Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

Anonim

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

E leai se mea lilo o le tele pasene o le tatou atunuʻu o loʻo faʻaauau pea ona nonofo i totonu o fale o Khrushchev. Mo le tele o aiga Soviet Fafine, o Krushhensed sa avea ma muamua ma faatalitali lava ia i ana fale. I le avea ai o se tulafono, fale mautotogi i KRRRashchev na tufatufaina mai i faalapotopotoga, i isi taimi. Talu mai lena taimi, tele ua suia. O nei fale mautotogi e masani ona oʻo mai ia i matou mai matua o matua poʻo ua mauaina i mokesi o le sili ona gafatia nofoaga. Faʻafefea ona e agavaʻa le faletaele toe faʻaleleia i Khrushchev?

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

Atonu o le faʻatulagaina o le mautane o le nofoaga o le Tafatafa o le KHRRASSOCHAV i tagata uma. I le avea ai o se tulafono, o le tasi o potu pe lua potu (masani a tuaoi), o le ono-meter umukuka ma le tolu-mita tuufaatasia faletaele.

O tagata fou e masani ona maua i se tulaga mativa. Ae afai e te faʻaaluina se taimi o le taimi, o lona uiga ma taumafaiga, ona mafai loa lea o le masani ai Khrushchechev i ni fale e pei ona taua.

Afai o le a e tali atu i le galuega, o le a oʻo lava i ona tagata o fale mautotogi i fale fou o le a maitauina i lau fou, faʻalelei ma le mafanafana.

Faʻaleleia o se fale mautotogi i KHRASHCHEVK matou te ofoina atu e amata i se faletaele. E uiga i le mamanu i le faletaele Sherchechvka, matou talanoa i totonu o le isi tusitusiga.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

Faafitauli taua

Khrushchev muamua na lagolagoina o se paketi o le paketi o fale, o lea ua tatou saeia atoa ai i soʻo se tele o mea - e lua manatu ma faʻataʻitaʻi.

O le avanoa e maua ai le itiiti ifo ma le tele o avanoa aoga - tutusa i le tele o le mea e te manaʻomia e faʻamalieina ai manaʻoga muamua. Faletaele e leai se tuusaunoaga. O le tulaga masani o le faletaele o loʻo tau mai ai mo le tele o mea e fai ai mea fai meaʻai - taele, magoto ma faleuila. Ae e manaʻomia lava ona tatou tuu se masini fufulu, a fata, o se faʻata, solo solo susu ma fale vailaʻau iina. O le mea lea, o le lalelei ma le faigofie o fesili e masani ona o ese atu i tua i tua atu, o le tuʻuina atu i mataupu o le sefeina o avanoa.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

O lea, o le faʻafitauli muamua o le toe faaleleia o le faletaele i le khrushched o se matua laititi lava.

O le faʻafitauli lona lua e mafua mai i le mea moni o le khrseshchev o pe a le le fuafuaina, ona matua lelei lea o fale. O le muamua khrushched e tatau ona 1959, ma le mulimuli - e 1975 fale. O lona aso nei, sili ona taua "tamaiti papae" pe a ma le 30 tausaga. E toatele i le taimi o le a puagi atu o 20 20 tausaga, o lea, o le tulaga lea o faiga inisinia uma - otaota, suavai, vai e sili atu ona manaʻomia. Talu ai ona o ni mea taua tafaoga tafaoga faamasani ni mea e manaʻomia ai le fesoʻotaʻi i le fou ma le faʻatuatuaina vai ma fale teutusi ma repam, pe a mafai, e sili atu, e sili le faʻaaogaina uma uaea. O le a le mea e le mafai ona suia e manaʻomia e toe faʻaleleia.

I se faʻaopopoga, o le Le lelei o fesoʻotaʻiga, le atoatoa o latou sui poʻo le faʻatapulaʻaina o le saʻolotoga i le taʻele i KHRashD.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

O le faʻafitauli lona tolu e fesoʻotaʻi e le gata ia Khrushchev, ae o ni fale "i luga o le lima o le falemaʻi". Ai - O le le mautonu puipui e manaʻomia ai ni galuega faʻaopopo ina ia vaʻaia e Tiles.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

O LE SUʻESUʻEGA GALUEGA

Fuafua le nofoaga o le pamu ma meaafale i totonu o le faletaele. Sili pe a uma ona e lafoaia uma meafaigaluega tuai ma faauma. I luma o mata "faamama", o le a faigofie atu ona e matua fiafia. Amataga tapenaga e mulimuli mai mai le le mautonu o mea e fai ai mea. Ae le i faia muamua, aua neʻi galo e tape le sapalai o le vevela ma le malulu vai.

Mataupu i luga o le autu: vai vai mo galuega i totonu ma fafo

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

A uma ona aveʻesea le Plumping tuai, agai i le faʻatamaia o le wind o vai vai vai, pe a tatau ai. Le isi, e tatau ona e aveese le tuai o le faaumaina o le faauma. O le vali mai i puipui ma le fola e aveʻesea i le fesoasoani a se totoa uʻamea uʻamea, ma o le faaputuga ua tuʻituʻi i lalo e se tagata pe hamī. Afai e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi fola, o le faʻaseʻe ua nutimomoia e se pefu i le sima. O le mea o totoe o totoe ma le efuefu e tatau ona toe touina ma le faaeteete.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

Suia o paipa

E manaʻomia le amata o le sui o le sui o le pamu ma le uafu paipa ae leʻi tuʻuina le fola ma le puipui. Muamua e tatau ona i ai se saʻo fuafuaga mo le tuʻuina o le vailaʻau o le filifiliga, e tusa ma le a tufatufa paipa i le faletaele.

Afai e mafai, sui le tuai o paipa uʻamea i totonu o le palasitika i le palasitika. E le o latou le faʻatuatuaina nai lo le faoa, ae mamafa tele, o lea e mafai ai le tuʻinanau na o le faʻapipiʻi. I se faʻaopopoga, o paipa paipa ma tee o loʻo fesoasoani e faʻamatuʻu ai le tele o sene o le aoga avanoa.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

O paipa o loʻo faaputuputu i totonu o seevae i le puipui pe faʻapipiʻi i totonu o le uʻamea. Afai e te manaʻo, e mafai ona e nanaina i latou i se nich o le digwall, ae 'ai "le tele o avanoa. Talu mai le khrseshchev, avanoa fua mo le auro o le mamafa, e sili le faʻaalu o le taimi i le pipii ma le sima puipui.

Ina ua manaʻo le paito faʻamaʻi, aua le galo i le malifa. E tatau ona 10-20 mm i le Mongon Meter. Afai e tatau ai, faʻateleina le mafiafia o le sima o le sima i luga o le fola, ae ia mautinoa e maitauina le maualuga o le suavai o le suavai. O le mea o loʻo fesoʻotaʻi ai le paipa i le siʻitia o le siʻitia, tuʻuina le agavaʻa e faʻapipiʻi ai le fuaitau, ina ia mafai ona e tutoʻatasi le vai vevela ma malulu.

Ua maeʻa le vaivai o le malaia aʻo leʻi maeʻa, talu mai mo uaea uaea, o le a manaʻomia foʻi le pa.

Saunia i le faletaele le manaʻomia o le manaʻomia o fafo, sili atu faʻalua. Ma le vasega talafeagai. O le ki e tatau ona i fafo atu o le faletaele.

Afai o le a i ai le tele o le eletise eletise i le faletaele, seti le puipui puipui tapunia i luga o le uaea.

Filifilia o Mea

Afai o le tatou galuega o le faʻaaluina o le toe faʻaleleia o le faletaele tele i le tele o tupe e mafai ai, o le filifiliga sili o le vali puipui o puipui o le susu susu.

I le faʻaopopo atu i le tau maualalo, o lenei filifiliga e ese le lelei: O le salu paʻepaʻe ma le KOL e mafai ona ausia le lanu e te manaʻomia i taimi uma le avanoa.

Ae e i ai le tasi le faasologa: Ina ia manaʻomia le tele o pa ma foliga manaia, ma e faigata tele ona e ausia ni puipui i KHRRAshD.

Sa matou tusia e uiga i le faamaeaina o puipui o le faletaele i totonu o le isi mataupu.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

O le isi faʻamatalaga o le paketi o le puipui o le puipui e le palasitika panels. E i ai a latou tele o lanu ma le manogi o lanu ma le faigofie, e faigofie ai foi ona aveesea, latou te le manaʻomia palu pa ma e tausi mo i latou. Faitau atili manatu i le tusitusiga e uiga i le paketi ona toe faaleleia le faletaele.

Tusitusiga i luga o le autu: E te leʻi filifilia ni laina faʻaupufai mo pupuni, ona matou o lea ia te oe

Pau lava le mea e le mafai ona "Mo senituri", vave pe mulimuli ane o le a tatau ona suia e se sili atu poto.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

O le sili ona masani ai le teuteuina o puipui ma le nonoa ma le plecelain faaputuga. O mea ia e manaʻomia lo latou lauiloa, faʻafetai i se taimi umi o le olaga, teteʻe i mea vevela e vevela ma le suavai. I aso nei i totonu o le faleoloa e mafai ona e mauaina le sili ona eseese fusi i foliga - sikuea, o le le masani ai, hexagonal. I luga o le tele o lanu ma mamanu, e leai se aoga e taʻu atu ai se taimi umi - o fesuiaiga o se seti tele. Afai e te le o faamalieina i le ua leva ona faia fofo, e mafai ona e faia au oe lava mamanu, tuufaatasi faaputuga o lanu eseese ma foliga.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

I loʻu luma, mafaufau i luga o le fofo lanu o le faletaele, o le lagona o le potu atoa i le atoa saʻo i luga. Vaega o le filifiliga ma le teuteuina o puipui i totonu o le faletaele e talanoaina auiliili i totonu o le isi tusitusiga.

O le taʻele o le sili sili ona lelei e le gata mo puipui, ae faʻapea foi mo le foloa i le faletaele, Talu ai e mafai lea ona mautinoa le saʻo o le suavai. E i ai isi fola e ufiufi ai filifiliga i le faletaele. O le taugofie o le linouum, o le sili ona taugata le susu. Ae tusa ai ma ona uiga, o filifiliga uma e le maua ai le fola laupapa.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

O le taualuga e mafai ona valivali ma paʻepaʻe vali po o le palasitika palasitika panels.

Ae ui i lea, tatou te fautuaina oe e faaalu ni tupe ma faʻapipiʻi se faʻaʻauta aʻe.

Muamua, e foliga sili, lona lua, puipuia oe mai le isi mea mai luga. Ma afai e te taofi lau filifiliga i luga o le gunsy mea, ona foliga mataina o le a vaaia e foliga maualuga atu nai lo le mea moni.

O le pito i luga o le mamanu e tatau ona ofi i le aotelega o le faletaele. O le taualuga i totonu o le faletaele atonu e sili ona eseese, faitau la matou toe iloiloga ma e oo ia te oe lau miti.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

E taua le manatua o le faʻauiga o le faʻauiga o le faʻauiga o pa pe a maeʻa ona puipui.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

Sauniuniga o luga

Fola tapenaina ma pa puipui e lalagaina mea faʻamaufaʻailoga e amata i le le mautonu o ofutino tuai, o lea ua uma ona matou taʻuina i luga. Ina ua maeʻa le suauʻu tuai mai puipui ua aveʻesea pape, pe a manaʻomia, e tatau ona fesoʻotaʻi. Faʻaaoga mo lenei faʻapitoa faʻapitoa-faʻavae sipela. A matu atoa le pamu, togafiti i puipui ma se meamea. E mafai ona tuʻufaʻatasia puipui ma le fesoasoani a laupepa o laupepa o le laupapa, ae o lenei metotia o le a faʻaitiitia ai le tele o le vaega o le faletaele.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

Ua sauni le fola e pei ona taua i lalo: Ina ua maeʻa ona faʻaletonu le sima muamua, toega o lapisi ma le pefu ua aveʻesea, e le faʻavaivaia le alavai, aua neʻi galo i le puipui 15 - ma sasaa ai se fou.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

Faasaga i puipui puipui

Taualumaga:
  • Faatasi ai ma le fesoasoani a se paluga ma le fausiaina tulaga, faʻaaoga le makaina o laina faalava ma tuʻu i luga o le puipui.
  • Saunia kelu mo le nonoa ma faʻaaoga i le spalaula i luga o le puipui o le nofoaga o le a faʻatinoina.
  • Ma o se suo faʻapitoa ma nifo, pasi atu i le tulaga o le puipui o le puipui. I luga o le kelu pepa.
  • Faaaoga le tale i le puipui ma tuu teisi. Mamao i le va o nonoa fetuunai ma palasitika scrosses.
  • A maeʻa le galuega ma o le palapala kusi o le a mago, faʻagasologa o le pito i le lelei mo le laupapa.

Mataupu i luga o le autu: Fautuaga ma faʻatonuga mo le galulue ma le tusi lesona laupapa laupapa

Filifiliga o le Fale Taumatau

O tagata e umia fale o loʻo i ai i Khrushchev e tatau ona matua mafaufau tele e fesootaʻi ma le filifiliga o le plumbing mo le faletaele.

Muamua lava, e tatau ona e faia se filifiliga i le va o le faletaele ma le taele, Talu ai lea i se tamai potu o loʻo i ai se nofoaga mo se tasi o nei mea. O le fale taʻele e mafai ai ona e sefeina se avanoa e aoga ia i matou ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o se masini fufulu. I se faʻaopopoga, o tagata matutua ma tagata e iai manaʻoga faʻapitoa e faigofie tele ona faʻaaoga le taʻele nai lo le faletaele.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

I le taimi nei, i le vaiʻele e fetaui lelei ma le fiafia tamaiti laiti pe tape ni mea tetele e manaʻomia ai se lima maamao. I se faʻaopopoga, o le toʻatele o le alofa e tusa lava pe o nisi taimi e faʻavaivaia ai le vai mafanafana ma le manogi o le vai.

O le tulimanu tulimanu o taele, magoto ma le faleuila e talafeagai ai mo le faletaele i le khrushchev. O le tolona e mafai foi ona faʻapipiʻi i luga o le masini musua, mo lea o le a talafeagai ai e faʻatau se ata faapitoa o le magoto o le magoto o le lagi-pita, pe fau foi tu i le laulau i le laulau i le laulau i le laulau i le laulau i le laupapa. E i ai foʻi mea manogi e mafai ona tautau i luga o le faletaele, ae o lenei mamanu e le faigofie tele.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

Faitau atili i la matou tusitusiga e uiga i le goto i luga o masini fufulu.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

A o le filifilia o se faleuila, e tatau ona e gauai atu i le tino alavai. O le tafailagi o le tafailagi, ma le le mautonu pe o le O le faʻataʻitaʻiga o le alatoto o loʻo faʻatagaina oe e tuʻu oe le faleuila latalata i le puipui, o lea e sili ai ona e taofi lau filifiliga i luga.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

Filifilia Dors

A o le filifilia o se faitotoʻa i le faletaele, e tatau ona e mafaufau i manatu taua nei:

  • E tatau ona tetee le faitotoʻa i le vevela ma le susu matamuli, e le o suia ma le taimi.
  • E tatau ona iai se fale gaosi ma le pisapisao.
  • E tatau ona faapipiiina faitotoʻa o faitotoʻa i luga o 'au ma loka, a o latou ofuina i le faletaele vave.
  • O le faitotoa e tatau ona avea ma pu vent. Afai e le, i le taimi o le faʻapipiʻiina, faʻamaualuga le avanoa i le va o le faitotoʻa ma le fola.

Faitau foi le matou tusiga poʻo fea o le filifiliga o faitotoʻa mo le faletaele o loʻo taʻua auiliili. O lea e le mafai ona leiloa i le tele o filifiliga ma filifili se faitotoʻa maualuga maualuga.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

O le faitotoʻa i le faletaele e masani ona faia o tioata faʻamago, palasitika, fafie poʻo le laupapa. Afai e te taofia lau oloa i oloa o le faʻatuatuaina ma mautinoa-ia faʻamaonia tagata gaosi oloa, mai le mea o faia le faitotoʻa i le faitotoʻa, e mautinoa lava o le a ola ai.

Faletaele toe faaleleia i khrushchevka

Ina ia sefeina avanoa, e tatau ona e gauai atu i le sliding deaders po o Pendulum swoting Dors o loʻo tatalaina i itu uma e lua. E mafai foi ona e tuu lau filifiliga i paopue faitotoʻa, na faia e tusa ma le "tuʻuina atu" mataupu silisili.

O le faitotoʻa i le faletaele e naʻo le faʻapipiʻiina pe a uma ona maeʻa galuega uma. A faʻaaoga e oe uma le faitotoʻa masani o le faitotoʻa, i le taimi o le faʻapipiʻi, ia mautinoa e tatalaina, ae le o totonu o le faletaele.

Faitau atili