Folasaga laupapa: o le mafiafia o le fafie laʻau, o le sili atu le faʻaaogaina ma le mea e alu mo tusitusiga faʻapitoa

Anonim

Folasaga laupapa: o le mafiafia o le fafie laʻau, o le sili atu le faʻaaogaina ma le mea e alu mo tusitusiga faʻapitoa

Mai i laupapa, e mafai ona e faia se togafiti lelei ma matagofie o le fola. Opela o laupapa ua toe foi i faiga. O lenei ona o le fesuiaiga o fanua o fanua i le teuteuina o nofoaga o nofo ai mo le siosiomaga faauo, saogalemu. Ma le laʻau, pe e te iloa atoatoa, faamalieina atoa o nei manaʻoga. I le taimi lava e tasi, o le laupapa o loʻo i ai se foliga manaia. Ma, faʻafetai i se lautele filifiliga o le ato ato, ata faʻamau ma foliga e pei ona talafeagai mo le mamanu o toetoe o isi i totonu. O a uiga e tatau ona iloiloina pe a filifilia se laupapa i fafo e maua ai se matagofie o fofoga aulelei ma umi le tautua i le tele o tausaga le matua - faitau i lalo.

O le a le ituaiga laupapa e sili atu le faʻaaogaina mo le fola: o le filifiliga o mea

E mafai ona faʻaaoga le Komiti Faʻafoe i totonu o nofoaga e nofo ai ma le nofomau. O le mea sili ona lauiloa ma talafeagai mo le faʻamaeʻaina o fola o potu nofomau i se fale tumaʻoti - o 'oak fafie. Tele taimi e masani ona faʻaaogaina lefulefu, Alder, apepeta. O nei faiga e iloga i le maualuga o le ofuina o le teteʻeina, tumau, foliga taugata ma matagofie (aemaise lava pe a fai o le cotingnish, e le vali).

Folasaga laupapa: o le mafiafia o le fafie laʻau, o le sili atu le faʻaaogaina ma le mea e alu mo tusitusiga faʻapitoa

O loʻo iai le tele o laʻau ituaiga e iai nofoaga e iai nofoaga mo feusuaiga, eseese i tulaga o le faʻaaogaina ma le lelei.

O le maeʻa o le fola, filifili sili atu ni laupapa, lea e iai le lelei o le laupapa: O se laupapa le lelei laupapa e faʻaosofia ai le faʻamago i le semi e mafai ona fausia nim e mafai ona fausia ni ituaiga.

Mautu laupapa laupapa ma maualuga le tau. O le sili atu ona gafatia filifiliga o le a avea ma laupapa ma ponesi ma ponesi. Pine e matagofie i le paʻi, faʻaalia se manaia manaia fale. O lenei mea e malie, o lea e sili ona talafeagai le filifilia o le faʻauma o fola i totonu o potumoe. O Larch e talafeagai mo le faʻamaeʻaina o potu o totoe o potu. E tetee atu i aʻoaʻoga ma le malosi maualuga. E matua le manaʻomia le faʻaaogaina o le poplar ma linden laupapa mo le fola o le fola.

Tusitusiga i luga o le autu: Faamauina o nofoa i lalo o aso tuai e te faia oe lava

Laupapa laupapa mo fola: Fautuaga mo le filifilia ma faapipiiina

A filifilia se fola laupapa, o se seti o isi mea e tatau ona amanaia, aofia ai fola o le fola, tini.

O lea, ina ia mafai e le fola e taui atu mo se taimi umi, na foliga mai na lelei ma matou taumafai e mulimuli i na fautuaga.

  1. O le faʻauma e tatau ona faia e se mitiafu: ona o le poloka poloka i luga, e faigofie ai ona oʻo i le mauga faapena.
  2. Mo le faʻauma i totonu o aliʻi, filifili Europol poʻo ni laupepa mago e le sili atu i le 10%.
  3. Mocpiling o le ata fola, o le vasega faʻaaoga ua faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina, ma le le fiafia e le sili atu i le 15%.
  4. Ae le i lafoina laupapa, e tatau ona e fetuunai ai le ato ato i le microclite (e taofi ai i totonu o le potu mo le lua vaiaso). Raw laupapa, pe a uma ona taoto, mafai ona suia o latou tulaga, o le a mafua mai i le faʻavaeina o cracks ma taufetuli i le ogaumu.
  5. A o le i faʻatau laupapa, e tatau ona e fuafua le aofaʻi ma laupapa mo se lapoʻa faʻapitoa (o lenei mafai ona faia oe lava, faʻaaogaina o se lugalaina mea faigaluega).
  6. Ua fautuaina e laupapa i le faʻamalosi i luga o le laina malamalama: O le a le faʻapopoleina ni moli uila i mata.
  7. O lea e leai ni ata lafoia i le va o laupapa (lea e faʻaititia ai le avanoa ma gagau le geometry o le fola), o le tau o loʻo amata mai i le isi).

Folasaga laupapa: o le mafiafia o le fafie laʻau, o le sili atu le faʻaaogaina ma le mea e alu mo tusitusiga faʻapitoa

Filifili ni fola e tatau ona faʻalagolago i le ituaiga o potu ma lona mafuaʻaga

E le gata i lea, o le faʻapipiʻi apule e tatau ona mama, e leai ni asini, ua taufaifai faʻafefe moli ma isi faʻaletonu e ono aʻafia ae le o le faʻatinoga o le fola, ae faʻapea foi ile faatinoga.

Lautele Komiti Faʻafoe: Tulaga Faʻamatalaga

Lua-vaega o le falefaigaluega laupapa mo le foloa teuteuga o loʻo faʻaalia e le maualuga o le ofuina o le teteʻe ma tumau. O ia faʻagaioiga faʻalauiloa e ausia ona o le mea moni o le proverb e aofia ai lua vaega: O le laupapa pito i luga ma lalo o le plywood. O le fafie laupapa e masani ona faia mai le palapala fafie laupapa (oak, Ashnut, uolanati.

I se faʻaopopoga, o auga masani a le Komiti Faʻafoe e aofia ai:

  1. O sea kuka e le manaʻomia le tausiga o tulaga faigaluega mo le vevela ma se isi tulaga maualalo.
  2. O le faʻapipiʻiina, o le lua-vaega pa bar e le itiiti ifo le faʻaoʻo atu o Deforements nai lo fafie uma fafie.
  3. O le fola mai le komiti faʻapitoa e mafai ona o loʻo 'ave soʻo, atamamai ma matala ma va eseese.
  4. Mo le faʻatatauina o matata, o le faʻatulagaina o palu o le paliwood poʻo se mea e le manaʻomia.
  5. O se maualuga maualuga o le pisa le mautonu nai lo le faʻaaogaina o se laupapa faʻataʻitaʻi.

Mataupu i luga o le autu: fesoʻotaʻiga o se fola mafanafana: o se ata o se vevela pule faatonutonu, video ma eletise ma o latou lava lima, ua atoatoa

Folasaga laupapa: o le mafiafia o le fafie laʻau, o le sili atu le faʻaaogaina ma le mea e alu mo tusitusiga faʻapitoa

E sili ona lelei laupapa

O le tausiga o le inisinia (faʻatekinisi) laupapa e sili ona faigofie: o le tele o faʻataʻitaʻiga e le faigofie ona po ua tapunia faigofie (i le pefu o le palapala. O le le mautonu o le sili atu o le faʻaaogaina vagana ai e maualuga lona tau, faʻatusatusa i le masani ai laupapa laupapa laupapa. Ae o le toe faʻaleleia o lenei feusuaiga o le a le manaʻomia vave.

O le foloa le tele

O uiga autu o le Komiti Faʻatino, e tatau ona mafaufau i ai pe a faʻatinoina se mea e aofia ai le umi ma lautele o le fola. O aso nei, i le fale faleoloa e mafai ona e mauaina le laupapa ma le lautele o 800 mm i le 150 mm ma le umi o le 3 i le 6 mita.

I le fausiaina o falemaʻi, o le sili lauiloa o le mauaina o laupapa ma le lautele o le 150 mm: o loʻo latou tosina mai i soʻo se totonu ma ia i ai le faʻatino maualuga.

O le filifiliga o 'auʻese lautele faʻalagolago i le mamanu o le potu. O lea, aua o potu laiti aua le filifilia ni vaega tetele fafo. Lelei mo potu laiti o se laupapa talafeagai ma le lautele o le 800 mm. O le lautele o le laupapa i potu sili o le a faamamafaina le tele o le potu.

E tatau ona amanaia ona o le laʻititi o le umukuka o loʻo i ai le laupapa, o le faʻafaigofie o le faʻapipiʻiina o le fola laupapa ma taofi le geomomery.

O le umi o le ato ato e tatau ona faʻamalieina ai manaʻoga e lua: O fasi fasi laupapa e tatau ona i ai le tele o soʻotaga pe a faʻapipiʻi, ma o le seleselega lava e tatau ona faʻaaogaina e tatau. E mafai ona e tipiina le otaota i luga o le laupapa laupapa i le filifilia o le Eurodo e sau ma le umi o le 2 mita.

Fafo mafiafia

O le lelei ma le tumau o le o le sao fuafuaina i le le mafiafia o le laupapa. Ma, o le a le televave le mamafa o laupapa ma le vevela mafiafia i le mamafa o le susu ma le vevela, e aunoa ma le leiloa o ona ituaiga mananaia ma uiga. Aua nei galo ona uiga le mafiafia i le lautele o le laupapa: E lautele tele, o le ata manifinifi o le a aafia i uiga.

Tusitusiga i luga o le autu: paʻu crafts: stalm, fugalaʻau, faʻatusa, togalaʻau meaafale

Folasaga laupapa: o le mafiafia o le fafie laʻau, o le sili atu le faʻaaogaina ma le mea e alu mo tusitusiga faʻapitoa

Le ola o lana auaunaga ma le malosi e faʻalagolago i le mafiafia o le faʻataʻitaʻiga laupapa

O le filifiliga o fafie mo le fola ua faʻauma i le mafiafia e mafua mai i avega o le a iloa ai le inisiua.

O le a le mafiafia e filifili ai e uma le fola? O aso nei, o ato ato ato o tagata faatau e ofoina atu laupapa ma le mafiafia o le 2 i le 7 cm. Mo potumoe potu, e sili atu le faʻaaogaina o le laupapa i le 3.5-4 cm. potu) Ou te manaʻomia laupapa ma le mafiafia.

O le mea itiiti o le le mafiafia i fale nofomau, e le tatau ona i lalo ifo o le 2.2 cm. O suiga talafeagai i le va o elemene ua faamatala ai le setete tulaga o le 19242-88.

Pe a filifilia laupapa i le mafiafia, e tatau ona e mafaufau i le mamao i le va o le laugatasi o le faavae. Afai o le mamao i le va o elemene o le 0.6 m, o le maualuga-sili ona lelei o le mafiafia o le a lava le mafiafia o le 3-3.5 cm. Afai o le mamao e faʻaaoga ai laupapa ma le lautele o le 4- 4.5 cm.

Filifilia o Konepolosi I le mafiafia, e tatau ona mafaufau o le tele o lenei faʻailoga, o le taua tele o le tau o le laʻau.

O lea, o le filifiliga o popeti i le mafiafia e tatau ona faʻatauaina. E aoga le faʻatauina o mea mafiafia mo le faʻamaeʻaina o leoleo, o loʻo maua ai se aafiaga o le Komiti o le Komiti Faʻafoe, o le le ono o le Komiti o le Komiti o Faleoloa o le Komiti a le Komiti. , ma le tele o taimi o le mea e fai ai le tiketi.

O le a le faaseeina o le laupapa laupapa (vitio)

O le alatoto o le sitaili o se sitaili, siosiomaga faauo ma tumau le taina. Ae o sea taleti o loʻo mafai ona filifilia le laupapa, vaʻai i le malosi o le taotoga, faʻamoemoe o le potu ma faʻasaina. Filifili le fola e talafeagai i lalo o totonu, i le aso, o le a le faigata tele. O le mea autu o le filifili lea o le laupapa, ma ia e amanaia le fua faatatau o lo latou lautele ma le mafiafia, umi ma le umi o le potu. Ma, o le a e mauaina se popo na fetaui lelei ma mea faamoemoega!

Faitau atili