Faafefete ni togalaau na faia i le uamea ma o latou lava lima: ata, lapopoa, ata

Anonim

Faafefete ni togalaau na faia i le uamea ma o latou lava lima: ata, lapopoa, ata

O le taupega, o se mea faasee lea, latou te lagona ai le sili atu ia i latou - mai le fanau a matua matutua i matua o matua.

O aau pepe e tatau ona faʻapipiʻi i luga o malae taʻalo, i le lotoā. Tele o aso malolo fale e faʻaoʻo atu ma foliga o le togalaʻau o loʻo faʻapipiʻi i le laʻau. E uiga i mea latou te tupu ma e mafai ona faʻatino i latou i lenei tusitusiga.

  • 2 Faʻafefea ona fai ni mea faʻamuamua e oe?
    • 2.1 Sauniuniga mo le fausiaina
    • 2.2 Faapipiiina ma Meafaigaluega mo le nanaina ma ou lava lima
  • 3 Mauga e faia oe lava le togalaau
    • 3.1 gaosiga o nofoa
    • 3.2 Faia o le taualuga
  • 4 Aoina togalaau togalaau mo le tuuina atu
  • 5 togalaau, eseese o fofo
    • 5.1 Mafaufau i auala o fusi
  • O le ā le ituaiga o togalaau swegin filifili?
    • 6.1 Sweants Swings
  • 7 Faaiuga
  • Faʻafefea ona tuʻu i luga o le fuga i luga o se laʻau?

    O le faigofie ituaiga o le togalaau a le togalaau, o latou nei O le susu i luga o le lala . Afai i le faʻatoʻaga i le tausamaga i le nofoaga o le taumafanafana e iai le toeaina matua, o le paranesi e mafai ona faʻatinoina le maea o le ale,

    1. Faafefete ni togalaau na faia i le uamea ma o latou lava lima: ata, lapopoa, ata

      Filifiliga Filifilia ma se ipu ma paga o Nylon Cables mo fusi. Ile iuga lea, tatou te tosina mai ai le ofi atu o le uaea, faʻaaogaina le leai o se taimi e sili ona saogalemu. I le laulau inisi pa ma faamisi o le uaea e ala ia i latou, o lo o faapipii i luga o le laua lala.

    2. E sili le faʻaaogaina o oa mo nei faʻamoemoe, pe afai o loʻo i ai. A leai, e tatau ona e faia mea tutupu: E asiasia le lala lea o le a faʻapipiʻiina, e le tatau ona i ai ni paʻu ma onosaʻi.
    3. Afai e faʻaoga filifili filifili mo le faʻatuatuaina, e tatau ona faia i luga o se siosiomaga palasitika, ina ia aua nei oso tamatamai lima i fesoʻotaʻiga o le filifili.
    4. E tatau ona tatou siakiina le tulaga o le lala vaiaso i vaiaso uma, lea o le nofoa faataavalevale o lo o faamamaina mo le saogalemu. A mananao tamaiti e tietie i latou, siaki ia i latou lava.

    Faʻafefea ona fai ni mea faʻamuamua e oe?

    Eseese ituaiga o togalaʻau o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le atunuʻu poʻo se fale o le atunuʻu, na avea o latou ma vaega o le fofo o tagata o mafaufauga i luga o laufanua. O le i ai o lana lava 'upega tafaʻilagi, o le fesili e masani ona tupu: Faatau pe fai E fai e oe lava? E aunoa ma i latou, o malologa i le natura e le atoatoa, ma mo tamaiti o le tele o le fiafia ma le fiafia.

    O i latou o ituaiga eseese, i luga o le initaneti o loʻo tele ni ata o le aau i auala eseese ma mai se isi mea. Matou te taumafai e iloiloina mea faigaluega o le upega tafailagi i ni fofo, o le a fetaui i fafo atu o le fale o le atunuʻu. Faatoaga faamasani, o ana ata e mafai ona filifilia i luga o itulau eseese, ua faatau atu, ae o le tau o latou lava e le itiiti ifo i le 20,000 netut. Mo se aiga, o le a iai lava le tau faʻaoga, pe a latou faia i ou lava lima, ma o le a latou saogalemu e faʻalialia le faʻatusa ma tagata matutua.

    Sauniuniga mo le Fausiaina

    O le mea muamua e fautuaina e tagata atamamai o Filifili se nofoaga lelei Mo le gaoia masini. E mafai ona avea ma nofoaga talafeagai tele togalaau, po o le avanoa i luma o le fale. Matou te faʻatulagaina avanoa mo lona faʻapipiʻi ma teuina o mea. Ia, a o i ai lau oe lava mea, pe alu e alu i lana filifiliga, tatou te manaʻomia:

    1. Faafefete ni togalaau na faia i le uamea ma o latou lava lima: ata, lapopoa, ata

      Mo le faʻavae, 4 ogalaau e manaʻomia 2.5 mita le umi ma le mafiafia o le itiiti ifo 120 milimita.

    2. Lua ogalaau mo ala o le 2.1 mita le umi ma le mafiafia o le sili atu 90 milimita.
    3. Mo solofanua, matou te ave le ogalaau o 2.8 mita le umi ma le mafiafia o le itiiti ifo 140 milimita.
    4. Mo Ukasin, o le ae manaʻomia 4 ogalaau ma le umi o 1.1 mita ma le mafiafia o le 90 milimita.
    5. Matou te saunia le vaega o le taualuga, o le umi o le 3 mita ma lautele o 30 militeli.
    6. O leisi 6 o le a o fai i le 5 fulafula laupapa ma tapulaʻa: 1.8x 0.14x0.04 mita.
    7. Mo le pito o le nofoa, matou te ave 4 pa ma parameps: 0.06x0.06 ma le umi o le 0.7 mita.
    8. Mo totamafa, o nofoa e mafai ona faʻaaogaina i totonu o se ogalaau mafiafia o 80 militeli ma 100 centimita laʻasaga umi, 2 fasi.
    9. Mo Rafters, e te manaʻomia: 3 Bar 900 Millimeters 60x60 umi, ma 6 BORS 60X60 500 Coamers umi.

    Ina ua uma ona saunia mea tatou te faia Filifiliga o fusi Mo le togalaau taufaalili.

    Faapipiiina ma le mea faigaluega mo le nanaina ma ou lava lima

    E le mafai ona faia galuega ma lima vaivai, ma ia mautinoa le faʻamaonia o fesoʻotaʻiga i le masini faʻataʻavaleina (faʻasino), pe a le sauniuni muamua. Mo la matou ata o le Faletupe o le Faatoaga, e taua:
    • O le a matou molimauina fouvalega: 12 * 150-fa vaega, 12 * 250- ono o upu e fa, 12 * 200 i le fa vaega, 12 400 e fa fasi.
    • Taula, lua fasi, umi o le 180 milimali.
    • Lua kapeteni, Mauga o filifili.
    • Ofe mo bolts 50 fasi.
    • Filifili: Umi 1.4 mita - 2 fasi, umi 0.9 mita - 2 fasi.

    Mo galuega O le ae manaʻomia se mea faigaluega:

    • Eletise eletise ma viliina ma le lapoa o le 12 colmimeters.
    • Meafaigaluega a le kamuta: Hacksaw, Chisel, Ax.
    • Hanven, mo le uʻamea poʻo le galuega a Bulgarian.
    • Suiga.
    • O le samala.

    O le Mauga e fai e oe lava togalaau

    Fai se masini togalaau i loʻu itu o le aau i ou lava lima o le a le faigata pe a maeʻa le vaega sauniuni i le lelei le faʻatuatua. O faʻataʻitaʻiga laupapa e ofoina atu mo le faʻapipiʻiina, Manaomia se mafolafola luga . E manaʻomia le faia o galuega ma se paga ia faʻalelei. Matou te amata ona nana ia elemene o le togalaʻau o lo o leʻo i le sauniaina o mea:

    1. Faafefete ni togalaau na faia i le uamea ma o latou lava lima: ata, lapopoa, ata

      Matou te faia le faʻavae i le ituaiga o le mataitusi "A", aua o le mea lea matou te mauaina le toleniga ogalaau ma tapulaʻa: 2.5 mita i le 90 Miltimeters mafiafia - 1 fasi. O le transverse log ua sili atu le maualuga o le mea autu.

    2. I le vaevaeina o ogalaau, e manaʻomia ai le popole pu, ona faʻamalosia ai lea o le umi atoa e le nofoa sauniuni. Bulgarian poʻo le Hackswaw mo le uʻamea e tatau ona tipi ese le umi o le umi o kolose, mo le maoaʻe ma le saogalemu. Matou te aoina foi le vaega lona lua o le swing masini.

    Gaosi nofoa

    Aua o lenei node lenei o le a faia masini faifaatoaga o le a, o le faamafanafanaga ma mea uma o le a faalagolago i ai. E tatau ona tatou filifilia lena mea See Slope Team Ia fetaui lelei ma tagata uma o le aiga, ua manaʻomia e faʻaalu se suʻesuʻega, ae maimoa mai foi tamaiti. O le a le tulimanu o le unitisi nofoa? Afai e te faia i itu taumatau, ona le mafai lea ona maua le faʻamafanafanaga o le nofoa i le nofoa.

    Afai o sina mea itiiti, naʻo le 10 tikeri faia se tulimanu sili atu i le 100 tikeri vave lagona e mafai ona e aʻoaʻo i le pito i tua o le nofoa. E manaʻomia le fasioti o pa puipui a le 60xx60 gramemeter, ma faʻasolosolo foi i latou, ua mafai ona avea tonu ma se tulimanu valea o 95-15. Faatasi ai ma le fesoasoani o se peni, matou te faia faʻailoga i mea pue, matou te maua lou lapoʻa, ma nofoaga mo le faʻataʻitaʻiga o le mata. O le faʻataʻitaʻiga e manaʻomia mo se sili atu fesoʻotaʻiga ma se matagofie vaaiga o le nofoa.

    Tatau Faia galuega i le faasologa:

    • Matou te aveina le lapoʻa, o le hacksw ma matou faia mea nei: Sa ou fufuluina se tagata na taupulepule i luga o faʻailoga ata, filifili le ata i totonu o le togavao. Brucks taumafai le tasi ma le isi ma galulue i le ata.
    • O le a le fesoʻotaʻiga atoatoa na ausia, na maua ai le pupu se ava, i le taimi lava e lua pa, ona manaʻo lea e ufiufi le faʻataʻitaʻiga. Sili atu le paʻu o le paʻu tipi ma se grinder.
    • Krepim Arteress na faia i le BaSses (Logs: Umi (Umily 100 Centimeters, Gimeter 80 Millimeters). Faatasi ai ma le fesoasoani a se pu na faia e le faʻatamala, matou te fesoʻotaʻi ma le paʻu, afa se filifili.
    • O mea e tatau ona fesoʻotaʻi ai ata tafatolu i le 1.8x 0.14x0x0.04 mita. Atonu e leai ni faigata. Faʻatasi ai ma le fesoasoani fesoasoani, o le Komiti Faʻalauiloa i faʻavae o le lumanaʻi faʻavasegaina. Ina ua uma ona faia e le galuega, o le a tatou vaʻai i le igoa o le faʻaupuga o faʻatoaga, nofoa.

    Faia o le Taualuga

    Tatou te saunia le pa mo le malaga, tatou te maua ai le pa o le 60x60 ma le umi o 900 milimameters ma 60x60 ma le umi o le 500 milimita. O Kanevka e ala mai i le log 2.8 mita le umi ma le mafiafia o 140 milimita e tatau ona tuu i totonu o nei tafatolu.

    Aoina togavao fai togalaau mo le tuuina atu

    O le iʻuga, na matou sauniuni mo le faʻapotopotoga Tele node , O le faʻavae lea i le ituaiga o le mataʻitusi "a", o le "nofoa ma le au filifili, ma le taualuga na saunia mo le faʻapipiʻiina. O le Fono Aoao o loʻo faia i le faʻasologa o nei:

    1. Faafefete ni togalaau na faia i le uamea ma o latou lava lima: ata, lapopoa, ata

      Faapipiiina alavai i luga o taimi.

    2. Matou te togiina le alu i le hardock nofoaafi, i nofoaga o kolosi o solofanua ma mea e ala i le tosoina o ogalaau i le bolt pu.
    3. KrePim Docks 1.1 Meters i le 90 Miltimeters i luga o se mea na avea ai ma se fesoʻotaʻiga i le faʻavae, o le a le tuʻuina atu le sweet masini.
    4. I luga o le taualuga, nonoa i luga o laupapa ua maea ai, fao i latou i le Kerisimasi Kerisimasi.
    5. Faigofie Taula Fou, e mafai ona ausia i le faʻaogaina o pu i le solofanua, solomuli mai le pito o le tasi ma le lua 500 milimita
    6. Matou te lalafi se nofoa ma se filifili i luga o le taulafa o le taula, faʻaaoga le Karabina.

    Nai lo laupapa, e mafai ona e talosaga i luga o le taualuga Isi mea taua.

    Failauga a le togalaau, tele fofo

    I le faʻaopopo i le ituaiga o togalaʻau na folasia atu mo le faʻapipiʻiina, e tele isi fofo. O le faʻatulagaina o le nofoa o le lalagaina i le atunuʻu o loʻo avea ma masani masani, e faʻapipiʻi i latou i le tatalaina o tagata, i talanoaga. Ma e tusa ai ma le tulafono o le maketi, pe a iai se talosaga, manaoga aliali mai, o alamanuia ua selesele se tele o togi i ituaiga eseese. E le mafai ona e matau e tusa ma le tausi tulafono latou te talimalo i le auala e tasi e pei ona i ai.

    Lalo e mafai ona puʻupuʻu, iloa ai le taulaga autu fausiaina, faʻafefea ona ou faia le togalaʻau Swang mai isi mea:

    • O se tasi o fofo faigofie o le fauina o le taupega o le faʻaaogaina o pallets (pallet). Faatulaga le taupega na o le manaʻo ma le faʻatuatuaina maea ma le malosi o le laʻau.
    • Swang faaaoga se kiona o se nofoa.
    • Faʻaaogaina uʻamea uamea.
    • Mai le lakaina ogalaau. O ia aau ua faia e tusa ai ma le filifiliga na tuuina atu i luga.
    • Faʻaaogaina o le masini paʻu mo nofoa.

    Mafaufau i metotia o fusi

    Faafefete ni togalaau na faia i le uamea ma o latou lava lima: ata, lapopoa, ata

    O le faʻatuatuaina o le taupega e mafua mai i le faʻamau o le maea ma le faʻaaogaina o ni faʻapipiʻi faʻapitoa. Tele paketi mo tutoʻatasi o gaosi oloa togalaʻau na te faʻaaogaina le aʻeaʻe meafaigaluega: Rephuur, Karabina, matau . O mea faʻapitoa e ausia mo le maea e le aveina se paʻu ogalaau.

    E tele ituaiga o nofoa e fusi ai le fusi e ala i se maea (filifili):

    • E ala i le pu na faapipiiina le faʻaaogaina o le kapoti.
    • Faatasi ai ma le fesoasoani a taula, o le tele o ituaiga o faʻavave ua faia.
    • Faʻamau le Swing i luga o le 4 maea o loʻo faia (filifili) o loʻo faia i ni auala se lua: o le faʻaititia o lua maea o se tasi tulaga, e ala i le mauga o le ata (4 carbine).
    • Uluai faʻapipiʻi mo le atunuʻu Swings, o nei matau.
    • E ala i pu mo se tasi maea system.

    O le a le ituaiga o togalaau pepelo?

    Filifilia o se vaʻaiga o le swang mo le fausiaina o oe lava, e tatau ona e gauai atu i le tapulaʻa: o le mea o le a faʻaaoga pe o fea lanu o loʻo faʻaaogaina (pogisa le faʻailogaina). I le Vaega, e mafai ona faʻaaogaina le tautoga mo le faigofie o le moʻi, aluga, mo le lemu. E manaʻomia le fau o se taupega ma se sapalai mamafa.

    O a ituaiga o femalagaaiga Ofo atu le pisinisi ma mafaufau ia i latou e pei o le ogelo mo le faia o oe lava:

    1. Faasalaga Faatoaga Tutasi. O lenei ituaiga e mafai ona tuʻu i totonu o soʻo se nofoaga filifilia i le atunuʻu, mo latou e leai se fesoasoani faʻaopopo pe faʻamalolo. E mafai ona e faia ia latou mai se isi mea: fafie, uamea.
    2. Gaugau i luga o le fale. Mo o latou gaosiga, o se fesoasoani ua latou masani ai, o ai e iloa mea e galue ai ma le uamea. E i ai le latou lelei i luga o isi nofoaga tulaga ese, Mausali. O nei togafiti o se faʻaopoopoga i laufanua laufanua o le fale.
    3. Sasae sofa, o se tulaga sili ona ou fiafia iai i le aau, o le filifiliga a tamaiti ia faia pe a mafai ona nofo na o oe i lalo o le nofoa, ae o ni nai tietiega, mafanafana, filemu, filemu, filemu, filemu, tuu le tua. E faigofie ona latou aveesea mo le taumalulu, gagau luga poloka. O le mea o latou gaosi oloa e mafai ona eseese: uʻamea, fafie.
    4. Swing ma le namu netquotot ma gagau tua, aemaise mea lelei mo mea o tamaiti i le atunuu. E mafai ona e sau ma isi mea faigaluega mo le taupega mo le taupega, fausiaina le mafanafana.

    Sweant Swings

    Faafefete ni togalaau na faia i le uamea ma o latou lava lima: ata, lapopoa, ata

    E ui lava i filifiliga eseese mo suiga faʻasaga e ofoina atu mo oe lava-fau, taofi savali o le a iai pea i totonu o latou. Na maliu le taimi ina ua faʻaaoga e faʻatulaga ai Laupapa ma maea . O tekonolosi faʻalilolilo e mafai ai ona e faia "felelei pepelo" faʻalelei, malamalama ma tumau, o le a foliga sili i le fale. Mo le gaosiga o le nofoa, e mafai ona e faʻaogaina: vaivai vaivai, ia tele ma umi.

    E mafai ona e faʻatino mo le faʻatulagaina o le faʻamalologa nai lo se hammock nofoa poʻo le nofoa. O le mea autu o loʻo i totonu o le fausiaina o faletupe a tamaiti, o loʻo sailia ai le saogalemu ma le faʻatuatuaina.

    Faaiuga

    Vagana o se faʻailoga o le tamaoaiga i le atunuʻu, o faʻatoʻaga, muamua, muamua o mea uma - o Olioli mo Tamaiti . E tatau ona manatua tuufaatasi i le vao e tatau ona manatua o ia ina ia tatau ona faatuatuaina, tau le lelei, ma manaia.

    O le faʻamafanafanaina o le a faʻatupuina ai se nofoa filifilia saʻo mo se aau. O lenei elemene e taua tele, o le a ia faia se lagona lelei o se tagata tietie. I luga o le Swing Ronge "Mumuly", e mafai ona faia le malolo malolo malolo. O se mea sa lelei, o le faigofie o sa o se tautoga e fiafia ai e pele ia i latou o tamaiti ma tagata matutua.

    Mataupu i luga o le autu: Laugatasi laulau i le umukuka: ata o laupapa 'ai laupapa o laupapa mo laiti cuisine, ma laina faataamilo i o latou lima

    Faitau atili