Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fale taʻavale i se fale tumaʻoti

Anonim

Faʻapipiʻiina o le fale taʻele i totonu o le fale laupapa o se naunautaiga masani e mautinoa le sili atu nai lo lou lava fale pe i le atunuʻu. O le faʻatulagaina atoa lea i totonu o le pusa e mafai ona faʻatau i le maeʻa o se pepa ma na o le mutia, faʻatino uma manaʻoga o le aʻoaʻoga ma mafaufau i foliga o le potu.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fale taʻavale i se fale tumaʻoti

E matua moni lava le fausia o se taʻele taʻele i totonu o le fale laupapa ma ou lima. Lenei o le a faʻaogaina lelei i totonu o le fausaga o fausaga ma faʻanoʻa tele le tau o se faʻaleleia atili. E taua le taulimaina o tulafono mo le siiina o le fausaga ma mautinoa le faatinoina o le tumama o tulaga maoti.

Manatu o le faafitauli

O le a le fale taʻele i lo latou mata? O se potu laititi lea e mafai ai ona e inu se taʻele i lou fale, e aunoa ma le popole i le liligi ma le ogatasi o le vai. Ina ia faʻataunuʻuina ana galuega, o le fale taʻele e tatau ona maeʻa:

  • Suavai sapalai system;
  • plumming masini faʻatagaina e fetuunai le mamafa ma le vevela vai;
  • Apamemea mo le aoina o le vai ma faʻamautinoaina lona fugalaʻau i le pusa 'eseʻese;
  • Oti e le aofia ai le splashing.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fale taʻavale i se fale tumaʻoti

Ina ia faʻailoa le mataupu o le faia o le taʻele taʻele, e manaʻomia le mafaufau i mea taua mo se ata.

  1. Sikuea ma le tele. O le suā o le fale o loʻo filifilia, fuafua i luga o le faigofie o le mauaina o le agaga i se tagata, ia faʻatonuina lona tino, faʻapea foi ma le masini fufulu).
  2. Puipuiga mai le vai o le vai. O le taimi o le taʻele o povi ua faʻapipiʻiina io latou lava lima i se fale laupapa, E taua tele le susu o fafie i luga o le fola ma puipui. Ina ia faia lea, e tatau ona i ai puipui e faamaapeina le tulaga lamatia o le tele o vai i tala atu o le pallet ma alu i le faaputuga. O le faʻatuatuaina o le mafanafana o le susu o le taʻele o se mea taua mo lona faʻatulagaina i se laupapa laupapa.
  3. Faia o mea tumaʻoti. O le fale o le taʻele i totonu o se fale tumaʻoti e tatau ona ogatasi ma le tumaʻoti mea totino: o le leai o ni ata, o le aveeseina o le sili ona lelei o le tino, o le faʻaaogaina o foliga o le teuteuina, fungi ma pathogenic microfiagasms. Taua tulaga - avanoa o le ventraing.
  4. O le aveeseina o le tulaga lamatia o le pa'ū o se taunuuga o le puniti o vae vae.
  5. Asthetic vaega. E masani lava, o le fale taʻele e tatau ona sili ona lelei ma e fesoʻotaʻi ma le atoa o le fale.
  6. Tuʻufua. E sili atu le taʻele o le taʻele pe a fai o se tagata i totonu o le fale o le a lagona lona saogalemu atoa mai le prying mata.

Tusitusiga i luga o le autu: Polycarboate faitotoa ma o latou lava lima: gaioiga Algorithm

Mataupu Faavae o le Filifiliga o le Lafe

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fale taʻele i se fale tumaʻoti? Faapipiiina ua maeʻa amanaia nei manaʻoga, ma o le nofoaga e filifilia i le vave o loʻo iai i le vaega o le taʻele o le a le faʻalavelave ai i isi tagata o le aiga. O le mamanu o lenei potu e amata i se fofo o tulaga faʻatonu: o se punavai o le vai sapalai ma le i ai o le soweage alavai.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fale taʻavale i se fale tumaʻoti

Fale taʻele i totonu o le fale laupapa

2 ituaiga autu o loʻo iloga lelei: matala ma tapuni cbins. I le uluaʻi lomiga, o le foloa o le tino mo le up alavai vai ma taʻele vaega o loʻo tumau. O puipui e faia i le ata o pupuni lea e talotalou naʻo le taimi o le taliaina o le gaioiga.

O le tele o le tele e aofia ai le faapipiiina o se puipui taofiofia ma se faitotoa. O ia, e pei o se tulafono, e fausia i lona tuufaatasia ma o se va o le fola e aofia ai. I se isi faaupuga, ua tuulafoaʻia, e maua ai le potu malolo totoa.

O le a le mamanuina o se fale taʻele, ua totogi faʻapitoa i lona itu:

  1. Lautele. Auina atu i le faia o le tagata matua, i totonu o le fale o le Kamupani e talitonu o le tele o le tele e tatau ona o le 80x80 cm o ata o isi mea faigaluega po o le 100x900 cm Mo le faʻaleleia o le mafanafana, o le umi umi e masani ona faʻamautinoaina e le umi o le fale i totonu o le 1.2 -1.8 m. Ioe, o le tele o le aofaʻi e masani ona fesoʻotaʻi.
  2. Maualuga. O lenei tapulaʻa e tatau ona faʻapipiʻiina, ia amanaia le maualuga o le taualuga i totonu o le fale laupapa. O le mea moni, e tatau i se tagata ona mafai ona tu i se tulaga atoa i lalo o le taele, ae i le taimi lava e tasi e faigofie ai ona ou le ofi i lima o lima, ma lele manogi. E masani lava, o le va i le va o le ogatusa ma le taʻele o le taʻele e totoe o le 30-35 cm.
  3. Le fomu. O le aristhetics o le fale taʻele e matua fuafuaina lava e lona fomu. Peitai, o lenei tapulaʻa e taua e le gata mai i lenei itu - o le faʻatulagaina o le mamanu e mafai ai ona e tuʻuina i le potu. Aemaise lava, o le tulimanu vaega e masani ona faʻaaogaina. I le tulaga lautele, o le au faʻaali e mafai ona fai se taamilosaga, faʻataʻamilomilo (sikuea), polygonal po o le asymmetrical foliga. O se tulimanu o mamanu ma se ata i le ituaiga o le kuata o se lio e maualuga lona lauiloa. Pe a tuʻu le taʻele i luga o le puipui, o se mea e masani ai ona faʻaaoga I le mataupu faʻavae, e mafai ai ona faʻaaoga muamua ni ituaiga, pei o le soʻotaga pe o se sipuni tele.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona teuteu le taualuga ma ou lava lima: stucco, vali, ata puipui

Account mo Manaʻoga Faʻapitoa

O le taele na faʻapipiʻi i totonu o le fale laupapa e tatau ona faʻatuatuaina ma le faʻamoemoeina o le suavai ma le lelei o le ventraing. Ole galuega ole totogi e amata ile foloina o le fola. O le sili ona talitonuina auala o le gaosiga o se sima o loʻo siʻomia ma le faʻaopopoina o suavai tioata i se fofo.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fale taʻavale i se fale tumaʻoti

Sima o lo o tuli i totonu o le fale laupapa

Afai e le mafai ona tuu se vaega sima, o le laupapa laupapa ufiufi ai le ipu susu. E mafai ona e 'apalai lau sima-chip po o le aced panels.

I le tumutumu o ia lava laei, o le faʻapalepaʻo lea otaota mea i le 2 mea o loʻo tuʻuina mai (orbubroid, polyshysne ma isi mea). Mulimuli ane, o le fola e ufiufi mai le fola, poletini masoa, na fausia ai le lauʻeleʻele vai susu.

Suavai o pa e faia e tusa ma le latou fuafuaga. Totonu o le potu faatauapae, puipui palasitiki ua faaaogaina, o lo o iai le vai tetee. O pa tuʻutu i palasitika e mafai foʻi ona faia mai le palasitika mautu, ma o lenei faʻamasinoga e le manaʻomia se faʻaopopoina o le suavai.

Afai e faia pa o puipui o fafie ma piliki mason, o le vai susu e manaʻomia ma e faia o se lua-taʻamilosaga lua peleue. O le atoaga o le ufiufi o puipui e masani ona faʻatino mai i totonu o le chramic tiles poʻo palasitika.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fale taʻavale i se fale tumaʻoti

Suavai ma le tataina o nonoa i totonu o le fale laupapa

A faʻapipiʻiina se taʻele i le fale laupapa, faʻateleina manaʻoga mo le fomaʻi ua tuʻuina atu. E le tatau ona faʻasalalauina i luga o le laʻau, ma o le mea lea, e tatau ai ona tuʻuina atu le uta i fafo, ia e mafai ai ona toe faʻaalia le ea.

Ia mautinoa se tulaga faʻapena, o le le manava o le ituaiga o loʻo faʻapipiʻiina. E manatu o le sili o sili pe a mafai e le system ona tuuina atu le fesuiaiga o le ea e uiga i le 105-115 kupita meters / h. Faavae i luga o lenei mea, o le fan ua filifilia e le pule.

Faatulagaina o Fesootaiga

Ina ia mautinoa le masani ai le aoga o le taʻele i totonu o le fale tumaʻoti poʻo se atunuʻu, e alagatatau ona foia 2 tele faʻatekinisi, o le suavai ma alavai faʻa-vai.

Afai e talafeagai le suavai i le fale tutotonu ma le otaota mo le fale, ua uma le fesili ona o le faʻasoesa o le taimi - o le faʻaofiina o loʻo faia i luga o ala tetele. I le leai o se ogatotonu o mea moni, o le faʻafitauli e tatau ona foʻia tutoʻatasi.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fale taʻavale i se fale tumaʻoti

Vai sapalai i totonu o le fale laupapa

E mafai ona maua le suavai i auala e lua:

  1. Lava i le mea lelei mai le lelei pe lelei. I lea tulaga, o le vai e sapalaiina ma se pamu. O le elemene o le vaega o le hydrocumustoclactor poʻo se faʻatatauina o tane, lea e maua ai se sapalai o vai e faʻaitiitia ai le manaʻomia o le pamu o le taʻele.
  2. Faapipiiina o se tane. O le taʻele lea e mafai foi ona aoga pe a tuʻuina mai le vai mai le faʻaputuga tane, o loʻo iai i le lotoa. O le faʻatumuina o sea konesutaia e mafai ona faʻamautinoa ai lea o tagata lava ia. Vai i le taele e tautua ai i le kalave.

Tusitusiga i luga o le autu: Super Shiprigearator i totonu o le umukuka i totonu (45 ata)

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fale taʻavale i se fale tumaʻoti

Suʻi i totonu o le fale laupapa

O le lava pusa eletise e tatau ona avatua ai le vailaau. O le faiga e mafai ona faʻaoʻo atu i auala e lua:

  1. Cumulation tane i lalo o le taele. O le vai mai le taʻele o le fata na paʻu ai i totonu o le faʻaputuga ato o le pusa, o loʻo i lalo o le fola. O le isi mai le tane vai e mafai ona ulufale i le faila faila poʻo le tapeina e le suʻega o sui. E taua le mautinoa o le toesea o le manogi mai le tane, o le a le tapunia o elemene (apefai, siphon, ma isi) ua faapipiiina.
  2. Lava suavai. O le vai mai le agaga ulufale mai i le paipa o loʻo tagofia i le malifa, lea na lafo ai le kapeti, o loʻo lafo atu i le kapeta faʻapitoa (vaie) i fafo o le fale.

Ituaiga o le faʻapipiʻiina o le taʻele

I le gaosiga o se taʻele vai i o latou lava lima, filifiliga eseese mo lana mamanu e mafai ona faʻaaogaina:

  1. O le tau o le taʻele o le taʻele o loʻo saunia mo le fausiaina o puipui, faʻavae o le fola e ufiufi ma pallet faʻapipiʻi. I totonu o le puipui pito i luma, o le faitotoa e faia. E tele taimi, o le maualuga o le maualuga e faia, o loʻo maua ai se tamaʻi potu vaivai.

    Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fale taʻavale i se fale tumaʻoti

    O Le Tauauluga masani

  2. Taele i foliga o 2 puipui. O lenei mamanu e faia pe a taʻele le taʻele i le puipui. Ile la lenei, ua uma ona avanoa le puipui o tua ma e manaʻomia le faʻatauaina o le talitonuina, ma naʻo le 2 tuaoi tuaoi e manaʻomia. E le fausia le puipui i luma, ae ua suia e se pupuni.

    Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fale taʻavale i se fale tumaʻoti

  3. Taele leai se pallet. O le fola o loʻo i ai le pu o loʻo i ai se pa mau, ma o lona laualuga ua fausia ma le tolopo agai i le tafe.

    Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fale taʻavale i se fale tumaʻoti

    Taele e aunoa ma pallet

  4. Taʻele e aunoa ma pa. O lenei filifiliga e mafai ona faʻatinoina i le faletaele, Le mea o loʻo faʻatulaga i ai le foloa ma se alavai, ma faʻapipiʻi puipui.

O le tele o le fale o loʻo taʻua i le itu o mea o loʻo faia ai le tele o mea e mafai ona faʻaaogaina i le gaosiga o le taʻele o le taʻele. O le sili ona lautele faʻaaogaina o mea nei:

  • Mo pa: polycarkote, tioata, pili, palasitika panels, tomai saito, woods, Europabbab;
  • Mo le fola fola: uamea le pallet; Palle faia o sima, piliki, maa laupapa.

Faʻaiʻu le taʻe ma pa, ma o le fola e masani ona faʻatino mai i totonu o le ceramoc tiles (tile).

O le vai taele e sili atu ma sili tosina tagata e ana fale tumaoti ma fale. E mafai ona faʻatuina i soʻo se fausaga, faʻaalu. I totonu o le fale laupapa, e maua ai se togiola lelei. Mo faapipiiina, e mafai ona e faʻaaogaina se mea e faʻatau ai, o loʻo i ai le atoa o elemene, pe fai se vai taele atoa i ou lima lima.

Ata vitio

Faitau atili