Ato mea na faia o le digwall i le va umukuka ma le potu malolo

Anonim

E leʻi mamanuina ni vaega o loʻo iai le umukuka ma le potu malolo - o se uiga taua o le fale mautotogi. Le le lava o se pa i le va o le potu malolo ma o le umukuka e le gata o se faʻafetai, ae o se fesoasoani foi e faʻamatalaina ai le nofoaga o le potu o loʻo i lalo o le laupapa.

Ato mea na faia o le digwall i le va umukuka ma le potu malolo

Ata 1. Faʻatinoina o le faitotoʻa e aunoa ma se faitotoʻa. O vaa e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le suā o le potu ma le lautele o puipui totonu.

E ui i lea, o le pa tapulaʻa o avanoa e tele eseʻese faʻamoemoe, lea e manaʻomia e nei so sone, i le tuʻufaʻatasia vaaia E mafai ona faʻatino e ala i le faʻapipiʻi o ni ata pei o se fata i luga o le laina vaevaeina, e vavae ese puipui, le foloa ma le taualuga o itu uma o le a Auina masini. O le sili sili ona manaia fofo pe a vaevaeina le avanoa tutusa.

O le Oloa o loʻo fausia ai le lagona e 2 potu i totonu o le fale mautotogi, a o iai i totonu o potu taʻitasi, e te le o lagona le faʻatapulaʻaina o le avanoa.

Sili ona lelei mo le arch - plasterboard

O le faigofie sili ona faigofie e tuu ai le eseʻesega i le va o le umukuka ma le potu malolo o le fale o le plasterboard. O nei mea e matua faigofie lava ona taulimaina ma faʻapipiʻi ma e manaʻomia. E le gata i lea, o luga o luga o luga o laupepa e mafai ona tuusao e le tele o mea feagai ma mea. ARDS mai le GLC mafai ona tuʻuina atu se eseʻesega o le faʻatulagaina, lea e te maua ai le avanoa e mautinoa ai le mamanu o le faʻasaʻoga o le vaega. O se tasi o ituaiga o le ese o le faʻailoga o le 2 sone o le fale mautotogi o loʻo faʻaalia i le Ata. tasi.

Sauniuni tulaga

O ia fausaga faigofie ona faʻamauina luga o le faʻalo ma fesoʻotaʻi i le isi puipui. Ina ia mafai ona faia le tala faasea i le va o le umukuka ma le potu malolo, e tatau ona e saunia mea nei ma mea faigaluega:

Ato mea na faia o le digwall i le va umukuka ma le potu malolo

Ata 2. Faʻateʻaina o le Taiala o le Taʻiala: 1 - O le le mautonu i luga o le talaaga, 2 - Plasterboard, 3 - vaega o le tipiina talaaga, 4 - o le-fao.

  • palakalafa;
  • Uw- ma cw talaaga;
  • O oe lava-fetu i luga o le fao 3.5x9.5 mm ma paoa paoa;
  • O le faʻauiga o le vaʻai 3.5x45 mm;
  • Ofu-fao 6x60 mm;
  • maualuga;
  • rofautte;
  • penitala;
  • fao malai;
  • Faa-tane.
  • o se fasi mapusaga;
  • Seleulu mo uamea;
  • Shock drill;
  • sikulukalaiva;
  • seleloto;
  • tagata AOAO;
  • tono;
  • faasee po o pulumu;
  • Spatralas.

Tusitusiga i luga o le autu: O le a le mea e tatau ona pupuni i totonu o le potu malolo

Muamua e tatau ona e filifili poʻo le fea foliga o le a avea ma adch i le ulufafo i le potu malolo, ma fuaina le mamao i le va o puipui. E sili pe a o oe i luga o le itu e faia ai le itu o le itu itu. E mafai ona tipiina ese mai le Plywood, Chedicarter, pepa, ma isi Faatasi ai ma le fesoasoani a Pekal, o le a faigofie atu mo oe le fausiaina 2 tutusa itu o le teuteuga o le vaega o le teuteuga. O lenei faʻataʻitaʻiga e aoga ia te oe ma pe a faia se faʻamatalaga mo le lumanaʻi.

Aveese le tuaoi laina i luga o le taualuga i le va sone. Faia lenei tulaga, ia faaaoga le tulaga lelei i luga o puipui. UW-Dewales o le a faʻapipiʻi i luga o laina i luga o luga. A o le i aʻoaʻoina, aua e te alu i le pito i lalo o le amataga faʻamatalaga, o le sitepu lea e le tatau ona sili atu i le 30 cm. O le numera o pu o loʻo faʻalagolago i ai nai lo le 2.

Ato mea na faia o le digwall i le va umukuka ma le potu malolo

O le ata o le ata o closterboard.

Fetaomi Taiala taʻitasi i le vaalele tutusa ma tuʻu i ai ma se peni faʻailoga. I tua o lena mea, o le taualuga ma puipui e vili ai le pu tuf i lalo o le toe fao-fao. Ia faʻapipiʻia manuʻalava i latou, fetaomi atu i le faʻafanua ma puipui o le talaaga ma le faamatuia. Faʻafesoʻotaʻi faʻalilolilo taʻiala ma tagata faʻatau.

Atonu e te manaʻo e maua ni 'autau e le mafai. I lenei tulaga, o le a e tatau ona faʻafesoʻotaʻi puipui o se isi taʻiala, ma i le va ma le pito i lalo o le 60 cm mai le tasi ma le isi. Ua faʻapipiʻi i le taʻiala o tagata lava ia ma le loloina o paoa.

E tatau ona fai mai o le numera o tamaʻitaʻi ma taʻitaʻi puipui o le a faʻalagolago i le mafiafia o le amo. Afai e lautele, o le a manaʻomia ona e faʻapipiʻi 2 laina o faʻamatalaga. Mo le au fana, o le mafiafia o le 10 cm ua lava o le 1st cont (o le lautele o le 125 cm, o le mafiafia o pepa o le 125 cm).

Faapipiiina o le maea

Ina ua maeʻa le faʻapipiʻiina o le faʻavaʻa, e mafai ona e faʻapipiʻiina uaea i totonu pe a e fuafua e faʻapipiʻi masini moli i le artar. O lenei ua tipi i lalo le laupepa o le palakalafa ma puipui ai i luga o le faʻavaʻa. Faʻasusu le fao, tuu i latou 15 cm mai le tasi ma le isi. Aua le faʻapipiʻi le fusi latalata mai 1 cm mai le pito o ie. O le tulimanu o le tulu e tuu ai le 10 cm mai le tulimanu o le HCL.

Mataupu i luga o le autu: Mauga o tekonolosi o le rafter system

E tumau lava le fai o le crossbar urosa. Tipi le talaaga, pei ona faaalia i le Ata. 2, ma faʻasolo i Merwall ina ia o loʻo i lalo o le WW Base, sa i ai i lalo ifo, sa i ai se foliga foliga ma e leʻi tautala i tua o le solo susu.

Ioe, oe manatua o le 2 laina o le curved stock o le a manaʻomia mo le lautele o le gaosia. I le va oi latou, o fafine ave mai i le CW faʻamatalaga, faʻamalosia le mamanu, o loʻo feoaʻi ma ia lava-. I o latou pito, o tipi o loʻo faia i le lautele o le faʻavae o le laupapa laupapa. O le apoapoaʻiga Browrict o le punou, ma o loʻo faʻamalosia ai papatusi ma le asini.

Ato mea na faia o le digwall i le va umukuka ma le potu malolo

Faapipiiina le talaaga ma le susu mo le arch.

Talu ai o le Arc Brwork ei ai se nofoaga tele tele, ona pue lea o le glc mo le uketi mafai e aunoa ma le soli i totonu o le vai. O le crossbar ua gaosia e pei ona taua i lalo.

  1. O le fasi pepa o le manaʻomia lautele o loʻo tipi mai le Degwall. O le Deal e tatau ona faʻaalu e le gata o le talaaga, ae o itu foʻi o pito o fata.
  2. O le umi o le pepa e tatau ona sili atu nai lo le umi o le arc talaaga. Sili atu ona mafai ai lea ona e tipiina. I le faʻailoga tulaga, fuafua pe o fea avanoa o le a faapipiiina (sof atfits, ma faʻasino i latou faʻailoga o ia.
  3. I le galuega e faia o ni auala. Latou te tu i le 5-7 cm mai le tasi ma le isi. Ua lava le tipiina o le cardboard ma le mafiafia o le gypsium i luga o se tamai loloto (e le sili atu nai lo 1/3). O le itu e tipi o le a taulimaina.
  4. Ina ua maeʻa, o le a le taʻavale o loʻo faʻaseʻe i le talaaga. O lona faʻapipiʻi e amata i le ogatotonu o le ARC. E fautuaina le tosoina o le fao i fasi uma tipiina.
  5. I le pito i tua o le faʻapipiʻi, laveaʻi le palealii o le umi o le umi o le pu mo moli.

AGIGING ONTERSE MA SHERHESE

E le afaina i lena mea, i le tepa muamua, e foliga mai ua laa le tagata. O nei mea uma e faʻasaʻoina e le SHHATVIA. Muamua o mea uma, o le laualuga o le urch e gaosi i le Primer. Koapeta kiki i luga o ie ma soofaatasi, ona apalai lea o le fola. O ni pu latalata i le mimiti o le fao ma mea manogi. Ina ua uma ona liligi le vaega muamua, ua tapunia le fale atoa. Ina ua maeʻa le oa, o loʻo ia sauni mo le faʻamaeʻaina.

I le maeʻamuina o galuega, ma le matua faʻaalia uo i le toe faaleleia o potu malolo.

Faitau atili