Toefuatai o fale fetafati laupapa ma ou lava lima: tape ni faaletonu ma meaafale toe gaosia

Anonim

Toefuataʻiga o mea tuai taugata mo le toʻatele o tagata ua avea ma mea fiafia. E mafai ona fesoasoani e le gata mai o le sefe o tupe i le faʻatauina o se mea fou totonu. Afai e te latalata i le faiga fatufatu, ona e leai foi se isi e manaʻomia se laulau, mo le tele o tausaga le i ai i le pito i lalo poʻo le falefai, o le a avea ma galuega moni o faatufugaga. E mafai ona e suia ni meaafale. Ae afai o oe o se tagata pe a fai o le matai, e sili le taumafai e taumafai loʻu malosi i se mea faigofie.

Toefuatai o fale fetafati laupapa ma ou lava lima: tape ni faaletonu ma meaafale toe gaosia

Ina ia mafai ona "manava o le ola" i lau mea e te fiafia iai i luga o le laulau taʻalo, e naʻo le mafai ona toe faʻafoʻi i totonu o faʻasao.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le toe faʻaleleia o le moega i autafa o le moega e le tele se taimi.

O na galuega faapea o le a le manaʻomia tau ogaoga tautupe. Lipea e mafai ona faʻatino mai ia latou lava mea, ma mo meaʻai e tatau ona talafeagai, o le a maua i totonu o soʻo se fale.

Sauniuniga o meafale mo le Toefuataiga Galuega

E alagatataulia ona fai se faʻailoga mamafa o le moega i autafa o le moega, ae e te leʻi amata toe faʻaleleia ma toe faʻatumuina ona foliga. Manatua naʻo na o mea lelei na faia mai se faʻasologa o fafie e noatia i le toe faʻafouina. Ae afai e mou atu le togavao ma ua ufitia i le taʻe, ona lafo atu lea o le po o le taimi saʻo e lafo i le fanua.

Peitai, o nisi faʻamatalaga o meafale mafai ona suia. Faʻataʻitaʻiga, tape le faitotoʻa, ma nai lo fata e tuʻu pusa. Ole taunuʻuga e faʻamoemoe ai i ou tomai male vaʻaiga.

Muamua, e tatau ona faʻaʻatasi le meaafale ma mama mai isi mea o le teuteuga sili ona lelei. O le faia lea o lenei mea, o le ae manaʻomia mea faiʻai nei:

  • o le seti o sikulukalaiva (uma o le vevesi ma mafolafola sting);
  • tagata;
  • auai o tagata auai;
  • Mafolafola uamea spatila;
  • o le samala.

Mo potu o tamaiti pe a toe faʻatuina le laulau a momoe i autafa o le moega, e mafai ona e faʻaogaina ni lanu malamalama, ata ma meaola, manulele poʻo le sili ona e fiafia iai tamaititi.

Afai e te le talitonuina tupe faaonapo nei, e mafai ona e faʻaaogaina le fua tuai. Aua, latou te aveina 4 vaega o le Berewerwax, liusuavai i luga o le vaivaiga vaivai ma faaopoopo 3 vaega o le Turpidar. O le faʻaiʻuga mataʻutia ua faʻaosofia lelei ma, e aunoa ma le faʻatali pe a faʻalumaina, lapisi i totonu o meaafale. Peitai e aoga le manatua o sea mea faigaluega e malosi ma manogi tele. O lona uiga, e le faʻatagaina le kuka i totonu o le umukuka.

E mafai ona aveeseina le maosiosia e faʻaaoga ai le ala o le yodine. I se faʻaopopoga, o loʻo i faleoloa o loʻo e mauaina se faʻailoga faʻapitoa, vaʻaia mataga tele. Ae o lenei auala e mafai ona talafeagai mo le faʻafouga o meafale faia i laupapa uliuli uliuli.

Mataupu i luga o le autu: o le Foonddable faletaele mamanu - tulaga faaonapo nei

Uma chips ma poshles manaʻomia e faʻamamalu faʻalelei le faʻavae ua fuafuaina mo galuega ma fafie. O lenei e mafai ona e faʻatau i le mea e lua o lanu. Afai o loʻo e fuafua e ufiufi le laulau moega i autafa o le pogisa opaque vali poʻo le vene, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le paʻepaʻe paʻepaʻe. A leai, e sili atu le filifilia o se tonety leo i le leo ma le laualuga o le nofoa.

Tuʻufaʻatasiga e mafai ona faia ma tutoʻatasi, pe a fai e te faʻaopopo ni nai mataua o le vai-faʻavae vali. Ina ua maeʻa faʻamamaina o le faamago, o le laualuga ua toe faia ma le sili ona taʻutaʻua pepa.

Mea lilo o le Aveesea o le laititi

Toefuatai o fale fetafati laupapa ma ou lava lima: tape ni faaletonu ma meaafale toe gaosia

Ina ua tatalaina mai le nofoa uumi, e mafai ona e tuʻufaʻatasia ni metotia, pei o tagata taupulepule ma decopugesa.

Afai o le veneer i luga o le pito i luga o le nofoa o loʻo fetaui lava mo le faʻaaogaina ma sterpt naʻo le nofoaga e tasi, o lenei faaletonu e mafai ona aveese e aunoa ma le suia uma o le takalasi uma. Toso le palu ma ulufale i le tagata auai i lalo o le. Mo lenei, o se fomaʻi faʻapitoa ma le sili mafiafia mafiafia e talafeagai. Ona foloina lea o le laualuga i se laupepa pepa, gagau le tele o taimi. E aunoa ma le tuʻuina atu o se laulau moega, tuu le avega i le mea ua faʻaleagaina ma tuʻu ai mo le tusa o le aso. Ae o lenei metotia o le toe faʻaleleia e le talafeagai mo meaafale na ufitia i varnish. I lalo o le aafiaga o le vevela, e mafai ona foliga mai ma mai ala mamafa - gagapa.

Ae afai o se paʻepaʻe fausaga na aliali mai i luga o lau laulau amerika, mo se faʻataʻitaʻiga, mai se ipu vevela, e mafai ona ave ese i le faʻaaogaina o le vaʻalele o loʻo afaina ai. O se tamaʻi mastuc ma moli moli gaioiga o loʻo salalau solo i luga o se tofa vaivai. O meafaitino na faia ai se mea e aveʻesea ai ia e se manifinifi ma le manifinifi o va eseese o vaʻaga. Ma le gaʻo o le gaʻo pelu le laualuga. Naʻo, e manaʻomia le amio lelei, o lea foi ona le faʻatupuina atili le meafale.

O pusa laupapa laupapa ua avea ma atigipusa e mafai ona malamalama ma paraffin, wax po o le masani fasi. O lenei metotia o le a faafaigofie ai le latou gaioiga i le togalaau.

Toefuatai o le The File Tuma

Ina ua maeʻa le laulau a le moega i autafa o le moega, ma ua suia uma ana mea faʻapipiʻi, e mafai ona e mafaia ona suia le suiga o ona foliga. Toefuataiga o mea a moega i autafa o le moega i autafa o auala e mafai ona faʻatino i ni auala eseese. Ae afai o le a le alu e faʻaaoga le pogisa opaque vali mo lenei, e sili atu le ufiufi uma i luga o le tasi pito i luga ma le tasi vaega o le leai se aoga o le leai se aoga o le leai se aoga. O le a taofia ai le foliga o le lanu samasama.

O isi mea e mafai ona e vali ai au meaafale ma vali, faʻaaoga le procopupage metotia, lalagaina ma veneate ma vene i luga pe na o le faʻatupuina o le venom ma varnish. E le gata i lea, a manaʻomia, o nei metotia o loʻo tuʻufaʻatasia ma faʻaopoopo e isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua masani ai ona masani ai ona fai meaaiga faʻaaoga ai se tapaa. E fuafua uma lava i lau tagata lava ia tofo ma mea fiafia.

Tusitusiga i luga o le autu: Futu Fale ma au lava lima: ata o nofoaga fausiaina

O le mea moni, o le valiina meaafale o le faigofie sili ona faigofie ma sili ona gafataulimaina filifiliga. E mafai ona latou faʻaaoga tatau tagata e le maua ni tomai tusia, ma le faʻaaogaina o uteckull o le a fesoasoani e tuʻuina atu lau Tumoma se mea ese ma muamua. O aitia e mafai ona aʻoaʻoina mai i mekasini masani, ae o Foacklore Moffice e faapitoa lava. Se laulau moega, na fuafuaina mo le potu o tamaiti, e mafai ona teuteuina i meaola mananaia, fugalaʻau poʻo ata atatono. I lenei galuega, e mafai foi ona e tosina mai tamaiti. O meafale e faʻatulaga ma o latou lava lima o le a sili atu le taua mo tamaiti.

Teuteuga o moega i autafa o le moega i le atavali

Toefuatai o fale fetafati laupapa ma ou lava lima: tape ni faaletonu ma meaafale toe gaosia

E tuʻuina atu i ai le mea tuai ma le leiloa o le iʻuga, e tatau ona e faʻaogaina ni ata o le acitiona faʻatasi ai ma le suasu mea siliva ma siliva.

Ae leʻi faʻaaogaina le vali, na toe fufuluina le laulau o le moega, ma manuʻa le taʻaloga soda (1 tbsp. I luga o le 2 lita e vevela vai).

Ma o le 2 vaega o loʻo faʻaaogaina se tagata, tuʻuina ia i latou taʻitasi e mago atoa. O le mea e sili ona faigofie i le auala sili ona faigofie ma se tamaʻi fulala poʻo le shrayer. O le ata vali o apalai. E talafeagai le faʻaaogaina o le acrylic dyes, pei ona latou faʻamago vave ma leai se manogi le lelei. E faʻaaoga ai se ata i le lauʻeleʻele e ufitia i le valevale, faʻaaoga le paluni taʻavale taʻavale.

Muamua, sikoa le po i totonu. Le faʻaaogaina o le pulumu, faʻaaoga vali vali i tulimanu ma luga o soʻoga o puipui, ona faʻapipiʻi lea o le tagata. O sea avanoa o le a fesoasoani ia te oe e aloese ai mai flops. O le moega o le moega e tatau ona faʻagaioia ia le itiiti ifo 2 taimi.

Ina ua uma ona mago le vali, i le auala lava e tasi e tago ai i le moega i fafo mai fafo. Le isi e mafai ona amata ai le valiina. Ua mafai nei ona e faʻatau ni vaega saʻo. O loʻo faʻatau atu i faleoloa ma le tusia o oloa. Ae o le mamanu e mafai ona fausia tutoʻatasi. Ina ia faia lenei mea, lolomiina lau teuga sili ona e fiafia iai i le mea lolomi ma kopi i le mafiafia o le pepa malo. O le mafiafia o lou stenc, o le umi umi o le a tumau.

Ona faʻaaoga lea o nofoaga i le vali, aveʻese le faʻaaogaina o le faʻailoga o le faʻailoga poʻo le faʻamoeina o mea. O le stensil e faʻaaoga pe faʻapipiʻi i le laualuga ma se vali vali ma se sponge poʻo le faʻaseʻe e faʻaaoga ai vali. E manaʻomia le aveeseina o le pepa laupapa ae leʻi matutu le vali. Ae tatau ona matua faʻaeteete i le le faʻaleagaina o le ata.

Mataupu i luga o le autu: fafo fetuʻutuʻutuʻuga faʻamatalaga: faapipiiina ma pe faʻafefea ona faʻaaoga

I le tutusa auala, e mafai ona e teuteuina le iʻuga i le fesoasoani. I lea tulaga, nai lo le vali faaaoga masini teuteu teuteu.

Teuteuina ma le decoupage ma cracker

Decouppage o loʻo teuteuina le laualuga ma le fesoasoani o ata lolomiina i luga o pepa. O le aano moni, lea metotia e tutusa lava ma le masani a fanau a tamaiti. Naʻo mataʻitusi e faʻaaoga i se pepa faʻapitoa e toetoe lava a le mafai ona faʻamamaina pe a uma ona mago. Ae afai e leai sau tomai e faʻatau ai se seti faʻapitoa, e mafai ona e faʻaogaina le masani masani laulau faʻapipiʻi ma se mamanu. E tatau ona manatua o le moli uila, o le saoasaoa o le ata i luga o le laulau a le moega.

A o lei oʻo i le moega i autafa o le moega i le auala o lenei metotia, e sili foʻi le valiina. Ona e tatau ona e saunia ata filifilia. E le tatau ona tipiina, ae o le sasaina o pito, taumafai e fai latou i le tele o le mea e mafai ai. Lenei o le a fesoasoani i le propiques e le mafai ona matauina i luga o le pito i luga o meaafale. Ona matua atoa lea o le ata i le Glue (Speciate poʻo le Blele leai se PV) ma faʻamautu i le nofoaga saʻo i le laulau atato. Faatasi ai ma se pulumu lapoʻa, o le foliga ua laveaʻi, aveese le ea paʻu, avanoa ma fanua.

Toefuatai o fale fetafati laupapa ma ou lava lima: tape ni faaletonu ma meaafale toe gaosia

Faʻalaupuleina le Kapeneta i lanu e te fiafia ai, faʻaaoga ata tusia ma ufiufi i luga o le meaafale ma va eseese.

Ina ua maeʻa le matua ua matutu, o le atoa o luga o meaafale o loʻo ufiufi i mea taua. Ae e mafai ona 'ausia ai se sili atu le sili atu le teuteuga sili atu gaioiga pe a fai e faʻaaoga e faʻaaoga ai le tele o va eseese.

Craquellar valaau le aafiaga lea o le ata o uiga o uiga masani e aliali mai i mea tuai. E leai se mea e sili atu nai lo le faʻavaeina o meaafale o meaafale. Afai e te filifili e faʻaaoga, e mafai ona e mauaina se laulau moe o le a foliga pei o se moni moni.

O le faʻatoʻaga o le vaega o loʻo faʻaaogaina i le vali pe ufitia i le vale i luga, e aunoa ma le faʻatali mo lona faʻamago. I lalo o le gaioiga o mea faʻapitoa, meaafale e ufitia i taupulepulega, ae o loʻo puipuia e le lalolagi le ata vali

I lenei auala, e mafai ona e ausia le siosiomaga aafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a foliga mai o le pogisa tuai vaega o loʻo faʻatautaia ma se pogisa pouliuli vaega vaega o le lacquer. O le malosi o le tauemuga o le tulaga faʻalagolago i luga o le faʻavae o le va eseese. O isi auiliiliga faʻamatalaga e mafai ona maua i luga o le afifiina o le oloa poʻo le faʻatau atu pe a faʻatau.

E le o auala uma lava lea e mafai ona toe faʻafoʻi i le foliga o le meaafale. O le toe faʻaleleia o le laulau o autafa o le fale, o se galuega fatufatu, i le tele o auala faʻalagolago i ou mafaufauga, mafaufau ma le onosaʻi.

Faitau atili