Faʻafefea ona fuafua le tele o fuʻa e tatau ona i luga o le faletaele?

Anonim

Toe faaleleia o le faletaele, ma soʻo se potu - E masani ona faigata i taimi uma. Ina ia faia lenei, e manaʻomia le sauniaina o se tele o ituaiga mea faigaluega, mea e, filifili i ai e tusa ai ma nisi manaʻoga. E i ai le taua, e manaʻomia le amanaia o le mamanu o le fale mauto ina ia le maliu le avanoa i le tulaga, pe a fai e leʻi fuafuaina.

Faʻafefea ona fuafua le tele o fuʻa e tatau ona i luga o le faletaele?

Ina ia maeʻa ona faʻatautaia galuega faʻauma, e manaʻomia le faʻataotoina o le aofaʻiga o mea manaʻomia. E le gata i lea, faʻatau le fua atoa o oloa ma e oʻo lava i le margin, talu ai se isi vaega o oloa e ono eseʻese mai i le leo o le leo.

I lalo o le teuteuga i totonu o le faletaele filifili se faaputuga. E tele ituaiga pepa, o le lanu, lanu, talafeagai mo le fola i le fola ma pa. Mai nei tapulaʻa o le a faʻalagolago i le aofaʻi o oloa o le a manaʻomia. E faʻapefea ona fuafua le tele o laʻau e te manaʻomia?

Filifilia o le Tile

A o leʻi fuafuaina le aofaiga manaʻomia o oloa, e manaʻomia le fuafuaina o latou uiga. O le faletaele e ese mai i le vaega o totoe o nofoaga ma maualuga maualuga o le le fiafia, lea e faia ai le manaʻoga mo mea ua maualuga.

I le faʻatauina o le taʻe, e tatau ona e mafaufau i ana meatotino e tatau ona iai faʻapitoa mo le fola:

  • Aperaamo le tetee;
  • maualuga malosi;
  • tetee i le vevela eseesega;
  • le tetee atu i le susu;
  • Teteʻe i vailaʻau o aiga;
  • Teteʻe i aʻafiaga o tupe ma le vaeluaga o le vaega.

Faʻafefea ona fuafua le tele o fuʻa e tatau ona i luga o le faletaele?

Sitepu muamua

Ae e te leʻi amataina le fuafuaina o le aofaʻi o le faaputuga mo le faletaele e sili le faʻamaoni, puʻeina le iʻuga o faʻamaumauga e fuaina ai le potu. O le a fesoasoani lea i le masani ai culealet poʻo le poto, o loʻo avanoa i faleoloa taʻitasi.

Fua e tupu i totonu o vaalele e lua: maualuga ma le lautele o puipui. A fai o latou lava foliga saʻo, ua lava le faʻatuina o 2-3 fua. I le tulaga pe a iai ni faʻaupuga po o le atuatuvale, o le a le mafuaʻaga o lo latou fuaina o le a faʻatino.

Mataupu i luga o le autu: toefaatusa vaega: Faapipiiina foliga

Faʻafefea ona fuafua le tele o fuʻa e tatau ona i luga o le faletaele?

E le gata i lea, e manaʻomia le iloa o le tulaga masani o le faitotoʻa ma pe a iai o loʻo i ai sefuluai. Lenei o le a mafai ai ona faʻamaonia saʻo mea manaʻomia. O tagata tomai faapitoa o loʻo fautuaina le faia o se potu avanoa o loʻo faʻailogaina ai le tulaga o le Plumping, o le aofaʻiga o le tino, o le pa puipui. O le iʻuga, o lenei faʻasalalauga o le a aumaia ai se ata atoa o le mea o loʻo tupu ma o le a fesoasoani e fai saʻo fuafuaga.

E aoga le manatua! Afai o pa i le faletaele e foliga mai e lamolemole, ona le fetaui lava lea i mea moni. O le mea lea, e manaʻomia e faʻatinoina ai nisi o pulega faʻalelei ia aloese mai mea sese i le fuafuaina.

Fuafua le tele o mea. Metotia numera 1

O uluaʻi faʻailoga e ausia e ala i le faʻateleina o le umi i luga o le lautele ma aveese mai le foloa. E ala i tala faatusa, le vaega o le tasi vae ua fuafuaina, ma o le mea na maua e maua i le sili atu.

I le mauaina o numera e lua pe tusa o le fola o le fola ua vaevaeina i ofisa faipule, ma o le tau na o loʻo faʻapipiʻi i se sili atu atoa. Ma, o le a iai le matou numera e tatau ona iai le 5% e tatau ona faʻaopopo, I.e Faateleina i le 1.05, ma o le iʻuga e maua i le sili atu.

Faʻafefea ona fuafua le tele o fuʻa e tatau ona i luga o le faletaele?

Mo le manino, e manaʻomia le fuafua i faʻataʻitaʻiga o fea matou te maua ai le averesi o faʻamatalaga. O le uluaʻi faʻauiga o le 2.70 M, o puipui o le 1.9 ma 2.0 m, o le ata lautele o le 0.7 m o le faʻasologa o le a mulimuli mai:

  • 1.9 * 2.0 = 3.8 M2;
  • 0.35 * 0.35 = 0.1225 M2;
  • 3.8 M2 / 0,1225 M2 = 31 PCs.;
  • 31 * 1.05 = 32.55, o lona uiga e manaʻomia e uiga i le 33 laupapa.

Metotia Numera 2.

Faitauina le numera o le Ceramrac Products o le a faʻapipiʻi i luga o le fola o loʻo faia ona o le umi ma le lautele. Mo lenei, o nei mea taʻitasi o loʻo mafai ona vaevaeina i se tulaga tutusa. O faʻamaumauga na maua e maua e maua, pe a uma ona lapotopoto i totonu o se pito tele ma faʻaopopo le 5%. Lenei o le lata mai fuafuaina:

  1. 1.9 / 0.35 = 5.42 PCs.;
  2. 2.0 / 0.35 = 5.71 PCs.;
  3. 5.42 * 5.71 = 30.96 pcs.;
  4. 31 * 1.05 = 32.55, I.e. E manaʻomia e ala i le 33 laupapa.

Mataupu i luga o le autu: faamatalaga o ituaiga o tauaso

Faʻafefea ona fuafua le tele o fuʻa e tatau ona i luga o le faletaele?

Fuafua laʻei le paʻu i le faletaele

E tatau ona e iloa! E masani lava o pule i ata tifaga e manaʻo e faʻaaoga le muamua metotia mo le fuafuaina o le taimi tonu o le aofaʻi o mea.

Fuafua le numera o oloa i luga o le puipui. Metotia numera 1

I lalo o le laina o le puipui, matou te manaʻomia se numera faʻapitoa o fusi. Mo lenei, tatou te fuafuaina le faʻataʻitaʻiga o nofoaga atoa. Matou te gaosia le faʻaopopoga o le umi o puipui taʻitasi o loʻo eseese, pe a tatou gagau faʻatasi le umi ma le lautele ma o lenei ua suia i le 2. (1,9 mita.

Ma, mai le Faifaifa, tatou te faaleaogaina ai le lautele o le faitotoa, ma le taunuuga o le fanau atoa. (7,6-0-0.7) / 0.2 = 34.5 PCs. O iinei, o le fua o le faaputuga o le 200 × 400 mm ua avea o se faavae, ma le itu o le frieze o le 200 × 80 mm. A maeʻa lena, o le tau e fesuiaʻi i le 5%, o le mea o loʻo maua mai i le 36 laupapa.

Faʻafefea ona fuafua le tele o fuʻa e tatau ona i luga o le faletaele?

Metotia Numera 2.

O le auala o lenei e faʻatagaina ai oe e suʻe le numera tonu o oloa e manaʻomia mo sikuea. mita. O lenei metotia o loʻo faʻamaonia ma talafeagai mo le faʻapipiʻiina o se laʻau o vaega eseese. Muamua e tatau ona e fuafua le vaega atoa o le faletaele, gagau le umi o puipui taʻitasi, pe a maeʻa le tau o le mauaina o le ogatotonu o le faletaele.

Faʻafefea ona fuafua le tele o fuʻa e tatau ona i luga o le faletaele?

Sei o tatou vaʻai ile faʻataʻitaʻiga, ia le maualuga - 2, umi - 3, lautele - 2.5. Ona 3 + 3 + 2.5 + 2.5 = 11m. O le isi gaioiga o le sui lea o le faigata i le maualuga: 11 × 2 = 22 sikuea mita. Mita - eria. Mai ai, matou te toe faʻaleaogaina le avanoa e ave ai le faitotoʻa ma le faʻamalama atofani, masani lava, pe a latou i faʻasoaina.

Faapea lava, maua le numera o le 20 sikuea mita. mita. Ona matou mauaina lea o le vaega atoa o le tasi o le craramic oloa. O taimi uma, 0.4 × 0.2 M, matou te maua 0.08 sikuea mita. mita. Ia o lea ua tumau pea le faitauina o mea taua. Mo lenei 20 sikuea mita. m. / 0.08 sikuea mita. m. = 250 pcs., i le taimi lava e tasi faʻaopopo e uiga i le 5-10% o le faʻaputuga faʻasoa.

E fetaui lelei i luga o metotia i luga e mafai ona fuafua tonu le manaʻomia o le aofaʻi o fafie, o le a manaʻomia mo le puipui poʻo le fola. Peitaʻi, e i ai foʻi nisi metotia na iai se laʻititi ifo nai lo uiga faʻaalia. O lea, e mautinoa lava e faʻaaoga tatau le malamalama ma tutoʻatasi o loʻo faʻatinoina uma a latou aʻoaʻoga.

Mataupu i luga o le autu: Matou te faia se vaega o le toe faaleleia i le fale mautotogi ma ou lava lima

Padity Education

Faitau atili