Fausiaina o se paʻu-faʻamafanafana i totonu ma ou lava lima

Anonim

Mata e mafai ona faia ni miti-malosi i totonu ma o latou lava lima?

Fausiaina o se paʻu-faʻamafanafana i totonu ma ou lava lima

E mafai e le Tupe-Matutua - E mafai ona e teuteuina e le gata i le sui o fale, ae faʻapea foʻi le pa puipui.

O tagata atamamai uma poʻo le 'au o le potu o le mea e fai ai le toe faʻaleleia, e manaʻo e teuteu le potu ma se metotia le masani ai. E mafai ona vali i pupula lanu o le puipui poo mea taua e ono faʻapopoleina ai nofoia ma a latou malo pele. O le asō i le tumutumu o le lauiloa o le stucco mai le faʻapipiʻi poʻo le omea i totonu. O le igoa saʻo o lenei galuega o faatufugaga o le tino-vevela.

Ua teuteuina i latou le na o fefaatauaiga o fale, ae o puipui foʻi i totonu o potu, mautotogi, fale tumaoti. O le ato ia masini, o lo o tuuina mai ai i puipui le potu e ma le potu ma mamalu. Tulaga Faʻaiuga, o mea na tuanaʻi ona puʻeina luga o puipui, mafai ona faʻatauina i totonu o se faleoloa faʻapitoa. E mafai foi ona faia-fesoasoani ma ou lava lima. E leai se mea e manaʻomia e suʻesuʻe ai le metotia faapolofesa. Ua lava lea e suʻesuʻe ma le totoʻa le faʻasologa o galuega ma le fausaga o lenei teuteuga.

Bad-Grant nuclecilices o galuega a faatufugaga

Fausiaina o se paʻu-faʻamafanafana i totonu ma ou lava lima

Paʻepaʻe Paʻepaʻe e faʻaaoga i luga o se ata ma se spatila.

O le paolo-malamala e i ai lona igoa lona lua - o le builder. O le igoa muamua i Farani o lona uiga o le "maualalo maualalo", o le lona lua o le "maualuga." Talo-Grass o se ituaiga o le maualuga o le mapusaga, o fea le ata o le convex o lo o fai mai i se mafolafola talaaga.

O lenei ituaiga o faatufugaga e matua faamutaina i le Pafonitoric e vaitau, lea e faʻatino ai ata o loʻo faia. Mulimuli ane, o lenei ituaiga o teuteuga ua uma ona mauaina i Sasaʻe anamua. O iina, e faapena foi ma lauolala e taunuu mai i vaa, ae le na auai le faitau selau tagata. O le na faavaeina o le po o le po-ia sana e pei ona o se teuteuga o se aso anamua. Lenei o iinei o se ituaiga osofaʻiga na amata ona teuteu le tuʻugamau o Farao, o latou ata e le tonu i le aso.

Atituri o le bass-weet

O loʻo vaevaeina le auvai i ni vaega i luga o mea o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o lenei teuteuga.

O loʻo latou faʻataʻalo mai le omea ma gypspum, ma ua taʻe foi mai le maamora ma tipi i fafo o fafie. E i ai ituaiga sili atu faigata i le faoa mai Avasbaster po o apamemea. Ina ia faaseseina se tui faapea, e le tatau ona pau lava lea oe tomai, ae o tomai faapitoa.

Mataupu i luga o le autu: Suiga laulau - 30 faʻataʻitaʻiga

E le gata i lea, periol-toega o loʻo vaevaeina i meaola e faʻalagolago i le faʻatusa o ia lava:

  • Vaaiga-vaʻaia - o loʻo faʻaalia ata;
  • Teuteuga - maimoa mamanu.

Afai e te faʻaolaina atili i le ituaiga, e mafai ona e iloa o loʻo vaevaeina i totonu

Fausiaina o se paʻu-faʻamafanafana i totonu ma ou lava lima

O le ata o le ata-fesoasoani o le a foliga matagofie i totonu o le taualuga.

  • faaeeina;
  • manaia;
  • Tele ma isi.

Ua tofu i latou ma uiga. O nisi e i ai le aafiaga o le faaaogaina o ata lafoia. Ua i ai ia Bowlings le tele o ituaiga. Oi latou taʻitoʻatasi e tulaga ese i lana lava auala.

I totonu o le itu faaonapo, e faʻaogaina mai polo mai le ie pupuni o loʻo faʻailoaina ni laʻau, lanu, o isi fua. Ata o tagata poʻo isi vaega faigata o loʻo faʻatau ai le saunia, i le ituaiga o se ata masani i le faʻavaʻa. O loʻo iai ni faaputuga poʻo le tautau i luga o puipui, poʻo le toe faʻaleleia o le fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi i totonu o ni paʻu faʻapitoa e faʻasaoina ai le aʻafiaga o le vaneina.

Talooga ma ou lava lima

O faleoloa faʻapitoa e ofoina atu se faʻailoga tele o seti uma o loʻo faʻatagaina oe e faia ni-mapuʻe ma ou lima lima. E mafai ona e faʻaaogaina vavaeʻese ese vaega o loʻo faia ai le matagofie o lenei matagofie.

Fausiaina o se paʻu-faʻamafanafana i totonu ma ou lava lima

O le faʻavaeina o le laufanua o le tau-fesoasoani e mafai ona ausia e ala i le faʻaogaina o se eseese eseese mo cracker.

Mo le gaosi o le bass-steed o le a talafeagai ai:

  • Sauni ni fofo poʻo ni vaega taʻitoʻatasi: Gypsum, sima, Alabaster, etc.;
  • laupapa tipi;
  • manino ata pe maeʻa;
  • varnish poʻo le vali e faʻamama ai le faʻatusa faʻapitoa;
  • Tile Glue, fao, fao ma mea uma e manaʻomia mo le faapipiiina o le ata mulimuli.

Le gaosia o le tau-fesoasoani pasi atu i se tulaga faapitoa.

Talosaga o le Tusi

O le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le ata pasi i auala eseese, e faʻatatau i le ituaiga o Bas-Grass na filifilia.

Afai na filifili e fai se ata, o lo o faʻapipiʻi i le puipui, ma usitaia ai tulafono nei:

  • Mai mea taua e faʻaputuputu ai se faʻavaʻa o se ata mo se ata, e tatau ona ia te ia ma le tasi se tosinaga i lea itu;
  • O loʻo ufitia le foliga i Polythylene poʻo ata tifaga, o le mea pito sili ona taua o le faʻasao, o lona uiga, e alagata, e mafai ona e ausia le tuufaatasiga o foote i le tapulaʻa;
  • O le fofo na faʻatauina pe tapena e tusa ma faʻatonuga o loʻo onosaʻia i le iʻuga o faiga;
  • faʻatalitali mo le faʻamamaina atoatoa o le pepa;
  • Ina ua uma ona faʻamamaina ma ni mea lelei e fetaui lelei, e tatau ona e faʻaaogaina ni feʻau o le ata, iinei e mafai ona e faʻaaogaina le stencil.

Mau i luga o le autu: Patchwork, fai oe lava: Sywing Scheme, Master Vasega mo Amataga, Faʻafefea ona suli, ata, Pait-ala-ala-ala-ala-ala-alatoto

Fausiaina o se paʻu-faʻamafanafana i totonu ma ou lava lima

Ina ua maeʻa faʻamamaina, o le paʻu-fesoasoani e mafai ona vali e ala i le vave mago.

Afai o loʻo faia vave le paʻu-fesoasoani i luga o le pa i le ituaiga o faiga o le tino, tapenapenaga, aʻoaʻoga luga e tatau ona saunia. E kilia o soʻo se mea leaga ma toeaina. Ina ua uma ona e ausia le lamolemole lelei tele, o le puipui o le eleele ma maua ai le matutu.

A o le pa e tagi ai, e mafai ona e faia se auivi o se ata i le lumanai. Afai e iai ni vaega laiti, e mafai ona e faʻaogaina le masani masani lolomi lolomi i luga o le lolomitusi i vaega. Ona taʻitasi lea e faʻaliliuina i se ata manino. O le taimi lava e saunia ai le puipui, e faitau ai le laina i luga o le 'aufaatasi, aoina atoa. Afai o le tasi fuainumera ua faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, o se laʻau tele tele, ona tatau lea ona e alu i le ala a tamaiti e faʻaliliu ai le ala. Mo lenei, ua lafo le puipui i sikuea ma toe faʻaosofia ma le ma le ma le faʻaeteeteina le ata. O le auala lea, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le mataupu pe a leai ni ata vali.

Fausiaina o le Mafaufauga

I le taimi muamua, a faia le vaega o le fale ese mai le puipui, agaʻi i le foafoa o le matou mafanafana ina ua maeʻa le faʻamamaina o le foliga ma le faʻaaogaina o le faʻavae. Mai le faʻafanua fou saunia, o loʻo faʻalauteleina le aofaʻi e tusa ai ma le feʻau. E sili le faia o lenei mea i le tele o mau, e tatau i tagata uma ona feagai ma sina mea. E faigofie atu le faʻasilasilaga faʻasoesa ma aveese latou. Afai o tupe e manatu ai, iinei e mafai ona e faʻaogaina i ni auala se lua. I le tulaga muamua, o le pito i tua i le faasologa sao o le toomaga o le ata e tatau ona fausia. A maeʻa ona ausia le lautele o le faʻafanua, o le tala o loʻo i ai ua tuʻufaʻatasia ma polesi.

A faʻaaoga le ata i luga o le puipui, o le foafoaina o le faʻamafanafanaga o loʻo tupu i ni tulaga se lua. I le uluaʻi tulaga, e manaʻomia le faia o se tala leaga, o lona uiga, na o le faʻatumuina o sone o loʻo i ai ma le paluga, tipi ese mea uma. Ina ua mavae lena, aumai se mea faigata vaega e faamago ai. Le isi, alu i le faʻamaeʻaina o le fesoasoani. E tele lava le onosaʻi ia ausia ai le manino ma laina sao. Ole mea lea, e le manaʻomia le amata ona faʻatinoina ata tifaga. Ua lava lea e faʻaaoga ai se ata tele tele i foliga o se mea teuteu.

Mataupu i luga o le autu: Faʻapipiʻi le malifa mo le faitotoʻa faitotoʻa

E i ai le faigofie faʻasino auala e talafeagai mo uma mataupu. O le ituaiga o nofoaga o muai tapenaina. I le aotelega o le faʻatulagaina, faia ituaiga o loʻo sasaa ma se paluga ma faʻamamago. O le aofaʻi o elemene o loʻo faʻapipiʻiina i le pa poʻo le ata o le ata o le ata, ma o le fuʻa ua liusuavai ma ua faʻamamaina ma 'ai.

Faapipiiina o Ball-Grants

Vavae ese le ata saunia i le puipui ma le tulu kulimi. E faʻaaoga i le puipui, ma luga o le paʻu. Afai o le faʻaiʻuga o le ata o loʻo iai le mamafa mamafa, e mafai ona e faʻaogaina fao poʻo fao. Ua tutuli i lalo i le pito i lalo o le bass-fesoasoani ina ia latou o mai na o le 2/3 o le mafiafia o le nonoa. I le tulaga pe a maeʻa le aofaʻi o mamafa tele, e tatau ona e faʻaaogaina le metotia o le faʻalauteleina i le puipui. Mo lenei, ua saunia se entich i luma ma laupapa laupapa. O le fusi e mafai foi ona le fiafia i se fofo ma tatala.

Ma le pasi-fesoasoani na faia i luga o le puipui, o se mea e tutusa ai:

  1. Sauni le mapusaga tatau ona aveina ma le faaeteete e ala i le oneone.
  2. Ona mama lava lea i le efuefu. O pupuni uma ma feema ua fufulu iinei. O lenei faiga e tatau ona faʻalatalata solo ma le faʻaeteete.
  3. Bad-Healt Country e faʻaaoga se pulumu faʻapitoa.
  4. I le isi amataga valivaliina le mapusaga. Lenei matou te faʻaaogaina le vai vai-efemiliona. Afai e leai se pisia i le tele o lanu, e manaʻomia le faʻaaogaina o paʻepaʻe paʻepaʻe. E aofia ai elemene o elemene. I lenei faiga, e sili le faʻaaogaina o le malae, o le a mafai ona tuʻu le vali ma se sili atu laʻau e aunoa ma se tupe faʻaalu.

O mea uma na faʻamatalaina, e manino ona faʻaalia le faia o se paʻu-maoaʻe. E le taua tele ina ia ola. Faatasi ai ma lenei mafai ona taulimaina soo se tagata e le o feagai ma stucco. O le maeʻa o le paʻu-fesoasoani o le a fiafia i lē e ona ma aumai le malo fiafia fiafia.

Faitau atili