Faʻafefea ona tuʻuina atu le totonu o le taʻaloga masani

Anonim

O le Internare Insior e mafai ona teuteuina i soo se sitaili. O tagata tolauapi faʻaaoga metotia eseese ma metotia e fai ai le potu ma tagata taʻitoʻatasi, matagofie ma lelei. E leʻi leva, ae o nei faapogai o loʻo lauiloa na lauiloa, ae o le toe foʻi atu i le masani na amata ona iloa. O le masani ai i totonu o le Hall o se mea lelei, malie i le siosiomaga, o se faʻailoga o le tofo lelei, tamaoaiga, faʻaaloalo.

Faʻafefea ona tuʻuina atu le totonu o le taʻaloga masani

O le potu malolo i le masani faiga e iloga i le tele o le tamaoaiga, tuʻusaʻo ma fealofani.

O sea tulaga e foliga faigofie ma poto i le taimi e tasi. Faia o le potu malolo i le masani sitaili, e tatau ona e gauai atu i le tele o foliga ma manaʻoga. O mea e faʻaaoga naʻo le maualuga-tulaga lelei, i le taimi e tatau ona matauina simmmetry, fealofani i le va o faʻamatalaga taʻitasi. O totonu o le potu e tatau ona aofia ai ni mea eseese, decor mea. O ata nei o ata, stucco, faʻatusa, faʻata. E tatau ona toʻafilemu le lanu o le taʻaloga i lenei sitaili. Pastel sctudes, kulimi, beige, moli lanumoana, malamalama lilac ua fetaui lelei. O lona tulaga lava ia e ala i le alofa tunoa, o se mamalu. E molimau i le tamaoaiga, uiga o le fua. Auā o le tulaga, e mafai ona faʻaaoga fua fua, a o atigilima, ae a o le filifilia o ia mea e tatau ona fai, ma e le tatau ona faia le tulaga o loʻo faʻatau atu ma le mataga.

Uiga o le masani masani

Faʻafefea ona tuʻuina atu le totonu o le taʻaloga masani

Le fatuina o se potu galue malosi, e manaʻomia se avanoa lautele.

O fafo o le potu faʻapitoa masani, e tele seneturi o toʻatele. E mafai foʻi ona eseʻese foliga, o le faʻavae o le fofoga o mamanu ia tumau le tasi ma tutusa. O lenei ituaiga faaalia ai oa, faʻaaloalo, o se lagona o le ituaiga o le fale.

O taimi nei e masani ai, o loʻo faʻaaogaina mo potu malolo, e aofia ai uiga nei:

  • NOOCLLASSSSICMSICMsm o le 20 senituri;
  • ammir;
  • faiga masani o le 18th seneturi;
  • poroque;
  • rococo;
  • Elemene o le Igilisi clovistics.

O le faʻaaogaina o mea sili ona lelei mai lisi o sitaili mafai ai ona e filifilia mea e sili ona manaʻomia ma talafeagai, ma le tuʻufaʻatasia o mea tau aso faʻaona ma faʻavae e mafai ai ona maua se iʻuga lelei.

LIPOTI LUA O PULEGA LAUGA:

Faʻafefea ona tuʻuina atu le totonu o le taʻaloga masani

O laʻau tetele o fugalaʻau e talafeagai mo le potu malolo i se masani masani: Pal, finis, Mobiscus, Hibiscros.

  1. O le avanoa e tatau ona teuteuina simetricully, e manaʻomia le matauina o se fausaga manino i le faʻatulagaina o elemene uma.
  2. Maualuga le lelei o mea uma o mea uma. O a latou mea taugata uma, taugofie oloa ma pepelo e le mafai ona apalai. O ie, e faʻaaoga ai aʻi se mea faʻaletagata lava ia, e tatau ona lelei a latou tuʻuaʻia.
  3. O totonu o le potu e tatau ona aofia ai elemene o anamua. O ni mea e sili atu ma ata e sili atu le filifilia o na mea na faia faʻapitoa e okaina i lalo o le tulaga talafeagai. E tatau ona manatua e tagata faʻataʻitaʻi maualuga, e tatau ona atagia atoa ai suʻo o lē e ona.
  4. O le totonu e tatau ona avea ma matagofie, ae le mataga. E taua le maitauina lelei o foliga, e aunoa ma le kolupiia. E taua tele mea taua, faʻata, ae e naʻo le faʻafeiloaʻiga, ae latou te manaʻomia e filifili ma le faaeteete ma le faʻaeteete. Na o latou uma, pei o moli e-faʻapipiʻi, mumu ma le tasi i le isi, faʻalua.

Mataupu i luga o le autu: bunk College Scheme: Manaoga ma Faalauaiga

I totonu o loʻo i totonu o oe

Faʻafefea ona tuʻuina atu le totonu o le taʻaloga masani

Ata 1. O meaafale meaa uma e tatau ona lagolagoina i le tasi sitaili.

Faʻavasegaina nofoaga faʻapitoa faʻapitoa manaʻoga mo le avanoa. E le mafai ona faʻaaluina le faʻavasegaina o le potu, faʻaputuina ai i meaafale, vaitau o mea uma o le a le o le sili sili ona lelei ma faʻamamāina. Leiloa tatau ona ave mo le a le potu ua fuafuaina mo le mamanuina. Mo se isi potu avanoa, filifiliga e sili atu nai lo le fale tele i totonu o se tamaʻi fale mautotogi. Faʻataʻitaʻiga, mo se tamai potu malolo, e le mafai ona faʻaogaina pupuni tele poʻo se numera tele o meaafale.

I se isi tulaga, e tatau ona totogi i le galuega i le Zonteda. O le siʻosiʻomaga masani i lenei e matua matuia lava, e manaʻomia le faʻaeteete i le meafale, o le a faia le sone ogatotonu ma o le a faia le tulaga. Mo se fale tumaoti, e mafai ona e faʻaaogaina se magalafu poʻo se laulau tele tele. O le a avea ma mea tutotonu ua uma ona i ai ma e tatau ona fausia se teuteuga, decor mea, eseese meaafale. O le aotelega o tulaga e tatau ona lelei. O meaafale uma e tatau ona faia i le tutusa ituaiga, pei o le Ata. 1. E le mafai 'aua neʻi e avea se sē o le tasi ituaiga, ma o nofoa o le isi.

O le totonu o le potu sitaili potu ua fuafuaina mo:

  • taliaina o malo;
  • Faʻalapotopotoga o fefaʻasoaaʻiga o fefaʻasoaaʻi.

Afai o le avanoa e tele, o le a tatau ona e faʻatulaga le 2 tutotonu tutotonu. Mo i latou taʻitasi o a latou tulafono mo le faʻatulagaina o meaafale. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le mauaina o malo e talafeagai le faʻaaogaina o le Uphels Jolstare Meatino, Selers, nofoa, kofe laulau. Ae mo le faʻatulagaina o aso malolo, o laulau 'ai e tuʻu ai, kaleota, faataamilo i puipui mafai ona tuu i luga o fata, o se pepa e masani ai laʻau.

Valivali fofo ma mea

Faʻafefea ona tuʻuina atu le totonu o le taʻaloga masani

I le potu masani i le potu malolo, o le nofoaga tutotonu e tatau ona tu i luga o le laulau, o se togavao poʻo fale fale faʻafiafia.

O totonu o le ogatotonu o le ogatotonu o le potu e iloga e nisi foliga. O le sitaili o le sitaili e aofia ai le faʻaaogaina o pastel, e le o le lass. Lelei talafeagai mama, susu, oneone, lanumoana lanumoana, moli lanumeamata, malamalama lanu samasama ma le lanu samasama. Mo le totonu o loʻo faʻaogaina le gutu, ua faʻaoga i le tini i pa puipui, ulutala, atigi-feʻai fusuaga. E le mafai ona tusia le fale moe ma le malosi o lanu, latou te le talafeagai uma. Le fuainumera o ata o le a le tatau ona sili atu nai lo le tolu.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se paie mai le kesi kesi, pa pia, paipa

Polokalame ulufale e faʻatagaina mo pa, ae e tatau ona latou tuʻufaʻatasia. E mafai ona latou ie po o se pepa. E mafai ona e faʻaogaina se lapoʻa poʻo se tamaʻi teuteu. O pou laupapa e talafeagai mo le Pa o puipui, lea e teuteuina i se tina o Pelel, o le lima vali lima. E mafai ona e faʻaopoopoina le tulaga i afa o tagata faʻatau, o le a latou tuʻuina atu i le lautele o loʻo faʻaalia. E mafai le faʻaaogaina o meaʻai mo le galuega, ae o lea ua tatau ona e matauina le fua e faia ai le mamanu e le o lafoina ma sili atu.

Mo feusuaiga, na o le 2 filifiliga e sili ona lelei. O se mea masani o le laupapa lea ma le parquet. Afai o le ala faʻatagaina, o loʻo i totonu o le potu faʻavasegaina o le potu e mafai ona faʻataʻitaʻi e faʻaaoga ai le maatuu fola. O lenei filifiliga e pele, ae o le iuga o le a maofa.

Mo le taualuga, ua faʻaalu se mea taugata, ae tele lava e paʻepaʻe. O lenei sitaili e mafai ai ona e sefeina le tapulaa foliga ma avanoa. O le faia o le alofa tunoa, e mafai ona e faʻaaogaina le lima manifinifi na vali mo le taualuga. O taua faalefani lea e lauiloa i le aso, lea sa i ai tele ata tifaga, ae le mafai ona fautuaina faʻapitoa tagata suʻesuʻe i filifiliga faʻapena. E fiafia tele le fiafia i le sitaili i le malosi, mea faitino.

O se faʻataʻitaʻiga o se potu galue o le potu galue

Faʻafefea ona tuʻuina atu le totonu o le taʻaloga masani

Ata 2. O loʻo i ai le faʻaogaina o le sitaili le faʻaaogaina o le palu o pastel i le ata o le pa ma le filifiliga o meaafale.

Faʻafefea ona faʻaaoga se masani i le mamanu, e mafai ona e vaʻai i le Ata. 2. O le potu malolo e faʻatinoina atoa o le usitaʻia o manaʻoga, o le tulaga e faʻavasega, e iai se fausaga manino. Mafanafana ma vaivai leo o loʻo faʻaaogaina mo le teuteuga. Mo puipui, o puʻe faʻamau e filifilia ma se ata lautele, ae o se faaiuga lava ia natia ai moli e faʻafaigofie ai le malosi o laina, ituaiga o mea totino ma meaafale.

O le taualuga o loʻo agavaʻa, e vali i sinasina, o se moli lapoʻa tele e faʻapipiʻiina i le ogatotonu. Tamai mafaufau ua faamalosia symmetrically i luga o puipui. I luga o le laulau e latalata i le puipui o loʻo i ai se tamai laulau moli, moligaʻo ua momoli atu i teuteu teuteu e le matagofie o tuugalamepa. O loo i ai le faamalama tele.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona nana puipui e leʻi filifilia e faʻaaoga ai le filifilia lelei

I le ogatotonu o le potu o loʻo i totonu o se tamai laulau, faataamilo i ai e foliga sili ona taugata, a leai, e le sili atu foi. O le ie mo le Upega Lelei e faʻaaogaina faʻalenatura, e faʻatagaina i le poto mama, o le ata e mafai ona toe faia le faʻamau i luga o pupuni poʻo puipui o puipui.

Mo se feusuaiga, o loʻo faʻaaogaina le sipai lelei a le kapeti, o loʻo punitia le kapeta i luga, o lanu e toe fai ai le paolo.

Lea e mafai ai ona e taulaʻi saʻo i le ogatotonu o le potu tele.

O le a se mea e mafai ona taʻuina i totonu o le potu tele? O lenei nofoaga e faʻaalia ai le pule o le fale o se pisinisi ma le malosi o le tagata e maualuga lona mafaufau. E tumau ma maualuluga, e iai le lagona matagofie o sitai, o le fealofani.

O le masani lelei masani i le mamanu i le taimi nei e sili atu. E le gata e tuʻua le avanoa sili atu le mafanafana, ae o le sili ona filifili mo soʻo se fale. E uiga i lenei sitaili, o potu sili ona sili ona sili ona sili ona ufitia. Mea e faʻatau mo le tulaga e tatau ona faʻalenatura, e le faatagaina ona e faʻaaogaina le taugofie, faʻaputuputu lelei ma malamalama e faʻateʻia ai le tele o mea totino. E le taugofie se totonugafagafa, ae o le iʻuga o le a faʻalelei atili.

Faitau atili