O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

Anonim

Afai e te manaʻomia le filifilia o se pallet mo le taʻele, pepa ma tulaga o loʻo iai - o tulaga taua o loʻo faʻalogo i ai aʻo leʻi faatauina. Faʻafetai i lenei mea o loʻo i ai i le mea lea, e mafai ona e faʻapipiʻi le potu i soʻo se nofoaga talafeagai. Pallets eseese i le numera o tapulaʻa, e faigofie ai ona faʻatino le fuafuaga o le faletaele o le faletaele eseese. O le potu tele, o le la e mafai ona taʻele. A filifili, e le gata i le foliga ma le tele, ae o le mea foʻi o le pallet, faʻapea foʻi ma isi uiga o loʻo faʻaalia.

O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

Le manaʻoga e faʻapipiʻi le pallet

Afai o le faletaele e laititi, e mafai ona e filifilia se taele o le umi o le umi. Peitai, i nisi itu e leai se avanoa e faʻatulaga ai o ia i se tamaʻi potu. I le tulaga lea, e mafai ona e filifilia se pallet mo le taele. E i lalo ifo o le o loʻo nofo ai, faʻafetai i le mea e foliga mai ai le avanoa e ulufale ai i lenei mea tau ata, e oʻo lava i le potu sili ona tauagafau. Lenei o le a faia ai nofoaga mo le fufuluina o masini, fale puipui po o fata.

O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

Pallet

A oʻotia le faʻafitauli o le faʻatauina o se vai taele, e tele taimi e tulaʻi mai ai se tasi pe a tali mai se tasi mai tagata o lou aiga i le lauolaola tele, tuputupu aʻe. O le vaituloto o le taʻele e le faigofie lava i lea tulaga, ae faʻapipiʻi se mea leaga atoa o loʻo i ai se mea e leai se avanoa. Ona laveai ai lea o le faapaologa le tulaga. E mafai ona tele, faatasi ai ma pa maualuga, i totonu o afa. O ia lava pallet e aoga tele o se taele, faʻataʻitaʻiga mo se tamaititi.

Filifiliga o foliga ma tele

Plumping masini mo le faʻapipiʻiina o le vai taʻele o loʻo maua i isi lomiga:

  • sikuea;
  • tausuaga;
  • tulimanu;
  • tonu;
  • Ova;
  • polygonal, ae sili atu ona faʻaaoga 5- ma 6-koale
  • i le foliga e pei o meaai.

O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

O le tele o ituaiga e mafua mai le ono mafai ona faʻatau le pale o le nofoaga manaʻomia, o le a faʻatagaina ai ona faʻapipiʻiina i luga o le pupuga talafeagai mo lenei mafuaʻaga i le faletaele. Afai e te fuafua e faʻapipiʻi se pallet mai le puipui pe, sili atu, i totonu o se nich, faʻapipiʻi galuega o le a itiiti ifo, aua o le faʻamalosiʻau o loʻo mafai ona faia e pei o puipui o le taʻele.

Afai o le faletaele e manogi i tulimanu, o le oval po o le ofe pe faataamilo pallet e talafeagai. I se faʻaopopoga, o lenei filifiliga e mafai ona faʻaaogaina pe a faʻapipiʻi i totonu o le ogatotonu o le potu. Moni, e mafai ona faʻatinoina se manatu pe a faʻapea e iloga le potu e ala i itu lautele. Faʻaopopo i le pepa, e tatau ona e gauai atu i le tele o le pallet. E ofoina atu i latou i eseese fuaitau ma eseese i le maualuga:

  • Maualalo - agai i le 4 cm;
  • Averesi - mai le 4 i le 10 cm;
  • Loloto - mai le 10 cm ma sili atu.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻaleleia o lou lava lima - o se vaiporoō aso nei

O filifiliga mulimuli e mafai ona faʻaaogaina o se taʻele o le manu. Ina ia mautinoa le lelei galuega o le vai alavai alavai mai le pallele, e tatau ona e tuua le mamao 10-20 cm e faʻapipiʻi ai le siphon. E aunoa ma lea, o le sami e le mafai ona galue. E le gata i lea, o le vateatea o le paneta ma pa maualuga o pa e masani ona faaaogaina mo le fufuluina o tusi fatu.

O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

Loloto le pallet

Afai o le galuega o le filifilia o le tumama masini mo tagata matutua, e tatau ona e mafaufau i le averesi ituaiga o pallets mo taʻele fale, e aofia ai le maualuga. I le taimi lava e tasi, e ulufale ai i le fale taʻele e faigofie ma saogalemu, e pei ona lautele. I le mafuaʻaga lava lea, o pallets o loʻo filifilia ma pa maualalo. O lenei filifiliga o loʻo faʻapipiʻi i le foloa, lea e fuafuaina ai lona mafuaʻaga - faʻapipiʻi i fale tumaoti. E maualalo le aulelei o pallet.

O le laititi o lapoa o le pallet o le 0.7x0.7 m. Latou te faʻateleina i le 0.05 CM faʻaopoopo. m. E i ai le tele o tuʻufaʻatasiga: o se uumi umi ma pa maualalo, o se puʻupuʻu lomiga ma maualuga itu.

Uiga o pallets o eseese ituaiga

O ia mea e fai ma mea e tutoʻatasi ai ni mea masani o loʻo vaevaeina masani i ni vaega: Laiti, Staneʻa ma le Tele. I tulaga taʻitasi o loʻo iai ni mea e manaʻomia ma le faʻaaogaina:

  1. Laiti pallets. O lenei kulupu e aofia ai masini, o le umi o puipui o ia e le sili atu i le 0.8 m. Iloilo le tele o ituaiga, o le a leai se avanoa mo le taʻele. O lenei e aofia ai foi le filifiliga i le itu o le 0.7x0.9 m. O le tuusaunoaga lea o lenei, e faʻapitoa lava, e fetaui lelei ma le faigofie o gaioiga. E le fetaui le tele o ni masini laiti laiti-size. E le fetaui ma tagata maualuga le tuputupu ae ma le tele o le tino mamafa. I totonu o pamu, o le tagata faaaoga o le a lagona le le mautonu.

    O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

  2. Tulaga masani. O se filifiliga masani mai lenei vaega o le 0.8x0.8 m. Ole filifiliga lautele lea e mafai ai ona e taʻele e taʻele, e aunoa ma se lagona faʻasao, ma i le faletaele e mafai ona faʻapipiʻi ai le faʻafitauli manaʻomia ma meaafale. O le tau o lenei filifiliga e maualalo.

    O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

    Palle masani

  3. Patumea pallet. Afai o le umi o puipui o le plumping masini o le 1 m pe sili atu, ona mafai lea ona faʻailoa i lenei vaega. O se filifiliga masani o se fata ma tulaga o le 1.35x1..35 m. O mea e mafai ona faʻapipiʻiina ai ni masini sili atu. I le vaega lava e tasi o loʻo i ai se papupuni o le pallet ma tulaga o le 0.7x1 m. E iloga i puipui maualuga, ona o le vai taele. O pallets o auala feololo o feololo e masani ona filifilia mo faletaele.

    O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

    Medium pallet

  4. Tele lapopoa. E talafeagai lelei masini i le vaega o lenei vaega mo faletaele tetele. O le umi o le umi o le itu o le 1.2 m. Ona o le tele o itu i totonu o le fale, o se fesoʻotaʻiga faʻaopoopo, hydromory O le paʻu tele o le malulu o le taʻele e mafai ona o loʻo i totonu o le ogatotonu o le potu ma i NIch, o le tulimanu.

    O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

Tulaga o Filifiliga

Muamua e tatau ona e filifili i foliga ma le tele o le pallet. I le taimi lava e tasi, e mulimuli mai i le tele o le potu e faʻapipiʻi ai le masini tumama. Ma le isi, o le maeʻa o le potu ua amanaia: pe o le a faapipiiina le masini fufulu, e i ai se meaafale. Afai o le nichhe ua teuteuina i totonu o le potu, e mafai ona faʻauʻuina i totonu o le fale taʻele.

O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

A o le filifilia, o le tuputupu aʻe ma le mamafa o le sili ona tele o le aiga sui auai. E taua le faʻamautinoaina o le faʻamafanafanaga i mea uma: E le gata mo tamaiti, aʻo tagata matutua. Isi tulaga:

  1. Mea: Arylic, Sound, Craamotic, laupapa ma maaleale paluga, faaupuga o le maa fatu. O filifiliga mulimuli e seasea faʻaaogaina i totonu o fale mautotogi. O le maamora ma i mea taugata uma, o lona uiga e le masani ai. Le sili ona lauiloa - acrylic pallets.

    O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

    Acrylic pallet

  2. Fetaui lelei tulaga: Pa, i le ogatotonu o le potu. Mai lenei mea e faʻalagolago i le foliga o le pallet ma le faʻasologa o le fale tapo. E faigofie ma taugofie e faʻapipiʻi ai se masini e fai i le puipui. A iai sau potu i le ogatotonu, o le toe totogiina o fesoʻotaʻiga o le a taugata. O puipui e faʻatagaina ona faʻapipiʻi e le gata i le pallet ma tulimanu itu. Afai o loʻo lava avanoa, e mafai ona e filifilia se filifiliga lapotopoto, aʻo afifi puipui uma mai mea vaivai ma tioata, palasitika.

    O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

    Pallet i le puipui

  3. Sauni pe 'alo ese le fale. E mafai ona e faʻatauina se faʻavae faʻapitoa. O le lavelave o le faʻapotopotoga ma le faʻapipiʻi o le manaʻomia o le manaʻomia o le filifiliga saʻo o mea. O lenei faʻaaogaina laulau mo le fetusia o pamu tallets ma fusi lima. Afai e te filifilia ni mea le talafeagai ma vaega, e mafai ona mulimuli le fale mo sina taimi puʻupuʻu poʻo ni faʻafitauli o le a amata.

    O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

  4. Puipuiga puipuiga. Pallet, pei o se taele, ua i ai le maseesega luga. Peitai, o loʻo i totonu o le faitotoʻa o le taʻele, o le lamatiaga o le paʻu i luga, pei ona i ai pea le tagata ile tulaga tu. Ina ia puipuia oe lava, e manaʻomia le tuʻuina atu o se anti-sling pating. O le sili atu o nei filifiliga o aso nei. E mafai ona e feiloai i isi e faʻatau atu: ma se mea leaga poʻo se pito i lalo. O le faʻatulagaina atonu e ese: I foliga o se ata, faʻamatalaga faʻapitoa, ma isi. O le filifiliga e faia e tusa ma le a le mea e sili ona fiafia i ai. O nisi ituaiga o pallets e le tele: acrylic, mai le maa faaleaga. Afai na filifili e faʻatau se filifiliga ma le lamolemole luga, o le anti-slip fala poʻo se laupapa laupapa e mafai ona tuʻu i lalo.

    O le a le pallets mo le fale taʻele: ituaiga ma lapoʻa

    Mapusaga luga

  5. O le pisapisao. O le laititi o le mafiafia o mea, o le leo tele o le a iai le leo o le vai ua lafo i luga. Steel Pallet, mai lenei vaega o manatu, le talafeagai. O se uʻamea uʻamea, o le acrylic apaugue ma o se tala faʻapitoa o le maʻa fatu e faʻaosofia ai le malosi o le pisa.
  6. Mafanafana / malulu luga. Aofia ai vai, o nisi taimi e tatau ona e malulu tele. E le fiafia, aemaise lava pe a fai o le fale e malu ma manao e mafanafana vave. O le sili ona fiafia i le filifiliga a le acrylic. E mafanafana vave. Telegese nai lo le uʻamea uma uʻamea, maa (natura poʻo le faʻalenatura), o le vevela o le vevela. I le faʻaaogaina o ia pallet, o le a tatau ona e faʻatalitali i se taimi seʻia oʻo ina maua le vevela manaʻomia.
  7. Acrylic, Ceramracs, uamea, uamea - O nei filifiliga uma e vaivai. Afai e te pa'ū i le suavai mafai, ona mafai loa lea ona talepeina e le Cerammic Plumpic masini masini. I lalo o le faʻamalosi o avega taua, o le acrylic ma le mafai ona faʻaleagaina masini e le o faʻaleagaina, ae o le latou uaeaina o le suauu ua faʻalavelaveina. Steel pito i lalo faigofie ona punou i lalo o mamafa mamafa. Stone poʻo le uʻamea uʻamea, mai lenei itu, e sili le faʻaaogaina. E eseese lava i latou i le malosi, aua le fesuipua.

A filifilia, e manaʻomia le faʻatusatusaina o fausaga i le taimi o gaioiga. I lea tulaga, o le matafaioi o le itu o itu ma le faʻatulagaina o puipui o le taʻele o le taʻele o laupepa.

Ata vitio

Mataupu i luga o le autu: o le fausiaina o le fausiaina vaega mo le faapaologa

Faitau atili