Detese ie pupuni: autu faʻataʻitaʻiga ma ie mo o latou suʻisuʻi

Anonim

O ie mativa o se tasi o ituaiga masani o ie puipui. E tele lava ina taʻua lava o loʻo iai le taulaga. O lenei igoa na foliga faʻafetai i le upu Farani. O loʻo faʻaliliuina "faitotoʻa". O le mea moni o le muamua i le amataga o pupuni na faʻaaogaina i luga o auala faʻaaoga e puipuia ai le potu mai le malulu ma leo. O le upu o le poloaʻiga na faasolosolo malie lava ua pasi atu i le lalolagi o onapo nei. Ae ua taʻua nei o le pupuni na faia le sili atu le teuteuina o le galuega. E faʻaaogaina i latou i faʻamalama, faʻapea foi ma luga o le faitotoʻa i totonu o le faitotoʻa.

Ie puipui e sueina mai ie eseese. E ese lava i latou o le a maua e tagata uma se filifiliga talafeagai. O loʻo iai le toʻamalie monononomes faʻataʻitaʻiga ma kopi ma mea matagofie. Pupuni mai le tofiti o mea e ono eseese luga o mamanu ma mamanu.

Detese ie pupuni: autu faʻataʻitaʻiga ma ie mo o latou suʻisuʻi

Nofoaga Tausiga

I le faʻaopopoga i le faʻatonutonuina o mea, o pupuni o tifitifiti ua mafai ona faʻatino ai galuega nei:

  • Puipuia le malamalama i totonu o le potu;
  • faʻaitiitia le leo leo o mai mai le auala;
  • tuai le ea malulu;
  • Tapuni le potu mai mata ese.

E ui e leai se malamalama e le mafai ona leai se malamalama, e iai taimi e le manaʻomia i mea uma. I le taumafanafana, o le la e amata ona susulu vave i le taeao ma uaea atoa e moe. Pupuni o le a faatagaina e faaumiumi moe. E lelei i latou e pei o le puipuiga mai le tagata sili ona lelei i se aso vevela. E aoga lava le tapunia o le faamalama matala.

I le taumalulu, pupuni o le mafiafia o tisu e taofia ai le lima i le malulu ea malulu. A iai le moli o le potu, e tumu lelei le potu i totonu o le faamalama mai le auala. E mafai ona foia e le pupuni mafiafia o le ie puipui o le faʻafitauli lea. O le a latou faʻamalosia le potu mai le fia iloa. Ma le isi, o le mataupu e taʻutaʻuina e le auvaʻa ia leo o loʻo alu ese mai le auala. Latou te taofia foi i totonu o le auala mai le auala o le malulu o le ea po o kukaina.

Detese ie pupuni: autu faʻataʻitaʻiga ma ie mo o latou suʻisuʻi

Ituaiga o mataupu mo pupuni o le Tense Tisues

Mo le gaosiga o le Pourter faaaoga le mataupu mafiafia, faamatalaina i le foliga ma meatotino:

  • velvet;
  • faiʻai;
  • Siliki ma satin (satin);
  • Ie lino ma cotton.

Velvet ie i luga o le pito i luma o loo i ai se faaputuga pupuu. Fasia i latou mai mea masani ma gebers. O le maualuga-tulaga lelei o faʻataʻitaʻiga e iai le mafiafia faaputuga, e le o ese ai. Velvet mea o se eseesega tele. E mafai ona i ai isi faʻamafanafanaga i luga: laina, faʻatusatusaga. E i ai foi filifiliga pe mauoa. Faaaoga lelei ia i latou mo le hall. Ie pupuni i le umukuka sili atu e le faia mai velveve ie.

Tusi i luga o le autu: toe fai le toe faaleleia i lalo o le faletaele: ou te manaʻomia e faʻataʻalo ai se paʻepaʻe

Velvet faʻataʻitaʻiga o le tele o velvet, fai se faaputuga vaivai i luga. Latou te faia o latou o le cotton, pantthetic ma tuufaatasiga mea. Luga o le pito i luma o velveta o loʻo vaʻaia vaʻaia. E mafai ona latou eseese lautele: laiti, toetoe a le toeititi lava pe lapoa, pele. O le laufanua o le ie fasi ie. Pupuni mai le velvet e matagofie ma tumau.

Jacquard - Deses mea ma le lamolemole lamolemole. E iloga i le matagofie o mamanu na maua ona o le anoanoai o le fibre o eseese mafiafia. O filo e mafai ona tele o le tele poʻo le vali pe a maeʻa le faia o le fiva. Jacqurd ie puipui e malosi, aua le susunuina i le la.

Mo pupuni mai le brocade, o le emomi o le ata i luga o le pito i luga o mea o le uiga. O le ata o loʻo faʻamamaina ma lanu pe pupula filo. E faʻape lava ni fasi ie mai le silik, cotton, fulufulu ma isi mea mata. Ma le le aoga itu o le tapoleni o loʻo vaʻaia e vaʻai i ai. O le mea lea, faʻataʻitaʻiga mai nei mea e manaʻomia ai le ogatusi. O ia pupuni foliga lelei i potu malolo.

Satin pupuni e matua lamolemole lava, ia maua se manaia mai fafo mai fafo. Faasilasilaina o le tele e sili atu ona faigata, Mate. O le ie e faia i cotton, viscose, polyester ma isi fiber. O le tapoleni e mafai ona avea ma monochromic pe o se e aofia ai ma le ofi mamanu ma aposidery. Pupuni mai Satin foliga matagofie, magamau. Filifiliga Lelei mo le ie puipui i totonu o le potumoe. E mafai ona e tuʻuina atu ie puipui o sea ituaiga o mala, lipine, isi vaega teuteu vaega.

Ua faʻaaogaina foʻi pupuni o ie puipui ma ie puipui o ie puipui. O le ie masani o mea e fesoʻotaʻi ai i totonu. Latou foliga faalenatura, faia se filemu filemu. Latou faʻaopopo ni mea eseese moliʻei e tuʻuina atu mea o meaola faʻapitoa. Mataʻutia ie linoni e manaʻomia lelei siosiomaga meatotino. Ua latou nonofo mo le le lava efuefu nai lo isi ituaiga o pupuni. E mafai ona ese le maualuga o le poto o le cotton. E manaia le vaʻai i faʻataʻitaʻiga ma le tele o le lalagaina o filo o uiga o le denim ie. O ie puipui e tele o lanu e eseese lanu - uma monophonic ma i ituaiga uma o lolomi. E mafai ona e le saogalemu le nofo i totonu o le umukuka.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona fuafua le quades o le potu, puipui, faʻatauaina, fola

O mea e tupu mai le Polyester Distrive Provives State. E faʻaputuputu i latou, malu, aua le mumu, faʻasolosolo foi ona mou ese atu. I se faʻaopopoga, o lenei mea faʻalelotu atoatoa faʻasaofia le pepa. E fetaui foi ma pupuni o le faigata tipiina.

Detese ie pupuni: autu faʻataʻitaʻiga ma ie mo o latou suʻisuʻi

Mafiafia ie pupuni uliuli

O le tasi ituaiga o faʻamaʻi o onapo nei ua faia o ni moli faʻapitoa-tuʻuga. O totonu o le faapau ia pupuni o pupuni o tagata faatau. Na latou susulu atoatoa le potu, puipuia le malamalamaʻaga o le malamalama mai soʻo se mea, pe o le la o le la, moli moli, masina masina pe taʻitaʻia.

O ie mo nei ie pupuni e masani lava ona i ai se fale tetele. E faia i polyester fiber, o filo o le mea e tasi e tasi pe lua sana lalagaina.

O mea mo le Poloaiga Blackwood, faʻaopopo i le sili ona lelei le malamalama-puipuia uiga, o loʻo i ai le tele o mea taua:

  • faaletonu fausaga;
  • maualuga malosi;
  • tetee i le fiva;
  • malosi le soifua maloloina;
  • leo lelei;
  • E tausia lelei le pepa, mafai ai ona e faia ni ata eseese.

Faia ni kopi i le amataga o Europa gaosi oloa. E tele valavasega, e mafai ona e filifilia ni ie mo ituaiga eseese o pupuni. E mafai ona iai ni faʻailoga ese o ni ie e ono eseese ai faʻailoga, malamalama malamalama. Latou eseese i lanu lanu, ata ata. O nisi faʻataʻitaʻiga e ono maua ai ni faʻapitoa faʻapitoa pe polyvyll chloride suia i le fevaeaiga. O le sili atu vaega e le gata i le maua o le malamalama, ae puipuia foi le vevela mai le alu i totonu o le potu i aso vevela vevela. O mataupu faapena e masani ona faʻaaogaina mo le gaosiaina o se lisi-ituaiga ie puipui.

O le faamaumauina o mataupu ma le tolu-vaega fausaga o loʻo faʻaaogaina e sui ai le le masiaina o ni ie masani ma tagata lautele. O vaega taitasi o ie e gaosia e le au tekonolosi faapitoa. O le ogatotonu o le vaega e maua ai le malamalama. O le mea teuteu teuteu vaega o loʻo valiina i lanu eseese. Mai luga e mafai ona toso. O se vaega mai le itu sese e masani ona vali i le paepae.

O pupuni na faia i le fulufulu mata mataina e mafai ona faʻaaogaina mo ni nofoaga eseese. E mafai ona teuteuina i totonu o le umukuka i le umukuka, potu malolo, potu potu, po fanau vasega. Latou te talafeagai mo le resitalaina o tofi Kapeneta, eseese sui o le lautele. Ua lelei ie pupuni o ie puipui mo le massard Windows, Balkonce ma Longsias. Faʻafetai i le maualuga lelei ma sili atu le aoga, o le ituaiga o le lauʻeleʻele lea ua matua lauiloa tele.

Detese ie pupuni: autu faʻataʻitaʻiga ma ie mo o latou suʻisuʻi

Faʻataʻitaʻiga o pupuni mai le mafiafia o tisu

O pupuni mafiafia e mafai ona eseese mamanuina. O faʻataʻitaʻiga nei e fetaui:

  • talanoaga;
  • Falani;
  • Roma;
  • Austrian;
  • Fuli.

Mataupu i luga o le autu: fugaina o vaomatua mo le tuuina atu - ulutala ma ata o laau

O le filifiliga e sili ona tutusa o le stitch clatisi-ie puipui. E masani ona latou aofia ai ni vaega tutusa lua. Ua salalau pupuni o loʻo i luga o le simmmetrically i luga o pito o le faʻamalama. E mafai e le taposa o le tapoleni. Eleelea ie puipui e faia i luga o le fola foliga foliga mataga. Faʻaaoga foi ni faʻataʻitaʻiga puʻupuʻu, mai lalo i lalo ifo o le Windows. O faʻataʻitaʻiga puʻupuʻu e masani ona tusia le umukuka. Ua faia pupuni i le fetuunaiga o puipuiga o vaalele manino. O sea doo foliga sili atu nai lo "tasi" filifiliga. E iʻu ia ie pupuni o mea i luga o le faapaʻiina o pupuni mafiafia, ua maeʻa le vaega, ma tuumuli. E mafai ona faʻaaogaina tuʻusaʻo pepa mamafa mo soʻo se itu i totonu.

Farani, Roma, Austrian Ufitia ie puipui o loʻo i ai i luga o masini. O loʻo faʻaalia e Farani faʻataʻitaʻiga e le laulu i le tulaga o le galu-pei o le ata. Latou te avatu le potu o se vaaiga mamalu. Muamua, ina ia faia ia pupuni i moli malamalama. O lenei, o isi mea mafiafia e faʻaaogaina lelei mo le gaosia o le au puipui faʻa-ie puipui.

O faʻataʻitaʻiga a Roma o se tasi o le lavalava o le tapuni o le faʻamalama matala. O le siitia o le masini faʻatagaina e mafai ai ona e siʻi ai le lautele i luga o tulaga eseese, fausia uiga faʻapitoa. Ua tuʻufaʻatasia e le au tausisoifua le au puipui o loʻo tuʻufaʻatasia le uiga o upu Farani, ma le faia o togafiti, pei o faʻataʻitaʻiga a Roma.

O kopi o le lanu o se ie e sili ona lelei i luga e lafo ai. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e matua lauiloa lava. Alu ese mai ituaiga eseese o le mafiafia o mea: cotton, flax ma synthetics. Filifilia o pupuni i le umukuka, ua gauai atu i lenei faʻataʻitaʻiga.

I le tele o mea, e aunoa ma le uafu, e le tatau ona faia. E maualuga tele lo latou malosi, ia umi le soifua tautua. Depse pito i luga taofi taofi le pepa, faataga oe e fausia se ituaiga o soo se ituaiga. E mafai e le ie puipui e mafai ona fausiaina se mafanafana ma ia mautinoa le mafanafana i soo se potu.

Ufiufi ufiufi le matagofie matagofie ma gaioiga. Eseese faʻataʻitaʻiga ma mea o le a faʻatagaina oe e filifili le mea e te manaʻomia. O pupuni mai le mafiafia o aano e lelei aua e le gata e teuteu ai le potu, ae e tele foi le aoga o galuega. E mafai ona tuʻuina atu ia puipuiga peʻa toetoe o se potu. E tatau lava ona tatou filifilia le mea saʻo ma mataupu.

Faitau atili