Faʻafefea ona e faia se nofoa o le laʻau i ou lava lima?

Anonim

A e alu i le faleoloa meafale, ona o le lautele o vaega eseese o ituaiga laupapa laupapa o le a lafoina i mata. O nofoa matagofie o le tele: o le tau mai o le faʻafanua ma faʻaiʻu ma le sili atu faʻataʻitaʻiga. Peitaʻi, o se matagofie o mea e manaʻomia ai ni tupe faʻaopoopo. O le mea lea, ia teuteu i totonu o le potu, e mafai ona e fausia se nofoa mai fafie ma ou lima. Ia faia, e tatau ona iai ni mea ma mea faigaluega.

Faʻafefea ona e faia se nofoa o le laʻau i ou lava lima?

O le itu o le nofoa laupapa ma le nofoaga o le faʻapipiʻiina o le faʻaofuina o le tagata lava ia.

E ese mai metotia e iai le mafai ai ona e avea se nofoa ma ou lava lima. Filifilia o se auala, e manaʻomia ona e taʻitaʻia e ala i le sitoa, faʻapea foi ma lona mafuaʻaga. Galue e tatau ona amata i se ata o se ata, pe a fai o itu uma o vaega e tatau ona faʻaalia, o latou numera talafeagai mo le galuega a mea. Le manuia o le galuega e faʻalagolago i le lelei o le ata.

Mea talafeagai ma mea faigaluega

A e manaʻomia le faia o se nofoa i le fesoasoani o se laʻau i ou lava lima, e tatau ona e faʻaaogaina na o faʻatoʻaga na o malo. O mea taua ua manatu o fafie, lelei mago ma leai se teineitiiti. Mo le gaosiga o meaafale masani ona filifili:

  • paluga;
  • ʻa;
  • beech.

E faigata tele le togafitia o se oak po o le lagomeli, ae o meaafale mai i sea laʻau ma o latou lava lima e mautu ma faʻatuatuaina. Le faia o se nofoa, e tatau ona e iai:

  • lua pa;
  • le mafiafia o le ubriclters;
  • o manu o manu felelei lea na faia ai le nofoa;
  • o laupapa o eseese ituaiga;
  • oneone pulu;
  • Gutive faapipii;
  • Aufana.

Faʻafefea ona e faia se nofoa o le laʻau i ou lava lima?

Meafaigaluega mo le faia o se nofoa laupapa.

E mafai ona faʻatau Bussisia i le maketi galuega. Ona latou manaʻomia lea. Ina ia matua malie tele. O le faia o lenei mea, o loo latou olo e maua ai le mamafa. Muamua, o le tamber o loʻo oloina le papaʻu papaʻu (fetaui №100). O le sili ona fiafia o le a maua ai e le bussa le oneone.

Soʻo se galuega ina ia mafai ai ona faia se nofoa mai le laʻau ma o latou lava lima, manaʻomia mea faigaluega:

  • oneone pulu;
  • faupupuni;
  • hacksaw;
  • Taulai Tagata,
  • Fafie mea lilo;
  • moa;
  • vaalele.

Tusitusiga i luga o le autu: E mafai ona faʻafesoʻotaʻi se mafanafana mafanafana e aunoa ma le malosi

Tekinolosi ma galuega foliga

Faʻafefea ona fai se nofoa? Muamua e tatau ona e saunia ni pa se lua. O pa o vae pito i tua e tatau ona i ai ni fua o le 800x40x60. O vae o luma, o le tele o pa e tatau ona tutusa ma 440x40x40 mm.

I totonu o papa, faiva ua fuafuaina mo le prodrice ma bases (o le uumi uma ma transverte) ua tipi i lalo. O masini uma e tatau ona faia i luga o le tulaga tutusa. Ina ia ausia lenei, e tatau ona e faʻatasia i latou faʻatasi pe o vae e tatau ona faʻapipiʻi. Ona tuu lea o le mea e faia ai le taavale solofanua. O a latou tulaga o le 20x40x15 mm. O le itu i totonu o le groove e tatau ona i ai se tuufaatasiga mai totonu o le vae. E masani ona ave le 10 mm.

Mo fuli o mea, o vae e tatau ona i ai ni togato. I vae taitasi e tatau ona lua. O le gaosiga o fale e faia i le pito o vae o vae. Ina ua maeʻa le faʻauʻuga, o le faʻavae o le a i ai se foliga o se faʻasologa. I luga o le vete o le a faapipiiina le vae. Mo le gaosiga o tagata malaga o le ata o loʻo faʻaaogaina. Ona faʻasao lea o le taʻavale mai chips na paʻu ai i latou i totonu o le gaosiga.

Faʻafefea ona e faia se nofoa o le laʻau i ou lava lima?

Fuafuaina o vae taua o vae.

O vae pito i tua e manaʻomia ona sili atu le saʻo. I lenei faaiuga, faatasi ai ma le umi atoa o le vae, alu ese mai le togavao, na faia i le pito i luga, ma faʻaiʻu i le Gaomatua, o le mata e faʻasaʻoloto ai foliga. O le iʻuga o se lamolemole sili atu le alualu i luma, e tatau ona faʻaititia le lapoʻa ma tutusa i le 40 mm.

A maeʻa ona faia e le gaosi o vae e lua, e lua vae vaevaega tino ua seleseleina. Mo lenei faʻamoemoe, e fa bruus e faia ma le faʻatulagaina o 350x40x40 mm. E taʻitasi itu e tatau ona i ai se faʻailoga mo spikes. O mea manogi e faia e le chisiel mai le fasi avanoa.

E tatau ona faia ni sulu e tusa ma le tele o togalaau. E tatau ona latou fufusi i le goto. O le iai o le backlash ua faasaina.

Ona o le lua bruus ua seleseleina ma tulaga o 420x40x40 mm. Latou te manaʻomia mo le gaosiga o le faʻaliliuga faʻavae. Ua ta foi foi ni paina o sipaneso.

O le isi gaioiga o le a avea ma gaosi oloa o le pito i tua. E sili atu ona faia o le laupapa laupapa. Ipu o le digegesions - 420x80x100 mm. I le pito i tua e aveʻesea ai le 'au o le lautele. O le pito i tua o loʻo faʻaofi i totonu.

Mataupu i luga o le autu: o le lautele o le faitotoʻa faitotoʻa i le fale: tulaga faatonuina, fuafuaina, fua faatatau

O le faʻavaveina o le nofo ai o loʻo faia e le tusi ata, ma e tatau ona latou faʻoloa mai lalo ifo. Ina ia faʻafaigofie ai ona mimilo le fao ma ave i le nofoa faʻaopopo le onosaʻi, e faʻaofi ai faʻapitoa i le va o ala.

Ina ia faia se foliga matagofie, o vae o le nofoa e tatau ona lapotopoto ona tipi lea. O le taotoga lava e tatau ona faia ma le faavae. Faʻamuta atoa vaega e tatau ona tuʻufaʻatasia ma meaafale vaʻaga, ona faʻamalosia lea o le valiina.

O se tasi o sitepu mulimuli o le gaosia o se nofoa malu. O le nofoa o le a tupu i fafo o se laupepa mafiafia o Plywood, o le atofatuga o le foom pani o fetaui ma le pepa ua faia foi. A faia le nofoa, e tusa o le 15 cm o loʻo fetolofi mai le pito. Ona liliu lea o le pauna i le vai mafanafana.

O le mea e tumau e le stapler i le itu pito i tua o le faavae.

Faʻafefea ona e faia se nofoa o le laʻau i ou lava lima?

Faaputuputu o polokalame.

O le poto masani e faʻaalia ai pe a faia le nofoa o le laʻau io latou lava lima, e tatau ona e manatua pea e uiga i le siosiomaga. O le mea moni o le tau o le singletis mafua ai se malosi malosi le manogi. O tuaoi o le a le fiafia. O le mea lea, o vali uma o valivali e sili ona faia i fafo o le fale mautotogi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le faletaavale poʻo le faʻamama.

Talu ai nei, na faʻaalia ni suiga faapitoa, o le faʻavae o le mea o le vai. Latou te le manogi.

Mai vaega faʻapipiʻi o loʻo faʻaputu ai le nofoa. O sulu o loo ufiufi i le kelu ma faʻapipiʻi i totonu o le 'au. O mea uma e tuʻituʻi i lalo e le laupapa laupapa.

Afai e te faʻaogaina se uʻamea uʻamea, o lona uiga o lona seevae e tatau ona tapunia ma se ie vaivai. A leai, e mafai ona e faʻaleagaina le CECQUER Coating. O le nonoa o le nofoa ma le tua o le a faia e ala i le fao.

Falai Taavale: Fale gaosi oloa

Fai se tolopoina o nofoa mai le laʻau ma o latou lava lima o le a mafai ona i ai soʻo se tufuga. E manaʻomia tele le tele o le taimi e faʻatusatusa ai ma le gaosiga o tagata masani.

E galue e te manaʻomia e faʻasoa laupapa. O vae o luma ma tua e faia o le talita. O nei auiliiliga o le a mafai ona gaoioi. O vae pito i tua e faia o pou laupapa. Manifinifi taua e fafagaina i tua. I le avea ai ma mea mo nofo, e mafai ona e faia se maea, ufiufi i mafiafia ie ma le mafiafia o le ie. Ina ia faʻasaʻo le oloa i le tulaga manaʻo, e tatau ona e faia ni pupuʻu i luga o le talita. O pine uʻamea o le a aoga mo le faʻapipiʻiina o le faavae.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻauma i luga o le taualuga

I le faalava o le faʻatulagaina o le nofoa ma faʻapipiʻi se talita i lalo o le tiʻetiʻe, faia ni puni. Faʻatulagaina o nofoa o loʻo faia e le lua uʻamea uʻamea.

Lototetoa fatu: Fautuaga

E le mafua ai le sili ona faigata ona gaosia se nofoa afi. Ia faia galuega, e tatau ona i ai:

  • 'fili;
  • fao;
  • pa;
  • hacksaw;
  • lava-lipping scw;
  • o le samala;
  • Suauu susua;
  • vili;
  • oneone.

Ua tolopo le umi o vae. E fa bruus ma le 18x4x14 cm tulaga ua saunia.

Grooves e faia i nofoaga na o le a faia le fesoʻotaʻiga ma nonoa. Mo pa e lamolemole, o loo oloo i latou o oneone.

Ona alu ai lea o le nofoa. E amata ona aoga le Fono Aoao i le faapipiiina o vae. Fao e fao.

O le suauʻu kesi e faʻaaogaina i le faʻaputuga vaega. A leai, o le taimi nei o le sui e mafai ona faia se lacquer.

O le faagaoioiga mulimuli o le a lalagaina solo. E masani lava, mo lenei faʻamoemoe, na faʻaaoga ai le umi o le paʻu o le paʻu.

Faitau atili