Faʻafefea ona ufiufi le laupapa laupapa: Faʻafefea ona e taulimaina se itupa, wax ma pine ogatoga, fafie togafitiga

Anonim

Faʻafefea ona ufiufi le laupapa laupapa: Faʻafefea ona e taulimaina se itupa, wax ma pine ogatoga, fafie togafitiga

Ina ia mafai e le foloa foloina e tautua mo se taimi umi, e tatau ona ufiufi i se sui puipui o laʻau masani, o le lelei lea o soʻo se fale mautotogi. O Ia o le tagata e faia le totonu ma le paie, teuteu ma mauoa. Ae, o le pagatia lava, mea masani e noatia i le aafiaga o itu lata mai. I foliga ma faʻagaioiga o foliga ma faʻagaioiga o laʻau, matala SOLLE CARY, fesuiaʻiga o le vevela, faʻateleina le susu i totonu o le potu e mafai ona afaina tele. Ina ia puipuia le fola laupapa mai le televave laei, toe faʻaleleia ma sui, ia tausia le tulaga sili ona lelei o le Creditīa, e manaʻomia le tausia o lana puipuiga. Faʻafefea ma le mea e taulimaina ai le laupapa laupapa, faitau i lalo.

O Le Filifiliga o le Faʻapisinisi: Le a le Auala e Faaputaina Fanua Faolani i totonu o le Fale

O le auala sili e puipuia ai le ogalaau mai le liʻo, o Aperaamo, o le iniseti, iniseti ma faʻamago o le ufiufi i se faʻapitoa. O aso nei, sa ofoina atu e le maketi mo faiga faiga fafie e le mafai ona puipuia faufaatasia fafie mai soo se malaia, ae faapena foi ona puleaina. O le filifiliga o le faʻamalosi e faʻalagolago i mataupu faʻapitoa.

Faʻafefea ona ufiufi le laupapa laupapa: Faʻafefea ona e taulimaina se itupa, wax ma pine ogatoga, fafie togafitiga

O le tuʻufaʻatasiga mo le gaosiga o se laupapa laupapa laupapa e mafai ona faʻatauina i totonu o se faleoloa fagota.

Vavaeese tuʻufaʻatasiga i le saogalemu mo tagata ma manu fetautaga e ala i le biocdictude e tatau ona filifilia e faʻatautaia le fola i totonu o le fale.

O le laupapa laupapa i totonu o le fale mautotogi i luga o le fogafale muamua o loʻo mulimuli mai e faʻamalosia ai le uiga o le fungaus ma goto. Ina ia puipuia le fola laupapa i luga o veranda ma terraces o fale tumaoti, o auala e aofia ai le inseccticides. Tele taimi masani, tagata gaosi oloa ofoina faapalaga ma se tulaga tuʻufaʻatasia. O se faataʻitaʻiga, ua fesoasoani Belikan le faamaoni o le a ia puipuia le foloa ma ia pskes, ma le tofo, ma le pristages. Brarming Lekage Bioppisis tapikaina mai lili, teuteuina ma le taliga.

A faʻatau se laupapa laupapa puipui puipuiga a le sooupu, ma aʻoaʻo lelei le igoa ma le faʻavaeina.

Ia mafaufau i le ola fata. Afai o le tele o tausaga, ma e sili mamao atu, e iai sau vailaʻau mo galuega i fafo. O le uiga o loʻo aofia ai ni bictive bioc o le mataʻutia o le soifua maloloina o tagata. O auala e masani ai ona tuu i luga o le igoa igoa o le telefoni, o le mea e mafai ona maua tali i fesili uma. Lagona le saoloto e valaʻau, aua e faʻalagolago i le "olaga" o lau uili laupapa, ona ola ai lea o tagata o latou uma.

Tusitusiga i luga o le autu: Duplex o le taualuga o le palakalafa ma o latou lava lima (vitio, faatonuga ma ata)

Laki mo laupapa laupapa: Faʻafefea ma faʻapefea ona ufiufi le fola

Ose le mea e masani ai ona masani ai le laau o le vale. O suiga i fafo e le gata i le susu mai le susu, pipili, iniseti, iniseti ma le la, ae ia foai atu lona susulu o le fafie.

Faʻafefea ona ufiufi le laupapa laupapa: Faʻafefea ona e taulimaina se itupa, wax ma pine ogatoga, fafie togafitiga

E manaʻomia le filifili o sea laʻau e le o iai ni mea leaga.

E tele ituaiga o eseese e eseese uiga:

  1. Vai vaivai. O luʻitau ia e vave mago, e leai se manogi le lelei ma o loʻo fesoʻotaʻi lelei ma le faʻavae. Fuafua i luga o le ituaiga vai-lanu samasama (nofofua pe lua-vaega), e mafai ona tautua mai le 3 i le 10 tausaga e aunoa ma se toe kopi o le fola.
  2. Alkyd. O ia fesuiaiga e sili ona lelei mo le "feoai" fola, o loʻo vevela le fola, ae o le a faʻamago ai le umi. I se faʻaopopoga, o le tekonolosi o le faʻaaogaina o ni fesuiaiga e tele. O le olaga o ia eseese o le 2-3 tausaga.
  3. Ayhyduad polyarethane varnishes. O lona uiga o lona uiga o loʻo iai le maualuga o le aʻafia o le teteʻe, teteʻe i vailaʻau ma le susu maualuga. E mafua ai se mamao tele nai lo vai-lima. Ina ia pupuni le fola ma polyrerethane varnish, o laʻau laʻau e tatau ona sili atu nai lo le 8%. A leai, e mafai ona alu eseese va. E tautuaina ai le comping i le 2-3 tausaga.
  4. Acid-curable varnishes. O iʻuga taua ia maualuga le faʻatinoga: latou te faʻatagaina se faʻamalieina o le faʻamalieina e le o le leaga mataʻutia ma masini faʻaleagaina, susu. Faaaoga se vala aulelei tele, e le oomia i mea faigaluega. Peitaʻi, o le gaosia e tatau ona pasi i totonu o se potu faʻaaoga, ma o loʻo mulimuli mai i totonu o le manava.

E le fautuaina le laki e faʻaaoga i luga o fola i luga o le suauʻu o loʻo ufiufi ai le suauʻu, o loʻo tatala ai verabac, o verandas, o le tele o vale o le la o le la o le la o le la o le la o le la o le la o le la o le la o le la o le la

Pine Woods Store Bool: Oloa Vaega

O le suauu o se filifiliga lelei lea mo le faʻamamaina o se laupapa laupapa: O le a vave ona fufulu ma faʻatagaina oe e faʻatino le nofoaga, e le manaʻomia le faia o le fola, e faʻatino ai se mea e teu ai). I se faʻaopopoga, o le suauʻu e matua sefe, ekogimispectoom, e taua tele le afaina o tagata afaina ma aiga). Peitai, ia faʻamasinoina le toe iloiloina o tagata faʻaaoga, tusi laʻititi ua laʻititi le faʻagaioiga, nai lo le vaiti.

O le folauga foloa, lea na valiina e le tatagi, o le a le mafai ona faia le suauu: O le suauu e le o fausia le puipuia o ata tifaga.

Faʻafefea ona ufiufi le laupapa laupapa: Faʻafefea ona e taulimaina se itupa, wax ma pine ogatoga, fafie togafitiga

Ona o le suauʻu, e mafai ona faʻaleleia le asthhetic ma faʻagaioiga o meatotino a le laupapa laupapa o le pane.

Mataupu i luga o le autu: ituaiga ma foliga o rafting fausaga

Peitaʻi, i nisi ituaiga, o le aʻei le suauʻu a naʻo le lisiina. O le mea lea, o le cotingʻe o le fola o le pine laupapa e mafai ona oʻo atu i le mea moni e mafai ona tuʻufaʻatasia, o le foloa o le a faʻaleagaina ma le vaivai o le laupapa. O le mea lea, o le suauu o le fetaui lelei mo le fetaui lelei o le fola malu o le fola o le pine.

Pe a faʻafesoʻotaʻi le suauʻu o Pine fola, e tatau ona manatua lea ona o le toe faʻaleleia, o loʻo i ai i totonu o le laupapa, o le a faʻamamaina ai le tele o papa.

Ua fautuaina e le au tufuga ma filifili e ufiufi pine povi laupapa i totonu o le fale pata ma wax. O ia oloa e aoga lelei i nei puna o le laau, faʻafaileleina ai. I se faʻaopopoga, o le suauʻu ma le wax e faʻamamafa ai le tele o le laupapa: o le fola pe a maeʻa ona faʻaogaina foliga masani ma matagofie.

Wax e puipuia le fola: Faʻafefea ona ufiufi le laupapa laupapa i totonu o le fale

Wax o se auala masani e puipuia ai fafie mai le susu. O le aso nei o le Wox mo le gaosia o laupapa laupapa e faia o Beeswax, Inoroganic Pression ma Old. O le lelei tele o le wax o lona avanoa ma le siosiomaga faauo. I se faʻaopopoga, o le wax e fetaui lelei mo le faʻafefeteina o le matua atoa fafie. E mafai ona avea uma lanu ma leai ni lanu, pupula ma matte. Lenei ua mafai ona toe faʻaleleia le lanu muamua o le tuai laupapa laupapa ma faʻamamafa le foloa fou.

Faʻafefea ona ufiufi le laupapa laupapa: Faʻafefea ona e taulimaina se itupa, wax ma pine ogatoga, fafie togafitiga

E puipuia le fola, ua lava lea e faʻaaoga ai se manifinifi manifinifi o wax

Ina ia mafai ona faʻagaioia le fola mai le laʻau ma le wax e te manaʻomia:

  1. Tumu le taina. Ua aveʻesea le vaiti a le matua o loʻo aveʻesea le solvent poʻo le taamilosaga. E mafai ona e faʻaaogaina le mea faigaluega i luga o le suauʻu.
  2. Oneone ma segreace le laualuga mo sili atu fafie laupapa ma wax. E mafai ona e faia le faʻaopopoina o le laʻau o le palapala i luga o le fafie, ma faʻapipiʻi le vaega pe a uma ona mago.
  3. Faʻaaoga le wax faʻaaoga se tisu tissue ma lau taʻamilosaga mata, peiseai i totonu o le fola.
  4. Faatali mo le mago o le vaega ma, pe a tatau ai, toe ufiufi le fola.
  5. Vali le fola ina ua uma ona mago le wax ma se ie lagona.

Tusitusiga i luga o le autu: faamau taele ma se puipui

O le faʻagasologa o le faʻamamaina o le wax e mafai ona faʻavaveina e ala i le filifilia o se auala ma pelyoprized chiplerators. E mafai ona e faʻaopopo se sequita i le maeʻa o le palu.

Auala e te ufiufi ai le fola i le suauu (vitio)

Faʻafetai i le siʻosiʻomaga agalelei ma matagofie foliga, o loʻo faʻateleina ai fafie e faʻamaea uma ai le lua ma fafo. Sefe le ufiufi laupapa o le muamua galuega a se tasi na lava le laki i le fogafale fogafale mai le foloa fogafale, laupapa, laupapa. Ma afai e mafai ona vali le keneray, nei aso faapitoa o auala e mafai ona fesoasoani e puipuia le taupulega e faigofie ona faaaogaina ma o latou lava lima. Filifili le faʻavae faʻalagolago i au agavaʻa o tupe, pei o fafie ma tulaga o le laupapa laupapa ma fiafia i le fogafale matagofie laupapa.

Faitau atili