a le foliga o Nichhe pei o ie puipui?

Afai o le eaves faʻapipiʻi i luga o le faʻamalama vaʻai i totonu o le potu, e matua le talafeagai ma solia le aotelega o le fealofani, e taua le mafaufau o le vaniā o le cornice , ae tutusa foʻi o elemene uma o le faʻafitauli o le faamalumaluga i foliga o matau, mama, o alalaga. O le taualuga sese e faʻamautu i se mamao mai le laumua o loʻo i luga o le laumua, fausia se faʻavaʻa o le laupepa poʻo le faia o se faʻamalosi tino.

Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

Fausaga, o le taualuga o le taualuga i luga o le uila faamalama ua i ai le foliga o le mea saina i le va o le mea sese o le potu (o le puipui o le Winding o le Wilnice e faia) se faʻamalologa elemene vaega.

Vaʻai vitio ata

O le tele o le ie puipui e faʻalagolago i le ituaiga o cornice: mo manoa o le faʻauiga i lalo o le tele o periotinis i totonu o le sili ona manaia 10 cm. A o le umi, e mafai ona tutusa ma le umi o le puipui po o foliga tutusa i le tele o le faamalama.

Manuia

Pupuni i le taualuga o Nichhe tuuina atu mea nei o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina:

  • O le ata o le faʻamalama matala e avea ma sili ona matagofie ma sili ona matagofie;
  • Talafeagai mo soʻo se ituaiga sitaili o totonu;

    Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

  • Pupuni i totonu o le taualuga tiga ma se pupula mata o loo maua ai le aafiaga o manatunatu loloto, fausia ai se lagona o le tosoina o le potu;
  • Afai ua faʻaoʻo atu le aofia i le eletise eletise, o le iunite ma le fesoʻotaʻiga ma se auala ua lilo atu i le fausaga o le mamanu;
  • O le nikāiiinau i lona faʻalumaina mo pupuni o Roma o loʻo puipuia ai le taufaasese o se ie atoa e alu ifo ma puipui;
  • O le nikoti mo pupuni na faia o le Presterbboabboan e maua ai se tulaga ese o le fausiaina o se mea sili ona lelei i luga o le ki. Mo ie, o lenei filifiliga e matua saogalemu lava ona o le leai o le le fiafia atu. Afai e te filifilia le lanu e mafua mai, e mafai ona suia se vaega o le lanu o le pupuga o le ie puipui. O le iʻuga, o le a avea ma totonu o le a avea ma mea lilo ma sili ona aulelei, ma o le potu o le potu o le a taʻalo ma lanu eseese i le aoauli ma i le afiafi.

Tusitusiga i luga o le autu: potu moe o le taimi faʻaiʻu, fuafuaina o le faʻataʻitaʻiga, puipui puipui

Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

Mo le sili ona lelei, ki i le auala amata ona faia i fafo atu o le isi ki. Ona o lenei ie puipui, e mafai ona faʻaalu tutoʻatasi, tautala e pei o se lanu lanu.

Nishi mamanu

O le faʻamalolo i lalo o le ie puipui e masani lava ona fuafuaina i le toe faʻaleleia tulaga ona o le manaʻoga mo le tele o galuega faufale. . I le amataga o le tulaga, o le itu o le elemene o loʻo fuafuaina e pei ona taua i lalo:

  1. Lautele. I le faamautuina o lenei tele, e manaʻomia le amanaia le nofoaga o le vevela o moli ma le faamalama. Afai o se mea o le dich o le digwall i lalo o pupuni o loʻo faia i luga o le faʻamalama, o le faʻamalama o lona fuga o le fuga o le paluga, o le a le mafai ona ave le vaalele sao le tulaga. Faʻauta foi, e tatau ona manatu i le auala e sili ai le aslevise, ona tatau ona o mea na manaʻomia e le NICHES.

    Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

  2. Umi. O le nichh i lalo o pupuni i totonu o clorminity cindens e mafai ona nofoia le puipui atoa pe o loʻo i tafatafa o le faʻamalama. A o filifilia le filifiliga mulimuli, e tatau ona e faʻatagaina le faʻamalosi i fafo atu o le faʻamalama i itu uma e lua. Ina ia fai ni faʻamalama uila e le mafai ona faʻaalu le tafe o le malamalama i le avanoa avanoa, o le tele o tagata o loʻo filifilia i le 50 cmwall e manaʻomia mo le tele o le Faamalologa o le 10 cm. Ma le, e tatau ona e amanaia le auai o le itu o le Windows popolega. Afai e iai, o le fua ua filifilia ina ia latou ova atu.
  3. Loloto. A fuafua e fai se mea manaia, ia mautinoa ia amanaia le maualuga o le ofutino sese o le a iai. O le filifiliga sili ona lelei o le tele o le itiiti ifo 15 cm e lafi e le gata i le afu, ae faʻaoga foʻi mo le faʻapipiʻiina o se fusi puipui. Faʻapea foi, o se lagona mo pupuni mai Moundwall i le loloto e le tatau ona sili atu i le 40 mita e aloese ai mai le faʻaosoina o le ofa ma le hinge geedi.

Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

E pei ona maitauina, e mafai ai ona faʻamalosia le loloto o se lanu sima poʻo le faʻaputuga o le taualuga. E taua le matamata i tusi na aumaia i luga o upega tafailagi o ie puipui i le taualuga tiga ma tapena lau oe lava tusi o le a faia. Mafaufau i le le mautonu uiga o filifiliga taitasi.

Tusitusiga i luga o le autu: o le supersoring pupuni mo le umukuka ma ou lava lima: filifiliga ma mamanu

Gyptum

Ina ia faia se nicho o le digwall, faʻaaoga faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu ai le taualuga, ma fasi fasi mūlū. Muamua, latou te faia faʻailoga i luga o le totonugalemu, tuʻu le itiiti ifo ma le 15 cm i le lautele, tusa lava pe na fuafua e nana se faʻamalologa faʻamalolo i le ata.

Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

Filifiliga o Plasterboapi

I lea tulaga, e oo lava i le vatavã o le a fai fua fua i totonu o le paʻu o le a tuʻuina atu i totonu o le faʻaofu, ma avanoa le faʻalupega e fausia i luga o auala sami, lea e faigata tele ona faʻateʻa.

Ona fai lea o galuega e faia i le faasologa o loʻo i lalo:

  • Taʻitaʻi e le Makeupu, Faʻaputuputu le Polokalame faʻamaonia e faʻapipiʻi ai le faʻavaʻa. O se tulafono, i le pito o le mamanu, o se talaaga o le 100 mm lautele pe leai foi, o le amataga talaaga, o lea pe a uma le faʻamatalaga autu o loʻo i ai le taualuga - toe o le amataga faʻamatalaga;
  • O le faʻavaʻa o le nileni e tuʻufaʻatasia ma le mamanu o le vaega o totoe o le taualuga, faʻaaoga le faʻasesega o le tutusa o le lapoʻa;

    Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

  • Saunia Plasterboard mo le suʻi i totonu o le itu i totonu. O le fasi pepa faʻapipiʻi ua tipi i lalo le tele o le niko loloto ma ua faʻasaʻoina e ala i le fao i le faʻavaʻa. O pito o mea o mea o loʻo togafitia ma le vaalele;
  • I le faaiuga, o le nichh ua fufuluina, latou te talosaga ai le tini ua uma ma faapipii le comnice mo pupuni.

Afai o le pad mai le digwall ma se nikoti mo cuttansins faia e taitoalua, o le pito i lalo e faia e le 50 mm storess, e faʻapipiʻi ai le "fata" e faʻapipiʻi ai se "fata" e faʻapipiʻi ai le "fata. O le liliuga o ia lava ua lilo i le ata o le tauaofiaga sese.

Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

Niche i le pito i lalo

Pupuni mai lalo o le faʻatapulaʻaina o le taualuga foliga pei o se vaipuna, aemaise pe a latou suʻi mai se ie ma se pupula luga. Ioe, e naʻo galuega o polofesa e mafai ona faapipiiina le tupua ia faʻapalu ese, ma e manaʻomia ai se aʻoaʻoga i totonu o le mataʻupu faapitoa o se auala faʻapitoa faʻapitoa. O le faasologa o le galuega o loʻo tuʻuina atu:

  • Muamua, o le taupulega o loʻo faʻapipiʻiina o eAves, faʻaaogaina o le faletalimalo-faʻaaogaina ma se uʻamea poʻo se lima lima. Muamua faʻapipiʻi e manaʻomia e faʻailoa saʻo ai le lumanaʻi. Ia faʻaumatia le faʻaleagaina o avia i le taimi o le fono o le fana, e manaʻo e faʻasaʻolotoina uma vaega e faʻagaioi ma tapuni le pusa ma le potachyyne;

    Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

  • Niche mo pupuni i totonu o le pito i luga o le ogatotonu "amata" mai le faapipiiina o le faavae. Ia faia lenei mea, faʻasolosolo solo i seneturi e lua tausaga mai le Cornice, faʻamau le pa laupapa, o le lagolago lea a le platila. O le faʻaaogaina faʻapitoa e totogi i le tausiga o se laina e tasi o le tulimanu o le 'olo ma le pito i lalo o le pa. O le mauga o le pa e faia mo le umi atoa o le puipui, e faʻaaoga ai le mutiaina o tina poʻo le faʻamalologa mo le ogatasi. I le iʻuga o faʻamau, o le faʻapipiʻiina o le tele o faʻasolosolo amata mai;
  • O le faʻapipiʻiina o le faʻasolosolo o pupuni ma pupuni, mai totonu o le pa, o se talaaga o loʻo faʻapipiʻi, o le a avea ma o se vaega o le faʻaputuga o tagata. O le talaaga e tumu ai le tapoleni. O le saʻo o le gaioiga o loʻo fuafuaina i luga o le maualuga o le lala o le pa i lalo o le upega tafailagi. O lea, o se tufuga faavae faʻavae o loʻo fausia ma se tasi e foliga mai o le pasese vavalalata o le nichhe.

Mataupu i luga o le autu: Tulafono mo le mutiaina o Merwall i luga o le taualuga ma le malamalama

Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

I le aveʻesea o naʻo le tasi ma le afa mita matala mai le faʻamalama matala, o le Niche na avea ma le sili atu le le mafai ona le mafai ona mou atu le siama.

Filifiliga faʻapitoa filifiliga

O le faʻalauteleina mo Etaves e toetoe lava na o le gata i lea o faʻamatalaga mo lea tulaga o le faʻataʻitaʻiga o le pupuni i le faʻatauaina o le puipuiga i le faʻatauaina. I lea tulaga, e le mafai ona faʻamau ai le aofia i le masani masani ona o le tulaga o le taualuga o le taualuga, o se vaega o le puipui i le taimi e tasi ma le taualuga ile taimi e tasi.

Afai e te le faʻatapulaʻaina taimi ma mea faigaluega, e mafai ona e faia ni fulufulu faʻapitoa mo pupuni, o le i ai e le gata i totonu o le mamanu, ae o fafo foi i le ituaiga o fausia-i totonu o moli. Ona o lenei mamanu, avanoa i tafatafa o pupuni o loʻo iloga i se isi sone e mafai ona faʻaaogaina mo faʻafiafiaga, faitauga ona o le tele o le malamalama o le malamalama.

Faʻamanatuina o mea taua: Faʻapitoa Faʻasao o tagata taʻutaʻua

Faʻamanatuina o le ie puipui e faʻaaogaina ma le taimi e fatu ai le pato i luga o le moega. O le tele o le lapoʻa mamanuina mamanu e tuʻuina atu ai le potu o se foliga foliga o le tino, ma o le ie puipui o loʻo tuʻimomomoina i luga o le moega e le tuʻituʻi i se potu moe. Afai i totonu o le lomiga lea, o le fana o loʻo tusia i le faʻafefeteina, e mafai ona fausia le sili ona fiafia i ai ma faʻasao le siosiomaga.

Vaʻai vitio ata

Pei ona vaʻaia, o le mauaina o tupe a le faletusi e mauaina ni aʻoaʻoga eseese i totonu. O le mea autu o le mafaufau lea i le mea lea i le fausiaina tulaga, pe a leai se lamatiaga o mea leaga pe filogia o mea o le tulaga ma faaiu. E fautuaina e vave maua se lautele ma le loloto o le mamanu o le mataupu, pe a fai se tasi taimi le manaʻomia e suia le EAVs, ma faʻaopopoina o moli uila.

Faitau atili