Faapipiiina o le ea malulu: faiga mo le faia o galuega

Anonim

Faapipiiina o le ea malulu: faiga mo le faia o galuega
E pei ona e iloa, e ese mai le faamaualuga Faatasi ai ma le faapipiiina o pamu o vaʻa, ua manino ma e aunoa ma le faʻatonuga: tuʻu i totonu o le nofoaga atofaina ma ki le itlet. O faʻailogatutu a le vaʻavaʻa a le ea e faapipiiina e tagata atamamai, ona o le faapipiiina o se taimi faʻatulagaina ma manaʻomia ni meafaigaluega ma tomai faʻapitoa i galuega faʻatino.

E masani lava, pe a faʻatau ni faʻataʻitaʻiga o loʻo iai (vaeluaina o le mea e aofia ai i le tau poʻo le ofoina o se ponesi, o lea e te le tatau ona taʻalo ai ma le faʻapipiʻiina.

Foliga o le masini ea ea

Mafaufau i nisi auiliiliga o foliga o le mamanu o le vaeluaga o le vaeluaina faiga ma lana faʻapipiʻi. O nei ea malulu e aofia ai ni poloka e lua: i totonu (evaporator) ma fafo (condenser). O poloka ma le tasi i le isi o loʻo fesoʻotaʻi e le eletise eletise ma apamemea. E pei ona vaʻaia i faiga, e masani ona faʻaaogaina Forton. I totonu o le Unith, e faʻaputuputu le moli i le taotoga o le ea malulu, lea ua faʻateʻi ala mai i le alavai alavai.

O le tuueseeseina o le polokalama i le lua poloka e i ai se tulaga taua - o le leoa o lana galuega, talu ai o le "nosy" o le "elemene e iai le leoa i fafo. O le iunite o totonu e mafai ona faʻapipiʻi i puipui, le taualuga, pe tuu i luga o le fola. O le sili ona lauiloa o pa puipui. O le faʻagaioiga o le tau malulu o le ea e mafai ona faʻatonutonuina mai le mea faigaluega pe mamao ese mai le felauaiga ma le mamao. O le vevela manaʻo e foaʻiina i le malosi, ma o le ea tafe e faʻatonutonuina e ala i le suia o le tulaga o tauaso.

Faʻapefea ona filifili le saʻo o le ea ea?

A o le filifilia spot systems, pei o isi faʻataʻitaʻiga o le ea malulu, e tatau ona e amanaia le nofoaga o le potu, o le tele o tagata o loʻo i ai, lelei ma le numera o meafaigaluega. Ina ia pikiina le sili ona lelei faʻataʻitaʻiga o le ea malulu ma le mana taumatau, e sili atu le feutanaʻi ma faʻatau atu i tagata faʻatau uo. Ae e le lava le filifilia o se faʻataʻitaʻiga talafeagai, e tatau ona e faʻapipiʻi ma saʻo ma faʻafesoʻotaʻi, aua o le faʻagaioiga o le ea malulu o le 80% e faʻalagolago i le faʻapipiʻiina talafeagai. O le mea lea e le aoga ai le faia o oe - i le tulaga o se mea sese, e leai se tasi e toe faafoi tupe ia te oe ma toe fausia oe mo oe le galue.

Mataupu i luga o le autu: eletise mafanafana fola i le fola o le fola: tekonolosi

O le a le galuega e aofia ai le faʻapipiʻiina o le ea malulu?

Muamua e tatau ona e faʻasaʻoina se tutoʻatasi uaea ma faʻapipiʻi se ese otometi i luga o le laulau. A fesoʻotaʻi ma o loʻo iai nei le minty o loʻo i ai se lamatiaga o le a le tu i luga avega, aemaise pe a tatou talanoa i fale tuai.

Faapipiiina o se UPT BLOC

Faapipiiina o le ea malulu: faiga mo le faia o galuega

O le isi laasaga o le faapipiiina o se poloka i fafo. Mo lenei, o puipui ua taʻaʻiina i totonu o le puipui ma puipui e. O ia faʻavaʻa e tatau ona faʻatuatuaina ma e i ai se taua tele o le malosi, faʻatagaina oe e iloa le avega i le tele o taimi tele nai lo le mamafa o le poloka. Faʻapipiʻi le poloka, e mafai ona e faʻaogaina le sitepu pe a le maualuga le tulaga o lona nofoaga e le maualuga atu nai lo 4 fola. Amata mai le fogafale 5, galuega e tatau ona faia e le 'au alamanuia. A faʻapipiʻiina se poloka i luga o le fogafale muamua, e tatau ona i ai i le maualuga o le 2 m ma puipuia ma se kulimi. O mamao i le va o le i totonu ma fafo atu o poloka e tatau ona i totonu o le 7-30 m tafailagi ma 3-20 m o le alavai, o le a i totonu o le ea conditioner.

Faapipiiina o se poloka i totonu

Faapipiiina o le ea malulu: faiga mo le faia o galuega

O puipui ma le uamea ua faʻapipiʻi e faʻapipiʻi e faʻapipiʻi ai le pito i totonu o le tino i le pa poʻo lelale. I le maeʻa ai o le poloka poloka i lona tulaga, e manaʻomia le siakiina le malosi o le malosi: e le tatau ona vibrate ma tautau pe a ki le polokalama. O le faʻataʻitaʻiga i fafo o fafo i totonu o le isi faʻailoga e le manaʻomia - e na ona faʻapipiʻi i luga o le fola. Faʻamolemole matau pe a maeʻa le Mauga ma Tamoe le System, e le mafai ona siʻitia le poloka. O le iunite e tatau ona faʻapipiʻiina faʻalelei i luga, e aunoa ma le naunautaiga ina ia faʻaputuputu le faʻaputuputu i totonu o le koneteina o le koneteina ae le toso mai i fafo.

O le iunite o totonu e tatau ona alu ese mai le faʻamafanafana o tagata folau, ma o le ea e sau i fafo i le le polokaina ie puipui ma puipui. O le mea sili ona maualalo mai le poloka i le faʻalavelave (puipui, meaafale) e tatau ona i lalo ifo o le 3 m, a leai o le ea o le a soloia mai le faʻalavelaveina o le potu atoa. O le lagona o le mafaufau i le tau vevela o le ea o le a otometi ona tape le ea malulu.

Mataupu i luga o le autu: mafanafana fola i totonu o le potu mai totonugalemu o le vevela

Faapipiiina o paipa ma uaea

Faapipiiina o le ea malulu: faiga mo le faia o galuega

O se tasi o le tele o taimi-faʻatauga gaioiga i le taimi o le faʻapipiʻiina o le ea conditioner o le tuʻuina o le lotoa o le auala tele e ala i puipui puipui. E manaʻomia ina ia nana ai le fetuutuunai faʻataʻamilosaga: paipa ma uaea. Fuafua i le Mutuale nofoaga o poloka o le tino, o seevae atonu e ese le umi, ae i soʻo se taimi na o se taimi-taimi. O le faʻailoga e mafai ona suia e le u fanaloga o fesoʻotaʻiga i totonu o le atigipusa, lea e masani ona faʻataʻitaʻi i totonu o fale, o loʻo iai nei ma e leai se avanoa e faʻaosoina ai le sua.

O poloka e fesoʻotaʻi e le 2 'apamemea' apamemea o le a pasi le tagata tafafao maimoa, ma uaea. O le fesoʻotaʻiga o loʻo faʻatinoina le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga faʻapitoa. I totonu o le pu i totonu o le puipui ma se lapoa o le 5-6 cm, o se paʻu o le paʻu o loʻo faʻapipiʻiina (vai vai) ma se fesoʻotaʻiga.

O se eseʻe ese o loʻo faia mo se paipa alavai. Afai e te faia mea uma e tusa ai ma tulafono, e tatau ona fesoʻotaʻi le paipa alavai i le ofe o le sami, a o le a le i fesoʻotaʻi, e manaʻomia e faʻaalu ai le vai i totonu. O le pu mo le faʻafesoʻotaʻi o le paipa ma se siphon ua le fiafia i totonu o le ie utu. O le siphon tumu i le vai tautua o se faʻalavelave i le alu ese o le le fiafia o manu mai le ivi. O le alavai alavai e tatau ona tuʻufaʻatasia i lalo o le lagona o le 5-10 MM ina ia tafe ai le vai i lalo o le gaioiga o le kalave. Afai e le aoga sea tistitu, o le a tatau ona e faʻaaogaina se pamu faʻapitoa. O na galuega e faʻaosofia lava - sili faigofie ma le taugofie e ave le alavai alavai i fafo atu o le faʻamalama, ma pe faʻapefea le vai o le a futusaga i le auala.

Faaumaina o le vaega o le faapipiiina

Ina ua uma ona faʻapipiʻi ma fesoʻotaʻi le ea malulu o le ea, e tatau ona e tuʻuina atu se avanoa i le tino, aveese isi susū ma le ea mai ai. E faia lea i le fesoasoani o meafaigaluega faʻapitoa ma ave le 45-50 minute. O le isi o le faʻamaonia o le Vaega o le Valu: O le polokalame suʻega o loʻo setiina ma e fesoʻotaʻi masini i le paoa. A e siaki, e le tatau ona mataala poloka, galue lemu, ma le le gaoia, ma le le lelei.

Tusitusiga i luga o le autu: 3D faʻataʻitaʻiga i totonu o le itu i totonu o nei

O le vaega mulimuli o le faʻapipiʻi o le faʻamamaina o lapisi, lea e matua taua lava pe a uma ona faʻamama ala laiti i le fusipaʻu. Afai o le faʻapipiʻi na faʻatinoina e tagata faʻapitoa, o loʻo tapena ai foi o latou tiute, aua e iai lo latou tulaga faʻapitoa. E te le manaʻomia ona totogi mo a latou auaunaga - o mea uma e aofia ai i le totogiina o le faʻapipiʻi galuega. Afai na faapipiiina oe tutoʻatasi, o le a tatau ona e aoga lelei e aveese le lapisi atoa o lapisi.

Faitau atili