Piliki puipui i le potumoe: filifiliga masini

Anonim

O puipui o piliki i totonu o le potumoe e faigofie ona faʻamamafa ai le matagofie ma faʻalelei o totonu. O tagata mataʻitu ua mautinoa e mafai ona ausia se aafiaga manaia i totonu e aunoa ma le faʻaaogaina o mea taugata ma tekinolosi. E lava le tasi vaega muamua - ma ua suia le potu i talasaga.

Piliki puipui i le potumoe: filifiliga masini

O le puipui o le piliki i totonu o le potumoe e mafai, e aunoa ma le faʻaaogaina o ni tau o ni mea tau tupe ma tekinolosi, faʻamamafa le taʻamilosaga ma faʻalelei, suia le potu i talaatu o le iloa.

Faʻafefea ona faʻafou le potumoe?

O le aso, o le piliki puipui i totonu o totonu o le totonu o se auala sili ona masani i Amerika ma Europa. Ae e le masani. I le tulaga o tulaga, mo le tele o atunuu, o tausaga 40-50th tausaga o le senituri mulimuli na avea ma taimi faigata. Na maitauina foi le aʻoga a Amerika, lea e iai le faitau aofaʻi o loʻo gaosia, tomai faʻapitoa ma fale teu oloa o le faʻasaoina o le pili muamua.

I se taimi, na iloa ai lea e sui filifilia o le pa pilipe i le itu i totonu sa i ai lana apili faapitoa. O lea, ma le lima o le laau, na amata ona manuia le matagofie o le potu, lea na faasolosolo lava ona faia i le itu faaonapo nei.

E talitonu o le potumoe e tatau ona lagolagoina na o le toʻafilemu o pastel. Faatasi ai ma lea manatu, na malilie ai sui tauva e le o faanatinati. Faaonaponei e faamaonia ai lana faiga ma sitaili. Sa matou o i le mamao o le taimi ua mou atu i luga o puipui i luga o puipui ma le leai i le potu susulu pito i ai. O le le mautonu o le potumoe o loʻo i totonu na suia e Charmatic metotia o teuteuga.

Piliki puipui i le potumoe: filifiliga masini

Fesuiaiga o piliki Masonry.

O le Prick Peaning Filifiliga i le potumoe o loʻo i totonu e mafai ona tele:

  1. O le piliki puipui na pala mai le valivali tuai ma le sima.
  2. Feagai ma se tasi o pa piliki.
  3. Faapipiiina o le Tile Coitting piliki.
  4. Pepa puipui ma Masonry mamanu.
  5. Faʻapipiʻi le vaega o loʻo i ai le vaega o loʻo feagai ma le isi itu.

O le piliki puipui i totonu na faʻatagaina e le gata i se faʻailoga o le potu o le potu, ae o le leai foi o le ola avanoa e gaosia ai zonging.

O le faatafunaina i totonu o le potu e matua vavaeeseina lelei le nofoaga galue mai le moega.

Mataupu i luga o le autu: fasi o pata o le afu mo teuteuga

Brickckickwork i le potu malolo i totonu

Talu ai nei, o le fauina o fale pasi e seasea. Ile tele sili ona masalomia, e poloka ai poloka fale. O le mea lea, afai e iai le fale e maua ai, ma e sili ona mamao, ona tausaga lea e le i lalo ole tolusefulu tausaga. Toe faaleleia i totonu o fale faapena e masani lava ona i ai i faigata eseese. E masani lava, o puipui o ia fale e iloga i le malosi o le malosi ma se numera tele o le sipuni e manaʻomia mo le maeʻa.

O mea lelei o loʻo fuafuaina mai le tulaga o le a tuua se vaega o le potu e aunoa ma le taina. O le paʻu o le piliki o le tino i totonu o se fale o le a fausia ai se siosiomaga tulaga ese ma faʻaopopo le tagata taʻitoʻatasi o le sitaili filifilia. Pau lava le faʻafitauli i lenei mataupu e le mafai ona avea ma se tulaga sili ona lelei o le taufaʻamataʻu. E mafai ona e toe faʻaleleia le puipui o le piliki e faʻaaoga ai le pulupulu i luga o chips ma paolo o le maa, muamua faamamaina mai le vaega o le sima tuai. E manaʻomia foʻi le aofia ai i luga e pupuni ai ma se faʻapitoa muamua, puipuia le pefu le paʻu.

Piliki puipui i le potumoe: filifiliga masini

Polokalame o le suauu mama.

Afai o le piliki puipui e malosi le leaga ma e te le fuafua e faʻaaoga se masani tuai i totonu o le potu potu i totonu o le potu malolo, ona faʻaaoga ai lea o se manifinifi o le plaster. O le ma le mafiafia o le ogauluga o feagai ma le fesoʻotaʻiga e tatau ona vaaia o le mapusaga ma le lanu o le piliki e vaaia, ae o le faataamilosaga na lelei se manaia. Faʻatasi ai ma le faʻamalieina tulaga o puipui, e mafai ona latou faia se faiga matematika poʻo le vali.

O sitaili uma e iai lona lava mafaufau, ma e taulaʻi atu ia i latou, o le a ave ai se piliki puipui e nafa ma le faʻauma. O le tasi o faʻamanuiaga o ituaiga o mea ia e mafai ona suia lona muaʻi vaʻaiga e mafai ona suia i tala atu:

  1. E mafai ona e ausia se mafuaʻaga manaia e faʻaaoga ai se samala, chisel ma viliina. I le gasologa o le togafitiga, o le faʻatopetope o loʻo atagia ai, faʻataga faʻataga taʻitasi e faʻaesea taʻitasi.
  2. O le tuʻinanau o loʻo tuʻituʻi i le piliki fasi ma le tutusa meafaigaluega e pei o le lomiga muamua. Faia ni pota i le ufiufi ma lanu enaena lanu.
  3. I luga o le puipui o le piliki, e le o ufiufi i le sisitema, apalai soo se ata fetuutuunai i le potu malolo.

Mataupu oi luga o le autu: fufulu le powder mai le atigilima solo, o fea le mea leaga i le fale, o le mea e tupu ai 1000 taimi sili atu!

Mea e fai ma faʻataʻitaʻiga

Afai o le fale o loʻo fausia o piliki, ona leai lea o se mea e manaʻomia e filifili ai se mea. Ae faʻapefea pe a fai o le fale mautotogi i totonu o le vaega o loʻo i luga o le vaega? Ma o le pa i totonu o le potumoe e mafai ona ufiufi i fale kuka pe sefeina e puipui. O le faʻaaogaina o se faʻapitoa o loʻo feagai ai ma le faʻataʻitaʻiina o le piliki e mafai ai ona e sefe tele sikuea sene i le sikuea. E le gata i lea, o mea faapena e laiti ma faigofie ona faʻapipiʻi i le faʻavae i luga.

O le lelei o lenei metotia o le faaumaina o se lautele lanu lanu pamu. E silia ma le 50 laupepa, ona e mafai lea ona e tuufaatasia fua eseese ni mamanu ma fausia se mapusaga. O le lanu paleti e amata i le paʻepaʻe ma faʻaiʻu i le mumu-enaena ma pogisa lanu. Mo paolo e i ai o se paota talafeagai.

O loʻo faia le laualuga o mea teuteu e ono faia, e mafai ai ona tuʻufaʻatasia ma le faiga o le atunuʻu poʻo se faʻamaoniga. Ae o le mafanafana lanu pamu ma mea faʻalenatura, maua ai se faʻamalosi ma le mafanafana ma le manuia o le afi gaioiga, pei ona faia faʻapitoa e avea ma tuʻufaʻatasia o fale.

A o le ofi le puipui ma fale kuka laupapa, e mafai ona e taumafai tele ni auala eseese ma auala i uta. E mafai ona lautele pe vaapiapi, curves pe lamolemole. O le faleata e mafai ona tuʻuina atu e le gata o le masani masani tino, ae o loʻo taumafai foi e faʻapipiʻi i luga o le diagonal. O ia togafiti o le a fausia ai totonu i totonu o le potumoe ma faʻapitoa ma faʻamanatuina auiliiliga.

O le piliki puipui i totonu e mafai ona fausia ma ma le fesoasoani i puipui. E fautuaina le filifilia o se tau mafanafana mai i se sili atu tausamiga, o le a le foliga o le a tutusa ma le piliki. A faapipiiina pepa puipui ma le feagai, fasi, fasi e le ufiufi uma puipui o le potu. O le tasi pito i luga o le pito i luga e sili ona latou faamamafaina le potumoe sitaili.

O le piliki puipui i totonu o le potumoe o se moni muamua fofo o le a avea ma nofoaga o le a sili ona lalelei, paie ma le mafanafana!

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona faia se vaalele mai le pepa

Faitau atili