Ogatasi o le fola e le ogatasi-tulaga fefiloi: o loʻo siʻomia ma le taimi o le faʻamago i le lapoʻa, sili atu gypsum ma sima

Anonim

Ogatasi o le fola e le ogatasi-tulaga fefiloi: o loʻo siʻomia ma le taimi o le faʻamago i le lapoʻa, sili atu gypsum ma sima

Ia avea le gatasi o le fola ma le fesoasoani a le tagata lava ia-tulaga paluga e mafai ona tutoatasi, e aunoa ma le faʻatinoina o le fesoasoani a tagata faʻapitoa, o le vaega taua i le fale o le fale o le fale. Lea fua e masani ona faʻaalia i le faʻamalosi tino, faʻapea foʻi ma le filogia. O lea la, e matua taua tele ai o elemene e aofia ai ma malosi le fola. Peitaʻi, o le tautua ola ma le malosi o le faʻamaeaina o mea e ono afaina ai le curvatu o le faʻavae. Tele le faʻaumaina o ofutino e manaʻomia le i ai o le lelei atoatoa o le lamolemole, o se aafiaga e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o se faʻapitoa o le tino. Faatasi ai ma le galuega ma ia ituaiga, tusa lava ma mea a le aʻafiaga o le a tuʻufaʻatasia pisinisi fau.

Le lelei o le lava-tulaga fefiloi

O le palu faʻale-tulaga o le tagata lava ia o se mea moni lava saili mo i latou e manaʻo e faʻataunuʻuina le nonoa o le fola ma o latou lava lima. O ia ituaiga e lava le suavai, ina ia faigofie ona latoufi i luga o le fola, ma faʻatumuina i latou lava fili uma ma faʻanoanoa. O le tele o le siʻitia o le suavai o loʻo i ai uma meatotino o le feʻe o le feʻe o ni penefiti faʻaopoopo.

Ogatasi o le fola e le ogatasi-tulaga fefiloi: o loʻo siʻomia ma le taimi o le faʻamago i le lapoʻa, sili atu gypsum ma sima

Le lelei le lelei o le tagata lava ia-tulaga fefiloi o le mea e mafua ai vave

Lelei o le tagata lava ia

  1. O ia fefiloi mamago vave. E mafai ona e savali i luga o le faʻavae pe a uma ona faʻatumuina le ata, pe a uma le 4-5 itula.
  2. I le faʻatusatusaina o le faʻafanua o loʻo eliina, o le tele o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le paluga e matua tele maʻa. Faʻafetai i lenei vaega, o le laualuga ua lolovaia ma se tuʻufaʻatasiga e lamolemole ma lamolemole.
  3. O le solomuli o ia feusuaiga e toetoe lava a le mafai.
  4. O le maualuga o le faʻatumuina o le maualuga o le 5 cm. E talafeagai lelei le gataifale mo potu i totonu o le sulugatiti.
  5. O le faatumu o ia ituaiga lagona e faigofie ma malamalama lelei e mafai ona feagai ma ia e aunoa ma le faʻalauteleina o le tele o le fausiaina.

O le a fesoasoani a le tagata lava ia o le a fesoasoani ia te oe ma faia se sili atu le nonoa o le fola. O le mea autu o le saʻo lava ia mulimuli i faʻatonuga i luga o le afifi pe a e ala i le paluga.

Ituaiga o le tagata lava ia-tulaga saeia mo fola

O le palugatiti lava ese o ia, o le mea moni, o le a faʻafaigofie ai le galuega o se nonoa o le fola, Ae e leʻo le aoga e faʻatali ai ni vavega. Na o le sasaaina o le Sopoia ma faʻatali mo le faʻaiuga naʻo pe a na o le tele o faʻalavelave i luga o le fola o le fola. I isi tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina ni ituaiga o le le masani ai o le tagata lava ia.

Mataupu i luga o le autu: tekinolosi galuega ma gvl

Ogatasi o le fola e le ogatasi-tulaga fefiloi: o loʻo siʻomia ma le taimi o le faʻamago i le lapoʻa, sili atu gypsum ma sima

E tele ituaiga ituaiga o le palota, filifili le tasi e tatau ona mafaufau i nofoaga o le a latou talosaga

Ituaiga o le Palota o le Tagata Lava Ia:

  1. O se mea leaga na faʻataʻitaʻia e faʻaaogaina i le mataupu pe a fai o le fola o loʻo i se tulaga taua. O lenei tuʻufaʻatasiga o loʻo sasaina se mafiafia mafiafia vaega (pe tusa o le 5-7 cm).
  2. Line palute o loʻo faʻaaoga e faʻaumatia ai ni faʻaletonu i vaega eseese o le fola. O sea mea faigaluega e tapunia ai le laititi o le lua ma papupuni.
  3. O le faaumaina o le suavai o loʻo faʻaaogaina le paluga o loʻo faʻaaogaina e faʻamaeʻa ai le tapenaga o le fola i lalo o le faʻapipiʻiina o teuteuga teuteu. O lenei tuʻufaʻatasiga o loʻo apalai i se vaega o le 0.22 cm. Ina ua maeʻa faʻamago le faʻamagoina, o le a e maua se atoatoa lamolemole ma lamolemole malosi.

O ituaiga o ituaiga o loʻo faʻaseʻe e faʻaaoga i lana mataupu faʻapitoa. O nisi taimi e tupu ai e tatau ona tuʻufaʻatasia nisi o faaputuga mai le folo tutusa. Masani ona faʻaaogaina le ata ma faʻauma le fusiua. E mafai foi le tuufaatasiga o le tuʻufaʻatasiga o le lotoifale ma maeʻa le fefiloi.

Afai e te le manaʻo e faʻaaoga se suavai o le tagata lava ia o le tino mo le fola, ona tatau lea ona e faʻalogo atu i le matutu matutu "rufe superfield", e faia e ala i le faʻapipiʻiina o elemene mai le gwl i luga o le gwl i luga o le gwl i luga o le gwl i luga o le gwl i luga o le gwl i luga o le gwl i luga o le gwl i luga o le gwl i luga o le gwl i luga o le gwl i luga o le gwl i luga o le gwl luga o le clay

E mafai ona faʻaaogaina le paluga o le tagata lava ia. O le tuusaunoaga na o laupapa laupapa. Peitaʻi, o nisi o matai latou te fai mai o se faavae malosi kolulu faʻavae e mafai ona ogatasi ma le gata o laina, pe a fai o se ata tifaga i lalo.

O le a le mea e sili ona lelei ai le ituaiga

O le le lava-tulaga le maualuga o le faʻaaogaina o le tele o mea eseese o loʻo avatu ai i le palasitika ma le agavaʻa e vave faʻataʻitaʻi ma tutusa. Peitaʻi, naʻo le lua mea e mafai ona avea o ni elemene autu i ia fofo, igoa: patipati poʻo le sima.

Ogatasi o le fola e le ogatasi-tulaga fefiloi: o loʻo siʻomia ma le taimi o le faʻamago i le lapoʻa, sili atu gypsum ma sima

O uiga lelei e iloga e le ma le sipuni ma sima fola

E toʻatele e popole i le fesili: "O le a le sili atu, sima poʻo grapsium faʻavae?". E leai se tali mautinoa! O mea faigaluega taʻitasi e lelei ma faʻaaoga i se tulaga faʻapitoa.

Mataupu i luga o le autu: E maeu le matagofie o le faʻaputuputu o pupuni maneta: o le mea lilo o le specticular

O le gypstum paluʻai e faʻaaogaina pe a manaʻomia e sasaa ai se vaega tele o le laʻasaga. O le maualuga o le faʻatumu e mafai ona oʻo atu i le 10 cm. Gypsum - agafesootai faauo ma mea e le afaina, o le a maua ai se isi feololo. Aemaise tuaoi lelei, o le gypsum vaega e mo ofu fafie, e pei o le paluga poʻo le laupapa Tower. Faatasi ai ma ia sifi, o le a le faʻatagaina oe e le sipela ma lafoa le fola. E iai le faʻafuaseʻi o le agaleaga, o le sioa lea o le toso vai mai le laau, ma afai manaʻomia, toe aumai, toe aumai, toe aumai i tua.

Mo nofoaga ma maualuga maualuga o le le tagi, pei o le taʻele poʻo le umukuka, o le gratchen, o le gypsum o oe lava e tatau ona faʻaaogaina. O le sili atu o le le mautonu o le a talafeagai ai. O le vaega o sea fefiloi e mafai ona oʻo atu i le 5-30 cm (fuafua i luga o le curvatum o le fola). O le tulaga tutusa e aofia ai foi ma le oneone ma le kamuta o craramite.

E i ai foi le po malyairthehane valevalemiloga, ae e le faʻaaogaina e ofi ai i le faʻavae o le faʻavae, ae mo lona faʻaiuga.

O ituaiga uma o tuʻufaʻatasiga mo le fola o le fola e lelei i la latou lava ala. Gypsum vaega o loʻo masani ona faʻaaogaina i atunuʻu Europa, ma sima e fiafia i ai le maketi Rusia.

Faʻafefea ona ogatasi le fola e le faʻaaogaina o le tagata lava ia

E faigata tele ona faʻafefeteina le fola ma tu ma aga masani, ae e mafai e tagata uma ona feagai ma ia lava-o loʻo taofia. O le mea autu o le faʻamaonia lelei le tuʻufaʻatasia ma le laʻasaga i le laasaga e faʻatino ai gaioiga uma e fesoʻotaʻi ma le faʻatumu o ia naemu.

Ogatasi o le fola e le ogatasi-tulaga fefiloi: o loʻo siʻomia ma le taimi o le faʻamago i le lapoʻa, sili atu gypsum ma sima

A o le i amata i le faʻatumu, e tatau ona muamua faʻamamaina mama i luga o le foloa luga, aveese le uati tuai

Fola ogatasi tekonolosi e ala i le tele o le molimau:

  1. I le laina muamua, ua saunia le fola. Na aveesea mai ai o lapisi uma ma pefu, ua sasaa ai ni tau tele i le sima umtar, o le laufanua o le eleele. E manaʻomia le Primer ina ia mautinoa o le faʻatumuina tutusa e sili atu nai lo le tuputupu aʻe ma pipii i le faʻavae.
  2. I le laasaga lona lua, e manaʻomia le sasaina o le paluga. O ni vaega o le tuʻufaʻatasiga e tatau ona matauina manino, e masani lava ona faʻailoa mai e le gaosi oloa i luga o le afifi. Ina ia sasaina le fofo saʻo, e tatau ona e liligiina le aofaʻi o le paluga i totonu o le liligi vai. Na o le kuka lelei o le suavai na te fiafia ai le fiafia o fola.
  3. A uma le paluga o loʻo aʻafia, e mafai ona sasaa i luga o le faʻavae. I le taimi lava e tasi, o le taʻavale e le tatau ona vevela, o le vevela e sili lelei mo sea mafuaʻaga o le 25 tikeri. Ina ia faia se folasaga lamolemole, e tatau ona e faʻaaogaina faʻailoga i luga o puipui, i le tulaga o le tatau ona i ai se le malie palu. O le vaega o le tutusa tutusa e le tatau ona manifinifi nai lo 0.5 cm. E sili atu le talafeagai e tutumau ai se paluga i luga o le aisa. Ina ia aveese le le talafeagai o le ea ea, e tatau ona e faʻaaogaina se tagata nila faʻaseʻe.

Mataupu i luga o le autu: Amataina faʻamatalaga mo le sivifo, o lona mafuaʻaga ma le faʻapipiʻi metotia

Ina ia faia le maualuga-lelei fola ogatusa, e manaʻomia le faʻatinoina lelei uma fautuaga a le gaosi oloa. Toe foʻi mai le masani pe a palu le paluga o le paluga e mafai ona tuʻuina atu se tulaga e le mafaamatalaina.

Ua ou mafaufau i le tele o le tele o feusuaiga "tamaiti. O lenei gaosiga e fautuaina le tele o polofesa.

E taua foʻi le malamalama o le faʻatafunaga o le tagata lava ia, e ui ina mafai ona tufatufa atu le faʻavae, e manaʻomia le fesoasoani i sina fomaʻi faʻalili. O na galuega o le a faatoa maua ai se isi vaega o le faʻavaeina o le faʻavae, ae o lea ia e faʻatagaina oe e aveese ni le le talafeagai o le ea.

O le solomuli o faʻamaumauga o le palu e le tupu. O le mea lea, oe mautinoa o lo o loloina le malae ia te oe o le a le suia lou mafiafia.

Fola mago le taimi

Ia e mafai ona faʻaauau le toe faʻaleleia o galuega e aunoa ma le faʻaleagaina o le foloa, e tatau ona e iloa le tele o le le-faʻamoemoeina le faʻafanua o ia lava. Afai e te alu i le tini o le fola, seʻia e mago le fasi, ona foliga mai lea, e tatau ona e toe fausia mea uma.

Ogatasi o le fola e le ogatasi-tulaga fefiloi: o loʻo siʻomia ma le taimi o le faʻamago i le lapoʻa, sili atu gypsum ma sima

O se tulafono, o le tele o feusuaiga dries i luga o le lua i le tolu vaiaso

E ui i le mea moni e mafai ai ona faia le faʻamaeaina o le iuga o le fola o le lolo i le lua vaiaso, e mafai ona e savali i ai i le lua aso.

O le taimi faʻamamaina o le tagata lava ia-tulaga paneta mafai ona eseese i totonu o le lua pe tolu vaiaso. E faʻalagolago uma lava i le tuʻufaʻatasia o le fefiloi ma mai a latou tagata gaosi.

Stor Sturty ogatasi e ala i le lava-tulaga fefiloi (vitio)

O le tagata lava ia-tulaga faʻafiloi mo le fola o se filifiliga sili ona lelei mo i latou e manaʻo e faʻaumatia e le le masani ai o feusuaiga. Faʻaaoga lelei le tuʻufaʻatasiga ma e mafai ona e aloese mai le tele o faʻafitauli.

Faitau atili