Faʻafefea ona maua le vai i luga o le togafiti? Fitu auala e maua ai vai

Anonim

Faʻafefea ona maua le vai i luga o le togafiti? Fitu auala e maua ai vai
O le iloaina o nai auala faigofie ma e faʻaaogaina e tagata uma le vai e mafai ona maua le vai i lona fale. A itiiti, e saili i le mea e latalata i le mea e mafai ai.

O fea le vai?

Ae e te leʻi alu e saili le vai, e tatau ona e iloa faʻavae o loʻo faia ai o ia i lalo ole vaega.

Faʻafefea ona maua le vai i luga o le togafiti? Fitu auala e maua ai vai

I le avea ai o se tulafono, e mafai ona maua se sua i totonu o faaputuga oneone, mafaufau i lalo o vai susu o le eleele. Atonu o palapala pe maa. I le natura, pei o se tulafono, e leai ni laina tulimanu tuia. O lea, o loʻo iai le vaega faʻatolu o loʻo iai i lalo o se malifa atu. I nisi nofoaga, o se faʻavalefanua ua fausia, pe o fea le susu e aoina. O nei faaitiitia o le vaitupatu vaega e mafai ona eseese ituaiga. O lona uiga, o le aofaʻi o le vai na aoina o le a ese o le a ese mai. I nisi tulaga, latou te faia i lalo o vaituloto, i isi auala uumi - vaitafe. E iai le loloto o le sami.

O le vai e mafai ona aʻe i le sili atu loloto. Mai le 2 i le 5 mita e i ai le tradier. O mea ia e tumu i le liusuavai po o timuga. I se vaitaimi mumū, pe a leai se vave, mou atu le vai ma toe faʻaali mai naʻo le amataina o le timuga vaitau. Mo lenei mafuaʻaga, o le Rover ua uma ona manaʻomia lea o lea mafuaʻaga lē moni mo vai.

E sili atu le loloto o le oneone. O le mafiafia o lenei vaega e mafai ona aapa lagona loloto. E tusa ai, miliona o tone o le olaola susu e mafai ona faʻamamaina ese, ma i le taimi e tasi ma faʻamama. Lenei mo i tatou na o se sili atu talafeagai filifiliga.

Faʻafefea ona maua le vai i luga o se togafiti mo se vaieli poʻo se lelei?

Faʻafefea ona maua le vai i luga o le togafiti? Fitu auala e maua ai vai

O le mea moni, e tele auala e fuafua e fuafua e ala i le vai e latalata i luga. I lenei mataupu o le a tatou vaavaai atu i nisi oi latou.

Tusitusiga i luga o le autu: alarmr iduite i le taavale ma ou lava lima

1. Saunia e le 'au mapusaga. Muamua o mea uma, e aoga le siakiina o le mauaina o le mauaina o le manuia - o le paʻu, faʻanoanoa ma le faʻanoanoa. A o le tulafono, e toe faia e le susuga o le susu E tatau ona manatua o le faʻatulagaga lautele ma gataifale atonu e ese. E le mafai ona i luga o vai i luga o le vai pe o lona numera e le lava.

2. Totogi o laau. Le mafai ona ola e aunoa ma le vai vai, Birch, spruce ma alder. Mai i 'olo, e mafai ona taʻu i ai se tina-ma-tuafafine, tala, e maʻi, et E masani lava, latou te tuputupu aʻe i le mea e mafai ai ona aapa atu a latou aʻa. O le mea moni, o le tilotilo atu i le vai latalata i le Burch toto i le falepuipui o le falepuipui. Ae maise lava, e masani ona faaeeina atu taulaga i taulaga.

E i ai le manatu na totoina le Willows i le ituaiga o se mama e mafai ona siitia ai le tulaga o le eleele eleele ma fai vaipuna.

Pine ei ai ni aʻava tele. Na te tosoina le susu mai le loloto loloto. I se faʻaopopoga, o se tulafono, e faʻateleina i luga o oneone na pa'ū ai i fafo.

3. Auala Ato. Afai i se isi mea o loʻo taofia (vaitafe, vaitafe, vaituloto) pe o loʻo iai ni mataʻaʻa ma lelei, e mafai ai ona e faʻaogaina se vai tafe.

E matua faigofie lava le faʻavae o gaioiga. Ma le 13 mita o le maualuga eseesega, o le mamafa o le a pa'ū i luga o le 1 mm mercury pou.

Mo le metotia lea, e te manaʻomia le aveina o se tagata Barometer - Aleroid, e taunuu o le talafatai matafaga ma fuaina le ea omiga. Ona alu loa lea i le nofoaga o le tuuaia lelei ma fuaina le mamafa iina. Faatasi ai ma se faʻamalosi o le 0.5 mm i luga o le barometer, e mafai ona maua vai, ua e suʻi i le 6 poʻo 7 mita.

4. puao. Ina ua mavae se aso vevela i le taumafanafana i le afiafi po o le taeao, e mafai ona e matamata i le laufanua e te manao e fausia se vaieli. O le fog o le a faia i luga o le eleele vai. Nai lo le mafiafia ma lautele, o le tele o le susu o loo lagolagoina i luga. Ia, pe a oso aʻe le puao i kalapu poʻo le ituaiga o le pou. O le faʻamaoniga lea o le vai o le, e latalata ma e tele ai.

Mataupu i luga o le autu: o le ituaiga autu o cranes ma palu i totonu o le faletaele

5. O amioga a manu. I le vevela o le tau, o loʻo taumafai manu e maua le malu. E mafai ona e matamata i fagafao fagafao. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o maile o loʻo sailia ni mea faʻasao. Afai e te fiafia i ai se mea e sili ona e fiafia iai i le mea e te alu i ai i le vevela, o le taʻoto i luga o le eleele, e foliga mai o le malosi o le suega o le susu i lenei nofoaga. I le ala, e mo le mafuaʻaga lea e fiafia tele ai le maile e pepelo i fugalaʻau ma vao. Malulu, eyat mai le susu susu o le Grenery, fesoasoani ia i latou e ola ai vevela.

I nisi tulaga, e taua le vaai i fagafao fiafia o fagafao. Siaki i latou ma isi faʻailoga. Ma e mafai foʻi ona maua e lou uo e fa-vae le lua mo oe le nofoaga sili ona lelei mo le vaieli.

6. Silcica gel. O le mea lea o le polo e mafai ona faʻamalosia malosi mai le siosiomaga mai le siosiomaga. Matou te amanaia 1-2 laina o lenei mea, fesiligia o ia i le uti ma faauu i totonu o le clay u. O puipui o le ulo e tatau ona aunoa ma ni glazes. Matou te siiina le vaʻa i luga o le fua ma tusi le mamafa. O le sili lea ona saʻo le fua, o le sili atu.

Ona e tatau lea ona e afifi i le ulo ma le silica gel i totonu o se ie puipui. E mafai ona ave se mea e le o le o ai ma teu le vaa i totonu o le tele o vaega. Afifi ma sauniaina le ulo i luga o le 50 cm i le nofoaga o le lumanai manuia. Ina ua mavae se aso, matou te ave le fagu ma silika gel ma mamafa. O le tele o vai o le a le sili o le silica gel, o le latalata atili ma sili atu.

E mafai ona ave ni au tane ma faʻatulaga i nofoaga eseese. O lea, e mafai ona sili atu lou mafaufau lelei i le mea o sili ona lelei ai le nofoaga mo le vaieli.

A le atoa le lima o le siliva siliva, ona mafai loa lea ona avea ma piliki masani o le palapala mumu mumu pei o se susuga-mitiina mea. I totonu o lenei tulaga, o piliki faʻapitoa e fuafua taʻitoʻatasi, ma o le molimau a mamafa o loʻo tusia. Faatusatusaina o iʻuga o le mamafa aʻo leʻi faia le agai i luma ma le maeʻa, e mafai ona e fai atu ai pe iai le vai ma o le a le mea e latalata ai i luga.

Mataupu i luga o le autu: umukuka puipui ma le kofe autu

7. Saili le gaoioi. Masalo o lenei metotia ua i ai le maualuga o le faʻatinoga. I le tulaga lea, e mafai ona e faia uma galuega.

E ave le togalaau. E tusa lava pe talafeagai le fale. O le 'au o loʻo faʻateleina i le umi o le umi, ma o le sailiga o le tino ua faʻatupuina i le 6-10 mita i totonu.

A oʻo le pi, o le a manino mai i le eleele tele na faʻatu i luga. I le tulaga lea, le gaoioi taofi.

O le a le mea e filifilia ai se lelei pe lelei?

O le filifilia, e tatau ona foaʻi i lou loto mativa ma e tutusa foi ma le olaga e tasi, lea e le o se tasi o le luasefulu tausaga ona o le tausiga ma le faaeteete.

O le loloto o le vai, o le sili lea ona talafeagai e faoa le vaieli. O le eleele e mafai ona faigata ona viliina. Tusa o le 10-15 mita e mafai ona e faʻatulaga lelei lelei. Afai o le vai e alu loloto, e faigofie atu le togafitia lelei.

Mea sao

Pe a faʻatulaga lelei lelei ma vai ola e manaʻomia ona tausi mamao i fafo. E le mafai ona tuʻuina latalata i le 25 mita mai ofu o le ofutino, septivists, pusa ma galulue faʻatasi, faʻapea foʻi ma isi mea faitino e mafai ona afaina ai le eleele vai.

E manaʻomia foʻi le tausiga o TareA ma timuga e le paʻu i le vaieli ma lelei. O le vai i luga o luga o laina ua faia.

O le vai taumafa ua tapunia ma le tapuni, lea e maua pe a manaʻomia. O le punavai e tatau ona puipuia mai ituaiga uma o filogia.

Atamai Tusipama e gaoioi ai. Ata

Faitau atili