Ituaiga o meaola mo le mana o laau

Anonim

Ituaiga o meaola mo le mana o laau
O le Generation Generator e aofia ai le lua iunite autu - o se eletise eletise e faʻagaioi ai le afi ma se isi tagata. O lenei tala o le a iloiloina ituaiga o fanau afi e faalagolago i le ituaiga o isi tagata.

Faavae faʻavae mo le faʻatuina o le eletise eletise ma electrotignets e le fomaʻi a Peretania ma le fomaʻi Fakafa i le 1831, o le tasi o le frater aso. Ina ua mavae lena, o le eletise eletise na silia ona lelei i totonu ma le afa. Asynchronous ma synchronous sui, tasi ma le tolu-vaega, aunoa ma le pulea pule ma na faia. O le a le eseesega i le va o nei ituaiga uma?

Synchronous Generators

Ituaiga o meaola mo le mana o laau

I totonu o se synchronous isi tagata, e mafai ona faia ma le faʻasoasoaina o le faʻaupuga o le fuainumera ma le rotor. O le eletise eletise poʻo le EMF o loʻo faia pe a fai o le fanua na faia e le maneta o pou o le rotor sopoia le amataga. I lea o le afi afi, o le rotor o se maneta tumau poʻo se electromagnet o loʻo i ai le tele o le tele o pou. O le lua-pole rotor, o loʻo iai se saoasaoa o le 3000 rpm, o loʻo faʻapipiʻiina i le backup generators, ma le au amio masani e maua ai le eletise, o le rotor e suia ai le uati o le 1500 rpter.

Ina ua maeʻa amataina le Synchronous Generator, o le Rotor o loʻo avea o se mea e mafai ona avea ai ma le maualuga maneta fanua, ae na faasolosolo ona faateleina le tele o ana suiga ma ua faʻateleina. I le galuega faatino, o le mautu o le vootage o loʻo faʻatonutonuina le faʻaaogaina o le otometi fetuunaiga iunite (Ava), o loʻo suia ai le fanua o le faʻatauga o le magafagafa. Pe a faʻagaioiga o le Genechronous, o le "tausaloga" e mafai ona tupu, o lea, pe a pa'ū le uta avega, o loʻo faatatauina le afi. Ma i le tulaga peʻa tuʻuina atu le lauʻeleʻele lau uta, o le le faia lea o le afi eletise ma e talafeagai ma o le voltage e tupu ai.

O le lelei o le synchronous generanos o le nofoaga mautu i le galuega faatino, ae o latou le atoatoa o le faʻaaogaina o le sili atu, o le mea lea e tupu tele ai le matagi iunite.

O le synchronous contorator e mafai ona faʻamatuʻuina puʻupuʻu i le tuʻuina atu o se taimi nei e mafai ona sili atu i le tele o taimi. Talu ai o ni mea tau eletise e aofia ai aofia ai eletise eletise, puputa, pamu ma isi, o se faʻateleina o le amataga o le upega tafailagi o le a naʻo le a o le a o isi mea e ave ai le fesoʻotaʻiga ma le basest.

Mataupu i luga o le autu: faapipiiina o MDF panels i luga o le taualuga ma kleimer

Asynchronous Generators

Ituaiga o meaola mo le mana o laau

Liliuina o le rotor i na 'au fanauina sina taimi i luma o le turnover maneta fanua, e faia e le fuainumera. Olei eletise e aofia ai tagata taavili ma ituaiga e lua o le sogiligi - puʻupuʻu sosoʻo ma le vaega. I totonu o le Asynchronous Gerator, o le faʻavae o faʻagaioiga e tutusa lelei ma le soʻotaga o le Windugue - O le Star Standing i le Roonetika i le faamaapeina o le ETF. Ae o le eseʻesega o loʻo iai i le mea moni o le taimi o le tele o le maneta fanua o loʻo le suia, o lona uiga, o lona fetuunaiga e le aoga. O le mafuaʻaga lea ua leva ona faia ai se isi eletise, ma o le vāega, o le voltage, i ai se tuʻusaʻo fesoʻotaʻiga, lea e faʻalagolago i le taʻavale eletise o le eletise eletise.

E iai ni puipuiga mai o le Asynchronos e maualuga le puipuiga mai gaioiga mai fafo ma e matua nofoloa i ni ou tausaga puʻupuʻu, ina ia lelei mo masini ma masini. E lelei foi ona fetaui lelei ma le suia o masini, e maua ai se mea e mafai ai, o loʻo liliu mai i le toetoe o eletise, umukuka, homemu, heamkre, heitcre, heiter

Maualuga le tali (amata) avega, lea e tupu pe a liliu, mo se faʻataʻitaʻiga, pamu, mulimuli ane e uiga i le lona lua, ae o le eletise eletise e tatau ona tatalia ai. Ma o le mea lenei - matou te manatu e tatau ona e aveina se taʻavale mamafa, o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le tafailagi luga. Ina ia faʻagaioi le taʻavale a le taʻavale, e manaʻomia le tele o taumafaiga, lea e manaʻomia ina ia mafai ai ona faʻatumauina lana gaioiga. E tutusa tulaga e tupu pe a faalauiloa le uaeasaina e le pusaaisa.

O uta lalagaina i le Central Part Grid o loʻo taui ai ma le filifili poʻo le faʻaaogaina o se vaega tele o le koleni o eletise ma transimors.

Mataupu i luga o le autu: o le ata fola e faia oe lava: faʻafefea ona saunia ni faʻailoga ma tuʻu laupapa?

O le asynchronous o loʻo i ai se taua tele - mai le le mafai ona maua ai le faʻateleina o avega. Ae, e ui i lenei, e faigofie atu ai le mamanu ma le taugofie nai lo le synkenlonous Anagge. I se faʻaopopoga, o le inivesi e gaosia e le au eletise e le aunoa, na mafai ai ona aumaia i latou i le puipuiga lelei mai le faʻamaligimio ma le vaisu.

Tolu vaega ma le tasi-Vaega Generator

O nisi tagata ua talitonuina e tasi-o se tasi ituaiga eletise e sili ona leaga nai lo le tolu vaega. O lo tatou mataupu mai ia i latou e le malamalama i ai le eletise eletise e faigofie ona malamalama ai - E itiiti ifo le tolu o vaega e itiiti ifo nai lo le tolu. O le mea moni, filifili i le va o le tolu ma le tasi-vaega mana sapalaiina e tatau ona faʻavae i luga o manaʻoga o tagata faʻaaoga.

Se Eletise Forttor lea e tolu vaega e le manaʻomia e fafaga ni vaega se tolu o tagata faʻatau, ma ina ia fafagaina ni masini se lua-nifo.

Lona tupu o le faʻatulagaina o le tolu-o loʻo faʻatino ai le sao o le vasega i le fale e tasi, ae e aoga tele le faia o tagata nofoia, ae ona o loʻo e manaʻomia ai se taugofie tele o le eletise, ma lana faʻapipiʻiina e taugata tele. Toeititi a uma mea faigaluega o aiga o aiga e tasi-o le isi vaega, ma tolu-o le tasi faʻataʻitaʻiga o eletise eletise ma teuina eletise.

E tolu vaega e tasi le Vaega e amata ai le le lelei o le Vaega e Toʻatele - ma le Mana o le Isi Tagata, Faʻataʻitaʻiga, 10 KW, o le malosiʻaga o vaega taitasi o le 3.3. I totonu o le vaega, o le maualuga na mafai ona suia o le eletise e mafai ona sili atu i le 25% o le numera, o le 1/3 o le malo malo. Faʻavae i luga o lenei, o le tasi-daynerator o loʻo i ai le malosi o le 4.5 kw o le a sili atu le malosi nai lo le tolu vaega oona i le 10 kw.

Tagata le fiafia

Ituaiga o meaola mo le mana o laau

O le isi tagata o loʻo i ai ei ai se pulega eletise e mafai ona mautinoa le gaosiga o le taumaga aoga e uiga i le eletise, ma le le lava o soʻo se mea mataina e mata. E sili atu le lelei o tagata solitulafono e sili ona lelei mo taumafa o le tagata faatau o loʻo manaʻomia i le numera numera.

O le tagata pagota pulea faiga mo se Synchronous Suia tagata ua faʻatuina ma galue i le tolu sitepu: gaosia voltage i le 20 HZ; Ona fai lea o le taimi nei e totoe o 12 v; E le gata i lea, o le mea sa i ai nei ua liua i se fesuiaiga o le numera o le 50 hz.

E vaevaeina le au faioloa i ni vaega se tolu o le tele o le fola mai le voltage:

  1. Mo le taugofie tele, o le rectangarlar impetas e faamatalaina. O faʻapena faʻataʻitaʻiga e mafai ona vaʻai i le fausiaina o mea faigaluega mea faigaluega. O lenei ituaiga o leoleo e toetoe lava a le faʻatau atu, pei ona i ai le maualalo o taʻutaʻua ma faʻatapulaʻaina avanoa.
  2. O le Generators o le averesi o le tau o le sone e mafai ona aumaia se vevesi i le mafaufau. E faʻatagaina ai latou e fafaga mea eletise eletise, pei o le puipui. Ae mo le sili ona valea tekonolosi, tulaga lelei faapena e masani ona le lava.
  3. Faatasi ai ma se mea faigaluega a le faʻaaloalo, o tulaga sili ona lelei mo le galuega o ni masini ua faia - mai le sili ona faigofie i le sili ona faigata. O le saʻolotoga o le talimalo e mautu uiga ma ua saʻo ma faʻamalieina uma tapulaʻa o eletise, o loʻo tuʻuina atu e le ogatotonu eletise eletise. O le tau o na tagata mativa e sili atu le maualuga atu nai lo le lua isi ituaiga.

Mataupu i luga o le autu: teuteuina o cirings e ala i le laufanua ma o latou lava lima (ata ma vitio)

Lelei o tagata faigaluega i le tagata oververter:

  • tele laiti mamafa ma lapoa, pe a faʻatusatusa i le fausiaina o le afioʻaga tutusa;
  • Le tele o le leo i le taimi o faʻagaioiga, e ausia ona o le mea moni o le rotor svave suiga;
  • Tele tamaʻi fetosiʻoti fua, e ausiaina e le faʻafoliga faʻatonutonuina o le eletise eletise. E manaʻomia e le komiti se aofaʻi o le malosi o loʻo manaʻomia mo tagata uma o le tagata faʻatau, ma lona tulaga faʻatapulaʻaina faʻaititia pe faʻaopoopoina i le faʻaititia o tagata faʻatau;
  • Talu ai o latou e faʻavae i luga o le synchronous isi tagata e mafai ona faʻaaogaina puʻupuʻu le tele o le tele-saoasaoa malosi-sili ona lelei meafaigaluega. E le gata i lea, i nisi faʻataʻitaʻiga o tagata o loʻo i ai i le "luga o le" luga o le "galuega, o loʻo maua ai e le tagata matitiva le malosi i le 50% sili atu nai lo le talimalo. Ae o lenei faiga e mafai ona fai pe tusa ma le 20-30 minute;
  • Galue lelei i le toilalo - tusa o le 3 afe itula.

Le mautonu:

  • O le maualuga maualuga o taotoga o le 8 itula;
  • i ai se tau maualuga e faatusa i le le-le-le-orverter faanaunauga o le mana tutusa;
  • O le faʻapotopotoga faʻapitoa iunite e matuaʻi mataletonuina, ma o lona toe faʻaleleia e taugata tele atu;
  • Ole pule maualuga ile faiga ole vaega ole ituaiga ole 7.2 kw, ma e leai ni faʻataʻitaʻiga e sili atu le malosi.

faaiuga

O faʻapena uma o le afi afi, vagana ai le tagata faʻaaoga mea, e le gata i le maualalo o le malosiʻaga o tagata faʻatau mea e maua ai le eletise eletise e maua ai le eletise eletise e maua ai le tele o tupuaga.

Faitau atili