Utzellittes mo pupuni: faia tulafono ma o latou lava lima

Anonim

Afai o pito i lalo poʻo le pito i lalo o pupuni o le punou, o le a faʻapopoleina ai o latou foliga vaʻaia. O sui o le a fesoasoani i ie puipui o le a fesoasoani e aveese lenei faʻafitauli, e aunoa ma le faia o soʻotaga faifaipea ma e masani ona le aoga i le valevale ma salu. O mamafa faʻapitoa e faʻaogaina pe a aveeseina le sui o le Iapani, Roma, faʻapea foʻi ufi maupuʻepini, faʻapea foʻi ma le aufaitau o ie mamafa. O a ituaiga o 'oa o tagata? E mafai ona faia i latou i le fale?

Utzellittes mo pupuni: faia tulafono ma o latou lava lima

Cords ma papatusi o le mamafa mamafa

O elemene i le ituaiga o papatusi ma maea e faʻapipiʻi i luga o le pito i lalo o le upega tafailagi o le upega tafailagi ma le lelei le taliaina o foliga o le pupuni. O le maea e sili mo le faʻaaogaina i luga o māmā ma manifinifi manifinifi. I totonu o le faleoloa e mafai ona e fetaui ma nei faʻamatalaga o le mamafa mai le 15 i le 150. Faʻafetai i lenei telemo tele, e faigofie lava ona ia filifilia se maea lea e talafeagai lelei mo se ie puipui mai soʻo se ie.

O nisi taimi e suia ai le ituaiga o tulimanu o le ie puipui. I le tulaga lea, vagana mea mai le failauga o le a fesoasoani ia papatusi tomai faapitoa. Na aofia ai ma latou, o le fasimoli masoa e masani lava ona o, ma le fesoasoani lea o loʻo faigofie ona faʻavasega le Atinaʻe o loʻo i ai i le pa puipui. Latou te ese foi i le mamafa, ma e fetaui lelei ma le a le mamafa mo soo se ufi.

Afai e te manaʻo e faia se moega i ou lava lima, e mafai ona e faʻaogaina ni pine manifinifi mai se laʻau tuai poʻo se laupapa laupapa o loʻo faʻatau i faleoloa fau fale. Peitai, pe a tuʻu le tuʻuga i le pito i lalo o pupuni i lenei mataupu o le a faia se faʻaopoopoga faʻaopoopo. Afai o loʻo e faʻaaogaina se taʻavale laupapa, o le pito indent e tatau ona tutusa ma lona lautele faʻaopoopo 2.5 cm. Afai o le uʻamea PIN o se masini 0.5 cm mai ia.

Utzellittes mo pupuni: faia tulafono ma o latou lava lima

Mamafa i le ituaiga o mamafa

O le uta o loʻo faʻatauina atu o loʻo faʻatau atu i pisinisi faʻapitoa e lua ituaiga: o se faʻataʻamilomilo lelei foliga ma se faʻataʻamilomilo foliga ma pu. Ua saunia mo le faʻasaʻoina o pupuni i itu i itu. Afai e le o tuʻuina atu le faʻavae, o uta o loʻo sui ai le faʻaaogaina o se tala faʻapitoa.

Tusitusiga i luga o le autu: o le le masani a lamepa ma chandeliers e faia oe lava

I se paʻu tuai, mamafa mamafa ua suia i tupe siliva. O lea e mafai ona e faia pe a faia ie puipui o aso nei. Nai lo o tupe siliva, isi lapotopoto pe mafolafola uʻamea mea e talafeagai. O le a latou le vaaia, o lea e mafai ona e faʻaaogaina se mea o se uta. Peitaʻi, o luma o le faʻaaogaina o uʻamea mea, e manaʻomia e pupuni ma se ie.

O le mamafa o le mamafa o le mamafa e tatau ona mafaufauina pe a faʻaaogaina ituaiga eseese o ie. Mo mea malamalama i luga o mea ma tuli, avega e mafai ona faʻaaogaina le mamafa mai le 12 i le 22 g. Mo le paʻu i luga o le mamafa o le 23-50 g.

Faʻafefea ona e faʻaaluina oe lava mamafa?

E i ai tulaga pe a faigata le mauaina o le tulaga talafeagai o le uta poʻo le leai o se faʻatupega mo lana faʻatau. Faʻafefea ona ulufale i lenei tulaga? A maeʻa ona sauniaina mea talafeagai ma faaauupegaina i luga o sitepu fuaitau e ala mai i-ala-ala, e faigofie lava ona faʻafaigofie ma se lima mamafa ma ou lima mamafa.

Mo galuega o le a talafeagai:

  • ie puipui;
  • mea o loʻo i lalo o le lanu o le pupuni;
  • Mamafa: uaea, tapuni laupapa, filifili, uʻamea polo poʻo tupe siliva;
  • uʻamea;
  • masini suisui;
  • pine;
  • filo i lalo o le lanu o le pupuni;
  • seleulu;
  • Santameter lipine po o roulette.

Sauni le mamafa mamafa. Afai e manaʻomia mo le tuli poʻo le ie puipui, ave se uaea manifinifi. Mo pupuni mai le sili atu mafiafia o ie, o se mamafa leiloa e talafeagai i le ituaiga o le filifili po o ni tupe siliva. Faapipii nei mea i pupuni i auala eseese.

Metotia 1

  1. I le Slot mai le moli moli, o le mamafa o le sooupu e tatau ona suʻi i itu. Ia faia lenei mea, ave 2 mafolafola pe lanu uamea vaega. O mamafa uma e le tatau ona sili atu i le 22 kalama.
  2. Lagolago mo tamai taga mai i le ie, o le toe manatu i ai.
  3. Mai le itu muamua o le pito i lalo o le ie puipui i le itu, fai se tulaga laititi, toe faafanoga mai le Niza 5 cm. Afai e leai se paʻu faʻapitoa.
  4. Na tuu ma le faaeteete ni taga ma se avega i le faʻaiuga o le faʻaituau ma le faʻaʻi.

Tusitusiga i luga o le autu: faʻafefea ona filifilia pupuni ma moega o loʻo i le tasi potu moe o le FOBIC: Faʻapitoa fautuaga

Metotia 2.

  1. O mea totino mo le uafu mai le telse tissues e mafai ona tuu i totonu o "taga". A o ave uta e fai tupe masani.
  2. Mai le itu sese o le pito i lalo o le pito i lalo o pupuni, o pupuni na toso ese ai tamaʻi "taga".
  3. I le mea e tuu ai i luga o le tupe.
  4. Tapuni taga, sui atili o se ie puipui i luga o latou. Faʻaloaʻia le ie ina ia tumau i latou mamafa i o latou nofoaga, tusa lava pe oʻo le ie puipui i se tulaga ua solia.

Afai e manino lava ie ie puipui, o auala ua lei mavae o le a le talafeagai, a o le a faasepe lelei le togavao mamafa. E mafai lava ona faʻasaʻo le pito i lalo o se ie pupuni e aunoa ma vaega faaopoopo. O le faia o lea mea, lona maualalo maualalo e tatau ona faaluaina i le 10 cm, taumafai ma faʻamama ai i luga poʻo luga o se masini suʻisuʻi. Afai o le ie o le opaque ma mafiafia, mo se sili atu le aoga pe a faʻagaioia le pito i lalo, e tatau ona e faʻaofi se filifili poʻo se uaea.

O mea mamafa o vaega talafeagai e maua ai le tele avega i lalo o le pito i lalo poʻo le pito i lalo o pupuni. Ua faʻatagaina oe e taofi ma tausia le foliga manaʻo o le pupuni, faʻapea foi ma vali le ata. Faaofi le talafeagai cargo mafai ona okaina mai se tagata faapitoa pe faafitia oe lava. O lenei mea e filifili e mauaina i le faleoloa: faʻaalia ai se mea faiʻai, o le tele o fofo e mafai ona faʻaaogaina o se ala mamafa.

Faitau atili