O moega taumatau e faia ai oe lava

Anonim

O moega taumatau e faia ai oe lava

O moega i le atunuʻu o le mea autu lea e aoga ai le faʻaaogaina o le mea muamua. I tua o mea uma, i moega, matou te mafuta fualaʻau fualaʻau ma fualaʻau o le a fafaga ai tatou i le taumalulu.

Afai e le saʻo le moega, E ono le lelei tele le ie puipui, ae ia na faʻaaogaina le aoga ma le tau o le malosi.

E mafai ona eseese cricherels i le atunuu. E iai le taʻaloga talafeagai ma a latou pepa, pe a fai o le laufanua o laufanua o le upega tafailagi e taua mo oe ma ou te manaʻo e faʻatulaga se mea o le a teʻi e malo, ma o aʻu lava o le fiafia.

Faʻafefea ona tuʻu se moega i le atunuʻu

I le faasologa o laau e te nofo ai, na matuā alualu i luma, matagofie, e tatau ona i ai sau togalaʻau i le atunuʻu:

  • E tatau lava ona amata mai le laina o le togalaʻau o le faʻatoʻaga i le itu i matu o le atunuʻu ma faʻaiʻu i Saute. O le a faʻatagaina ai le la i taimi uma e faʻamafanafana ai le laueleele uma;
  • Oona o laʻau e mafai ona oʻo i le afa;
  • Afai o le malifa e agamalu, e sili le moega e tuu i ai;
  • amanaia le tutusa o fualaau 'aina;
  • vaeluaina se vaega mo moega mo 4 vaega;
  • Ma se tele vevela vevela, fai se moega i luga o le crest 25 cm.

O fualaʻau vavalalata pe a o le tuʻuina o moega i le atunuʻu e taua tele.

Manatua o le tuʻituʻi e le mafuta ma tamato, kuka ma pateta, ma pateta ma tamato ma maukeni. Peas ma pi i luga o le togalaau mo le tuuina atu o le leai se mataupu e le o faia i le aniani ma le kaliki.

O le faʻatupega lelei i le faʻatoʻaga mo le tuʻuina atu o se selesitila ma le aniani tulaueleele. Rastish e mafai ona afaina ai ituaiga uma o fualaau fai fualaau aina.

Matou te vaevaeina le togafiti i vaega mo moega i le atunuu

O moega taumatau e faia ai oe lava

O le vaega muamua ua fuafuaina mo mea toto ma le tele o taumafaina o meaʻai o meaʻai (kuka, kapisi, aniani, aniani, aniani, kalaka, pamu, maukeli).

Mataupu i luga o le autu: ituaiga ma foliga o rafting fausaga

O le vaega lona lua na mafua mai mo laʻau e fesaiaʻi eleelea (Warrots, Peprots, Peproe, Salato,

I le vaega lona tolu, fai moega mo le le mafaufau i luga o laau (mages ma tausaga lanumeamata).

O le fa o moega o moega mo le fale e tatau ona faʻaleagaina e le o le tele o laʻau (Rhubarb, strawberries, asparagus ma tamato).

I nisi o tulaga, o se manatu manaia ma aoga e mafai ona avea ma foafoaga o moega mo le tuʻuina atu o pusa, o le a faʻamisiona ai foʻi i le uluaʻi teuteuga o le nofoaga.

O moega taumatau e faia ai oe lava

E le gata ole faʻatagaina o le suavai, ae na foʻiva ni laʻau mai le fufulu i le taimi o timuga mamafa.

Faʻafefea ona fai moega i le atunuʻu

Afai e te filifili e fai se moega i totonu o le atunuʻu, ae le o le fanua e le faʻagaioia uma, e tatau ona e amata i lenei.

E manaʻomia le fofo e i ai le eleele i luga o lau '' upega tafaʻilagi ina ia e iloa lelei le auala.

O le a matou taʻu atu ia te oe le auala e fai ai se moega e faia oe lava:

  • Otooto pito ma aveese le turf;
  • Pamu lelei le palapala mo moega ma o latou lava lima;
  • gagau le eleele e moe ai ma se kilipa po o le hoe;
  • Faamalosia le tuaoi o moega (piliki, salu, maa fufuluina).

Faʻafefea ona fai ni moega maualuga i le atunuʻu e faia oe lava

O moega taumatau e faia ai oe lava

Afai ei ai se fale gaosi mai le faʻamalama matala i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faia se isi mea faʻapitoa i totonu i le ituaiga o moega maualuga.

O ia le masani ai "semi-sela" i le ituaiga o le felelei o le 30 cm ma le 1 mita lautele o le 1 mita e manaia tele.

E mafai ona ave se mea, ae taua le tutusa o latou maualuga. O le lanu i le pito i lalo e mafai ona fesoʻotaʻi, mafua ai le susulu o le vali e te fiafia ai.

Afai ua leva ona e manaʻo e tuu le ala o le togafiti ma lapisi, ona ma se mamanu o le moega i le atunuʻu o le a avea ma mafuaʻaga sili lea o le miti tuai.

O moega taumatau e faia ai oe lava

I le taumalulu, foliga vaaia o oʻu moega i le atunuʻu o le a le tigaina, ma pe afai o le a le apoina le lalolagi, o le a le apogi le lalolagi i se mea o loʻo tele le palapala i luga o alavai.

Mataupu i luga o le autu: lelei-vai lelei

I se faʻaopopoga, e toʻatele e mafaufau pe faʻafefea ona fai se moega i le fale ma se foliga le masani ai, ae le naʻo i fafo, ae o le lafoina o laʻau i totonu?

E mautinoa na e vaʻai masalosalo pe faʻafefea ona totoina e fugalaʻau latalata i fale.

O moega taumatau e faia ai oe lava

O nisi laʻau o loʻo nonofo i le ogatotonu, o isi i se ituaiga o moega i le ogatotonu.

E mafai ona e faia le mea lea, aua neʻi galo o ni fualaʻau ua faʻasaina e totoina faatasi, ma taua o le laʻau maualuga o le totonugalemu, mo sana.

Totalata i le sana, o Zucchini ola lelei, o le na o latou lau e mafai ona tapunia le la mo isi ata, ma o nisi fualaʻau o loʻo aʻafia faʻatasi - e mafai ona faʻasolo faʻatasi.

O moega taumatau e faia ai oe lava

A e manaʻo e tuʻuina atu se fuafuaga e le gata i moega o fualaʻau, ae o uluai lanu, o le a le faʻafitauli.

I le va o fualaʻau fualaʻau e mafai ona faʻapipiʻi i le tele o fugalaʻau. Faapea foi se tulaga sili atu le faʻasoasoaina i le "edead" laufanua o le a avea ma sipine spine.

Matagofie mamanu o moega i le atunuu e faia oe lava

E masani lava, o tagata nonofo o fale tumaoti ma fale o loʻo totoina fualaʻau ese mai lanu, tuʻu se moega i foliga o le sikuea poʻo se faʻasologa.

O moega taumatau e faia ai oe lava

Ae ui i lea, o se manatu lelei o le tuʻufaʻatasia o mea masani ma arethetics. O fugalaʻau e mafai ona totoina i autafa o le upega tafailagi, ma fualaʻau latalata atili i le ogatotonu, ma i foliga matagofie.

E mafai ona lapotopoto tagata i le gaoa o latou lava lima, ova, sikuea, faʻaauupegaina i le matagofie o pa ma o loʻo i ai ni auala faʻapitoa i le ogatotonu.

O moega taumatau e faia ai oe lava

O se tasi o fofo sili ona lelei, e faʻavasega i le ogatotonu o le faʻatoʻaga, lea o le a leai se tino o le a sili atu le paʻu ma se suauʻu paʻu maualalo, piliki poʻo le faʻamaʻi teuteu.

O moega taumatau e faia ai oe lava

O lea la, o le maʻa e mafai ona tolopoina i se faʻavae solofanua, ma le eleele i totonu o le "fugalaʻau togalaʻau" sasaa le maualuga o le nofoaga autu. Na o nai lanu o le a e le fiafia i ai o ni lili, ae, o faʻataʻitaʻiga, fuamoa.

Mataupu i luga o le autu: o le tulaga sili ona lelei ma le le lelei o le fale o le fale o faaputuga laupapa

E mafai ona e faʻaaogaina paʻu oti, sukamea, pa pia ma isi e le manaʻomia le fausiaina o se togalaau.

O moega taumatau e faia ai oe lava

Faʻafefea ona faʻatulaga moega matagofie mo kuka

I faleoloa taʻitasi, o loʻo faʻapea mai ni mea faigaluega mo togalaau, ona faʻatau atu lea o fesoʻotaʻiga mo fesoʻotaʻiga kuka.

O laʻau mataʻutia ma le fiafia o le a latou faʻaleleia i latou, fiafia le tagata e ona ma le tele o fualaʻau. E tele foʻi vailaʻau e tupu ai le mea e faigofie ai ona totogi se mea.

Na vavaeʻese mai lenei uiga o kuka, e mafai ona e taamilomilo solo i le atunuu, teuteuina i foliga o se vaʻa poʻo se mea manaia, ato.

O moega taumatau e faia ai oe lava

O le moega i le atunuʻu i le faʻatusa o se ato tele e mafai ona faigofie ona faia mai i lala mago ma o latou lava lima, ma o le a gagau foʻi ni kuka i luga o laau manifinifi.

E pei ona ave le fitter, o loʻo faʻapipiʻiina, o loʻo faʻaseseina e lala uma poʻo uaea. O le kelu e sili atu ona faʻaalia le tino o le ato, ae e mimilo ai le 'au.

O moega taumatau e faia ai oe lava

Afai tatou te fausia se faletā, mafaufau i le mea ma o le a ma le mea e tatau ai ona alualu ai. Ae sa iai fua, na mafai ai ona tuʻu i luga ipu o kuka i le fale, mai le itu e lua o le faitotoʻa, latalata i nofoaga vaivai.

Peitaʻi, e taua le manaʻomia o laʻau e manaʻomia se tele o le malamalama, ma e leaga lava pe a pa'ū i le faitotoʻa, ma le ata o le a faia i le isi mea, ma le O laau o le a iai, ma ua le lava le la mo le alualu i luma ma lona mamalu o le.

O moega taumatau e faia ai oe lava

E manaʻomia le tuu o moega i le atunuʻu mo kukama ina ia i le va o latou o loʻo i ai le mamao o le 40 cm, ae sili atu i le lautele o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e faʻapea o le' upega tafaʻilagi, o oe mafai ona alu i le ogatotonu.

Faitau atili