O le a le eseesega i le va o matatioata mo le mumu ma paʻepaʻe uaina?

Anonim

O le a le eseesega i le va o matatioata mo le mumu ma paʻepaʻe uaina?

Faʻatau e le 'ava malosi e manaʻomia e filifili saʻo ai le gaʻo uaina, talu ai o le a tonu le lagona o le a maua ai se inu. O le taimi nei, o le filifiliga o ituaiga uma o 'ava e le mafai ona valaʻauina o koneseti e masani ona taʻua i le va o fata ma le taliupea sili ona talafeagai mo se aiga talafeagai. I le taimi lava e tasi, e le gata i meavae o 'ava mālosi, ae o ipu tioata mo latou saʻo faʻaaoga e sili atu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e alu se tagata e faʻataʻitaʻi lelei le uaina, e tatau ona ia iloa mai le mea o le inu. Na o le saʻo filifilia matatioata i lalo o le uaina na mafai ona faʻaalia atoatoa le manogi o le sili ona leaga. O le mea moni, o le olo malosi o le inu inu i so o se mataupu o loʻo manuia pea, a o le malosi o lavalava o loʻo tutupu ai ni foliga eseese o foliga eseese, vavega.

O le a le uiga o le uaina e fesoasoani e tatala ai se tioata

Soʻo se matatioata e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu, igoa i luga o le pesini, vae ma tu. I le taimi lava e tasi, e le o faʻatinoina se sao faʻapitoa e faʻailoa ai le 'ai o meainu, a o na o se vaega o le fuafuaga. O le tele o le tioata e taua foi, ma o le lapoa o lana pesini. O le mea tonu lava lea e mafai ai ona sili atu le faʻateleina o foliga o le uaina. O le taimi lava o le pito i luga o Filera e nafa ma lagona e tupu i se tagata i le taimi o le tofoina o le uaina o le uaina.

O le a le eseesega i le va o matatioata mo le mumu ma paʻepaʻe uaina?

Faafetai lelei le filifilia o oukeoata, e mafai ona iloa ai le sili ona taua uiga o le 'ava malosi. O le pesini e mafai ona faʻaalia ai se avea o se tequet, malosi ma le leaga o le uaina. E mafai foʻi ona sili atu le lagona lagona, velvet, sili ona lelei ma le lelei o le uaina oloa. O le tofo moni ma le aftertuste o le oloa o le a aliali mai i le gutu naʻo le taimi o le uaina i le ipu taumatau.

E tatau ona maitauina, e faʻalagolago i le lanu o meaʻai, e filifilia le tele o le gaʻo. E sili atu lo latou eseese, ae o manatu taʻitasi e mafai ona faʻaalia ai paʻepaʻe poʻo le uaina mumu i le tele e mafai ai.

O le a le eseesega i le va o matatioata mo le mumu ma paʻepaʻe uaina?

O le a le mea ua aliali mai ai le tele o mataua

O le mea moni o le lanu o le uaina e manaʻomia ai se faʻapitoa tele grede, ua aʻoaʻoina polofesa i taimi uma ua leva. O se taimi umi lava, o lenei meainu manaia na onā mai ni ipu lapisi, ma e leʻi taumafai lava e faʻailoa uma le lelei tofo o le uaina.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻamalosia ma le faʻamaoni le pallet o le fale taʻele?

Ae, i le afa lona lua o le XviIIII le tele o le seneturi, ua suia mea uma. O le foafoaina o le mataupu na faia ua maliliu le lalolagi ua faamalosia i Glazer Clous Cress. O ia lea na ia faia le ipu mo se mea taua, o le fea e masani ai ma ua faaaogaina i aso nei. Ai, tele lava, na faaaoga e le mafiafia o ipu pusa taʻavale mo le uaina, o le faitau na mafai ona suia ai ni matatioata, ae o le lelei tele o meafaitino.

O le a le eseesega i le va o matatioata mo le mumu ma paʻepaʻe uaina?

E ui lava i le mea moni na faamaonia e Klas tietie le uaina ua mafai ona faʻaalia ai lona lelei i se tioata faʻapitoa, ma le vali faʻaaogaina e naʻo le veli. O le toʻatele o tagata e oʻo i le amataga o le 20 senituri o le 20 senituri, na fiafia i ipu mafiafia-faʻaputuga puipui, ipu, ma eseese au puipui.

Vaʻai foi: faʻafefea ona filifilia se Frying Pan ma se maa faʻapipiʻi

Afai na faia e Klas Ridl Gress Okelo uaina, o le taimi ua uma ona vaevaeina ai ia Georld Georgens i vaega, uma na o mai i se ituaiga o meainu. O le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga ma uaina le gaʻo mo le paʻepaʻe ma paʻepaʻe uaina ulufale. I le aluga o taimi, na amata ona latou faia e le gata mai tioata masani, ae mai le tioata, lea na faʻatagaina ona faʻailoa uma lagona sili ona lelei o le meainu matagofie o se meainu manaia o se meainu manaia o se meainu manaia o se meainu manaia o se meainu manaia o se meainu tama. Crystal uaina tioata mafai ona vaaia i le ata i lalo ifo.

O le a le eseesega i le va o matatioata mo le mumu ma paʻepaʻe uaina?

Eseesega o tioata mo paʻepaʻe ma le uaina mumu

O le eseʻesega autu i lenei ipu o le pepa ma le lapoʻa o le pesini. Ina ia malamalama pe aisea e faalagolago ai le aromath meatotino a le puipuiga i luga o le faliu, e tatau ona malamalama i lona tufuga. Uaina o loʻo fefiloi mea leaga, o lena, phenouls e iloga i le maualuga o le tulaga o le vāolalu. O le tele o pheals ua manuia i le faʻatumauina o le vaiinu ae le i faʻaaogaina, e sili lona tofo o le a. Ona o le fomu ma le lautele o le Glade, e mafai ona e taofia le vaega o le fesoʻotaʻiga o le uaina o inu paʻu ma ea.

Mataupu i luga o le autu: puipui

O Le uaina mumu e sili atu le maʻaʻa, o lea e taua tele le taumafai e faʻasao le faʻasaoina o mea e mafai ai. O matatioata mo le uaina mumu e iloga i le tele tele, ae i le taimi e tasi na i ai a latou a ua maitau le ua maitau, e le faatagaina vave phenolla. E le gata i lea, o se ata o se fausaga e mafai ai ona faʻapipiʻi le uaina atoa aroma i se tasi.

O le a le eseesega i le va o matatioata mo le mumu ma paʻepaʻe uaina?

E le o le uaina mumu, o lona paʻepaʻe paʻepaʻe e manatu e itiiti lava ma le malosi. O matatioata a le paʻepaʻe uaina e laititi lava ma e aunoa ma se ua vaapiapi ua gagau, lea e le manaʻomia. O le masani masani o meafaigaluega mo le inu uaina uaina ua ufitia o 100 milimio. O le masani lea ma o le sili masani voluma. I nisi tulaga, o mata tioata ua faia sili atu le fetaui lelei nai lo le mumu meainu.

O le a le eseesega i le va o matatioata mo le mumu ma paʻepaʻe uaina?

I le auala, mo atili manogi manogi, o lona uiga, mumu, faaaoga ipu mai le 140 i le 180 militeli. Ua manatu lava o le avea lea ma tagavai, ae i isi mataupu e mafai ona e mauaina ai faʻataʻitaʻiga tetele. E le pei o lona siʻusitua, o ipu mo le uaina mumu e sili atu ona lapotopoto ma tele.

Crysttal mea mo uaina

E finau tagata atamamai pe a fai o le omoina o le uaina i se messtal sporukak, e vave lava ona suia lona tofo ma avea ma sili ona tumu. Lenei ua faʻamatalaina mai i le mea moni o le inu e sili atu le faʻamalosia ma okesene, o lona ono suamalie. O le iʻuga, faʻafetai i le Crystal Corme mo uaina, e iai le avanoa o se tagata e sili atu lona susulu e lagona ai le lelei o le oloa. I se faʻaopopoga, o le Mrastly Fesoasoani e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le manogi o le inu, ona o ona puipui ma mea e ma o ona puipui e ono mafaufau manino i le vai matagofie.

Ioe, o meaʻai tioata na taugata ai lea na sili atu taugata nai lo lau tioata, ae e aoga. Crystal e le leiloa lona uiga muamua mo se taimi umi, o lea o loʻo vaʻai pea tioata ina ia latou le maasiasi e tuʻu i luga o le laulau faʻamanatuga. Tele e tosina mai ai le leo matagofie o le tioata ipu pe a fai e fesoʻotaʻi le tasi ma le isi. E ui lava i le mea moni o ipu o nei mea mai lenei mea foliga mai e foliga mai e matua manifinifi, o lo o sili atu le malosi nai lo tioata.

O mea faʻapitoa na fautuaina e faʻaaoga ai ipu tioata tioata e aunoa ma le inu i le tele o mea lelei, e le gata i le inu lelei, ae fiafia foi i ave o le moli, ae fiafia foi i ave o le moli

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻasalaina faitotoʻa: O pepa filifili mo oloa uma

Tusa lava pe o ni matatioata tele mo uaina po o se mea laiti, e tusa ma tulafono, e le mafai ona faʻatumuina i se meainu tamalii e sili atu ma le lona tolu. I le taimi lava e tasi e tatau ona e tausisi i le taimi taimi. E tatau ona e faʻaiʻuina le taʻusalaina i totonu o le atigi fagu mo ni nai minute. Naʻo lenei meainu e mafai ona sasaa i tioata. O nei faigofie, ae o tulafono aoga e fesoasoani e mafai ona fai le faagasologa o le inu paina e sili atu ona lelei e mafai ai.

Tausiga mo ipu

O le matagofie ma taugata taugata inu mea sili ona manaia mea suamalie. Peitai, o se seti o ou uaina matatioata o le a tau taugofie. E sili lea ona moni o le tioata o ipu ma oloa o tagata lauiloa.

Tuuina atu lea, o le tele o tali o loʻo taumafai e faasao tioata uafu ma uma o latou paʻu ma le tele o latou mea e mafai ai. Ina ia mafai e ipu i le umi e mafai ai, ia taofi le susulu ma se foliga aulelei, ae tatau ona fufulu ma faʻamago. I le taimi lava e tasi, e sili le lelei o le faia o lenei faiga ma le malosi, ae le o le vaipuna.

O le a le eseesega i le va o matatioata mo le mumu ma paʻepaʻe uaina?

Tagata tomai faapitoa ua fautuaina mo le tele o mea na maua ua mavae e teu ai se sping spange i totonu o le fale ma se mea faigata e le o ese ai le ipu. Ina ia puipuia tioata mai ao, e sili le mama o i latou i le vai malulu. I le ala, ina ia tele le manumalo mai le pala. A o faagasolo taualumaga, e le tatau ona uuina se ipu tioata i tua o le vae. O lea e masani ona latou onana ma gagau.

Afai o le tioata o taimi o puaoa, o lona lalelei o le lalelei e mafai lava ona toe ola. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia i totonu o le koneteina ma vai mafanafana e faʻamamaina ai se lua o ni ulugalii mataua po o Amoni 'ava. Ina ua mavae lena, o tioata na tuu i luga vae i luga ma faatali mo se faamago atoatoa. Ona mafai lea ona faʻamaumau ai pa o le ipu i le microfick po o se ipu tioata uaina o le a glishn ma shimmer i le la. Faatasi ai ma le aia tatau e alu ai mo ipu, o le a tumau mo se taimi umi lava!

Faitau atili