Faʻafefea ona latou faʻapipiʻiina lelei meafale

Anonim

O aso uma e faʻaaogaina e le tagata le faitotoʻa o le Kapeneta. Mai le aoga o matato ua faʻapipiʻiina, o le faigofie o le faʻagaioiga ma le tumau o le meafale e faʻalagolago iai. Anamau uma, e le manaia i soʻo se tasi pe a lagona o le fili ina ua matala le kapeneta, ua ulagia e le faitotoʻa, ma isi mea. O lea la, e matua taua lona tomai i le fausiaina o matasisi ai.

Faʻafefea ona latou faʻapipiʻiina lelei meafale

Faapipiiina o meafale fola e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele, a o tatalaina le avanoa masani o le faitotoʻa e faʻalagolago i luga.

Ituaiga o matato ma meafaigaluega mo le nanaina

Ae le i faʻapipiʻiina, e tatau ona e faʻapopoleina ai le matasele masini ma sauni se mea faigaluega mo le faʻapipiʻiina. O lenei aso, o le sili ona lauiloa e fa-tamoʻe ma le lapoa o le 35 mm. Latou aofia ai ituaiga vaega:

  • se ipu;
  • folasia fuafuaga;
  • tauau.

Faʻafefea ona latou faʻapipiʻiina lelei meafale

Polokalame o meafale lafumanu.

Ae ui i lea, ma faatautau meaafale lafumanu i le faleoloa, e tatau ona e faaeteete ona e eseese. O le iloa o latou eseʻesega, e mafai ona malamalama i le mea o loʻo faia e talafeagai. E i ai 4 ituaiga:

  1. Luga. O le filifiliga sili lea ona taatele. O lenei ituaiga o loʻo faʻaaogaina pe a tapunia uma le fogaga o le itu o le itu.
  2. Semi-roll. E faʻaaogaina pe a lua faitotoʻa e tatau ona tautau i luga o le tasi itu puipui.
  3. Tulimanu. O ia lava le matasele ua filifilia e puipui le faitotoʻa i lalo o le tulimanu.
  4. Totonu. Faʻataunuʻuina ma le manuia le faʻapipiʻiina o le faitotoʻa i totonu o le fana. Faatasi ai ma lenei filifiliga, o puipui itu o meaafale e le tapunia ma se auala.

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi se meafale lafumanu, o le mea lea o le a manaʻomia:

Faʻafefea ona latou faʻapipiʻiina lelei meafale

Ituaiga o matasele mo meaafale.

  • vili;
  • sikulukalaiva;
  • laina po o le tulaga;
  • Feololo (lapoa 35 mm);
  • penitala;
  • Fao.

I ai o le mea tatau ma le faʻatau ma le faʻatauina o mea lelei, e mafai ona e agaʻi i le muamua o le taotoga - faʻailoga.

Auala e Maloa Ai

O lenei tulaga e sili ona lelei e avea ai ma ogaoga e mafai. O le manuia o le faʻapipiʻi atoa faʻalagolago i le saʻo o le faʻailoga. Ae le i faia se filifiliga o fea e tuu ai se matasele, e tatau ona e iloa le tele o ni fasi o le a manaʻomia ai. E faʻamoemoe lava i le maualuga o le faitotoʻa. O le felauaiga o le 100 cm ua tuu 2 matape, ae i le faaopoopoina o le 50 cm i le maualuga o le 50 cm. O lea, afai o le faitotoʻa o le 150 cm, e manaʻomia le 3 matape, ma isi.

O le mea taua tele lea, talu ai afai e sese le fuafua o le numera o tagata matapeta i le fata, ona vave lava lea o le mafuaʻaga o le a toe faʻafoeina.

Faʻafefea ona latou faʻapipiʻiina lelei meafale

Ae le i faʻapipiʻiina le matasele, e tatau ona e makaina.

Tusitusiga i luga o le autu: Teuteuga sese o le afi mumu ma o latou lava lima

E taua foi le manatuaina o lena mai le pito i luga pe pito i lalo o le faitotoa i le ogatotonu o le matasele e tatau ona 70-120 mm. Ma le le mautonu mai le itu pito o le faitotoa i le ogatotonu o le matasele e tatau ona 21-22 mm. E aoga le mafaufau ma o le a le mea o le a le o le pito i luga ina ia le a le matasele.

O lea, na muaʻi fuaina mai i luga ma lalo ifo o le 7-120 mm, ma fai se faʻailoga. Ma, i luga o lenei laina mai le pito o le itu mea o le ai ai se matasele, e tatau ona e fua i le 21-22 MM ma le tamai laina. Sopoia o le muamua ma lona lua pine ma o le a ogatotonu mo se pu i lalo o le ipu loppi. Mo galuega talafeagai, e aoga le faʻaoʻo pe o se sikulu e faʻaosofia ai ia nofoaga. Afai e umi atu le fua nai lo le 100 cm, o lona uiga mo isi 50 cm ua faʻailogaina foi. O lenei e mafai ona e alu i le steding gaioiga.

Faʻafefea ona Faʻaiuga

Muamua e tatau ona e vili pu i lalo o le ipu. O le faia lea o lenei mea, o le taʻavale o loʻo faʻapipiʻiina le mimiloina o le gaosiga o le 35 mm. E tatau ona faia le faitotoʻa i luga o le nofoaga mautu e faʻapea ua faʻamautu. Faʻapipiʻi le tipiina i totonu o le fuafuaga fuafuaina o loʻo masani ai i le faitotoʻa ma lemu, faʻasolosolo lemu. O le mea faigaluega e tumau pea pea. I le taimi lea tulaga, e taua le mataituina e le o faʻataʻitaʻia le pu loloto nai lo le mea tatau. A leai, o se folauga o le a le talafeagai mo le faaaogaina. O le loloto o le tatalaina e tatau ona 12-13 mm. O le lelei o le tipi tipi ua sasaina, o le sili atu tonu faʻaiuga o le a mafai ona ausia.

O lenei e tatau ona e faʻatuina ni mataua meafale i totonu o pu e leʻi faia ai pu. E manaʻomia le mataala ina ia latou tutumau e foliga manino i le faitotoʻa i le faitotoʻa, a leai o le a matauina o le a matauina o le curvature. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻapipiʻi uma mata i totonu o pu ma faʻapipiʻi se mamafa umi poʻo le tulaga ia i latou. E manaʻomia o le aofaʻiga atoa o le vaalele na lele i le tulaga. Ona makaina lea o se penitala o se nofoaga i lalo o le fusipaʻu o le faʻaʻaisa, i taliga o ipu, e mafai ona e fauina le meafale.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e vavaeʻese le faletaele ma laupapa

O lenei o le tulaga mulimuli o loʻo tumau pea - fusi le faʻalavelave ma le fusi i le pa o le meaafale. E sili ona talafeagai le faia o meaafale o loʻo taoto i le itu o le itu o le a faʻaseʻe ai le fogafale. E tatau ona e faʻapipiʻi le faitotoʻa i lenei puipui, matau ma le faʻaeteete nofoaga mo fao ma faʻamau le matasele. Ma, faʻaaogaina se sikulukalaiva, Fetuunai faitotoa, liliu le fao i luga o matasele.

O lea, ina ia tuu saʻo le faʻapipiʻi o le meafale lafumanu, e te le manaʻomia le avea ma faʻapitoa ma faʻatau meafaigaluega faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, ua lava le lelei o le aoga, faʻapea foi ma le faʻaeteete lelei pe a talafeagai ma tusa ma faʻatonuga.

Faitau atili