? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga

Anonim

Pe a talosia se fale tumaoti, o le manaʻoga mo se fausaga faʻafanua masani ona aliaʻe, e le o se mea taua tele i luga o le pito i luga ma nofoia avanoa. I ia tulaga, o le fausiaina o se fasi fao o loʻo faia ma a latou lava lima o le muamua ma le mautu o le stargaca "ua faia. Na maua e le tagata mulimuli se igoa uiga ese i le faiga o le gaioiga a se tagata i luga. O le fausaga e foliga malie ma le masani ai.

Faʻamatalaga o le apefai "goose laasaga"

O le faasitepu "goose laasaga" o loʻo iloga i se tulaga faʻapitoa: i itu uma e lua e i ai uma itu eseese, e mafai ona latou maua i le tuputupu aʻe ma luga o le "oona. O le sitepu tutusa o le Mati e tuʻusaʻo pe faʻasolo. E faʻapipiʻiina tele e ulufale i le fogafale lona lua, mataʻutia poʻo le ata.

Sitepu ma sitepu goose laasaga

O le sitepu o sea sitepu e sui ese ai ma faʻateleina, o loʻo faaitiitia le itu o le savaliga o le savaliga, ae faʻamautinoaina le lelei pe a faʻagaioi. Faʻasolosolo laʻititi, o le tagata faigofie ona agai i luga o sitepu o sitepu laiti, ae tuʻu vae lautele. Mo lenei mafuaaga, o le apefai ma maua lona igoa.

O le gaoioi i luga o le mamanu e amata i le vae tutusa, o lea, ua tulaueleele, o le a foliga mai o le tagata e pei o se mea taua e alu i luga pe alu i lalo.

Foliga o le staders goose laasaga
Apefai gaioiga polokalame

O le faʻaaogaina o sea sitepu e mafai ai ona sefe i le 70% o le foloa o le fola. I nofoaga faifai pea, o le fausiaina ma ia laasaga e faʻaaogaina e avea ma ausilali. E tele taimi e masani ona tupu i le atunuʻu poʻo ni mea laiti na fuafuaina mo le le tumau-tumau poʻo le taimi nei.

Palu Staircase Goase laasaga
O le Shircase o le a fetaui lelei i le potu latalata.

O le sitepu e mafua mai i le laau, e ui ina faʻatagaina isi mea. Mai lea fale, e faigofie lava le i ai o le o loluaʻi laasaga o foliga sili ona manaomia ma tele, faʻapea foʻi ma le tuʻufaʻatasia oi latou i le faʻavae.

Laasaga o le alu i lalo

Pros ma faaletonu

Pei o soʻo se mamanu, o se sitepu ma sitepu e pei o paʻu pato vae, e iai lona lelei ma faʻaletonu. I le tele o mea moni:

  • Mautinoa. Faʻatagaina oe e sefe le avanoa, pei ona i ai se avanoa umi i le umi ma lautele, ona o lea e mafai ai ona faʻateleina le tulimanu o lona lagona.
  • Faigofie. Laasaga e talafeagai ua foafoaina, ma o le lautele o le lautele sitepu e faasao.
  • Saogalemu. E ui lava i le fetuunaiga o le faʻatulagaina, ma le mamanu saʻo, e saogalemu tele mo le gaoioi.
  • Tupulaga Muamua. O ituaiga tulaga ese o le a teuteuina i soʻo se ituaiga o totonu, seti le potu o se potu faʻapitoa.
  • Faigofie faapipiiina. E faigofie le mamanu i ou lava lima, ua na o le faaletausaga tomai ma le malamalama i lenei itu.

Tusitusiga i luga o le autu: faʻafefea ona faia se apefai ma le taʻotoga sitepu: auiliiliga faʻatonuga i le tagata lava ia-faʻatasiga

Faasitepu ma goose laasaga
O le fale faʻapipiʻi o le homemide e le itiiti ifo le maualalo e sauni ai ni fofo fofo.

Afai tatou te talanoa e uiga i sese, o le sitepu ma "pato vae" e le faigofie e pei o se mamanu ma se masani masani roma ma laasaga masani. A o aʻe i luga poʻo le faʻapipiʻi, e manaʻomia le tausiga, talu ai o le solia o le sitepu faʻasologa e mafai ona oʻo atu ai i le mataua. Mai le faʻaalia o fitafita e iloga ai foi le mea moni e matua faigata ai ona faʻaosoina le aotelega o meafale poʻo totonu.

I luga o le vitio: o le a le laupapa laupapa e tatau ona iai.

Ata mamanu

O le ata o le "dack laa" stariccase e aofia ai mea nei:

  • O le taulaiga - ave le avega atoa, o loʻo faʻaalia ai i le faiga o le koobar poʻo leoleo. A o le Filifiliga o le muamua o loʻo gaoi le tele o avanoa, o le mamanu e sili atu ea.
  • Laʻasaga - O latou o loʻo tuʻuina atu i le faasitepu e le masani ai foliga foliga ese mai i le mekasini masani "goo laʻasaga".
  • O loʻo faia ni lalaga pe a fai o le mamanu ua fausia i luga o laupapa laupapa.
  • Fencing - aofia ai fulsusters (faʻasino fata) ma le faʻatagata (bitrail). A aunoa ma nei elemene, o lenei sitepu e matua le saogalemu.

La laau Starcase DACK Laasaga

O le faʻailo o le nofoaga e mafai ona 45-55 °. O le sitepu tele e sili ona lelei e fai i le va o le 60-65 cm. Na o le na o le isi itu o le folasaga o se scrid starcase, a o le a le mafai ona le fiafia i le gaoi o le savaliga i le ave o le savaliga i le taimi na mafua ai ona o le ave o le savaliga.

O se tulaga iloga o le faasitepu o le ituaiga o sitepu e tupu:

  • h-foliga;

Sitepu ma sitepu duck laa

  • lautele;

Shiorcase ma lapotopoto laasaga goose laasaga

  • Welse-foliga.

Shiorsed ma Wedge-foliga Sweet goose laasaga

O le lafoaia o tapulaʻa o tapulaʻa e lua lautele, o le itu muamua, o le masani, lautele, pe o fea gaioiga e tupu, ma e ala ane ai le gaioiga. E tusa ma le laina solo, o sitepu e faia e fai simmmetrically.

O le sitepu ma sitepu i le ituaiga o pato pato e mafai ona faia i le natura, uʻamea poʻo tioata. E masani lava elemene o loʻo tuʻufaʻatasia i se tasi ata, lea e foliga lelei i aso nei ma le masani ai.

A faʻaaogaina se tulaga o le vaega ma isi vaega ae e te leʻi faʻapipiʻiina e tatau ona faʻagaioia ma le afi mumu ma o lona uiga faʻamaoni puipuiga mai le susu ma le teuteuina.

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_11

Fuafuaina o faasitepu

I lana mamanu, o le sitepu ma sitepu "goose laasaga" e maualalo tele i le saogalemu ma le faigofie i luma o le fale. Peitaʻi, o le saʻo mamanu ma le ogaoga o auala faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻaumatia ai ni avanoa ma le le lelei.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona iloa le tulimanu o le faʻafanua o le sitepu Mati [fuafuaina o le tino]

Fuafuaina o le faasitepu ua goose

A oʻotia le tusiata, e taua le mataala ma ia amanaia nisi metotia e ono eseese i luga o le faʻavae o tagata taʻitoʻatasi. O loo matou talanoa e uiga:

  • I le amataga o le tulaga o fuafuaga, e manaʻomia le fuafuaina o le siʻitia ia o le vaega mulimuli o le apefai o le a faʻatatau i le fola. Faʻafetai i lenei taua, e mafai ona maua le aofaʻi o sitepu ma fuafua latou tele.
  • O le loloto loloto o se lautele lautele e tatau ona 2 taimi le lautele o le vaapiapi o vaega o vaega taitasi.
  • O le sili ona mafiafia le mafiafia o sitepu e manatu o le 20 vaega mai le lautele o le faasitepu.
  • O le sitepu e tatau ona sili atu i le 2 m, o le a fesoasoani e le aofia ai le ono o le ala o le saua i le taimi o gaioiga.
  • O le uu o le faʻaalia o le faasitepu e le o suia o le fanau a tamaiti ma tagata matutua o le a savalia.
  • O vaega o le lautele lautele o le faasitepu i le lautele o sitepu o loʻo fuafuaina i le fua o le 1 i le 20.

A fuafua le mea ua vave ona vaaia o le numera o le faʻapipiʻi elemene e itiiti ifo nai lo le manaʻomia i isi ituaiga o faasitepu.

Fuafuaina o le faasitepu tā lakapi laa

O le fuafuaina o le suiā o le faʻataʻapeʻape laʻasaga e tatau ona faʻatinoina aemaise lava ma le faʻaeteete, fuaina uma o fuataga. O le faia lea o lenei mea, e sili le faʻaaogaina o se mea e faʻaaoga ai le mea e faʻaogaina ai se mea faitino, o le a faʻatagaina e maua ni faʻamatalaga saʻo ma saʻo. Mulimuli i tulafono, i le iʻuga, o le a avea ma simi o le sitepu lelei ma le matagofie sitepu, ma o mea leaga uma o le a taua.

Shiorcase Goase laasaga o ata tusi
Faataʻitaʻiga o Kitini Fala ma Fua

Tutoatasi Fono Tutoatasi

Afai e te manaʻo e aoina le sitepu ma ou lava lima, e tatau ona taʻitaʻia e oe fautuaga mai le laasaga mai le laasaga mai le sitepu,

tasi. Muamua o mea uma, e taua le filifilia o le ituaiga o fafie. Mo se laupapa laupapa, e aoga le faʻaaogaina o se faʻasologa o oak, larch poʻo le beech. Mea faapena e pei o pai laau laau e fesoʻotaʻi i ituaiga malu ma e le faʻamoemoe mo avega mamafa, ma o lenei filifiliga e sili le le faʻaaogaina.

O mea e faʻaaoga e tatau ona ave ai se faʻamago i luga o le mago, i ai se mafolafola luga, aunoa ma le laʻei ma avanoa.

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_15

2. I le tulaga lona lua, e manaʻomia le filifili o le a avea o le faʻavae o le gooset laʻasaga - o kosomers poʻo le thams. Talu ai o laasaga laasaga ai lea e faʻatatau i lalo faʻatonuga o loʻo iloiloina i luga o le faʻataʻitaʻiga o faiga masani, o le tala o loʻo filifilia faatasi ma le taiala. Faatasi ai ma le maualuga maualuga o le 3 m, o le 30 cm lautele o loʻo faʻaaogaina. O le umi o le umi e manaʻomia e fuafua e faʻaaoga ai le pytgagivar.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se ata e lua-tala: ituaiga o mamanu, fuafua ma faʻapipiʻi

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_16
O le fuafuaina o le Pythagore Theorem e faigofie: L = √ (D² + H ²)

3. Sosoo ai, e fai le faʻailoga e tuʻu ai sitepu. Ina ia aloese mai le ono afaina, o sitepu e tatau ona matua i se tulaga faalava. Ia maua ia lava fefaʻatauaʻiga, e manaʻomia le tuʻuina i lalo o laʻasaga i lalo o le sitepu i le mea na tupu muamua o le muamua gaioiga ua uma ona tuʻuina ma o loʻo faia le taʻavale mo sitepu. A maeʻa lena, e tatau ona e kopi uma faʻamaumauga mai le muamua i le lona lua.

O le sitepu e i ai le igoa e mafua ai le faʻataʻitaʻiga o le goose o loʻo i ai, o lea o le good bown sui.

Faailoga o le apefai apefai goose

fa. Tatou te agaʻi atu i le faʻataunuʻuga o geo i le faiaʻoga. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se tipiina. Ia o lea ua faʻamautu saogalemu, o faʻataʻitaʻi e tatau ona i ai le loloto o 2.5 cm.

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_18

lima. O lea ua uma ona oo i le gaosiga o sitepu. Mo lenei, ua ave le 'oloa i le mea e faatatauina ai faailoga talafeagai. A maeʻa ona tuʻuina atu sitepu i le faiga manaʻomia. Mo le tipiina e sili atu le faigofie ona faʻaaoga le eletise eletise. Aua neʻi galo e taulimaina le faʻaumaina o elemene o le oneone.

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_19

6. O le Fono Aoao o le Adircase e sili atu le faʻatinoina i luga o le mafolafola vaalele, o le fola o le a lelei filifiliga. O le fale faafiafia muamua e tatau ona tuʻuina i luga o le togalaau, a o le au puipui o loʻo faʻaeʻeina ma kulu ma sitepu e faʻaofi i totonu. A faʻamautu mea uma, o le lona lua o le mamanu e faʻaputu, o le mea lea na toetoe lava o le goose laʻasaga.

Shiorcase Goase laasaga ma ou lava lima

7. Ina ia mafai ona faʻateleina le faʻamautu ma le malosi o le mamanu, o loʻo talosaga ai ni auvae. O le latou faʻapipiʻi o loʻo faia i le 3 pe 4 nofoaga o rigs, elemene e mafai ona avea ma laupapa poʻo uamea.

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_21

valu. Atoatoa tumu ma sauni-i-i luga o le sitaili sipela ua faʻasaʻo i luga o le pito i lalo lagolago pa. Sa taua muamua e faʻamaonia ai le pito i luga o le faleie paʻu i totonu o le sauniaina o nofoa afi i le pito i luga. Faapipiiina o loʻo faia faʻaaoga le taula.

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_22

I tulaga taʻitasi e taua le siakiina o le faʻaupuga o le faʻavave. Ina ia faaleleia atili le saogalemu, o le faasitepu o le apefai "kusi laasaga" Ua fautuaina e faatotoga ai le railings, lea ua mafua ona o se laau taua o faanaunauga o le faatulagaga.

Tuʻuina atu sitepu-i-sitepu faʻatonuga, e mafai ona faia se malosi ma faʻatuatuaina mautu faʻavae i se taimi puʻupuʻu. E taua le fuafuaina lelei o tapulaʻa uma, pei ona faʻaalia i le anotusi o le tusitusiga i, siitia pe toulu, aua le lagona le le mautonu. A o le tausisia o tuutuuga uma o gaosi oloa, faapipiiina ma faʻagaioiga, o se faʻataʻitaʻiga muamua ma faigata faʻataʻitaʻiga o le a avea ma nofoaga saogalemu ma talafeagai i le fogafale lona lua.

Gaosiga o faasitepu i le faʻataʻitaʻiga o masters (2 vitio)

Filifiliga mo le maeʻa fofo (40 ata)

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_23

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_24

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_25

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_26

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_27

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_28

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_30

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_31

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_32

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_33

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_34

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_35

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_36

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_37

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_38

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_39

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_40

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_41

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_42

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_43

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_44

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_45

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_46

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_47

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_48

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_49

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_50

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_51

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_52

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_53

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_54

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_55

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_56

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_57

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_58

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_59

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_60

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_61

? Sparcase Goose Laasaga: Faʻatulagaina o foliga, fuafuaina ma le Fonotaga 2163_62

Faitau atili